selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Henna Virkkusen pakkoliitoksista osa 2

Ensin on päätetty että suomeen luodaan n.80 suurkuntaa liittämällä ympäriltä pienetkunnat keskuskuntaan ja nyt sitten on keksitty syyt miksi pienten kuntien on liityttävä. Ellei nämäkään syyt riitä, niin sitten toiset pölhöt ministerit ikään kuin tehostaa kuntien ahdinkoa keksimällä lisää velvoitteita kunnille mm. viimeksi joku pölhö ministeri ehdotti, että siirretään poliisin tehtäviä (juoppokuljetukset ja säilöönotto) kunnan sosiaalipalveluiden hoidettavaksi. Pakkoliitosten myötä pienistä kunnista ajetaan alas palvelut jotka perustuslain mukaan kuuluvat kaikille, tai siis palveluthan säilyy, mutta matka palveluiden luokse kasvaa ja SINÄ MAKSAT ! Kuinka ollakkaan just keksittiin lääkäri-, sairaala- ja kuntousmatkoista maksettavien korvausten omavastuun nostamisesta.  Omavastuun vuosittainen kattosumma nousisi 157 eurosta 242 euroon. Henna Virkkunen, näinkö niitä säästöjä syntyy ?  


Henna Virkkunen ja kokoomus on muiden sätkynukkejen kanssa lyönyt kättäpäälle, että Attendolle rakennetaan suurkunnat joissa nämä voivat toimia ilman kilpailua (kolmen suuren kartelli) ja SINÄ MAKSAT lopulta kaiken omasta pussista.  Kaikenhuipuksi sätkynuket ovat sopineet sellaisten yritysten kanssa jotka ovat rekisteröityneet veroparatiiseihin. Nämä huijarit piilottavat kuntalaisten verovarat omiin liiveihin veroparatiisien kautta. Muun muassa Mehiläinen-konserni maksoi viime tilikaudeltaan yli 200 miljoonan liikevaihdolla yhteisöveroa vain 300 000 euroa. Liikevoitto oli edellisen tilivuoden ajalta vajaat 35 miljoonaa euroa.  Attendo ilmoittaa maksaneensa veroja vajaat 1,9 miljoonaa euroa. Attendo MedOnen liikevaihto samana vuonna oli Patentti- ja rekisterihallituksesta saadun tilinpäätöksen mukaan vajaat 163 miljoonaa euroa ja liikevoitto vajaat 20 miljoonaa. Suomen Terveystalosta, kerrotaan että vuonna 2010 yhteisöveroa on maksettu 0,8 miljoonaa euroa. Suomen Terveystalo Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 200 miljoonaa euroa ja liikevoitto runsaat 9 miljoonaa. 64 miljoonan voitoista veroja kertyi vain 3 miljoonaa. 


Syksyn suurella kuntakiertueella haetaan vastausta kysymykseen, miten kuntien kannattaa palvelujaan järjestää. Yksin, yhdessä muiden kuntien kanssa vai osin tai kokonaan yksityistäen? Kuntakiertueen järjestää riippumaton verkkolehti Uusi Suomi yhdessä sote-palveluja tarjoavan "riippumattoman" Attendon kanssa. Paikalle kutsutaan yleisöksi maan vaikuttavimman blogipalvelun, Puheenvuoron, bloggaajia ja muita yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita lukijoita sekä paikallisia poliitikkoja ja virkamiehiä. Keskustelua toivotaan kuntien sote-menojen kasvun hillinnästä tai ylipäätänsä yhteinen pohdinta kansalaisten kanssa siitä, miten palvelut saadaan kaikille turvattua sekä miksi kunnan kannattaisi ottaa Attendo palvelujensa tuottajaksi, eikä tuottaa niitä itse tai kuntayhtymässä? 


Ihan äskettäin Valvira on todennut vakavia puutteita perusterveydenhuollon saatavuudessa. Virasto on antanut yhdeksälle sairaanhoitopiirille uhkasakon liian pitkien hoitoonpääsyaikojen vuoksi. Sakottamallako jonot lyhenee ?

Tuleppas Henna Virkkunen 3.10. Joensuuhun sen Attendon kyydissä, niin kuuntelen mielelläni näistä säästöistä, mutta varaa aika terkkarilta mahdollista päänsärkysi tutkimista varten tilaisuuden jälkeen. Niin ja varaa jo nyt, sillä Joensuussakin on pitkät jonot.


Vastauksia voit miettiä jo ennalta ainakin seuraaviin kysymyksiin:


-Lyheneekö jonot kuntaliitoksilla?

-Miten nämä liitokset parantavat huoltosuhdetta, eli väheneekö huollettavat vai lisääntyykö huoltajat ?

-Onko olemassa laskelmat kuntaliitosten tuomista taloudellisista hyödyistä, niin palvelutuotannon -kuin hallintokulujen osalta ja paljonko on ensimmäisen 5v. säästö ?

-Miten lähipalvelut saadaan kaikille turvattua, myös suurkuntien reunalla asuville ? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

No mitäs tällekin kirjoitukselle muuta voi tehdä kuin jakoon. Jos vaikka joku lukisi ja saisi muutakin kuin virallista ihanuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset