Syrjiikö äitiyspakkauksen nimi isiä?

Tietysti! Ja siksipä Kela kutsuu kaikki keskustelemaan 80-vuotiaan äitiyspakkauksen nimestä. Onhan se itsestään selvää, että kaikki muut ongelmat Kelan toimivuuden osalta on jo ratkaistu. https://aitiyspakkaus.kela.fi/ehdota-nimea

 

Noh, kun tässä laitoksessa ei enää ole turhaa byrokratiaa, jonottamista,… ja päätökset saa hetkessä hoidettua verkossa tai virka-aikana 182 toimiston toimipisteessä, niin jotain uutta askartelua pitää keksiä ylipaisuneelle virka(mies)kunnalle. Ja tietysti korjata taas yksi tasa-arvoa loukkaava epäoikeudenmukaisuus.

 

Ongelma on jopa niin suuri, että eduskunnassa on pohdittu äitiyspakkauksen nimen muuttamista, jotta nimi huomioisi entistä paremmin kaikki vanhemmat ja perheet. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoo, että hän näkisi mielellään pakkauksella uuden nimen. Äitiyspakkauksen nimi on kirjattu äitiysavustuslakiin, joten nimen muuttaminen on eduskunnan käsissä. 

 

Meillä on edessä yksi suurimmista haasteista ratkaista tämän 80 vuotta äitiyspakkauksen nimeä kantanut laatikon arvoitus! Siis oikeasti! Nimi on kelvannut hyvin jo 80 vuotta, mutta nyt se saattaa syrjiä miehiä. Tai ihan mitä tahansa. Onneksi- ja ennalta viisaasti Kela järjesti kilpailun äitiyspakkauksen kuosista ja voittajaksi selviytyi eläinhahmot. Karhu, norppa, norsu, kirahvi ja kaiken maailman muut eläinhahmot seikkailevat sulassa sovussa äitiyspakkauksen uudessa kuosissa. Näin vältyttiin ainakin syrjimästä eläimiä. 

 

Tietysti minäkin aloin pohtimaan pakkaukselle syrjimätöntä nimeä. Tämä osoittautui erittäin haastavaksi, mutta luulen ratkaiseeni ongelman. En paljasta sitä vielä.

 

Aloin kuitenkin pohtimaan asiaa siltä kantilta, että ketä tässä nyt syrjitään ja kummastukseni totesin, ettei ainakaan äitejä, eikä isejä. Käsittääkseni molempia on pakko olla yhtä monta, että yleensäkkään lapsia voi syntyä. Kyseessä ei siis ole vähemmistöt. Tämän ratkaistuani huomasin kuitenkin, että kyseessähän on viime aikoina esillä ollut trendi siitä, ettei eri sukupuolia saisi eritellä toisistaan- sillä tasa-arvo. No tietysti! Ja vieläpä se, että jotkut ovat keksineet jopa kolmannen ja neljännen ja ,… sukupuolen. Nämä oikeasti ovat vähemmistöjä, eikä heitä tule syrjiä. Kyllä on haastavaa.

 

Pitkällisen pohdinnan jälkeen luulin ratkaisseeni kaikille sopivan nimen pakkaukselle, eli vanhempainpakkaus. Siinä se on! Ei luulis ketään syrjivän, mutta eipä aikaakaan, niin tuohan syrjii nuorempia. Ikäsyrjintää! Ei käy! Se on ihan laissa mainittu. Hmmm… Ei saa luovuttaa…

 

Ja sitten yks-kaks! Kaikki oli selvää pässiä. Kyseessähän on lapsi.  Pakkaus ei sisällä naistenleluja( kaalimato,…), ei naisten vaatteita, ei miestenleluja(jakoavain,…), ei vanhusten vaippoja etc. vaan lastenvaatteita, lastenvaippoja, sekä pehmolelun.  Vaikka isä on siittänyt äidin, niin se lapsihan ei lillu siellä masussa yhdeksää kuukautta äitivedessä ,isävedessä, transuvedessä, eläinvedessä,… vaan käsittääkseni lapsivedessä! Niinpä pakkauksen nimikin tulisi olla lapseuspakkaus! Tietysti! Tuo nimi ei syrji lain mukaan ketään, mutta saattaa harmittaa pientä vähemmistöä aikuisia jotka päättävät myös lasten oikeuksista isään ja äitiin.

 

https://aitiyspakkaus.kela.fi/

 

http://www.kela.fi/jonotustilanne

 

http://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5x…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu