selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Faktaa ja fiksailua! Lainaus toisesta Blogista.

En mielellään lähtisi näihin "kuka saa ja mitä" keskusteluihin, mutta olen kerännyt faktaa jo pidemmän aikaa ja minua alkaa ärsyttämään silloin, kun hyyssärit vääristelevät maassamme vallitsevaa käytännön totuutta. Näillä laskureilla ja ohjeistuksilla ei todellisuudessa ole mitään merkitystä, koska niitä kierretään tietyissä tapauksissa.

Seppo Lavikainen.

❤ 1Suosittele10.8.2012 15:07 Ritva PuolakkaKäyttäjän ritvapuolakka kuva

Ja nyt Lavikainen, faktaa pöytään. Tämä tieto on nyt kertakaikkiaan saatava koko kansan tietoisuuteen. Nyt voitte Hemmon kanssa yhdessä kirjata tänne kaikki tiedossanne olevat tapaukset.

❤ 1Suosittele10.8.2012 15:16 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Aloitetaanko vaikka nuista ajokorteista? http://aijaa.com/v.php?i=004267983333.jpg

Lieksan somali saa ajokortin. Sanomalehti Karjalainen. Julkaistu 3.5.2011

❤ 2Suosittele10.8.2012 15:35 Seija Nylund

Mikähän urbaani legenda tuokin on:

Karjalainen: ”Ajokorteissa on sama laki kaikille” 4.5.2011

Lieksan kaupungin pakolaiskoordinaattori Anja Sarasoja tyrmää väitteet, joiden mukaan valtio tai Lieksan kaupungin sosiaalitoimi kustantaisivat ajokortteja Lieksaan saapuneille maahanmuuttajille.

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2011/05/karjalain...

http://uutisvirta.fi/uutiset/2601368-lieksa-tyrmaa...

❤ 3Suosittele10.8.2012 15:53 Antti AlfthanKäyttäjän anttialfthan kuva

Odotan jännittyneenä Lavikaisen seuraavaa faktaa.

❤ 5Suosittelen!10.8.2012 15:55 Aimo RemesKäyttäjän VILENIN kuva

Ainoa tiedossa oleva tapaushan oli etiopialainen maahanmuuttaja nainen korkeimman oikeuden päätöksessä, joka on julkinen asiakirja ja harkinnanvaraiset toimeentulot ovat intimiteettisuojalla varustettu seitsemällä sinetillä kuten Johanneksen evankeljumin salaisuudet.
Anteeksi vaan keskustelijat, puhutte asiasta sillä varmuudella jonka vain täydellinen tietimättömyys asiaan voi antaa.

❤ 1Suosittele10.8.2012 16:08 Ritva PuolakkaKäyttäjän ritvapuolakka kuva

Aimo, onko sinulla sitten varmaa tietoa, jos on seitsemällä sinetillä varustettu?

❤ 1Suosittele10.8.2012 16:37 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Antti. Saat odotella ihan rauhassa.

Suosittele10.8.2012 16:39 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Seija. Sanomalehti Karjalaiselta voi kysellä kirjoittavatko ne legendaa.

Suosittele10.8.2012 16:53 Seija Nylund

Seppo, keskustelupalstoilta selvisi että se on ollut mielipidekirjoitus, kuten arvelinkin.

Suosittele10.8.2012 17:56 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Ei ollut mielipide kirjoitus.

Suosittele10.8.2012 18:54 Antti AlfthanKäyttäjän anttialfthan kuva

Tuossa 3.5.2011 jutussa haastateltiin näköjään jotain Riikonen-nimistä henkilöä, ilmeisesti persua, joka kertoi kuulemansa ajokorttihuhun. Seuraavana päivänä lehti oikaisi tiedon.

Jutussa "Riikonen" mm. puhui "Lieksan vastaanottokeskuksen nuorista". Lieksassa ei ole vastaanottokeskusta.

Että semmoinen asiantuntija.

 

10.8.2012 18:01 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Pitää paikkansa ja jokin aika sitten netissä levisikin maahanmuttajan tiliotteesta kuva joka sai melkoiset mittasuhteet. Itsekään en ymmärtänyt kuinka tuollaisia summia voi saada vuorokauden aikana. Minusta jo nämä perus korvaukset ovat melko suuria tietyille maahan saapuneille.

Suosittele10.8.2012 18:40 Antti AlfthanKäyttäjän anttialfthan kuva

Mistä sinä, Seppo Lavikainen, "tiedät" mistä k.o. rahaliikenteessä oli kysymys?
Jos et tiedä, älä levitä huhuja.

❤ 1Suosittele10.8.2012 18:59 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Minä mitään huhuja ole levittänyt. Tiedätkö itse mistä nuo summat koostuivat? Jos et, niin älä levitä puollustavia huhuja! Kuva kuitenkin oli aito ja siinä näkyvät summat. Harkinnanvaraisia ne kuitenkin on pakko olla, koska tuollaisia tasasummia ei saa esim. puhelinlaskuun, vakuutusmaksuihin, lehtitilauksiin, jääkaappiin, discoillan viettoon,...

Suosittele10.8.2012 19:30 Antti AlfthanKäyttäjän anttialfthan kuva

Seppo Lavikainen,
sinä sorruit jo kerran esittämään "faktana" ajokorttihuhun mikä ei pitänyt paikkaansa. Nyt pähkäilet toista paljon jauhettua aihetta johon liittyvistä tosiasioista et itse asiassa tiedä yhtään mitään.
Älä esitä tietäväistä kun et tiedä.

Seuraavana aiheenasi lienee erään somalipojan uudet kengät. Siitäkään et tiedä. Samaten jonkun uteliaan kurkkima pankkiautomaattinosto. Siitäkään et tiedä. Samaten jonkun autorieskan alkuperä ja omistaja. Siitäkään et tiedä.

Kaikista näistä ja monesta muusta uteliaden joutilaitten levittämistä jutuista ja urkkimisista olet kuullut, nyt muka tiedät.

Älä levitä huhua.

Suosittele10.8.2012 23:19 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Kun sinä Antti tunnut tietävän, niin voisitko esittää faktoja? Esitä niistä somalipojan kengistä jotain faktaa, kun sinä olevinaan niistä tiedät.Minä en ole puhunut mitään kenenkään kengistä. Mitä minä tuon julki, niin ne on painettua tekstiä ja sinä voit tarkistaa todenperäisyyden sitten julkaisulähteestä. Ei minun esille tuomani asiat ole minun keksimiä tai kuulopuheita, vaan jonkun muun tahon kuten sanomalehti Karjalaisen julkaisemia artikkeleita tai Lieksan kaupungin kokouspöytäkirjoja. Toki jos epäilet lähteen paikkansapitävyyttää voit kääntyä julkaisian puoleen.

Lieksassa somali saa 800€ "tervetuliais rahaa" ! Lisäksi heille on myönnetty harkinnanvaraista mm. discoillan viettoon. Saako kantasuomalainen 800€ muuttaessaan Lieksaan? Saako kantasuomalainen illanviettoon sossusta harkinnanvaraista? Ja Tottakait voin näyttää toteen juuri mainitsemani pari ensimmäistä epäkohtaa, mutta voitko sinä Antti näyttää toteen, ettei näin olisi tapahtunut? Ala sitten vasta arvostelemaan , kun sinulla on näyttää, ettei näin ole tapahtunut!

Suosittele10.8.2012 23:46 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Ah , meinas unohtua. Lieksassa Somali saa reilun 1700€/kk perustuloa. Moni töissä käyvä suomalainen ei saa tuollaisia rahoja. Ja tässä linkki Karjalaisen tekemään juttuun. Kysy Antti Affena Karjalaisesta, miksi he kirjoittavat muunneltua totuutta, äläkä minua syytä!http://www.youtube.com/watch?v=ex-m4VFEppw

Suosittele10.8.2012 23:52 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Karjalainen 09.12.2011

Lieksan kaupungin johtaja Esko Lehto tuskailee sosiaali ja terveysmenojen hurjasta kasvusta. " Jos kehitykseen ei reagoida kunnallisvero% on kohta 25% ". Kaupungin alijäämä on 3,8 miljoonaa ja nettovelka kasvaa 50%.
"Päivähoitoikäisten lasten määrä on tuntuvasti kasvanut, mikä ei ratkaisevasti johdu maahanmuuttajista". Lehdon mukaan se johtuu mm. "syntyvyyden kasvusta ja lapsiperheiden muutosta kaupunkiin". Uusi päiväkoti maksaa 2,2 miljoonaa ja suunnitteluun on esitetty 150 000 euroa.

Suosittele10.8.2012 23:59 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Karjalainen 28.10.2011. Lieksan somaliyhteisö kasvaa marraskuussa 24 uudella jäsenellä, minkä jälkeen heitä on n. 200. Kaikki tulevat ovat saman ydinperheen jäseniä.

Suomeen pääsee ns. kasvattilapsia, hekin ovat pääasiassa setien ja tätien lapsia kertoo Lieksan sosiaalijohtajaksi ylennetty Soile Syrjänen.

Hän on pahoillaan kaavaillusta kiristyksestä perheenyhdistämispolitiikassa.

Lieksan somaleista on 80% alle 35 vuotiaita. Syrjäsen mielestä se on vain huhu, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan. Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjänen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa.

Syrjänen harmittelee sosiaalitoimiston lisääntynyt työmäärä, kun kantasuomalaiset ovat laittaneet "turhia tukihakemuksia", kuten "haen toimeentulotukea sillä perusteella, että somalitkin sitä saavat" Syrjänen sanoo turhautuneena.

Suosittele11.8.2012 00:14 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

MTV3.
Kirjaamisissa puutteita
Kaupungin tilintarkastajat puolestaan ovat puuttuneet toimeentulotuen käytäntöihin. Tilintarkastajat huomasivat viime kesän tarkastuksessa, että oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille oli tehty tukipäätös jopa kolmeksi vuodeksi, toisin kuin muille asiakkaille. Turvapaikanhakijat saivat myös erillistä harrasterahaa. Lisäksi kirjaamisissa havaittiin puutteita, joita perustellaan osittain työvoimapulalla

– Meillä ei ole yhtään henkilökunta lisääntynyt ja ollaan jouduttu oikaisemaan joissakin asioissa, kertoo va. sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen Lieksan kaupungista.

Kaupunginvaltuutettu Veijo Ikonen on vaatinut kaikkien pakolaisiin liittyvien kulujen raportointia.

– Kuntalaiset on sitä mieltä, että kyllä heilläkin on oikeus tietää mihin näitä lieksalaisten veronmaksajien rahoja käytetään.

Sosiaalitoimisto ei maksa autokouluja
Lieksan maahanmuuttajat ovat vielä niin tuoreita tapauksia, että heidän toimeentulokustannuksensa maksaa valtio. Kuntalaisia huolestuttaakin siis se, että mitä tapahtuu kun valtion tuki loppuu ja kuitenkin tulijoiden määrä yhä kasvaa, kun perheitä yhdistetään.

Tilintarkastajien kehotuksesta Lieksa muutti toimeentulotuen käytäntöjään. 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden toimeentulotukipäätösten kesto on nyt samaa luokkaa kuin muillakin ja harrastuksiin saa rahaa, jos siihen on erityinen peruste.

Sen sijaan sitkeä huhu siitä, että sosiaalitoimisto maksaa autoja ja autokouluja, ei pidä paikkaansa. Totta! Ei sosiaalitoimisto maksakkaan, vaan aikaisemmissa kirjoituksissa kerrottiin valtion maksavan ajokortin.

Aiheesta lisää 45 minuuttia -ohjelmassa alkaen klo 20.

Suosittele11.8.2012 00:16 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Pakolaisista aiheutuvien kustannusten korvauksia haettu ajalta 1.1.-31.6.2011 yht. 976 129 €, josta muuttajien iän
perusteella maksettavan laskennallisen korvauksen määrä on 202 047€. Tästä summasta ELY-keskus on 31.8.2011
mennessä tilittänyt 372 534 €, eli ensimmäisen vuosineljänneksen osuuden tulkkilaskuja lukuun ottamatta. Huhtikesäkuun hakemus on vielä ELY-keskuksella käsittelyssä. Heinä-elokuu laskutetaan kolmannen vuosineljänneksen
yhteydessä. Merkittävä osa tulosalueen tuloista kirjautuu siis viiveellä, eikä toteuma 31.8.2011 anna näin ollen todellista
kuvaa tuloista.
Ensimmäisen osavuosiraportin yhteydessä tehdystä talousarviomuutoksesta huolimatta sekä tulosalueen tulot että
menot tulevat ylittymään. Tulojen ennakoidaan ylittyvä 200 000 eurolla ja menojen 450 000 eurolla. Kokonaisuudessaan
tulosalueen lisämäärärahan tarve (nettomenojen kasvu) on 250 000 euroa
Tulosalueen nettomenojen ylitystarve koskee erityisesti perus- ja täydentävää toimeentulotukea. Ylitystarpeen syynä
ovat toimeentulotukea saavien kotitalouksien määrän kasvu, tulottomien kotitalouksien määrän lisääntyminen ja
työmarkkinatuen tarveharkinta. Myös yksityisen kotihoivan maksujen huomioiminen vähäistä suurempina
terveydenhuoltomenoina perustoimeentulotuessa on lisännyt menopainetta.
Lähde: http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...068-5-7184.PDF

Suosittele11.8.2012 00:22 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Lieksan Kaupunginhallitus
Esityslista 20.02.2012 Asianro 10

"Lieksan kaupungin taloudellinen tilanne on heikkenemässä."
TALOUSANALYYSIN TEETTÄMINEN SUUNNITTELUN, VALMISTELUN JA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...meeting_frames

Suosittele11.8.2012 00:29 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

SOS.JA TERV.PALVELUKESKUS VUOSI 2011 10 707 463 euroa

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...86-14-6037.PDF

Lieksan kaupunki Budjettiyhteenveto
INTIME/Talouden Suunnittelu 440 YLEINEN KULTTUURITOIMI

Lieksan kaupunki Budjettiyhteenveto
INTIME/Talouden Suunnittelu SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKESKUS YHTEENSÄ
MENOT YHTEENSÄ vuonna 2011 49 600 026 euroa

LIEKSAN KAUPUNKI TULOSLASKELMA VUODELLE 2011

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...86-14-6037.PDF

PDF]
TALOUDELLISET JA TOIMINNALLISET TAVOITTEETwebdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/.../2010986-14-6037.PDF
http://www.google.com/search?q=my%C3...w=1225&bih=814

Suosittele11.8.2012 00:39 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Sanomalehti Karjalainen 8.5.2012:

Tiliotteen julkistamista facebook-ryhmän yhden jäsenen omalla sivulla ja myöhemmin myös ryhmän sivulla sai Soile Syrjäläisen ottamaan yhteyttä niin valtakunnansyyttäjänvirastoon kuin myös nettipoliisiin jo viime viikon maanantaina. Hän hieman ihmettelee sitä, että kuinka nihkeää moplemmilla tahoilla asiassa aluksi oltiin eikä tahdottua heti nähdä, että yksityisen henkilön tilitietojen julkaiseminen olisi rikos.
- kun sitten poliisi käynnisti rikostutkinnan viime torstaina , niin ilmoitin sekä valtakunnansyyttäjälle että nettipoliisille, että nyt asian tutkinta on käynnistynyt. Kumpikaan ei ole suhtautumistaan kommentoinut, hän jatkaa. Soile Syrjäläinen kehoitti heti myös maahanmuuttajia käsitttelemään kaikkia asiakirjojaan huolellisemmin, jotta vastaavaa ei pääsisi tapahtumaan.
- Tarkistin kyllä itsekkin omat lehtinippuni, ettei paperin keräykseen ole livahtanut mitään henkilökohtaisia asiakirjoja.
Tuorein Syrjäläisen henkilöä vastaan suunnattu tarkoitusperältään epäilyttävä facebook- hyökkäys on viime perjantailta.Sama Lieksalais mies jota poliisi epäilee somali miehen tiliotteen julkaisemisesta internetissä, julkaisi julkaisi facsbookin omassa kuvakansiossaan kuvan Soile Syrjäläisestä.
Kuva on kirvoittanut toista kymmentä kommenttia, joista ainakin osa on samojen henkilöiden, jotka ovat kirjoitelleet mamu-keskusteluryhmässä.
-En pidä siitä, että kuvani on napattu netistä ja julkaistu sivulla, ja minua siellä sitten irvitään. Mutta en minä jaksa poliisillekaan kaikesta ilmoittaahän sanoo, mutta ihmettelee, miten hänestä on tullut koko jutun alku ja juuri.

Kai ne sitten selvittää myös nuo summien perusteet?

Suosittele11.8.2012 00:42 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Mitähän salattavaa siellä Lieksassa on, kun tarttee tällaisia täytellä?https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:UUnV-6r...

Suosittele11.8.2012 00:44 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

näistäkään ei saa puhua: "KIINTEISTÖ OY LIEKSAN VUOKRATALOJEN JA SOSIAALITOIMEN VÄLINEN SOPIMUS
SOSTERLA § 97
Kiinteistö Oy Lieksan Vuokratalot ja Lieksan kaupungin sosiaalitoimi ovat solmineet 3.5.2012 sopimuksen, joka koskee maahanmuuttajien välivuokrauksen muuttamista toistaiseksi voimassa olevaksi vuokrasopimukseksi maahanmuuttjien omiin nimiin.

Yhdenvertaisuuslaki (20.1.2004 / 21) edellyttää, että eri väestöryhmiä on kohdeltava mm. asumisen osalta yhdenvertaisesti (2§, kohta 4). Laki sallii joitakin poikkeuksia, jos tavoitteena on tosiasiallisen yhdenvertaisuuden saavuttaminen. Tämä voinee tarkoittaa mm. vähäisiä poikkeamia esim. vuokrasuhteissa.

Viranomaisen ja kunnan omistaman yhtiön on otettava huomioon, että syrjinnäksi tulkittava menettely voi yhdenvertaisuuslain perusteella aiheuttaa taloudellisia seuraamuksia.

Sosiaali- ja terveyslautakunta palauttaa 3.5.2012 allekirjotetun sopimuksen uudelleen valmisteltavaksi siten, että valmistelussa otetaan huomioon mm. yhdenvertaisuuslain vaatimukset."

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...meeting_frames

Suosittele11.8.2012 00:50 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Resursseja lisää tänne ja vähemmäksi vaikkapa vanhusten huollosta!

17
PAKOLAISTYÖHÖN TARVITTAVAT RESURSSIT

399/21/211/2011

KH
Vs. sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen 28.5.2012:

"Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi 19.12.2011 terveydenhuollon ammattilaisen ja perhetyöntekijän määräaikaisen työsuhteen pakolaistyöhön 30.6.2012 asti. Määräaikaisia tehtäviä hoitaneet ovat vakituisia kaupungin palkkalistoilla olevia henkilöitä, joiden tilalle on työyksiköihin palkattu sijaiset.

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus esittää kaupunginhallitukselle, että lähihoitajan (terveysneuvonta) ja perhetyöntekijän määräaikaista työsuhdetta jatketaan 31.12.2012 asti.
Perustelut:
Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden määrä on tällä hetkellä 260 henkilöä. Kesäkuun aikana Lieksaan on tulossa 10 henkilöä perheenyhdistymisten seurauksena. Kuluvan vuoden aikana kuusi (6) pakolaistaustaisista on muuttanut Lieksasta pois saatuaan koulutus- tai työpaikan suuremmista keskuksista. Myös muutama pakolaistaustainen lapsi on syntynyt Lieksassa.

Kuluvan vuoden aikana kielteiset perheenyhdistämispäätökset ovat selvästi lisääntyneet kansallisten toimien tiukentumisen myötä. Koto-toimistossa kielteiset päätökset kuormittavat henkilöstöä. Lähes jokainen kielteinen päätös käynnistää valitusprosessin. Tämä lisää ohjaus-, neuvontatyön määrää sekä muun avun tarvetta. Koto-toimisto huolehtii alkuhaastatteluista ym. kotoutumislain (1486/2010) ja kaupungin hyväksymän kotouttamisohjelman edellyttämistä toimenpiteistä.

Tällä hetkellä Koto-toimistossa työskentelee:

o
sosiaalityöntekijä

o
pakolaiskoordinaattori (vuorotteluvapaalla)

o
pakolaisavustaja

o
perhetyöntekijä (päätös 30.6.2012 asti)

o
terveysneuvoja (päätös 30.12.2012 asti)

Lähihoitajan (terveysneuvoja) työpanoksella on voitu vähentää maahanmuuttajien hakeutumista suoraan terveyskeskukseen. Näin on voitu välttää ruuhkaa terveyskeskuksen odotustilassa. Erilaisen terveydenhuoltoon liittyvän ohjauksen ja neuvonnan tarve on edelleenkin merkittävää. Lähihoitaja / terveysneuvoja toimii myös välittävänä linkkinä neuvolan, kouluterveydenhuollon ja muiden terveydenhuollon toimijoiden suuntaan.

Perhetyöntekijä on tarjonnut 1.8.2011 alkaen maahanmuuttajaperheille erilaisia alkuvaiheen tukitoimia. Tavoitteena on perheen itsenäinen selviytyminen suomalaisen arjen haasteista. Tärkeäksi on havaittu mm. lapsiperheiden asioiden koordinointi erityisesti päivähoidon ja koulun suuntaan, ryhmätapaamisten järjestäminen ohjaus- ja neuvonta-asioissa sekä mielenterveys- ja kriisityön tarpeen selvittäminen. Myös asumisen tukitoimet ovat vieneet työaikaa oletettua enemmän.

Perhetyöntekijän ja lähihoitajan palkkakulut on huomioitu sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2012 talousarviossa ns. laskennallisten korvausten kustannuspaikalla. Loppuvuodesta jää noin 30 pakolaistaustaista maahanmuuttajaa laskennallisten korvausten ulkopuolelle. Valtionvaroista maksettavat korvaukset on tarkoitettu mm. pakolaisten vastaanottoa ja kotoutumista tukevan toiminnan järjestämiseen."

Sivistysjohtaja Jarkko Määttäsen selvityksen mukaan päivähoidon järjestelyt on tehty sivistysvirastossa. Aluejohtajat ovat ne tehneet. Päivähoidon asioiden järjestelyssä ei välttämättä ole kovin paljon perheneuvojan panosta tarvittu.

Kj. Esko Lehto:
Asia on vielä selvitettävänä ja kaupunginjohtaja tekee esityksensä viimeistään kokoukseen mennessä.

Kaupunginhallitus
Esityslista 04.06.2012 Asianro 17
http://webdynasty.pohjoiskarjala.net...meeting_frames

Suosittele11.8.2012 01:01 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Kerro Antti Affena mistä te Lieksalaiset veronmaksajat sitten otatte tai leikkaatte näiden maahan saapuneiden elättämisen, kun valtion tuki 2v. päästä lakkaa? Vai toivotteko, että he muuttavat pääkaupungin seudulle heidän elätettäväksi? Karmea työvoimapula tuskin Lieksassa on, koska vapaita työpaikkoja oli Lieksassa 17 kappaletta viimeksi kun katsoin.

❤ 1Suosittele10.8.2012 18:06 Seppo LavikainenKäyttäjän selavii kuva

Jatkan vielä, ettei minusta syntyisi rasistista kuvaa. En siis ole ollenkaan maahanmuuttoa vastaan tai jotain osaa maahan muuttavista, vaan kritisoin toimintatapaa ja tasa-arvoisuuden puutetta kaikkien kohdalla. Kritisoin myös hyyssäystä joka kohdistuu vain osalle maahanmuuttavista eikä suinkaan kaikille tasapuolisesti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Vähän repaleinen ja vaikeasti ymmärrettävä kirjoitus, mutta samallalailla ajattelevana ymmärsin kyllä yskän. Neuvoisin ottamaan vain oleellisen kommenteista, niin juttu olisi helpommin hyyssäreidenkin ymmärtää =)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset