selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Suurmoskeija

Heti aluksi täytyy myöntää, että en itse ole fanaattinen minkään uskonnon suuntaan. Ehkä ajatukseni tästä suurmoskeijahakkeesta on siksikin hieman kaukaa haettu, mutta esitän sen kuitenkin.

 

Valtakunnassamme on viime aikoina ollut kovin paljon esillä ajatus, että "kaikki kuuluu kaikille" ja ellei tälle kaikelle löydy veroeuroja, niin otetaan lisää velkaa tai leikataan jostain jo saavutetusta. Valkoiseksi roskaväeksi tai maalaisjuntiksi käännettynä tällainen maailman halailu tarkoittaa sitä, että, jos ja kun, vaikkapa paska on kallista, niin köyhät syntykööt ilman persereikää. Tarvitaan vähempi vaippoja tai jotain.

 

Eikä tietenkään pidä unohtaa tasa-arvoa tai syrjimistä. Kyllä kaikkia pitää kunnioittaa ja arvostaa saman vertaisina. Myös uskontoja. Paitsi toisia uskontoja. Ne toiset eivät ole tasa-arvoisia.

 

Siksipä ehdotan, että mikäli tällainen pääkaupungin yksi keskeisimmistä ja arvokkaimmista paikoista luovutetaan uskonnolliseen käyttöön, niin siinä tulee ottaa huomioon tasa-arvoinen kohtelu kaikkia uskontoja, sukupuolia, sekä kulttuureja kohtaan. Voiko joku olla tästä eri mieltä? Ihan varmasti! 

 

Huomenna tiistaina punaviherhubbabubbakupla esittää Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa, jossa puheenjohtajan nuijaa käyttää vihreä apulaispormestari Anni Sinnemäki, että sinnetänne- mitä tahansa voidaan tontti luovuttaa jos ja kun. Näin hanke tulee etenemään. Uskokaa tai älkää.

 

Islam on rantautunut suomeen viimeisen vuosikymmenen aikana voimakkaasti lähinnä muslimimaiden kriisien ja omahyväisten poliitikkojen oman edun tavoittelun myötä. Näistä toinen on yhtä kuvottava ilmiö. Jos jäi epäselväksi kumpiko, niin kannattaa kysyä itseltään kumpiko olisit mielummin, vai poliisi? 

 

Suurmoskeijahankkeen puuhahenkilöiden järjestämä tiedotustilaisuus pidettiin tänään kovin epämääräisesti. Hankkeen rahoittaja Bahrain on tiedetty olevan sunnimuslimien takana. Shiiamuslimien toivotaan pysyvän poissa tästä moskeijasta, mikä tietysti herättää kysymyksiä. Paitsi hankkeesta hyötyville. Heille sillä ei ole mitään merkitystä, sillä oma napa! 

 

Helsingin Hanasaareen suurmoskeijaa ja islamilaista palvelukeskusta suunnittelevan hankkeen yksi lobbareista on Pia Jardi. Hän väitti tilaisuudessa, että islam on myös suomalainen asia, jopa osa suomalaisuutta. Täytyy myöntää, että Pia on oikeassa. Islam on nykyisin osa suomalaisuutta ja suomalainen asia muslimimaista saapuneen valtavan pakolaisvyöryn myötä. Valitettavasti se on myös rantauduttuaan iso ongelma, jota juuri kukaan ei uskalla myöntää ennen kuin on myöhäistä. 

 

Ai niin, se ehdotukseni! 

 

Koska suomessa on nykyään muotia olla ihan kaiken suvaitsevainen ja tätä ideologiaa tuputetaan kaikilta foorumeilta (joita ei ole bannattu), niin esitän, että Hanasaareen perustetaan sellainen kaikkien- kaiken yhteinen kohtaamispaikka, jossa tämä monikulttuurisuus, uskontojen kohtaaminen ja kaikkeen älykkyyden ylittävä uskominen voisi kohdata. Hanasaaren tontille tulisi rakentaa niin suuri rakennus, että sinne sopisi yhtä aikaa shiijat, sunnit, ortodoksi, Juutalaiset, luterilaiset,... HJK, TPS, Ilves, Kärpät,... burghat, bikinit, nakut, transut, homot, lesbot, siniset, punaset, vihreet,... jopa persut, Putin, Trump, Niinistö ja äärioloissa vielä Paavo Väyrynen. Kim Jong Il olisi tietysti myös terve tullut, jos suvaitsevat senkin vielä suvaitsisivat. Vähintään 39 kerrosta ja Bahrainin miljardit rakennukseen kiinni. Arkkitehtikilpailun voittajalle 200 miljoonaa euroa, jos Bahrain suostuu. Pia Jardinille 100 miljoonaa pelkästä juonesta. Samaan rakennukseen voisi liittää tuon edellisen hullutuksen, eli Guggenheim-pilipalimuseon kaikkinen lupauksineen! Ja rättipäät maksaa jos saavat alakertaan länsimaisten arvojen alistajan. Kuka vastustaa?

 

Noh, eihän tällaista voi edes kaikista suvaitsevaisin hyväksyä, sillä oma napa.  Tai siis, ilman muuta jos minä...

 

Ehkä on parempi jatkaa eriarvoistamista jokainen omalla sarallaan ja hyväksyä punaviherkuplan tahto siitä, että suurmoskeijassa musliminaiset käyvät omalla vuorollaan uimassa. Ehkä punaviherkuplan sisällä on katsottu niin, ettei musliminaisten kuuluu olla muslimiuskonnollisissa tilaisuuksissa miesten kanssa samoissa tiloissa vaikka tämä hieman kyseenalaistaa sitä heidänkin perään kuuluttamaa tasa-arvoa. Voiko olla niin, että musliminaiset eivät suomessa omaa samoja arvoja, kuin suomalaiset naiset? Miksi asiaa ei ole kyseenalaistettu?

 

Enivei, niin Pia Jardin kertoi tilaisuudessa, että muslimeita on Suomessa jo enemmän kuin esimerkiksi ortodokseja. Hmmm...? Oliko kyseessä Shiia- sekä sunnimuslimit yhteensä, vai tuo oma porukka, jonka tarkoitusperiltään julkaisematon tilasto on kovin epämääräinen? Minulle sinällään ihan sama, mutta ilman mitään tutkimuksia uskallan väittää, että radikaaleja terrorismiin alistuvia muslimeita on varmasti enemmän suomessa, kuin terrorismiin alistuvia ortodokseja. Uskallan jopa väittää, että toinen tätä uskontokuntaa edustava on ihan tutkimattakin tällaiseen radikaalimpi. Bannatkaa ihan rauhassa. Totuus on totuus!

 

Suurmoskeijahanke on osa monikulttuurista vyörytystä niiltä tahoilta, joille se on lyhyellä tähtäimellä poliittisesti ja arvovallaltaan suotuisaa. Asia on tabu totuusmediassa ja siitä puhuminenkin on rajoitettua. On myös todennäköistä, ettei presidentinvaaleissa aihetta nosteta esille. Ehkä siksi? Ai miksi?

 

Suurmoskeijahanke ei ole yksiselitteinen, vaikka "rehellisellä" medialla on siihen julkinen ja yhteinen mielipide. Eri islamin ryhmittymät suhtautuvat toisiinsa vihamielisesti. "Sunnien ja shiiojen kiistat eivät valitettavasti jää vain muslimien lähtöalueille, vaan seuraavat heitä matkalla länsimaihin". Tämäkin asia tulisi käsitellä ihan puolueettomasti valtiomme näkökulmasta. Asia on paitsi arka, niin yhteiskuntaamme koskettava turvallisuusuhka! Haluammeko näiden ulkopuolisten saapumisen myötä kantaa vastuuta heidän keskinäisistään riidoista, kun jo nyt oma kansamme on hevosten ja alpakoiden kanssa kovin eripuraisia?

 

Helsingin päättäjät tulevat ottamaan kantaa suurmoskeijahankkeeseen lähi aikoina. Ilman sarvia. Varmasti he ovat perehtyneet eri lähteisiin puolueettomasti. Ihan varmasti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Rakennuksen aulaan voisi rakentaa sellaisen samanlaisen lasikopin kuin Leninillä oli. Saisimme samalla varmistettua, ettei PK ammu rakettejaan tänne kunhan joskus innostuvat niitä käyttämään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Meinaatko että Leninin lasista sarkofagia ei enää ole? Koska se on tuhottu?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #3

Sanamuotovirhe. Eikös sitä oltu siirtämässä tai laittamassa Lenin-setä montun lepoon? Muistan kuulleeni tällaista huhua. Ehkä häntä ei enää ole kun moskeija valmistuu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #3

Tuhkimolla kerrotaan olleen lasikengät, mutta että Vladimir Leninilläkin lasinen sarkofagi ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minä vastustan ideaasi, Jari-Pekan yllä mainitsemasta syystä. Jumalhahmojen palvonta on jo riittävän vaikea asia. Emme todellakaan tarvitse henkilökultteja toiseksi riippakiveksi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Hyvä vain, että Helsinki käyttää kaikki keinot houkutellakseen paperittomat muslimit asumaan sinne. Vähemmän Allahu akbar -huutoja muualla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suurmoskeijahankkeella on todennäköinen poliittinen kytkentä ja oma tavoitteensa saada maasta ja alueesta tukeva jalansija.

Jalansijan saamisen seurauksena kyseenalaistetaan muita uskonnonharjoittajia ja lisätään uskontokuntien välisiä jännitteitä. Riidan ja eripuran aiheita on mm ssa palestiinalaisten ja juutalaisten välinen tappelu Israelin maa-alueiden hallinnasta.

Näin tuolla naapurissa :

https://www.svt.se/search/ Hakukenttään ’ judar ’ja yhteiskuntarauhasta löytyy paljon tarinaa.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/hatsk-stam...

Helsinki saa luonnollisesti sitä, mitä ovat tilaamassa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Taidan asua liian kaukana kun en näe mitä ja miksi tästä hankkeesta on noussut älämölöä jolla on ollut vaikutusta jopa "pormestarinvaaliin". Onko ongelmana sen suuruus, se rahoittaja vaiko sen rajoittuminen vain toiseen islamin suurista aatesuunnista? Vai onko ongema sitten perimmiltään islamissa (rasismin ruma sana mainittu, jos kohta verhotusti).

Tällä hetkellä muslimit kai suorittavat menonsa "kerrostalomoskeijoissa". Kun kuitenkin Suomessa on uskonvapaus ja muslimit haluavat -käsittääkseni ilman yhteiskunnan rahoitusta- rakentaa itselleen palvontapaikan, niin siitä vain. Ei kait se nyt ole sen kummempi juttu kuin jo olemassa olevat kirkot, valtakunnansalit ja rauhanyhdistykset.

Mika Sarivaara-Satta

Islam on enemmän poliittinen järjestelmä, kuin uskonto, lähempänä natsismia, kuin mitään muuta uskontoa, ja sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

" ...käsittääkseni ilman yhteiskunnan rahoitusta- rakentaa itselleen palvontapaikan, niin siitä vain."

Olisihan se suurtonttikin vapailla markkinoilla jonkun arvoinen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Istuva presidentti ei ottanut oikeastaan mitään kantaa tähän asiaan vaikka toi koija on myös ulkopoliittinen. Ja vaitiolohan on myöntymisen merkki.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Entäpä, jos suurmoskeija rakennettaisiinkin Polvijärvelle? Varmasti matkailu vilkastuisi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Aivan loistava kommentti piristämään lumisateista ja flunssaista päivää.

Suomi on ollut aivan liian kauan Helsinki-napainen ja vaikka Helsinki onkin Suomen talousveturi, niin kaiken lietteen sen myötä ei tarvinne valua tänne.

Koska valtion virastojen hajasijoitussuunnitelma meni ns. perseelleen todellisen tahdon puuttuessa jakaa verorahoja muualle Suomeen, niin asiaa voisi korjata rakennuttamalla suurmoskeijan jonnekin kehä III:n ulkopuolelle. Mitä kauemmas, sen parempi.

Tällä siirrettäisiin työtä työvoimapulan riivaamasta Helsingistä työttömyyden riivaamaan muuhun Suomeen.

Jokainen muslimi ei hakeutuisi suoraan Helsinkiin, vaan saattaisi muuttaa moskeijapaikkakunnalle, jos se kerran on niin tärkeä.

Maaseudun talouselämäkin piristyisi musulmaanien käynnistäessä mersunsa ja bemarinsa ja suunnatessa sunnuntai-brunssille kohti Suomen "mekkaa."

Mekka-sanalla on muuten suomalaisittain historiallista perspektiiviä.

Ihantalassa vuonna 1944 venäläisten odotettu hyökkäyksen murtokohta nimettiin mekaksi. Syy lienee se, että joka ikinen suomalainen tykki, kranaatinheitin ja muu kelvollinen tuliase, joka silloin oli käytettävissä, suunnattiin tähän pisteeseen.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Koraanin mukaan muslimin ei pidä ystävystyä kristittyjen tai juutalaisten kanssa. Maahan tulleiden muslimien integraatio tulee olemaan hyvin pinnallista, muun muassa he eivät hyväksy seka-avioliittoja. Moskeijoiden yhteydessä esimerkiksi Espanjassa on tehty terroristien henkistä muokkausta ja värväystoimintaa. Moskeijoiden rakentamisen rahoitus on ollut sidoksissa fundamentalismiin (wahhabismiin).
Pormestari Vapaavuori ei turhaan vastusta suurmoskeijaa Helsinkiin. Huoli on enemmän kuin aiheellinen.

http://jaakkokorpi-anttila.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Voitaisiinko päättää, että Helsingin kaupunki palaa asiaan sen jälkeen, kun sunni- ja shiamuslimit ovat saaneet kaikki näkemyseronsa sovitetuiksi ja pystyvät edustamaan rakennuksen käyttäjää yhtäpitävästi, ja naisten asema islamilaisissa yhteisöissä on saatu ratkaistuksi Suomen lainsäädännön hengessä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Toisin sanoen aikaan, jolloin lehmät lentävät ja siat suunnittelevat avaruusraketteja.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Rakennetaan sekä islamilaisille että kristityille suuntauksille oma kirkko/moskeija saman katon alle. Voiko toimia? Ainakin se olisi todella monikulttuurinen teko ja huomattaisiin varmasti maailmalla. Uskon että näin myös musliminaisten asema hiljalleen voi kohentua. Musliminaiset näkisivät että kristityt naiset saavat tasavertaisesti yhdessä miesten kanssa kuunnella Jumalan sanaa. Tietenkin muslimit, sekä miehet että naiset, ovat myös tervetulleita kristityn kirkon messuun. Seurustelu- ja kahvittelutilat olisivat yhteiset kaikille suuntauksille.

Voisihan siellä olla uimahallikin, ja naisille ja miehille omat vuorot tai oma allas. Oma allas ehkäpä parempi vaihtoehto, niin uimaan voi mennä samanaikaisesti ukkonsa kanssa :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tietenkin kirjoitus sisältää sarkasmia, huumoria ja kaikkea muutakin, mutta sinä oivalsit sen sisällön.

On puhuttu paljon yhteiskuntaan sopeutumisesta ja arvojen kohtaamisesta. On esitelty vaikka mitä keinoja eri kulttuurien- ja uskontojen kotouttamisesta yhteiskuntaamme, mutta yksikään ei ole toiminut.

Tuhlaamme valtavasti veroeuroja kannattamattomiin hankkeisiin vain siksi, että kaikesta puuttuu se aito ja oikea tapa lähestyä toisiamme. Tietysti sota olisi paljon nopeampi tapa, mutta järjetön ja lopputulokseltaan sama, kuin nyt.

Jos olisi olemassa aitoa tahtoa, niin saman katon alla olisi kaikki uskonnot ja uimahalleissa polskuttelisi kaikki yhdessä. Omia vuoroja ei tarvittaisi kenellekkään erikseen.

Ei olisi myöskään mitään tarvetta pelätä, että jokin ryhmittymä tekisi terrori-iskun kohteeseen, koska siellä olisi myös oma väki.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

”Lautakunta pitää tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia mm. asianmukaisten tilojen osalta. Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle. Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia.”

Päätös tehtiin Anni Sinnemäen (vihr.) vastaesityksestä, ja lautakunta hyväksyi sen yksimielisesti.

Asia siirtyy seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn. Talouselämä-lehti kartoitti kaupunginhallituksen jäsenten mielipiteitä. Tulosten perusteella näyttää varmalta, että hanke kaatuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset