selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Suomi 6.12.2024 jää viimeiseksi itsenäisyyspäiväksi.

Tietysti on ollut jo pitkään nähtävissä, että tavoitteena on ollut Euvostoliitto. Osa päättäjistä tiesi tämän jo 1994, kun kansaamme vedettiin nenästä monin tavoin. 

 

Ilmeisesti nyt aika on kypsä tai sitten viimeinen hetki, sillä Saksan sosialidemokraattien (SPD) puheenjohtaja Martin Schulz kertoi halustaan muodostaa EU:sta liittovaltion eli ”Euroopan Yhdysvallat” vuoteen 2025 mennessä. Varmasti kyseessä on näkyvin ilmoitus tiettyjen piirien pyrkimyksestä. "Liittovaltion perustuslaki lähetetään EU:n jäsenmaille ratifioitavaksi ja ne, joille soppa ei maistu, saa lähtöpassit EU:sta", viittailtiin jo ainakin Suomen Uutisissa.

 

Tietysti Martinilla on myös oma lehmä ojassa ja tätä lehmää ojasta on vetämässä myös Angela Merkel järkyttävän tappion Saksan liittopäivävaaleissa saaneena. Martinilla kiiluu silmissään tietysti paikka epätoivoisen hallituksen ulkoministerinä. 

 

Sen enempää tätä EU:n ja euron sekamelskaa avaamatta herää tietysti suuria kysymyksiä. 1. Jos Suomelle ei tällainen soppa maistu ja tulee potkituksi pois EU:sta, niin palauttaako EU Suomen nettomaksuosuudet? 2. Vapautuuko Suomi kriisimaiden rahoitusvastuusta ja saako "vakuudet" takaisin vakuustileiltä korkoineen? 3. Voiko Suomi jatkaa eurossa, vai onko otettava oma valuutta? 4, 5, 6, ... paljon pienempiä kysymyksiä.

 

Näin "ummikkona" en osaa ymmärtää kuinka tällainen EU-liittovaltio voisi toimia, kun meillä ei ole edes yhteistä kieltä. Maantieteellisesti olemme erittäin pokkeavia toisistamme ja samoin myös kulttuureiltamme. En osaa käsittää kuinka Kreikkalaisista voisi tulla yhtä sisukkaita kuin me Suomalaiset olemme tai kuinka Suomalaisista voisi tulla yhtä korruptuneita italialaisten kanssa? En ainakaan vuoteen 2025 mennessä, vaikka muutamia esimerkkejä sinne korruptiovirkoihin on jo suomesta valittu/päässyt.

 

Joka tapauksessa itse aihe, joka nousi esille on hyvin mielenkiintoinen ajatellen tulevaa presidentinvaalia. Toivottavasti tämä liittovaltiokysymys nousee esille tulevissa tenteissä niin, ettei kysymyksestä pääse luikertelemaan pois juttelemalla niitä näitä! Edokkaista monella on aijemmin lipsahdellut sitä sun tätä, joten olisi toivottavaa päivittää ehdokkaiden mielipidettä. Erityisesti Sauli Niinistön ja mikäli Paavo Väyrysen kannattajakortit riittävät.

 

Ehkä on myös paikallaan palauttaa mieliin myös mitä kukakin on aijemmin puhunut ja luvannut. Oheiset linkit ovat ainakin toistaiseksi vielä saatavissa.

 

 

https://www.suomenuutiset.fi/tulihan-sielta-euroopan-yhdysvallat-muutama...

 

https://

 

https://

 

https://

 

https://

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Saksa sinänsä on liittovaltio jo nyt, missä ihmiset alueillaan ovat enemmän paikallisia kuin valtiollisia. Sama tilanne on EU:n piirissä, missä ollaan enemmän kansallisvaltiollisia kuin eurooppalaisia. Silti Euroopan Unioni voi olla "Yhteinen Varjo" kaikille jäsenilleen paikallisista eroavaisuuksistaan huolimatta.

Eurooppa voisi siis olla Euroopan Yhdysvallat!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tietenkin Saksa on jo nyt sinänsä liittovaltio ja siellä puhutaan saksaa. Ei ruotsia, eikä suomea. En tosiaankaan ymmärrä miten Euvostoliitto voisi toimia tasapuolisesti liittovaltioidensa kesken, kun erot ovat lähes mahdottomia saattaa yhteneväisiksi pitkälläkin aikavälillä. Kaikkein käsittämättömintä on tuo esitetty vuosi 2025.

Että utopia tulisi nopeasti kaikille selväksi, niin kannattaisi ihan ensimmäisenä kysyä vaikka Ahvenanmaalaisilta haluavatko he luopua itsehallinnostaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sveitsin menestys liittovaltiona on nähtävästi riippuvainen siitä, että jokainen siivooja, makkaranmyyjä ja taksikuski osaa saksan, ranskan, italian ja retoromaanin lisäksi yhteistä kieltä eli englantia. Tai sitten tämä nationalismihössötys on menneen maailman skeidaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #3

Sveitsin systeemi pelaa kun suora demokratia toimii eikä yksi ryhmä pääse vedättämään muita. Samat pelisäännöt ovat tärkeitä yhteiskunnassa. Eurooppa nyt on pelisäännöiltään kaikkea muuta kuin Sveitsi, toiset maksaa veroja ja toiset ottaa etuja vastaan. Demokratiasta ei voi edes puhua EU:n yhteydessä, kansalaisilta ei EU:ssa kysytä yhtään mitään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"kuinka suomalaisista voisi tulla yhtä korruptoituneita italialaisten kanssa?"

Sitä me olemme jo nyt, mutta koska raha ei vaihda omistajaa, korruptiomme ei ole niin ulospäin näkyvää.

Edellä mainittu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme valmiita liittovaltion.

Vuorela on pihalla kuin lumiukko verratessaan Sveitsin valtiomuotoa mahdolliseen EU:n liittovaltioon. Sveitsissä tilanne on sama kuin Suomessa. Suurin osa puhuu siellä ainakin välttävästi valtakieltä, eli Sveitsin saksaa, jota muuten natiivi saksalaisten on paikoittain vaikea ymmärtää. Retoromania taas on verrattavissa saamenkieleen. Ne ovat vain sanoja paperilla.

Mieleeni tulee tuhatvuotinen valtakunta, jota Saksa on yrittänyt perustaa huonolla menestyksellä aseiden avulla. Nyt samaa ideaa on hivutettu eurooppalaisiin mieliin jo muutaman vuosikymmenen ajan rahan avulla.

Suomiko mukaan liittovaltioon. Ei ikinä. Joutuisimme samaan asemaan kuin vaikkapa Alabama Yhdysvalloissa, jossa eletään lähinnä puuvillaa keräämällä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Alabama

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suomi liittovaltiolinjalla kun ymppäsi omaan perustuslakiinsa maininnan EU-jäsenyydestämme ja näin entisestään hankaloitti mahdollista eroamme EUsta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin huvittavia kommentteja puolesta. Ehkä se totuus valkenee vasta sitten, kun on myöhäistä. Valitettavasti!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset