selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Hyvää miestenpäivää!

Kyse on taas tasa-arvosta. Hieman erikoista tämäkin täällä maailman tasa-arvoisimmassa Suomessa, ettei miestenpäivää ole merkitty edes kalenteriin,  vaikka sitä on vietetty 19. marraskuuta vuodesta 1999 alkaen. Miestenpäivän ovat huomioineet monet järjestöt eri puolilla maailmaa sekä YK mutta Suomessa sitä ei ole kalentereihin merkitty.

 

Päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, sukupuolten välisten suhteiden parantamiseen ja tasa-arvon edistämiseen sekä myönteisten miesmallien korostamiseen. Suomessa suunta tuntuisi olevan päin vastainen. Viime aikoina on suomessa pyritty juurikin kieltämään eri sukupuolta olevat. Varsin merkillistä, että tällaisten takana ovat yleensä juuri tasa-arvoa edustavat tahot. 

 

Sukupuolten välisen tasa-arvon näkökulmasta esimerkiksi asevelvollisuus on miehiä syrjivä käytäntö. On myös paljon miesvaltaisia työpaikkoja, joissa asenteet miesten perhevapaita kohtaan ovat edelleen kielteisiä.

 

Miestenpäivän viettämisen voisi ottaa Suomessa perinteeksi naistenpäivän tavoin. Se olisi yksi tapa lisätä sukupuolten välistä tasa-arvoa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Kiitos vaan, jatketaan samaan malliin niin kauan kun saamme pitää pallimme;)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ehkäpä se idea naistenpäivässä on, että ne 364 on miestenpäiviä?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset