selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Suomella menee lujaa!

Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen mielestä Suomi voi hyvin maksaa vielä enemmän nettomaksuja EU:n pyörittämiseen, koska Suomella menee niin "hyvin". Tämä Siilinjärven lahja "köyhille EU-maille" kävi viikonloppuna sopimassa, että suomalaisten duunareiden selkänahasta voidaan vielä repiä sellainen palttiarallaa 2-3 miljardia euroa mm. rupukunnossa oleville Saksalle, Tanskalle, Ruotsille, Britannialle,... seuraavalla kaudella 2013-2020. 

Mikäpäs siinä. Valtiomme talous on niin hyvässä kunnossa, ettei velkaa tartte ottaa kun n. 10-15 miljardia tällä hallituskaudella, vaikka hallitusohjelmassa ja vaalilupauksissa velanotto piti taittaa. Kyllä on talous kunnossa, mutta maksajat tuollekkin velalle ovat vasta ala-asteella opiskelemassa ihan aakkosia ja matematiikan perus juttuja(Jyrkillä se taisi olla puperteetti-iässä lyhyessä matikassa 6). 

Mitä sinä tekisit pääministerinä, jos sinulla olisi 170 miljoonaa joka vuosi käytettävissä seuraavan 7 vuoden ajan? Nimittäin tuon summan Jyrki lupasi entisten nettomaksujen lisäksi lahjoittaa näille surkeassa tilassa oleville maille. Näiden "surkeiden" maiden joukossa on nyt myös Tanska, joka älysi pyytää ja saikin 130 miljoonan maksuhelpotuksen vuotuisiin jäsenmaksuihin, kun vastaavasti Suomi ei edes harkinnut pääministerimme johdolla tuollaista. 

Käytännössähän kyse on siitä, että me Suomalaiset veronmaksajat maksamme tulevalla kaudella n. 1,2-1,8 miljardia euroa näiden edellä mainittujen maiden puolesta heille kuuluvia EU-jäsenmaksuja. Sen lisäksi tulopuolelta Jyrki luopui Itä- ja Pohjois-Suomen harvaan asutun alueen tuista 5€/ hlö/vuosi, eli aikaisemman 35€ saadun tuen sijasta saammekin vain 30€/hlö. Tämä sitten oli olevinaan fantastinen saavutus Suomen kannalta. Jokainen voi laskea paljonko se menetys on yhteensä, kun kertoo alueella asuvien asukasluvulla tuon 5€ ja senkin vielä seitsemällä.

Mikäli Katainen ei olisi suostunut tuohon maksualennukseen ja vaatinut nettomaksujen jäädyttämistä nykyiselle tasolle, sekä vaatinut samoilla perusteilla kuin Tanskakin maksuhelpotuksia, niin maamme tiet ja muukin infra olisi saatu kuntoon seuraavan 7 vuoden aikana. Samalla olisimme voineet työllistää jopa kymmeniä tuhansia suomalaisia hoitamaan asian kuntoon. Rekkaliikenteen EU-muutokset vaativat suomeakin tulevaisuudessa korottamaan siltojen vähimmäiskorkeutta- ja kantavuutta, mutta varoja tähän ei ole budjetoitu. Täällä sitä ajellaan kuppasilla teillä ja maksetaan naapurimaiden puolesta näiltäkin osin. Tiestö on euroopan mittakaavassa lähes huonoimmassa kunnossa ja parannusta ei ole luvassa. Silti maksamme satoja miljoonia mm. Ruotsille, jotta siellä voidaan teitäkin pitää kunnossa.

Minusta meillä on kaikkien aikojen surkein hallitus tavallisten kansalaisten ja tulevaisuuden haasteita varten valmistautumisen kannalta. Vanhuksista, jotka ovat niska limassa rakentaneet tämän hyvinvointiyhteiskunnan ei pidetä huolta, eikä myöskään nuorisosta, jolle lasku ollaan jättämässä. Maatkoot vanhukset paskoissaan ja luovutaan telakkaduunareiden työpaikoista Ranskalaisten hyväksi mielummin, kuin perus duunareiden suomessa. Mitä väliä suomalaisista nuorista työttömistä, kun Espanjasta Cronberg on tuomassa halvemmalla tekeviä reppanoita.

 Holtitonta elintasojuhlaa on 2 viimeistä hallitustamme elänyt velkarahalla ja mikäli näille pelleille jatkokausikin on luvassa, niin velkataakka vain kasvaa. "Perus suomalainen" moraali puuttuu kokonaan näiltä nykyisiltä hallituspuolueiden edustajilta. 

STX Turun telakan risteilijätilauksen kohdalla ei ollut mistään muusta kyse, kuin poliittisesta tahdosta. 50 miljoonan valtion lainalla olisi maassamme turvattu tuhansille duunareille työpaikka, mutta "duunaripuolue" kokoomus halusi alasajaa tämän teollisuuden haaran suomesta, koska tilauksen jäätyä suomeen olisi oikea työväki tajunnut, että perussuomalaiset ovat ainoa työväen etuja ajava poliittinen ryhmä suomessa. Sinne ois kaivoon hukkunut vasemmisto ja kokoomus kaikkinen paskoineen.

On surku, että tämän miljardiluokan kauppa annettiin mennä tuonne EU:n ytimeen, eli Ranskaan. Vaikutukset suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten kohdalla ei tosiaankaan rajoitu vain Turun seudulle, vaan kipeää tekee myös Lieksassa, jossa on euroopan ehkä paras osaaminen ja tieto-taito valmistaa laivoissakin tarvittavia saniteetti tiloja. Onkin hyvin todennäköistä, että tulevaan Oasis-risteilijään asennettavat WC- ja saniteetti tila komponentit tulevat kopioina Kiinasta, eikä Lieksasta. Fantastista!

Kokoomus Kataisen johdolla on hehkuttanut, että Suomen tulee pärjätä globaalissa kilpailussa osaamisellaan ja hyvin koulutetulla väestöllämme. Tämä on mahdollisuutemme, mutta samalla tämä hallitus on leikkaamassa koulutuspaikkoja mm. Itä-Suomesta. Toisen asteen koulutuspaikkoja vähennetään "säästösyistä" jopa 1/4 -osaa.  On tämä naurettavaa politiikkaa hallitukseltamme! 

Minulla on ehdotus. Laittakaa tuo Siilinjärven lahja "kansalliseläkkeelle" vaikkapa 100 000€/ kk. korvauksella, niin kansakuntamme säästää miljardeja vuositasolla. En pidä ollenkaan ylisuurena eläkkeenä tuollaista reilun miljoonan hyväveli eläkettä/v. suhteutettuna siihen miten paljon tappiota kansakunnallemme aiheutuu moisen tyypin aikaan saannoksista. 

PS. Taitaa tulla bannit Sepolle, kun ottaa kantaa liian totuuden mukaisesti. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kataisen ei enää tarvitse paljoa yrittää, jotta hän pääsisi Olli Rehnin luokkaan EU-politiikassa. Katainen olisi jo nyt "ansainnut kansalliseläkkeensä".

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

On todella harmillista että se EU tukipaketteihin juuttuminen esti näyttämästä kuinka hyvin perussuomalaiset olisivat näitä STX sun muita EU budjetteja Suomelle sorvanneet.

Olenko ihan väärässä jos muistan että STX:lle luvattiin avustusta lähes tuo 50 miljoonaa, ei voi mitään mutta pidän kuitenkin merkillisenä että saman firman eritoimipisteet kilpailevat samasta urakasta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"S. Taitaa tulla bannit Sepolle, kun ottaa kantaa liian totuuden mukaisesti."

Suomeen tarvitaan totuudenpuhujia, Eu/euron falskista "ihanuudesta" lässyttäjiä kyllä riittää, ei ne kesken lopu. Rehelliset ja normaalijärkiset ovat harvemmassa.

ulf fallenius

Lyhesti voi todeta että Suomi on ollut aivan onneton Eu neuvotteluissa aina kun ei halua edes myöntää että huonosti menee.Meillä on kaikkien aikojen murros taloudessa menossa eikä vielä mitään selvyyttä että selvitäänkö siitä.Suomi voi jopa kahden vuoden sisällä olla yksi apua pyytävistä maista niin kova alasajo on menossa vaikka hallituhan sitä ei ole huomannut niinkuin ei ay väkikään.

Jaakko Anttila

Persuilla menee lujaa aina kun jossakin näkyy kirjainyhdistelmä EU.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset