selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Totuus Lieksan pakolaisista ja positiivisesta syrjinnästä!

Toisen onni on toisen epäonni. Näinhän se on. On onni syntyä Suomeen sanotaan ja epäonni on syntyä vaikkapa Somaliaan. Täällä pohjolan hyvinvointivaltiossa on olevinaan kaikki kunnossa, eikä ketään jätetä heitteille ja kaikkia kohdellaan tasavertaisesti ikään-, sukupuoleen- tai vaikkapa kansalaisuudesta riippumatta,... siis olevinaan. Ja kyllähän täällä huolta pidetäänkin, mutta pidetäänkö sittenkään tasavertaisesti, ketään syrjimättä? Onko Suomessa kaikilla samat oikeudet ja velvollisuudet, vai suositaanko toisia enemmän ja toisia vähemmän? Miksi hyvinvointivaltiossa rikkaat elävät 13v. pitempään? Miksi rikkaille maksetaan lapsilisää? Miksi Hurstin jonossa on 99.9% kantasuomalaisia? 

Epäonnea on tosiaankin syntyä esim. Somaliaan, ainakin silloin kun ei ole varaa lähteä sieltä kohti "paremminvointi valtiota" sisäisten konfliktien alta! Se on siellä vain harvojen onni, sillä miljoonista ihmisistä vain muutama tuhat on saanut lentoliput tänne missä kaikilla on "samat oikeudet", mutta ei samat velvollisuudet.  Olisiko järkevämpää auttaa ihmisiä siellä missä ongelmat on? Jos sinulla on hetki aikaa, niin katso ja mieti:

Vihjailin tuossa edellä, että kaikilla ei olisi samat oikeudet. Niinpä, ei kaikilla olekkaan! On oikeasti olemassa ryhmiä, joilla on paremmat oikeudet ja ryhmiä joilla on huonommat oikeudet(heikompi aines) Suomessa. Tätä voitaneen kutsua joidenkin mielestä sivistyneesti vaikkapa positiiviseksi syrjinnäksi, silloin se ei tavallisen ihmisen korvaan kuullosta niin pahalta. Outoa tässä positiivisessakin syrjinnässä on se, ettei se kohdistu kantaväestöön, vaan muista maista tänne saapuviin, etenkin pakolaisiin. Outoa? Miksi outoa?


Olen ihmetellyt miksi suomessa on yli 9000 kantasuomalaista (”Heikompi aines” ) ilman asuntoa, mutta vain 1 Somalipakolainen! Olen ihmetellyt miksi nämä äänekkäimmät mm. Somalipakolaisten  kannattajat kuten Eva Biaudet ja Astrid Thors, Saul Schubak,...eivät ole ottaneet yhtäkään somalia asumaan Ahvenanmaalle tai Kauniaiseen? Outoa? Ai niin, vihjailin myös tuossa edellä, että näille pakolaisille "parempi aines" on olemassa paremmat edut, kuin kantasuomalaisille. Pakkohan sekin on nyt sitten osoittaa, ettei minua pidettäisi ihan rasistina, olkaapa hyvät:

 
Karjalainen 30.8.2011. Lieksassa on n. 200 somalia ja loppuvuonna odotetaan n. 50 lisää. 2012 aikana heitä odotetaan saapuvan n. 200 ,eli puolet lisää.
Somali saa tullessaan ns. alkuavustuksen 800€. Seuraavana tulee Kelan työmarkkinatuki 25,74€/päivä, eli 540,54€/kk.Toimeentulon perusosaa maksaa kaupunki 419€/kk. Tämän lisäksi saa tarpeen mukaan tukea perusmenoihin, kuten vuokraan,sähköön,vakuutuksiin,ruoka-ja vaatekuluihin,vähäisiin terveyden hoito menoihin, sanomalehtien tilauksiin,televisiolupaan,puhelimen käyttöön ja harrastustoimintaan. Lieksassa tyypillinen maksettava toimeentulotuki on 800€/kk. Perusmenojen jälkeen, jonka lisäksi saa vielä täydentävää tukea lastenvaunujen,kodinkoneiden,kodin irtaimiston hankintaan tai ertyis matkakuluihin. Tuelle ei ole määrätty ylärajaa! (Onneksi näiltä ressukoilta ei kukaan Saul Schubak vaadi lapsilisiä pois).


No miten nii tavallinen suomalainen (”Heikompi aines” ) on eriarvoistettu?
Kun tavallinen kantasuomalainen muuttaa Lieksaan, niin hänelle ei makseta 800€ tervetuliaisrahaa! Samoin on myös nk. harrasterahan kanssa. Ei Lieksassa, eikä muuallakaan myönnetä 40€ harrasterahaa mm. discoillan viettoon, kuten Lieksassa on pakolaisten kohdalla tehty. Onko tämä positiivista- vai negatiivista syrjintää? Minusta se on negatiivistä kantasomalaista (”Heikompi aines” ) kohtaan ja positiivista pakolaisia kohtaan, enkä yhtään ihmettele miksi kaupungin veronmaksajat ovat kiukkuisia. 
Valtio on luvannut maksaa pakolaisista aiheutuneet kulut kaupungille 3-4 vuotta riippuen tilanteesta. Entäs tuon ajan jälkeen? Kuka sitten maksaa pakolaisista aiheutuvat kulut? Vastaus = Lieksalaiset veronmaksajat! Onneksi olkoon Lieksalaiset, nyt teidät on "rikastettu"! Teillä on niin rikas tulevaisuus, että ihan on syytä ottaa osaa.

 
Noh, ei jäädä surkuttelemaan, sillä Lieksan silmäätekevät ovat hyvin perillä asioista ja heillä on selvät suunnitelmat, kuinka tulevaisuus on turvattu. Esim. Soile Syrjäläinen toteaa Karjalaisessa 28.10.2011. seuraavaa: 


"Lieksan somaliyhteisö kasvaa marraskuussa 24 uudella jäsenellä, minkä jälkeen heitä on n. 200. Kaikki tulevat ovat saman ydinperheen jäseniä.Suomeen pääsee ns. kasvattilapsia, hekin ovat pääasiassa setien ja tätien lapsia kertoo Lieksan sosiaalijohtajaksi ylennetty Soile Syrjänen( parempi aines).Hän on pahoillaan kaavaillusta kiristyksestä perheenyhdistämispolitiikassa.Lieksan somaleista on 80% alle 35 vuotiaita. Syrjäsen mielestä se on vain huhu, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan. "Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjänen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."
Syrjänen harmittelee sosiaalitoimiston lisääntynyt työmäärä, kun kantasuomalaiset(”Heikompi aines” ) ovat laittaneet "turhia tukihakemuksia", kuten "haen toimeentulotukea sillä perusteella, että somalitkin sitä saavat" Syrjänen sanoo turhautuneena. 
On jokseenkin huvittavaa kun olen seurannut tätä Lieksan pakolaispolitiikan toteuttamista ja todeta että päättäjinä olevat ovat jääkiekkotermein ilmaistuna lähes puusilmiä! Muutama viiko eteenpäin ja taas Karjalaisesta saa lukea missä mennään:


Karjalainen 09.12.2011
Lieksan kaupungin johtaja Esko Lehto tuskailee sosiaali ja terveysmenojen hurjasta kasvusta. " Jos kehitykseen ei reagoida kunnallisvero prosentti on kohta 25% ". Kaupungin alijäämä on 3,8 miljoonaa ja nettovelka kasvaa 50%."Päivähoitoikäisten lasten määrä on tuntuvasti kasvanut, mikä ei ratkaisevasti johdu maahanmuuttajista". Lehdon mukaan se johtuu mm. "syntyvyyden kasvusta ja lapsiperheiden muutosta kaupunkiin"(”Heikompi aines” ). Uusi päiväkoti maksaa 2,2 miljoonaa ja suunnitteluun on esitetty 150 000 euroa. 
??? Näinköhän tuonne itärajan tuntumassa,  työpaikkojen puutteessa olevaan kaupunkiin sos. menojen kasvun takana olisi kaupunkiin muuttaneet kantasuomalaiset(”Heikompi aines” )  tai työn perässä muuttaneet lapsiperheet? Epäilen!


Vastattain oli kodittomien päivä ja yö. Moni kansalainen otti kantaa kodittomien kantasuomalaisten(”Heikompi aines” ) puolesta mm. käpertymällä makuupussiin torilla, ehkäpä kymmeniä ja jopa satoja yksittäisiä ihmisiä.Hatun nosto kaikille niille, jotka osallistuivat.  
Missä olivat nämä heikompiosaisten puolestapuhuja MukSut, eli mukasuvaitsevat kuten Päivi Lipponen, Eva Biaudet, Astid Thors,... ? Eipä näkynyt toreilla eikä median paistattelussa.
Suomessa on n. 9000 koditonta kantasuomalaista ja vain 1 koditon Somalipakolainen. Erikoista, että kodittomille kantasuomalaisille(”Heikompi aines” ) on perustettu vain n. 40 heidän asioita ajavaa rekisteröityä yhdistystä , kun vastaavasti Somaleille/pakolaisille on pelkästään Helsingin ympäristössä yli 200 somali -yhdistystä. Erikoista on myös se, että pakolaiselle löytyy asunto muutamassa päivässä, mutta kantasuomalainen(”Heikompi aines” ) jonottaa kuukausia. Tätä on perusteltu mm. kantasuomalaisten siivottomalla käytöksellä, mutta ei näitä puita sähköuuniin ja kanoja liedellä paistavia(parempi aines) pakolaisia ei ole häädetty vastaavista syistä.


Minusta on aivan käsittämätöntä, että töissä käyvä tai opiskeleva kantasuomalainen(”Heikompi aines” ) joutuu nukkumaan taivasalla tai punkkaamaan ystävien luona, kun posiitiivisesti syrjitty voi asustella verovaroillamme samaan aikaan kunnan tai kaupungin osoittamassa asunnossa verovaroista kustannettuna.


Minäkö rasisti? Ehei! Sinä joka niin juuri ajattelit, niin katsoppa peiliin ja mieti vielä toisen kerran ja mieti millainen on oikea pakolainen. Onko sellainen tyyppi paossa joka lomallaan lentää suomen valtion kustannuksella tapaamaan sukulaisiaan Mogadishuun, vai sellainen joka ei edes uskalla pakon edessä nousta koneeseen käännytyspäätöksen saatuaan? 


Sanomalehti Karjalainen:

"Joensuussa asuvaa nelihenkistä pakistanilaisperhettä uhkaa karkotus Suomesta.Pielisensuun ev.lut. seurakunta ja Joensuun ortodoksinen seurakunta vetoavat viranomaisiin, ettei pakistanilaisperhettä karkotettaisi.Perheelle on nyt annettu kaksi viikkoa aikaa poistua maasta oma-aloitteisesti. Perheen turvapaikkahakemus on hylätty aiemmin kaksi kertaa.Perheen isä Rafiq Anjum on anonut työperusteista oleskelulupaa, mihin odotetaan päätöstä. Tämä ei kuitenkaan estä karkotuksen toimeenpanoa kesken prosessin. 
Rafiq Anjum on kouluttautunut tietojenkäsittelyalalle ja työskentelee Joensuulaisessa yrityksessä. Perhe pakeni Suomeen jouduttuaan äärimuslimien vainoamaksi. Mies toimi Pakistanissa kristillisessä järjestössä, joka on tukenut vainotuksi joutuneita kristittyjä.Suomi ei ole turvapaikkaa myöntänyt, koska uhan ei katsota tulevan valtion taholta vaan yksittäisiltä ihmisiltä, kertoo Pielisensuun kirkkoherran Tapani Nuutinen."


Nämä oikeat pakolaiset vieläpä haluavat kustantaa elämisensä omalla työllään täällä pakkasten keskellä, mutta MukSut laittaa heidät takaisin??? Järkyttävä tarina oli myös tuo Kauhajoen vietnamilaisperheen karkoituskin:

 
http://www.kauhajoki-lehti.fi/2011/uutiset/nguyenin-perhetta-uhkaa-karko...   ,eikä taaskaan löytynyt yhtään Päivi Lipposta tai Eva Biaudeetä kommentoimaan karkoituksia. Miksi? Voisiko yksi syy olla tuossa pakolaisbisneksen pyörittämisessä ? 
"Vietnamilainen Diep Nguyen tuli Kauhajoelle kolme vuotta sitten. Siitä lähtien hän on työskennellyt ruiskumaalarina huonekalutehtaassa. Vuosi sitten hänen vaimonsa Thuy Chu ja tyttärensä Giang Nguyen muuttivat tänne ja hakivat oleskelulupaa sekä perhesiteen että opiskelun perusteella.
Maahanmuuttovirastolta tuli molempiin hakemuksiin kielteinen päätös pari viikkoa sitten. Thuy Chun olisi halunnut aloittaa opiskelun maatalousoppilaitoksessa, mutta ilman oleskelulupaa ei voi opiskella eikä käydä töissä.
– Epäämisen syynä oli se, että tuloraja ei ylity. Tuloraja on sama, asuuko Helsingissä tai Kauhajoella, Uusitalo kertoo.
Perhe on tullut toimeen. Jotta lupa heltiäisi, Nguyenin kolmihenkisen perheen pitäisi saada kuukaudessa käteen noin 2000 euroa. Vaikka perhe on asunut Kauhajoella yhdessä jo vuoden, he ovat tulleet toimeen aviomiehen palkalla. Thuy Chu on lisäksi käynyt ahkerasti marjassa, mutta niiden myyntituloja ei huomioida maahanmuuttoviraston laskelmissa.
– Rahaa on ollut tarpeeksi, ja olemme tulleet sillä toimeen, Thuy Chu sanoo.Tilanne on hankala myös esikoulun aloittaneelle tyttärelle, joka on oppinut suomea päiväkodissa.– Olisi takaisku lapsen kannalta, jos hänen tässä vaiheessa pitäisi palata Vietnamiin ja tulla vuoden, parin päästä takaisin, Uusitalo miettii.Thuy Chun toivoo työpaikkaa. Thuy Chun toive on asua Suomessa perheen kanssa ja tehdä töitä. Niitä hän hakee koko ajan. Jos työpaikka löytyisi, hän voisi hakea oleskelulupaa työn perusteella. Vietnamissa asuessaan hän teki sekä ompelu- ja tehdastöitä eläinlääkkeitä valmistavassa yrityksessä. Täällä hän voisi tehdä mitä tahansa työtä. (lue lisää linkistä.)


Montako "koneinsinööriä" on nämä seuraavat yhdistykset työllistänyt? Laitan tähän vain osan, ettei blogi pomppais suoraan toiselle sivulle:

 
Rek.nro/Diaarinro Nimi Kotipaikka178.914 East Helsinki Somali Association ESA ryHelsinki195.100 Espoon Somali Monitoimintakeskus ry Espoo189.696 Espoon Somali Seura yhdistys 202.140 Espoon Somali Yhdistys ry Espoo178.199 FC Somali ry Helsinki190.722 Finnish Somali Women Association Fiswa-seura ry Helsinki193.024 Helsinki Somali palvelu ryHelsinki177.519 Itä-Vantaan Somali Kulttuuri Yhdistys ry Helsingin mlk168.608 Jasiira Somali yhdistys ry Kerava1992/005088Y Juba somali band 176.497 Juba somali band Helsinki176.497Juba somali band ry Helsinki168.608 Keravan Somali kerho ry Kerava2011/508113Y Nordic Somali ry Helsinki200.478 Pirkanmaan Somali Yhdistys ry Tampere207.887 Pohjois-Helsingin Somali yhdistys ry Helsinki178.199 SoCus Somali Culture & Sports Somali Kulttuuri ja urheilu ryHelsinki192.520 Somali agriculture development program association Espoo192.520 Somali agriculture development program association ry Espoo192.520 Somali agriculture development program association S.A.D.P.A ry Espoo192.520 Somali Agriculture Development Program ryEspoo192.520 Somali agriculture development program ry Espoo169.870 Somali Association of Health Care Development & Fight Against Illiteracy rf Helsingfors169.870 Somali Association of Health Care Development & Fight Against Illiteracy rf Helsinki 170.887 Somali Benadiri Yhdistys ry Helsinki180.906 Somali Care Association ry Helsingin mlk169.095 Somali Care Association ry Helsinki169.095 Somali Care Seura ry Helsinki180.906 Somali Charity Association ry Helsingin mlk170.887 Somali Digil & Mirifle yhdistys ry Helsinki160.565 Somali Disabled Rehabilitation Association ry Helsinki190.723 Somali Espoo Vanhemmat Yhdistys Espa-seura ryEspoo161.005 Somali Ethiophian kulttuuriseura ry Helsinki183.799 Somali Ethiopian Relief Organization ry Helsinki199.503 Somali Finnish Media Association ry Helsinki193.530 Somali Finnish student Association ry Helsinki203.458 Somali Forum for Progress Finland ryHelsinki200.001 Somali Health Professionals in Nordic Countries SOMHELP ry Espoo203.964Somali Healthcare Professionals Somhelps ry Espoo192.046 Somali Helsinki Keskus ryHelsinki192.046 Somali Helsinki Yhdistys ry Helsinki192.046 Somali Helsinki yhdistys ryHelsinki171.517 Somali Humaniterijaan yhdistys ry Helsingin mlk2005/016270Y Somali Huolenpito Yhdistys ry Helsinki192.626 Somali huolenpito yhdistys ry Helsinki183.517 Somali Insinööri Yhdistys ry Helsinki189.509 Somali Lääketieteellinen ja Kehitys yhdistys ryHelsinki185.941 Somali Multicultural Families Association ry Helsinki195.346 Somali Naisten 'Xuriyo' ry Helsinki164.506 Somali New Generation Associationn Songa ry Espoo 184.608 Somali nuorten ja Perheen tuki yhdistys Brothers ry Helsinki193.024 Somali Nuorten Tukiyhdistys Sompel ry Helsinki196.265 Somali Orphans charity Organization ry Turku185.561 Somali Reconstruction And social Development ry Helsingin mlk162.761 Somali Relief Association SRA ry Espoo2006/003534Y Somali Social Democratic Party SSDP Ry Helsingin mlk172.819 Somali Social Democrats ry Helsinki174.237 Somali Social Development Association, Al-Mubarak ryHelsinki174.237 Somali Social Development Association, SSDA - Somali Sosiaalikehitys, SSDA ryHelsinki174.237 Somali Social Development Association, SSDA ry Helsinki195.327 Somali Sosialidemokraatit ry Helsingin mlk160.897 Somali Taakulo-yhdistys ry Espoo165.319 Somali Tabantaabo Association ry Helsinki179.774 Somali Welfare Society ry Helsinki179.774 Somali Welfare Society SWS ry Helsinki1992/004235Y Somali Youth Development Association-AL-Towxid 1992/001622Y Somali Youth Development Association-AL-Towxid 195.618 Somali Youth League ry Helsinki189.509 Suomen Nuorten somali Lääkärien yhdistys-Finnish junior somali Doctors Association (FJSDA) Helsinki194.725 Suomen somali nuorisoyhdistys SSN ryHelsinki193.842 Suomen Somali Urheilu Liitto (SSUL) ry Helsinki189.696 Uudenmaan Somali Seura ry Espoo189.696 Uudenmaan Somali Seura ry Espoo204.842 Vaasan Somali Sports and Culture Organisation (VSSCO) ry Vaasa2010/504058Y Vaasan Somali Sports and Culture Organisation (VSSCO) ry Vaasa2010/504058Y Vaasan Somali yhteisö ry Vaasa181.933 Warsan Somali Media Association ry Helsinki181.933 Warsan Somali Media ry Helsinki 
,.... arviolta noin 200-500 helposti yhteensä lisää.

Lopuksi haluan kertoa, ettei tätä kirjoitusta- tai tässä blogissa jatkossa käytettyjä kommenttejani tai liittämiäni omia taltioimiani linkkejäni saa käyttää ilman minun lupaani missään muualla, kuin tässä blogissa ja tämä kirjoitus ei ole kriittinen maahanmuuttoa tai maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan, vaan vääristynyttä pakolaispolitiikkaa kohtaan, jota maassamme on harjoitettu ja yhä harjoitetaan. Kirjoituksesta vastaan minä ja tämän luvattomasta käytöstä muualla on vastuussa luvaton käyttäjä. Lähdeaineisto on kerätty julkisista medioista, joiden käyttöä ei ole kielletty. Vaikka suurinosa lähdeaineistoista on jo poistettu alkuperäisistä lähteistä internetistä on ne tallennettuna minulla ja itse alkuperäisillä lähteillä. Irtisanoudun vastuusta poistaa sopimaton aineisto tässä blogissa, mutta hyväksyn Uuden Suomen moderoinnin kommentoijien osalta.
Haluan vielä korostaa, ettei kirjoitukseni kohdistu Somalipakolaisiin, vaan kaikista maista pakolaisstatuksella harjoitettuun epäonnistuneeseen pakolaispolitiikkaan, uskontoon-, kulttuuriin-, sukupuoleen-, ym. vastaaviin rinnastamatta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mitä tällä kirjoituksella haet? Sinulla on asiaakin, mikset puhu asiasta? Poliittista jargonia (heikommasta aineesta), pilluiletko vai oletko muuten syrjäraiteelle ajautumassa?

Kyllä nyt meni yli hilseen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123025-usk...

Ari Alsio
30.10.2012 23:09
Jos kritiikki on kritiikkiä, ei se ole rasismia. Jos olet rasisti, niin jätä silloin kritiikki kirjoittamatta.

Tästä se asiasta puhuminen näköjään lähtee Ari.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- "Olen ihmetellyt miksi suomessa on yli 9000 kantasuomalaista (”Heikompi aines” ) ilman asuntoa, mutta vain 1 Somalipakolainen! Olen ihmetellyt miksi nämä äänekkäimmät mm. Somalipakolaisten kannattajat kuten Eva Biaudet ja Astrid Thors, Saul Schubak,...eivät ole ottaneet yhtäkään somalia asumaan Ahvenanmaalle tai Kauniaiseen? Outoa"?

Tämäkö on kritiikkiä? Onko sinulla laittaa viitettä Saul Schubakin kantaan somaleista? Kannattaako, vaiko eikö kannata? Kritiikki kritiikkinä, odotin ehkä ennankomainostetulta kritiikiltäsi jotain painavampaa. Anteeksi Seppo minä ainakin petyin kovasti. Olisit jättänyt "heikompi aines" vertailun kokonaan toiseen avaukseen, sillä asiasta on puhuttu kymmenissä avauksissa tätä ennen, ja asia ei liity Lieksaan millään muotoa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #40

Etenkin kokoomuksen riveistä tulee tätä "heikomman aineksen" ja kantasuomalaisten arvostelua jos ei ihan viikoittain, niin kuukausittain.

Keväällä Ukkola kritisoi hieman samaan tyyliin suomalaista nuorisoa ja minä nyt samaan tapaan pakolaispolitiikkaa.
http://tukkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/99908-hyvi...

Tuskinpa Saul on ikinään pakolaisia tai pakolaispolitiikkaa moittinut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44

- Tuskinpa Saul on ikinään pakolaisia tai pakolaispolitiikkaa moittinut.

Ja sekö tekee hänestä syntipukin?

Mututuntumalla esität otsikolla Totuus... asiaa, joka on enemmän vihjailua ja toiveajattelua.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiitos kaimalle mainiosta blogista.

Aki Mönkkönen

Erittäin hyvä kirjoitus! Tosiaan, heikompi aines on nyt pop, mutta vain kantasuomalainen sellainen. Heidät pitäisi libertaarien mielestä kastroida ja näännyttää nälkään, lopettamalla kaikkien tukien maksut, mutta ei halaistua sanaa pakolaisista. Merkillistä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jep. Pakolaisille tyrkytetään samaan aikaan mitä kummallisempia tukia verovaroista.

Jukka Kaulanen

Ruotsissa pakolaisille maksetaan lapsilisät takautuvasti riippumatta siitä missä lapset ovat syntyneet, joten ison perheen äiti (isä) voi saada jopa 30. 000 euron sätin kerralla!

Jaakko Paavilainen

jeesh...

This artice is totally

- BANNED BY HELSINLI'S NEWS, YLE and MTV -

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ari, Seppohan puhuu selvästi ymmärrettävää asiaa!

Toki tuo "heikomman aineksen" käyttö suomalaisista puhuttaessa hieman sotkee hyvää blogia.

Kyllähän tuo Lieksan tilanne ja Suomen maahanmuuttopolitiikka positiivisine syrjintöineen on sinullekin varmasti ainakin yhtä tuttua kuin Sepolle ja minulle.

En tiedä Lieksan kaikkia vaikutteita pakolaisten vastaanottamiseen mutta ympäristökunnissa (jos Joensuuta ja Kontiolahtea)ei lasketa, ei vastaavan suuruusluokan ongelmaa ole.

Esim. täällä Juuassa maahanmuuttajat ovat pääasiassaa venäläistaustaisia, ovat opetelleet kielen ja käyvät töissä/ ovat pienyrittäjinä.

Ja täällähän on sananvapaus, joka koskee kaikkia. Tietysti myös vastuu sanomisistaan. Mutta mikäli nuo Sepon luvut pitävät paikkansa homma on sen suhteen ok.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

"Toki tuo "heikomman aineksen" käyttö suomalaisista puhuttaessa hieman sotkee hyvää blogia".

Se vesitti molemmat aspektit, eli blogista tuli innokas kannaotto kaikkeen mahdolliseen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

(Onneksi näiltä ressukoilta ei kukaan Saul Schubak vaadi lapsilisiä pois).

Aivan tarpeeton kritiikki??? Ressukka? Mikä se on? Kritiikin kohde, vai yleissana somaleista?

Seppo et edes tiennyt, kuka Saul Schubak on silloin, kun mainostit tätä kritiikkia aiemmin.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Suksi sinä nyt vaikka sudaniin rääpimästä! Jos ei parempaa sanottavaa ole niin jätä sanomatta!

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Yleisesti luullaan, että asunnottomuus koskee vain täällä syntyneitä, mutta totuus on toinen:

"Asunnottomien perheiden määrä on kasvanut, selviää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n kunnille tekemästä asuntomarkkinakyselystä.

Vailla asuntoa olevien perheiden määrä nousi viime vuonna viidenneksellä verrattuna vuoteen 2010. Yhteensä asunnottomia perheitä oli yli 400. Perheistä 40 prosenttia oli maahanmuuttajia.

Maahanmuuttajien osuus asunnottomista on noussut vähitellen viime vuosina. Kyselyn mukaan viime vuonna yksinäisten asunnottomien maahanmuuttajien määrä ylitti ensimmäisen kerran 1 000 ihmisen rajan."

http://www.hs.fi/kotimaa/Perheiden+asunnottomuus+l...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hannele, tahtoisin nyt taas pitää erillään maahanmuuttajat ja pakolaiset. kuten jo mainitsin, minulla ei ole mitään maahanmuuttoa vastaan, vaan kritisoin pakolaispolitiikkaa.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Pakolaisetkin ovat maahanmuuttajia ja uskoisin että nimenomaan heitä tuo asunnottomuus koskee. Tuskin tänne amerikkalaiset tai vaikkapa englantilaiset kaduille muuttaa asumaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #11

Hannele. Suomessa on yli 9000 kantasuomalaista ilman asuntoa, mutta vain 1 Somalipakolainen. Googlettamalla en löytänyt muista maista ilman asuntoa olevia pakolaisia. Jos heitä on, niin ehkä sitten yhden tai kahden käden sormin laskettava määrä.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #13

Seppo, asiaa on tutkittu paljonkin, mutta ihan viimeisintä tietoa en näin nopeasti löytänyt - jos sinulla on sellaista, miksi et liittäisi blogiisi lähdetietoja.

Kuitenkin näin heikko oli somalien asuntotilanne Helsingissä vuonna 2009 ja vaikea uskoa, että se tuosta olisi parempaan suuntaan mennyt tai että muilla pakolaisryhmillä tilanne olisi parempi:

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #18

Jep. Kun puhutaan Somalipakolaisista joille tulisi löytyä asunto 4 tai useammalle henkilölle, niin on kyllä vaikeuksia Helsingissä. Se, että tuollaiset suuret asunnot ovat kortilla ei ole edes harvinaista kantasuomalaisen suurperheen kohdalla saati sitten pakolaisilla, puhumattakkaan kodittomien kantasuomalaisten kohdalla.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #24

Minusta pakolaisia ei tulisi sijoittaa pääkaupunkiseudulle ollenkaan ennen kuin asuntojonot on purettu (eli ei luultavasti koskaan)). Mutta toisaalta, jos pakolaisia sijoitetaan yht´äkkiä isompi määrä niinkin pienelle paikkakunnalle kuin Lieksa, näkyy eteen tulevan muunlaisia ongelmia. Parasta olisi kun kaikki kunnat ottaisivat pakolaisia vastaan pienen määrän.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #25

Suomessa on kuntia n. 300 ... Keskimäärin asukkaita ehkä 18000 (18000*300 = 5,5M)

Jos keskimäärin vaikka ottaisi 100/kunta niin siitä tulisi 30 000 pakolaista yhteensä. No, kyllähän se muutaman vuoden varmaan toimisi mutta hyvin äkkiä raja olisi vastassa, luulen mä.

Eli tämän perusteella: Maksimimäärä, mitä Suomi voi ottaa pakolaisia on 30 000.

Tuo on kai jo täynnä?

Jeppe Luo Vastaus kommenttiin #24

Somaleilta ollaan kovaa vauhtia poistamassa asuntopulaa. Googleta Vesa Peippinen Vihreät ja somalien supervuokra-asunnot.
Kalasatamaan näitä tullaan rakentamaan ja jo nyt valmistuneeseen ensimmäiseen ATT,n kohteen isoimmat kaksikerrosasunnot merinäköalalla menivät somaleille.
Lisäksi Helsingissä on muutettu 3 päiväkotia somaliperheiden asunnoksi, siis 3 perheelle.
Asuntoja jakavassa lautakunnassa istuu 2somalia joka on aikamoinen saavutus.
Somalit ovat sossupakolaisten ehdotonta eliittiä ja he käyttävät sosiaalitukiamme todella härskisti hyväkseen.
Somalinaisista 48.6% on yh, mutta lisääntyvät silti kuin kanit. Todellisuudessa he ovat jalkavaimoja, mutta suomalaisessa järjestelmässä yh äitejä

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #36

"Asuntoja jakavassa lautakunnassa istuu 2somalia joka on aikamoinen saavutus."

Kertoisitko mikä tuo lautakunta on?

Jeppe Luo Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #71

Niin Vihreiden ja SDP:n edustajina on kaksi henkilöä joiden nimet poikkeavat totutusta ja tavanomaisesta suomalaisesta nimestä, kuten Jeppe Luo.

Kyseessä on kuitenkin Suomen kansalaisia joilla on oikeus tulla valituksi lautakuntiin vaikka jepet eivät sitä hyväksyisikään. Mitä se muuten sinulle kuuluu, että minkälaisia vaikka väriltään ovat jotkut lautakunnan jäsenet. Taidat olla vain kateellinen.

Jeppe Luo Vastaus kommenttiin #61

http://www.hel.fi/hki/Kv/fi/P__t_ksenteko/Asuntola...

Ja tuossa niiden tehtävä. Miksiköhän muuten mamut ja varsinkin somalit menevät asuntojonossa ohi suomalaisista?
Onko säädetty uudet lait vai onko tämä valikoivaa asukasvalintaa?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #72

Se on yksi osa positiivistä syrjintää.

Jukka Kaulanen Vastaus kommenttiin #18

Hesarissa oli pari vuotta sitten juttu somalien huonosta asuntotilanteesta. Siinä esimerkkitapauksen nuori äiti asui pienen lapsensa kanssa samassa kolmiossa oman äitinsä kanssa. Kolme saman perheen jäsentä samassa kolmiossa oli heille asuntopula.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #13

Miksi maassamme on tuo ilmoittamasi yli 9000 asunnotonta? Kenen syy se on? Etsitäänkö täällä syyllisiä? Ja mielenkiintoisin kysymys, missä ne ihmiset ovat ilman asuntoja, ja miksi?

Googlettamalla ei ihan oikeasti vielä nykyjäänkään löydä sitä totuutta. Se totuus on jossain muualla. The truth is out there...

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #11

Minä tiedän parikin. Ns. syrjäytynyttä ainesta.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mitkä päätökset vaikka vuoden 2011 aikana tehdyistä ovat osoitus huonosta pakolaispolitiikasta?

Myönteisiä turvapaikkapäätöksiä taidettiin tuolloin tehdä 1271 kpl ja kielteisiä 1890 kpl.

Niin ja pitääkö Suomessa pitää niitä henkilöitä joiden tulot eivät laskennallisesti riitä täällä elämiseen vai ei?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #14

"Niin ja pitääkö Suomessa pitää niitä henkilöitä joiden tulot eivät laskennallisesti riitä täällä elämiseen vai ei?"

Pitääkö niiden pakolaisten , jotka käyvät töissä ja maksavat veroja maksaa myös niiden pakolaisten eläminen, jotka eivät edes yritä kustantaa elämistään täällä töitä tekemällä, vaan sosiaaliturvan suomilla etuisuuksilla? Vaikka nämä pakolaiset, jotka käyvät töissä ja kustantavat elämisensä täällä itse, niin heitä uhkaa karkoitus jos ei n.2000€ tuloraja ylity. Miksi näitä "elintasopakolaisia" ei karkoiteta samoin perustein, vai ylittyykö tuo 2000€ sosiaalikorvauksista?

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #19

Sinulla menee vähän käsitteet sekaisin. Pakolaisilla (elintasopakolaisilla, jos niin haluat heitä kutsua) eli turvapaikan saaneilla ei ole ko tulorajoja, kun taas muilla maahanmuuttajilla on.

Minusta vaikuttaa, että Lieksan tilanteessa olisi monenkinlaista selvitettävää, mutta tämä blogi on vähän sekava ja perustuuko se ainoastaan faktoihin vai myös uskomuksiin. Tätä en sano pahalla, koska ihan rakentavassa hengessä tunnut olevan liikkeellä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #20

Onko tämä positiivista vai negatiivistä syrjintää? Miksi pakolainen joka elättää itsensä työtä tekemällä karkoitetaan ja verovaroilla eläviä ei?

"Joensuussa asuvaa nelihenkistä pakistanilaisperhettä uhkaa karkotus Suomesta.Pielisensuun ev.lut. seurakunta ja Joensuun ortodoksinen seurakunta vetoavat viranomaisiin, ettei pakistanilaisperhettä karkotettaisi.Perheelle on nyt annettu kaksi viikkoa aikaa poistua maasta oma-aloitteisesti. Perheen turvapaikkahakemus on hylätty aiemmin kaksi kertaa.Perheen isä Rafiq Anjum on anonut työperusteista oleskelulupaa, mihin odotetaan päätöstä. Tämä ei kuitenkaan estä karkotuksen toimeenpanoa kesken prosessin.
Rafiq Anjum on kouluttautunut tietojenkäsittelyalalle ja työskentelee Joensuulaisessa yrityksessä. Perhe pakeni Suomeen jouduttuaan äärimuslimien vainoamaksi. Mies toimi Pakistanissa kristillisessä järjestössä, joka on tukenut vainotuksi joutuneita kristittyjä.Suomi ei ole turvapaikkaa myöntänyt, koska uhan ei katsota tulevan valtion taholta vaan yksittäisiltä ihmisiltä, kertoo Pielisensuun kirkkoherran Tapani Nuutinen."

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #27

No tuo hylkääminenhän ei millään tavalla liittynyt siihen onko työpaikka vai ei, vaan siihen että he eivät muuten olleet lainsäädäntömme perusteella oikeutettuja turvapaikkaan. Vähän samaan tyyliin kuin nämä afganistanilaiset miehet, jotka ovat nälkälakossa eduskuntatalon edustalla. Haluaisit siis höllentää turvapaikan saamisen ehtoja?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #19

Niin että tämä vietnamilainen ja hänen perheensä mihin viittaat ovat sitten mielestäsi pakolaisia.
On siis oikein verrata työperäisen maahanmuuttajan kohtelua pakolaisen kohteluun?

Koska et suoraa vastausta antanut vaan kysymyksen niin, tulkitsen kysymystäsi siten että kyllä pitää pitää.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #26

"Niin ja pitääkö Suomessa pitää niitä henkilöitä joiden tulot eivät laskennallisesti riitä täällä elämiseen vai ei?"

Mitä mieltä olet itse? S-marketin siivooja saa 985€ puhtaana käteen, joten pitäisikö tuo henkilö karkoittaa koska "tulot ovat liian pienet" kansalaisuuteen tai pakolais statukseen katsomatta? Pitääkö olla pakolainen tai maahanmuuttaja, että tuolla palkalla saa asua suomessa?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #30

Taas vain pelkkä kysymys.

Muistaakseni aiheesi tässä on pakolaispolitiikka, mutta kysymyksesi tosin antaa sen kuvan samoin kuin tuo esimerkkitapauksesi pakistanilaisperheestä että Suomessa on taitaa olla liian tiukka tuo pakolaispolitiikka, sillä miksi muuten kritisoisit sitä että kielteisen turvapaikka päätöksen saanutta perhettä ollaan karkottamassa.

Niin että mielestäsi(?) kyllä Suomeen voi tulla maailmalta ihmisiä tekemään töitä vaikka kuinka pienellä palkalla vaikka ei sillä eläisi koska onhan täällä osalla kantaväestöäkin pieni palkka.

Pakko kai se on uskoa että Suomessa on liian tiukka maahanmuutto että pakolaispolitiikka,kun noin kovasti noita kielteisiä päätöksiä kritisoit. Eiköhän noihin töihin jo omasta takaa suomalaisia niitä tekemään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #33

Terve! Koska et ole saanut hihnaa paikoilleen, niin älä ala survomaan omia sanojasi minun suuhun.

Kyllä! Suomeen voi tulla tekemään töitä samalla palkalla kun muutkin, mutta se palkka tulisi olla sellainen että sillä edes jotenkin toimeen tulee. Koska kokoomus on ajanut ja ajamassa tällaista "orjatyövoiman" käyttöä ja tavallisen kansan kurjistamista, niin en voi yhtyä näkemyksiisi. Mitä Pakistanilaiseen duunariin tulee, niin sehän ansaitsi paremmin, kuin kantasuomalainen orja S-marketissa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #34

Jos et itse osaa vastata kuin kysymyksillä ja aiheen sivusta niin pakkohan sitä on ruveta jotain tulkintoja tekemään ja lukutaitoisena varmaan huomasit että tuonkin olettamuksen tein kysymysmerkein. ja mitä sainkaan sinulta vastaukseksi; solvauksen. Olet varmaan kovin ylpeä käytöksestäsi, minäkin olisin jos osaisin toisia solvata, mutta en ole vielä tuota loistavaa ja keskustelua kehittävää taitoa oppinut.

Ja tuon lisäksi vielä ajat löysempää pakolaispolitiikkaa kuten myös löysempää työperäistä maahanmuuttoa, sillä miksi muuten kritisoisit tehtyjä karkoituspäätöksiä.

Jaakko Paavilainen

Minä kävin noin kuukausi sitten ensi kertaa Helsingin 'asunnottomien yössä'.

Paikalla olioiden mukaan pelkästään pääkaupunkiseudulla on 7.000 asunnotonta.

Ihan tavallisia suomalaisia näyttivät olevan. Ei, kuten esioletuksena luulin; juoppoja, tai muuten sosiaalisesti avuttomia.

Yksi asia jäi kuitenkin vaivaamaan:

Kyselin, 'miksi Helsinki, koska pääkaupunkiseudun huono asuntotilanne ihan työssäkäyvienkin keskuudessa on kaikkien tiedossa?'

Siihen sain vain epätyydyttäviä vastauksia: 'Koska kaverit ovat täällä', yms... epämääräistä.

Koko muu maa / maakunnat kehä-kolmosen pohjoispuolella kärsivät väestökadosta.

Keski- ja Pohjois-Suomesta löytyisi varmaan kaikille jonkinlainen koti.

Tähän Helsingin kodittomat eivät kuitenkaan halua panostaa jostain syystä??

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tätäkin olen miettinyt. Jos perustaisin "kodittomat kantasuomalaiset ry:n" joka alkaisi asuttamaan esim. Lieksan tyhjiin huoneistoihin kodittomia, niin kuka teistä uskoo, että kaupunki antaisi 800€ alkuavustusta,... kun roudaisin sinne asunnottomia kantasuomalaisia? Kuka teistä uskoo, että näille kodittomille humanitääristä apua kaipaaville ihmisille järjestettäisiin kaupungin tai valtion toimesta kulttuuriin tai toisen kotimaisen kielen opetusta? Ensimmäinen kotimainen kielihän kuitenkin olisi jo hallussa ja näin ollen helpommin työllistettävissä paikkaamaan tulevaa huoltosuhteen heikkenemisestä johtuvaa työvoimapulaa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Annan hyvän vinkin bisneksen tekoon.

Osta kerrostalo, niitä on siellä sun täällä myynnissä, ja laita ilmoitus vankilaan vuokra-asunnoista ja kas kummaa talo on täynnä asukkeja jotka ovat juuri saaneet vapaudut vankilastakortin ja kaikkien vuokralaistesi ylläpidon maksaa kunta. Ja maksaa muutakin

Tuon toteutumisen jälkeen et enää kysele kuka teistä uskoo ....

Ja sen voin myös sanoa että et olisi edes ensimmäinen joka noin tekisi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kuuman aiheen huomioon ottaen, käsittelit tätä kohtalaisen kohtuudella ja asiallisesti. En taida olla kaikista yksityiskohdista samaa mieltä, ja yhden ammattinimikkeen uudelleen jauhaminen oli mielestäni tarpeetonta. Mutta kokonaisuutena, tiukkana kritiikkinä. Mietin suosittelua... Mutta ei nyt sentään, olenhan kukkahattusetä!

Peukut siitä että maltoit jättää juorutuimmat aiheet syrjään.
Siitä olisi sanomista - kuten muissakin vastaavissa - kun otsikoit "totuus". Ehkä se kuuluu tyyliin, mutta minun korvaani se särähtää.
Itse en tiedä totuutta edes vaimoni pankkitilistä, etäisemmistä asioista puhumattakaan.

P.S. Tuota yhdistysluetteloa ei jaksa lukea Vanha Erkkikään ;)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kiitosta vaan. Toistin tuota "heikompaa ainesta" ihan tahallani, koska se taas särähti minun korvaani. Jos joku isänmaallinen Kokoomus penikka alkaa sorsimaan "vieressä tähtäävää asevelvollista" sitten tositilanteessa, niin luulempa paskan valuvan ensin Saul Schubakin lahkeesta. Mistä näitä karvattomia peikkolapsia oikeen syntyy? Onko niillä oiken jossakin pesä?

Totuutta varmaan tullaan vielä näkemään paljonkin ja tuota yhdistysluetteloa vois jatkaa suoraan toiselle sivulle. Kukkahattusedäksi olet liian avarakatseinen.

Jaakko Paavilainen

"Tuota yhdistysluetteloa ei jaksa lukea Vanha Erkkikään"

Herra Alfthan,

siinä oli vasta OSA pakolaisten perustamista yhdistyksissä; ja vain Helsingin alueella.

Seuraavaksi pitäisi kaivaa esiin se lista pakolais-busineksen luomista sosiaalisista valtion ja kuntien ammateista / ammattinimikkeistä.

Itse en sitäkään listaan aikoinaan jaksanut lukea; kunhan scrollasin sitä lopulta alaspäin.

Maahanmuutosta on tullut todellinen ei-mitään -tuottava teollisuudenhaara ja varsinkin SDP-läisille, ex-työttömille sosiaalityötekijöille oma suojatyöalansa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Maassa on hra Alfthanin käsityksen mukaan yhdistymisvapaus siinä missä sananvapauskin. Voihan sitä haluta rajoittaa, mutta ristiriitaista olisi ajaa rajoittamista yhtäällä, vapautta toisaalla.
Niin kauan kun nämä eivät ole ristiriidassa lakiemme kanssa en tosiaan jaksa listaa lukea. Tosin kiinnostaisi tietää, onko tuossa leader-hankkeita mukana? En minä kaiken kerhoilun suhteen ihan sinisilmäinen ole.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomalaisessa politiikassa yhdistykset ovat olleet oiva tukien kanavointimuoto. Olisiko yhdistysmuoto otettu sen vuoksi käyttöön?

Alain Chiaroni

"Maahanmuutosta on tullut todellinen ei-mitään -tuottava teollisuudenhaara ja varsinkin SDP-läisille, ex-työttömille sosiaalityötekijöille oma suojatyöalansa."

Niin, olen puhunut asiasta eli valtavasta koneistosta omassa blogikirjoituksessa http://descartes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121402-k...

Eila Kännön aikana oli jotakin tolkkkua, nyt ei ole, koska maan johdossa on aivottomia (joista eräs sai kuutosen lyhyestä matikasta).

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

29.10.2012 klo 7:12 | päivitetty 29.10.2012 klo 7:13
Lieksan SDP tappiosta: Maahanmuuttajaehdokkaat karkottivat äänestäjiä
SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtajan mukaan maahanmuutajien mukanaolo ehdokaslistalla saattoi vaikuttaa demareiden tappioon Lieksassa. Puolue menetti kuntavaaleissa kolme valtuustopaikkaa kaupungissa.

Sosialidemokraatit ovat pettyneitä kuntavaalitulokseensa Lieksassa. SDP:n kannatus laski 8,9 prosenttiyksikköä viime vaaleista ja puolue menetti kolme valtuustopaikkaa. SDP on kuitenkin yhä suurin puolue kaupunginvaltuustossa.

Lieksan Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eero Kärkkäinen arvioi, että vaalitulokseen vaikutti kahden maahanmuuttajan mukanaolo ehdokaslistalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #88

@S.L. (88.)
"Lieksan Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eero Kärkkäinen arvioi, että vaalitulokseen vaikutti kahden maahanmuuttajan mukanaolo ehdokaslistalla."

Jokohan tuo pj. Kärkkäisen kommentti on otettu mediassa pöyhittäväksi?

Pentti Järvi

Kannatta lukea tuo Alainin blogi!

Jari Söderholm

Asiallinen kirjoitus jonka toivoisin saavan enemmänkin näkyvyyttä.
Ärsyttää että suomalaisten asunnottomuuteen ei tunnu löytyvän kiinnostusta.

Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjänen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Hieman huvittaa tuo. Lieksan kunnanjohdolle olisi kuitenkin kunniaksi jos nämä julkaisisivat jonkinmoisia tilastoja miten kunnan sosiaaliturvamenot jakautuvat eri etnisten ryhmien joukossa. Ei tarvitsisi ikävästi epäillä kunnanjohtajan puheita sen jälkeen.

Tolkuton määrä myös erilaisia yhdistyksiä, olisi kiinnostavaa saada tietoa noiden rahoituksesta.

Matias Härkönen

Ruotsissa maahanmuuttajat ovat oppineet jo vaatimaan...Tässä yksi ryhmä protestoimassa sossun edessä.

http://www.youtube.com/watch?v=_wn9Qca87-0&feature...

"Haluamme vanhan talomme, jonka äitimme tilasi. Emmekä halua mitään 3h ja keittiötä tai muuta sellaista, vaan haluamme niin monta huonetta kuin äiti sanoo. Siellä pitää pystyä myös leikkimään ja keinumaan"

- Noin. 10v poika!

Sen minkä pienenä oppii, sen vanhana taitaa.

Jeppe Luo

Juu Helsingissä Vihreät Vesa Peippisen johdolla ovat aktiivisesti poistamassa tätä kauheaa vääryyttä.
Tätä kauheata somalien pikkuisten asuntojen kurjuutta ollaan poistamassa jotta äiti voi tilata huoneita tarpeeksi suomessakin.
Tätä kutsutaan korrektiksti somalien supervuokra-asunnoiksi. Kokoluokka 300-500m2 per perhe.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Laita nyt herranen aika joki lähde tueksi näille väitteillesi - kiinnostaisi lukea tarkemmin mistä on kyse.

Jeppe Luo Vastaus kommenttiin #69

" Maahanmuuttajien asuntokysyntä kasautuu kaupungin vuokra-asuntokantaan, sillä asuntomarkkinoilla varsinkin afrikkalalaistaustaisia maahanmuuttajia syrjitään. Kaupungin vuokra-asuntokannan ongelmana on perheasuntojen vähyys, ja ennenkaikkea suurien maahanmuuttajaperheiden tarvitsemien ns. “superasuntojen” vähyys."
Vesa Peipinen
Asuntolautakunnan pj, Helsingin Vihreiden asuntotyöryhmän pj

Marko Kervinen

Kylläpä suututtaa tämä loputon kaupunkien ja kylien johdon maahanmuutto politiikka. Ei ole rahasta pulaa kun kyse on somalista.

Edellen kysyn onko jollekkin ollut hyötyä/iloa somalista?

Ei ole tullut vielä vastauksia.

Pekka Järvinen

Ei taida olla hyötyä. Iloa ehkä sitäkin enemmän ja sitä kuuluisaa monikulttuurista rikkautta.

Vuonna 2010 somalipopulan koko määrä: 12.985 henkilöä.
Tästä porukasta luettiin työvoimaan kuuluvaksi vain 3272 henkilöä.
Siis 9713 henkeä on merkitty taulukkoon, että he eivät osallistu mihinkään työhön; tekevät jotain muuta (koulussa, kotona tai oleilemassa muuten vaan). Tämä tarkoittaa, että populasta 75 prosenttia ei huomioida ollenkaan työelämäsektorille.

Sitten tulevat nämä työvoimaan kuuluvat, eli 3272 henkilöä.
Heistä on työttömänä 1755. Eli reilusti yli puolet, 53%.
Töissä on tästä porukasta 1517. Koko populasta on saatu töihin 11,6% ja näistäkin on suurin osa kepulitöissä eli verorahoilla järjestetyissä suojatyöpaikoissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Marko, minä kysyisin mielummin mitä hyötyä tämäntapaisesta keskustelusta on.Samaa jauhetaan vuodesta toiseen, "paljon porua,vähän villoja"

Jari Söderholm

Poliittiset päätökset joilla muutettaisiin maamme lainsäädäntöä ja maahanmuutontukipolitiikkaa, monikulttuuripolitiikkaa sekä avoin tiedotus kustannuksista olisi järkevää toimintaa. Mutta miten siihen päästään ?

Olisi myös perusteltua ryhtyä vaatimaan poliitikoilta taloudellisia laskelmia miten maahanmuutto maailman vähiten kehittyneistä maista hyödyttää suomalaista yhteiskuntaa ?
Miten laajalti näiden työpanos näkyy verotulojen kehittymisessä, yksityisen puolen yrityksissä, vientiyrityksissä sekä tieteellisessä ja teknisessä tutkimuksessa.

Pentti Järvi

Kenties uusia usari-lukijoita kiinnostaa, mutta olisi hyvä houkutella keskusteluun hässäkän aiheuttaneita poliitikkoja, sosiaaliviranomaisia, noita kotouttajia ja avustajia jne.

Hauska kommentti v.78 itse-kotoutuneen Alain Chiaronin blogissa
http://descartes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121402-k...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Eiköhän se "heikompi aines" tarkoittanut kaikkia köyhempiä, joihin pakolaisetkin yleensä kuuluvat ainakin aluksi.

Lieksan tilanteesta sanoisin että pakolaisten ottaminen on ollut päätös siinä missä muutkin päätökset. Luulisin että se on tullut tähän mennessä halvemmaksi kuin verojen nostaminen, joka varmaan olisi ollut yksi mahdollinen keino saada lisää varoja kuihtuvaan Kaupunkiin. Pakolaisilla saatiin niin asukkaita kuin myös varoja. Sitä ei tiedä kukaan että tuleeko se olemaan myös kannattava päätös tulevaisuutta ajatellen kun valtionavustukset loppuvat.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Karjalainen tänään 6.11.2012

Lieksan kaupungin johtaja Esko Lehto esittää kiinteistöveroihin korotuksia ja tuloveron pysyttämistä 20 prosentissa. Kaupunginhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi tämän vuoden talousarvioon muutokset, jotka heikentävät tulosta vajaalla 400 000 eurolla. Alijäämä kasvaa yli 3 miljoonaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Taputan karvaisia käsiäni veroprosentin pysymiselle ennallaan. Se on aika hyvin laskukauden aikana, ikärakenteeltaan ja työpaikkatarjonnaltaan vaikeassa rakosessa pinnistelevältä kunnalts.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #50

Pahoin pelkään Antti että tuo veroprosentti ei pysy pitkään tuossa.

Samuli Mikkola

"Olen ihmetellyt miksi suomessa on yli 9000 kantasuomalaista (”Heikompi aines” ) ilman asuntoa, mutta vain 1 Somalipakolainen! "

Kuka tämä yksi somalipakolainen on? Mistä lähteestä on luettavissa, että asia olisi näin? Täällä Helsingissä on ainakin vaikka kuinka paljon asunnottomia somaleita.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Valitettavasti kadotin tuon lähteen, mutta se oli joltakin somaliyhdistyksen sivuilta jossa kerrottiin kuinka hyvin pakolaiset on saatu asutettua. Helsingissä on varmasti vaikka minkä kansalaisuuden omaavia ilman asuntoa en sitä epäilekkään, mutta minä puhuin Somalipakolaisista ja kantasuomalaisista. Osa asunnottomista kantasuomalaisista käy vakituisessa työssä, mutta joutuu punkkaamaan kavereiden luona.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #89

Varmasti maahanmuuttajia on paljon ilman asuntoa, mutta erotetaanpas taas pakolaiset ja maahanmuuttajat. Edellisissä linkeissäsi ei kerrottu muusta kuin maahanmuuttaneista, niitä on paljon Virosta ja Venäjältäkin.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #97

Linkeissä puhuttiin myös nimenomaan perheistä, joiden osuus asunnottomista oli jopa 40%. Maahanmuuttajathan ovat siis yliedustettuina asunnottomuudessa.

Vastaanottokeskuksissakin on paljon ihmisiä, jotka ovat saaneet oleskeluluvan, mutta eivät mistään asuntoa, vaikka kuntapaikkakin olisi.

Onko nyt kuitenkin niin, että kritiikki kohdistuu siihen, että ylipäänsä on olemassa mamuja, joilla on asunto samaan aikaan kun on suomalaisia, joilla ei ole?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Lavikainen näyttää aloittaneen eduskuntakampanjan. Onkin hyvä aloittaa Lieksasta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Piti oikein tarkistaa, että istuuko Reijo Hakaoja Lieksan valtuustossa, kun nuo naapurikunnan asiat ovat niin sydäntään lähellä. Ei silti, saman Pielisen ympärillä, ja samaa pohjoiskarjalaista ilmaa hengitetään. Mutta kun Nurmeksen suunnasta on tuota liitospainetta Lieksaan päin, niin ymmärtäähän sen. Naapurin asioihin puuttumisen harrastuksen.

Kelejä pitelee, siellä ja täällä. Luntakin pukkaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Maahanmuuttovirastolle asetetut tulostavoitteet vuodelle 2012.

1. Turvapaikkahakemusten käsittelyä nopeutetaan viranomaisyhteistyötä ja turvapaikkaprosessia kehittämällä. Erityisenä painopisteenä on turvapaikkahakemusten käsittely, jonka tulee nopeutua 50 % vuoden 2011 tasosta vuoteen 2014 mennessä.

2. Sopeutetaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokapasiteetti vastaamaan hakijamääriä, varmistetaan kustannus- tehokas vastaanotto turvaten lakisääteiset laadukkaat vastaanottopalvelut.

3. Tehostetaan perheenyhdistämishakemusten käsittelyä.

4. Tehostetaan kansalaisuushakemusten käsittelyä varautumalla asumisajan lyhentämisestä aiheutuvaan hakemusmäärän kasvuun.

5. Pidetään kaikkien päätösten määrä vähintään vuoden 2011 tasolla.

6. Selvitetään maahanmuuton osaamiskeskuksen perustamisen edellytykset. Maahanmuuttovirasto käynnistää selvityksen, jonka tuloksien on oltava ministeriön käytössä hallituskauden aikana....

12. Käynnistetään vastaanottokeskusjärjestelmän uudistaminen, jonka seurauksena laitostyyppisiä vastaan- ottokeskuksia ovat jatkossa vain ns. Transit-vastaanottokeskukset ja yksityismajoituksen osuus kasvaa suhteessa laitosmajoitukseen.

http://jpheino65.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123683-m...

Jeppe Luo

Somalit ovat turvapaikkashoppailijoita. Somaleille myönnettiin 3 kpl turvapaikkoja vuonna 2011. Hakijoita oli yli 350 kpl.
Joten jos katsotaan turvapaikan säädösten mukaan päätökset ei suomessa juurikaan olisi somaleita.

Lähde: migri.fi

Jeppe Luo

Unohdin luvusta ns. ankkurilapset joita oli 46 kpl.
Eli hakijoita päälle 400, mutta myönnettyjä turvapaikkoja siis 3 kpl.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Suomi on tiettävästi maailman ainoa maa, joka maksaa yhdistämistapauksissa koko perheen matkakustannukset Suomeen.

Tämä on rohkaissut lähettämään ns. ankkurilapsia, joiden perässä muu perhe voi päästä Suomeen.

Vuonna 2009 Suomeen saapui yksinään 559 alaikäistä turvapaikanhakijaa."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...

Aki Mönkkönen

Käväisin päivällä Lieksassa. Edelläni oli pari somalimiestä kaupan jonossa. Molemmilla oli lompsissaan suomalaiset tuoreennäköiset ajokortit ja tukku viisikymppisiä. Ei näyttänyt olevan kovin ankeaa pojilla. Pojitellahan saa, jos toinen on huomattavasti nuorempi ;).

Yleensä Lieksan uimahallissa käydessä, puheenaihe miesten saunassa on joko mamut (somalit) tai Käteisen toilailut. Nyt ei ollut kumpaakaan, oli Obaman ja Romneyn taistelu. Enemmistö epäili Romneyn voittoa. Saa nähdä?

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Kiitos hieno oli kirjoitus. Itse olen tuosta lapsilisästä köyhmimmälle toitottanut ja miten pieni toimeentuloturva se on meidän kantaväestölle.

Turvapaikkamuuttajakin pääsee täällä samalle eläkkeelle mitä meikäläinen ikänsä töitä tehneenä. Eli takuueläkkeelle.

Tapio Suhonen

Höh! Olen koko päivän odotellut Jorman ja Raijan julmaa väliintuloa, mutta turhaa on ollut tämäkin odottelu....

Mutta, hyvä ja myös huumoripitoinen kirjoitus.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Lieksa ajattelee kuntalaistensa parasta. Ei tarvitse maanpoloisten enää tehdä ulkomaanreissuja, kun olo on kuin menisi Hurghadaan Pielisentietä (pääkatu) kävellessä. Enää puuttuu se, että Pielisentien remontin yhteydessä vaihtavat ne lehtipuut palmuihin. Mikä siinä on sitten loikoillessa ja katsellessa maailmanmenoa, kun kaapuihin puetut uudet kaupunkilaiset vaeltavat kaupasta toiseen palmujen huojuessa 40 asteen pakkasessa.

Jari Teräväinen

Onko odotettavissa että tekevät lieksasta pohjoisen mogadishun ?

Kalle Kuusivuori

Vai kaikki numerot oli aloittajalla kunnossa. No eivät olleet, 31 euroa ja risat on työttömyyskorvaus per päivä. Ja sosiaalin määrä on 461 per kuukausi, per aikuinen.

Käyttäjän ilposaxelin kuva
Ilpo Saxelin

"Lopuksi haluan kertoa, ettei tätä kirjoitusta- tai tässä blogissa jatkossa käytettyjä kommenttejani tai liittämiäni omia taltioimiani linkkejäni saa käyttää ilman minun lupaani missään muualla, kuin tässä blogissa"

Aina voi toivoa tuollaistakin. Kovin paljon painoarvoa tuolla toiveella ei liene :D Muuten kirjoitus tuntuu asialliselta.

Ainahan se on maailmassa ollut niin että, "heikompi aines" kustantaa sen mitä "parempi aines" kuluttaa.

Eero Tillanen

Pyydän blogistilta lupaa lainata hänen tekstiään muualle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Valitettavasti en halua riepoteltavaksi muualle.

Käyttäjän MiikaN kuva
Miika Niemitalo

no voi yhyyyy "nuo sai enemmän, miks mä sain vähemmän"

Max Morris

Kyllä on taas läppää. "TOTUUS"

Minä näytän teille helvetin typerille 60 lukulaisille totuuden.

"Hassua että on niin paljon koneinssejä kun katsoo missä tilassa maa on ollut vuosikymmeniä. Tuliko somaliasta aikoinaan paljonkin koneteollisuutta? en tiedä historiaa.-"

"Suvulla on koneinssien geenit. Harmi tosiaan, että todistuksen jääneet Afrikkaan."

"Kyllä se ihan totta on. Siksi pahkasikakin lopetettiin. Jos luku- ja kirjoitustaidoton abdi sanoo olevansa koneinsinööri niin uskottava se on."

"Todistukseton somalialainen koneinssi on suuri voimavara Suomelle t. Jykke. p.s. Mitä ne somaliassa nyt tekee kun ne kaikki koneinssit tuli Lieksaa kehittämään?"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset