selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Rauhan Nobelisti EU

  • Väärin äänestetty!
    Väärin äänestetty!
  • Populos
    Populos

Ei voi olla ihmettelemättä tätä rauhan määrää, jota EU jakaa kansalaisilleen ja myös EU:n ulkopuolelle. Samaan syssyyn ei voi olla ihmettelemättä miksi EU sai Nobelin rauhanpalkinnon 2012? Ja vielä enemmän saa ihmetellä, ellei tuota palkintoa oteta pian pois!

Euroopan unionille myönnettiin vuoden 2012 Nobelin palkinto rauhan, sovinnon, demokratian ja ihmisoikeuksien edistämisestä Euroopassa.

EU jopa päätti luovuttaa palkintorahat (930 000 euroa) sellaisten lasten hyväksi, jotka eivät saa elää ja kasvaa rauhanomaisissa oloissa. Samalla se teki oman lahjoituksen, joka kaksinkertaisti alkuperäisen summan 2 miljoonaan euroon. ( https://europa.eu/european-union/about-eu/history/2010-today/2012/eu-nob... ) sivuilla EU kertoo jättävänsä Nobel-palkinnosta pysyvän jäljen, ja se aikoo jatkaa konfliktialueiden lapsille suunnattujen koulutushankkeiden rahoittamista tulevinakin vuosina. Niinpä vuonna 2013 EU kaksinkertaisti tuen määrän ja osoitti 4 miljoonaa euroa lisää sekä nykyisten että uusien hankkeiden rahoitukseen. 

Kappas vaan! Nyt Järjestyi sitten taas uusi kohde. Katalonia! Siellä onkin jatkossa paljon "koulutettavia" lapsia kumartamaan rahoittajille. Toki ensin piti käydä osoittamassa väkivalloin lapsillekin tätä rauhan aatetta. Laittaako EU nyt lisää 6 miljoonaa euroa?

Norjalainen Nobel-valintakomitea totesi, että päätös rauhanpalkinnon myöntämisestä perustui EU:n vakauttavaan rooliin. Pitkälti EU:n ansiosta on aiemmin sotien repimässä Euroopassa viime vuosikymmeninä laajalti vallinnut rauha. Komitean mukaan EU:n merkittävin saavutus on ollut menestyksekäs kamppailu rauhan ja sovinnon sekä demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta. Nobel-komitea pitää EU:ta hyvänä esimerkkinä kansojen veljeydestä ja eräänlaisena rauhankongressina. Nämä käsitteet mainitaan rauhanpalkinnon yleisinä perusteina Alfred Nobelin vuonna 1895 tekemässä testamentissa. 

Minulle ei oikein avaudu nuo kohdat " kansojen veljeydestä, kamppailu rauhan ja sovinnon sekä demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta". Olen varmaan väärässä tai sitten sitä tyhmää valkoista roskaväkeä! Ihan sama, mutta tuon palkinnon myöntämisen jälkeen mielestäni kaikki edellämainitut on menneet juuri vastakkaiseen suuntaan.

Voisiko Katalonia järjestetää ensin neuvoa-antavan kansanäänestyksen Katalonian eroamisesta espanjan poliisin toimivaltuuksista maakunnassaan? Tuskin. Samat poliisit saapuisivat pieksämään lapsia ja estämään äänestyksen. Toisin oli suomessa 1994. Ei tarvittu poliisia tai puolustusvoimia kun suomi liitettiin EU:iin neuvoa-antavasti. Roskaväkeä vedätettiin kunnolla nenästä. Silloin ei tunnettu edes sanaa populismi. 

Mitäpä olette mieltä jos Ahvenanmaa haluaisi itsenäistyä omaksi valtioksi ja alkaisi järjestelemään äänestystä. Olisiko Suomen poliisi pamputtamassa lapsia ja vanhuksia sekä sulkemassa äänestyspaikkoja? Entäs sallittaisiinko vaikkapa neuvoa-antava äänestys Ahvenanmaan liittymiseksi Ruotsiin? Ja sokerina pohjalla entäs jos Ahvenanmaa haluaisi järjestää neuvoa-antavan äänestyksen liittymisestä Venäjään? 

Jaa-ah, en osaa veikata, mutta siitä olen ihan varma ettei saamelaiskäräjät ainakaan saisi lupaa järjestää itsenäistymisestä käytäviä vaaleja. Tuskin saisivat äänestää neuvoa-antavasti liittymisestä Islantiin saati Norjaan. Toki saamelaiskäräjillä olisi oikeus tehdä oikeusministeriölle aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja, vaikkapa tällaisesta äänestyksen järjestämisestä, mutta hylsy olisi aivan varmaa.    

Ja tietenkin voimme katsella asiaa myös toisin päin. Voisimmeko järjestää täällä manner suomessa neuvoa-antavan äänestyksen Ahvenanmaan itsehallinnon kumoamiseksi tai vastaavasti voisiko joku muukin maakunta suomessa äänestää itsehallinon puolesta? Veikkaan, ettei vaikka samaan aikaan hallitus on ajamassa juuri tällaista maakuntauudistusta, jossa on ehdotettu jopa maakunnille omaa verotusoikeutta? Tää ei joko ymmärrä tai sitten on vain sitä roskaväkeä.

Jotenkin alkaa tuntumaan siltä, että tuo Nobel palkittu "rauhan, sovinnon, demokratian ja ihmisoikeuksien edistäjä" Euroopan Unioni on sittenkin estämässä näiden arvojen jakamista. Ja varmaan olen tässäkin yksin sekä väärässä.

Ihmettelen miksi YK:n pääsihteeri António Guterres ei kehota Espanjan viranomaisia lopettamaan Kataloniaan kohdistuvia väkivaltaisuuksia, kuten hän teki pari viikkoa aijemmin Myanmarissa sattuneen välikohtauksen vuoksi?  https://yle.fi/uutiset/3-9831556

Tietysti voidaan ihmetellä myös tuota, kun Aung San Suu Kyi nousi johtamaan Myanmaria länsimaiden seuratessa ihaillen lapsenkengissä tarpovan burmalaisen demokratian suurta edistysaskelta ja nyt samat ihailijat arvostelee kovin sanoin ennen niin arvostettua ihmisoikeustaistelijaa siitä, että rauhannobelisti valitsee vaikenemisen, aivan kuten euroopassakin nyt hymistellään ja vaijetaan Kataloniassa tapahtunutta.

"Jos hiljaisuus on se poliittinen hinta, jonka maksat noususta Myanmarin korkeimpaan virkaan, on se liian korkea, kirjoitti eteläafrikkalainen arkkipiispa Desmond Tutu nobelisti-kollegalleen". https://yle.fi/uutiset/3-9833411 

Noin puolimiljoonaa ihmistä on rustannut nimensä adressiin, joka vaatii rauhan palkinnon eväämistä entiseltä demokratialiikkeen keulakuvalta Aung San Suu Kyiltä. Ainakaan toistaiseksi Desmond Tutu ja nobelisti ei ole esittänyt EU:lle hiljaisuudesta liian korkeaa hintaa, eikä adressia ole perustettu rauhan nobelisti EU:n rauhan palkinnon eväämisestä tältä "demokratiaunionin" keulakuvalta. Suuret on kuviot pienelle ihmiselle, mutta onneksi lapsillemme opetetaan nykyisin medialukutaitoa. Ja varmasti "direktiivien mukaan" ohjatusti.

Pahoittelen melko sekavaa sepustustani, mutta selvitellään soppaa rauhassa samalla, kun odotellaan seuraavaa Eurooppa-päivää. https://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppa-p%C3%A4iv%C3%A4


https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Montako kumiluotia EU ampui Kataloniassa?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En tiedä, tuskin yhtään? Lähinnä mietityttää tuo hiljainen hyväksyntä Espanjan poliisin toimista (Nobelisti EU:n osa rauhan, demokratian,...) tekemästä toimesta. On tietenkin epäkorrektia asettaa vastakysymys kysymykseen, mutta montako EU:n liittovaltiokehitystä ajavaa on selkeästi tuominnut tai vaatinut viedä tapahtunut mihinkään tuomioistuimeen?

Jos hiljaisuus on se poliittinen hinta, jonka maksat, niin olkoon niin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tässä paljastuu myös valtamedian ideologia. Ei hyökätä vaatimaan väkivallan tuomitsemista. Muutenkin ollaan kovin varovaisia. Eipä olla bryssänvallan vahtikoiria. Ollaan ennemmin eu:n uskollisia sotureita.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kumiluodit, kumipamput. Molemmat hyvin toimenkuvansa hoitavat.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Väärä tapa hoitaa itse aiheutettuja ongelmia. Toisaalta tuskin keppihevosilla ratsastaminen tai pellemaskien takaa riekkuminenkaan näitä ongelmia poistaisivat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eurooppa on kautta historian ollut sotien tanner. Suurin syy sille on kansallisuuksien, kielten ja kulttuurien pirstaleisuus. Eli sama asia, joka tekee Euroopasta niin kiehtovan.

EU on ilman muuta vakauttanut rauhaa ja vakauttamassa sitä edelleen. 28 jäsenmaan lisäksi Euroopassa on myös käytännössä EU:n piirissä olevia muita valtioita ja satakunta erilaista etnistä vähemmistöä. On ymmärrettävää, että jossain joskus edelleenkin saattaa syttyä paikallista skismaa, mutta sitä syttyy olennaisesti harvemmin ja vähemmän kuin ilman EU:ta.

Ja viimeisillä kalkkiviivoilla on selvää, että EU:kin tulee puolustamaan yleiseurooppalaisia inhimillisiä arvoja myös Katalonian kohdalla, vaikka aivan heti kättelyssä ei Madridin kuriin panemiseksi tankkeja sinne lähetetäkään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kun Ukrainassa käytiin "laiton" äänestys Krimin kohdalla, niin Human Rights Watch – ihmisoikeusjärjestön mukaan Krimin "tunnuksettomat" itsepuolustusjoukot syyllistyvät väkivaltaan ja rikoksiin sekä rikkovat ihmisoikeuksia.

Nyt, kun ihan tunnukselliset joukot syyllistyivät väkivaltaan ja rikoksiin sekä rikkoivat ihmisoikeuksia Kataloniassa, niin missä on Human Rights Watch tai pakoitteet Espanjaa kohtaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lähtökohtana on ollut tietoisuus siitä, että Krimillä vaalit toimeenpanivat sinne hyökänneet tai soluttautuneet vieraan vallan joukkiot, joten kyse oli imperialistisesta toiminnasta toisen valtion alueella.

Espanjassa kyse on "enemmän" maan sisäisestä dilemmasta ja ajatuksena ei ole EU:ssa, että yhtä sen jäsenvaltioista voitaisiin asettaa kauppasaartoon, vaan tarkoituksena on luotsata tilannetta normaalimman vuoropuhelun kautta. On tietysti toivottavaa, että Espanja saadaan ymmärtämään virheellinen toimintatapansa tilanteessa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen tuomitsi televisiouutisissa erittäin jyrkin sanakääntein Katalonian ja puolusti Espanjan keskushallitusta. Valiokunnan puheenjohtajana Virolainen tuli samalla puhuneeksi eduskunnan suulla ja eduskunnan nimissä.

Virolaisen puheessa sanan Katalonia tilalle voi laittaa sanan Suomi. Jos Katalonian itsenäistymispyrkimys tuomitaan, niin täsmälleen samalla tavalla on tuomittava Suomen itsenäistyminen 1917.

Suomi100 -hehkutus on pantava poikki mikäli samaa ei sallita Katalonialle.

Älyllinen rehellisyys????

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän ulkoministeri Soini tuomitessaan Espanjan hallituksen menettelytavat puhu kuitenkin vielä enemmän Suomen suulla.

Marko Parkkola

Ehdotan Nyt saa riittää -mielenosoitusta/kulkuetta Helsinkiin Mannerheiminkadulle. Olen varma, että ministerimme tulevat riemumielin mukaan tähän fasistista väkivaltaa vastustavaan kulkueeseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ryhdy vain järjestämään. Olen hengessä mukana, jos mielenosoituksen kohteena on nimenomaan Espanjan poliisin toimintatapa eikä esimerkiksi joku asiaan liittymätön taho, kuten EU tai Bryssel t.m.s.

Marko Parkkola

Tarkoitatko että EU:n ja/tai Brysselin fasistinen väkivalta on hyväksyttävää?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

EU kyllä tuomitsee kärkkäästi jäsenvaltioissa havaitun vihapuheen, mutta ei vihatekoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset