selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Vihreä vihapuhe

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii vihreiltä toimia puolueessa avoimesti rehottavan vihapuhekulttuurin kitkemiseksi. 

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/karna-vaatii-vihreilta-toimia-vihapuhek...

Kärnän vaatimus on ihan oikeutettu. Samalla voisi vaatia myös mediaa uutisoimaan vihapuheista puolueettomasti. Vihapuhepoliisitkin voisivat alkaa tutkimaan oma-aloitteisesti myös vihreää vihapuhetta. 

Kovin paljon on "vahingossa tai huomaamatta" näitä vihreiden vihapuheita  jäänyt pöytälaatikkoon. Jopa suoranainen vihreä terrorismi painetaan villasella. 

Viimeiseksi julki tulleessa tapauksessa vihreiden SavoKarjalan piirin toiminnanjohtaja halusi kastroida Mikko Kärnän twiitissään. 

Ville Niinistön puhejohtajakaudella vihreät polttivat mm. autoja, mutta media "unohti" uutisoida laajasti. 

 

Edit. Lisätty viimeiseksi sanaksi "laajasti", ettei tuosta tarvitse alkaa erikseen vääntämään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Ville Niinistön puhejohtajakaudella vihreät polttivat mm. autoja, mutta media "unohti" uutisoida."

Todellako vihreän puolueen jäsenet ovat autoja polttaneet?

Ei minulla mitään erityisiä sympatioita vihreitä kohtaan ole, mutta mitäpä pitäisi sanoa blogista, jossa syytetään jotain porukkaa vihapuheesta ja samalla levitetään väärää tietoa sitä kohtaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei tuo ole väärää tietoa. Ehkä et ole tietoinen, koska se on villaisella painettu ja jäänyt uutisoimatta.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Missä autot poltettiin ja koska, kuinka tekijät jäivät kiinni, mikä oli tuomio?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #4

Käytä tuohon hiukan omaa aikaasi. Ei tässä yhteiskunnassa ihan kaikki tule valmiina nenän eteen.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #6

Väitteen esittäjällä on todistustaakka.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Suomeksi, jauhat muunneltua totuutta. Ei ole yllätys.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #10

Kovin ikävää, että mitä vähempi ihmisien sallitaan kommentoida, niin sitä yksipuolisimpia blogeista tulee. Lopulta blogiin jää vain samanmieliset kehumaan toisiaan ja mollaamaan muita. Aivan, kuten Uuninpangolle on käynyt.

Ymmärrän tietenkin, että säännöt on sääntöjä ja jossain on oltava raja.

Kuten jo aijemmin mainitsin, niin eihän media "huolimattomuuttaan" tietyistä syistä ihan kaikkea uutisoi laajasti, mutta kuvitellaanpa vaikka maahanmuuttokriittisten polttaneen oman ideologinsa vastapuolen autoja, niin kaikki mediat toitottaisivat natsit, persut, äärikansalliset,... ja lopulta Jussi Halla-aholta vaadittaisiin päätä vadille.

Ei minullakaan ole mitään vihreitä vastaan. Vihreillä on monia hyviä teemoja joihin voin samaistua ja rinta rottingilla olla mukana muuttamassa omalta osaltaan mailmaa, mutta myös sellaisia joihin en.

Vuonna 2015 Lassila & Tikanojan pääkonttorilla Helsingin Pohjois-Haagassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä poltettiin L&T :n pakettiautoja. Autopolttojen tekijäksi ilmoittautui tuolloin Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla tehtävien hakkuiden vastustajia.

https://hyokyaalto.net/2015/04/24/yle-lassila-tika...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #20

Mihin tietoon perustuen esität, että L&T:n autonpolttajat olisivat vihreitä? Pudottiko joku jäsenkirjansa rikospaikalle?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #32

Että tällä tasolla jatkettaisiin, niinkö?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #34

Mitä ihmettä tämä on olevinaan? Jos Lavikainen väität, että vihreät ovat polttaneet autoja, niin miksi kiertelet ja väistelet, kun joku ymmärrettävästi pyytää näyttöä?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #36

Väisälältä taisi jäädä tuosta välistä huomaamatta linkki kiihkoissaan? Rauhoituppas hetkinen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #40

Mitä tuo linkkisi kertoo takku-anarkistien ja vihreiden liittymisestä mitenkään toisiinsa. Olisiko tuo kytkös olemassa vain omassa ennakkoluulojen täyttämässä mielikuvituksessasi?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #41

Kuten kommentissa 5 jo aijemmin kerroin sinulle " Luonnonsuojelijat ja vihreät nyt vain jotenkin helposti voi liittää toisiinsa. "

Voihan nuo olla myös vihreitä anarkisteja, mutta en oikein usko heidän olevan oma ennakkoluulo.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

" mutta mitäpä pitäisi sanoa blogista, jossa syytetään jotain porukkaa vihapuheesta ja samalla levitetään väärää tietoa sitä kohtaan."

Kerroin, että Vii­mei­sek­si jul­ki tul­lees­sa ta­pauk­ses­sa Vihreän puo­lu­een Savo-Kar­ja­lan pii­rin toi­min­nan­joh­ta­ja ha­lu­si kast­roi­da Kärnän twiitissään, niin kuinka tuota ei voisi esittää vihreiden vihapuheeksi?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kärnän omissa teksteissä on sen verran virheitä ja hataria yleistyksiä, ettei blogi poikkea juurikaan valemedioista. En ihan hirveästi laittaisi painoa kyseisen kansanedustajan kommenteille tai toiveille. Harmi, että Seponkin blogeissa alkaa olla näitä löysiä kommentteja "vihreistä autonpolttajista". Onko se vihapuhetta vihreitä kohtaan? Vai pelkästään väljää vinoilua. En minäkään muistaakseni ole koskaan kirjoittanut persupolttopullonheittäjistä, vaikka voisi noilla joku asiayhteys reaalimaailmassa ollakin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei tarvitse kiihottua Börje, jos välillä kielteisiäkin ilmiöitä vhihreistä julkaisee. Luonnonsuojelijat ja vihreät nyt vain jotenkin helposti voi liittää toisiinsa. Eihän tuo suoraan synonyymi toisilleen ole, mutta kovin vahva sellainen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Turhaa mustamaalaamista. Rikokset ovat aina pelkästään tekijöidensä henkilökohtaisella vastuulla jos joku järjestävä organisaatio, kuten ISIS, ei ota sitä vastuulleen. Teko ei ole myöskään uskonnon, syntymäpaikan, poliittisen puolueen, sukupuolen tai ihonvärin vastuulla. Yhtään rikosta ei siksi tarvitse tai pidä hyväksyä vihreiden tekemäksi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

Hieman samalla linjalla Jukka Laulajaisen kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Perussuomalaiset on leimattu natseiksi jos on eksynyt samaan valokuvaan natsien kanssa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nou. Perussuomalainen Immonen on leimattu natsiksi kun on veljeillyt natsien kanssa. Rasismileima on lyöty vähän tiukemmin, koska puolueessa on niin monta julkirasistia, eikä heitä ole heitetty ulos. Pikemminkin nostettu organisaatiossa ylöspäin.

Juha Kuittinen

Ei kai "degeneroituneita vaimonhakkaajia"?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Börje ei ole rasisti mutta tietää kyllä kuka on parempi ja kuka huonompi. Hänen mielestään ihmiset voi laittaa paremmuusjärjetykseen syyllistymättä rasismiin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ihmiset voi tietysti laittaa paremmuusjärjestykseen monellakin kriteerillä. Meistäkin lähes jokainen laittaa presidenttiehdokkaat paremmuusjärjestykseen, eikä ole rasismin häivääkään. Tai isommissa ryhmissä pannaan puolueet haluttuun järjestykseen siinä vaikuttavien ihmisten perusteella. Ei se ole rasismia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #14

Börje on Börje, mutta kyllä Börjenkin kanssa pärjää jos viitsii hieman avoimemmin ottaa viestiä vastaan.

En ainakaan toistaiseksi ole huomannut Uimosen alistuneen henkilökohtaisuuksiin tai vastaavaan. Mielipiteitä pitääkin olla ja piikittely on sallittua puolin ja toisin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #23

Ei toki Börje alistu henkilökohtaisuuksiin ,siihen hän on liian kiero eikun hieno mies mutta joskus kun lukee hänen tekstejään niin rivien välistä pääsee kurkistamaan sisälle.

"Börje Uimonen 3.4.2015 14:32
Sosiaaliturvalla elävä somali on huomattavasti parempi ihminen kuin rasistipersu. Niin yksinkertaista se vaan on. Rasistipersu on suomalaisen yhteiskunnan haiseva mätäpaise."

Myöhemmin Börje on lisäksi ilmaissut vieläkin seisovansa tämänkin lausumansa takana.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #24

Ka, niin. Eihän tuohon tarvitse vaihtaa kuin "rasistigrööna", niin tasoissa ollaan :)

Ps. ymmärsin kyllä mitä tarkoitit ja totta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #26

Sitä voi tietenkin kysäistä Börjeltä että mihin kohtaan se Darra tuossa hänen listassaan sijoittuu.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #29

Darra sijoittuu melko syvälle Helsingin vihreään henkisesti ahtaaseen kuplaan. Tyhmää on herjata kanssaihmisiä vain asuinpaikan perusteella. Sehän ei ihmistä ylennä, että kuuluu vihreisiin tai äänestää vihreitä. Jokaisen pitää itse ansaita muiden kunnioitus omalla tekemisellään.

Tuo lainattu kommenttini kertokoon siitä kuinka alas arvotan suomalaisen rasistin. Kultalusikka suussa syntynyt, saanut maailman parhaan ja halvimman koulutuksen. Siitä huolimatta päässä ei pyöri kuin yksi asia. Mitä joku muukalainen voi viedä minulta. Rasistit ovat todella säälittävää jengiä. Ihan pohjasakkaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #31

Älä nyt liukastu.
Vertailit kahta ihmistä ja sait ne paremmuusjärjestykseen ihan vain sen ryhmään kuulumisen perusteella. Toiselle vielä annoit lääketieteellisen arvionkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #33

Rasistipersu lienee sekä rasisti että persu. Persuus ei rasistia pohjalta nosta. Somalitausta taas ei ihmistä paina. Helppo päätellä kumpi viitekehys noista on voittava. Rasisti häviää aina.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #37

".... somali on huomattavasti parempi ihminen kuin rasistipersu"
Eli mielestäsi on olemassa parempia ihmisiä ja sitten huonompia. Millä muulla perusteella jaottelet ihmiset huonoihin ja hyviin kuin somaliuden ja persuuden?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #39

Tuossa verrattiin somalia ja rasistia. Persut liittyivät todennäköisesti keskusteluun jollain tavalla. En muista mistä blogista tuon olet lainannnut, mutta varmaan siinä on pohdittu samalla persujen (sala)rakkautta rasismiin. Tai siis aitoa rakkautta, jota ei vaan julkisesti tunnusteta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Että ihmiset jaksaa mukaloukkaantua harmittomasta vittuilusta. Puoluekantaan katsomatta.

Jos sivusta saa neuvoa niin opettelisivat vittuilemaan terävämmin. Tällaiset "äitis oli kun sua teki ja isäs on viäläkin" -tyyliset heitot kertovat vain ja ainoastaan esittäjänsä mielikuvittomuudesta ja järjen hitaudesta.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Pieni vittuilu vaan piristää päivää. itseä ärsyttää enemmän kaksoisstandardit.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tämän pitäisi tapahtua taikaiskusta kaikkialla.

Jokainen ymmärtää että vaikka sen Fatim Diarran heitto oli oikeasti huumoria eikä siitä tarvitse vetää hernettä nenäänsä. Samalla kuitenkin jokainen ymmärtää mitä Halla-Aho tarkoitti niillä ihmissaasta-jutuilla. Molemmat on tahallaan ymmärretty päin persettä ja molempia jaetaan täysin väärässä kontekstissa.

Mutta olihan se kutkuttavaa kun Vihreää kuulaa vaadittiin tilille valtuutetun vitsistä. Jos sitä Fatimin juttua tulkitsee kuten vihreät tulkitsevat muiden sanomisia, eli lukevat kuin puru raamattua, niin olihan se supertörkeä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Myönnän itsekin sortuneeni kaksoisstandardeihin. Ääripään populisteja, niin vihreitä kuin persujakin on vain niin helppo ja viihdyttävää lyödä joidenkin kannattajiensa älyvapaiden kommenttien perusteella.

On tietenkin eri asia, jos jotkut kuten (yleensä) persut saavat toistuvasti tuomioita aivopieruistaan, ainakin oikeusistuimen mukaan he ovat oikeasti rikkoneet lakia. Viimeisenä nyt joku tynkkynen.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #19

Mää olen näissä vain kostonhimoinen. Jos yhteisesti sovitaan että tavallisista väärinymmärtyksistä luovutaan, olen mukana! Koska hei, eiväthän ne nyt hirveän älykästä keskustelua ole.

Edit. En sano että tuntisin tarpeeksi hyvin Tynkkysen edesottamuksia, mutta oma käsitykseni on että hän vetää aika läpällä monesti. Sen sijaan Hakkarainen tai Kiemunki esimerkiksi eivät kyllä Anna samaa kuvaa itsestään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ongelmahan on siinä, että aina löytyy joku holhoava taho, joka haluaa puuttua toisten tekemisiin tai sanomisiin.

Nykyisin nämä rajat on vedetty ihan tarkoituksella aina vaan tiukemmalle, koska siitä on toisille hyötyä.

Vapaa keskustelukulttuuri, kuten minä sen muistan vielä 20 vuotta sitten oli aivan toista. Ja mikä erikoisinta, niin silloin tuli lunta tupaan, mutta kovin harva niistä nosti kanteita.

Nykysin on pakko vilkuilla olan yli, ettei vaan joku silkkitukka ole kuulemassa jos puhe on näistä tämän päivän kielletyistä aiheista. Valitettavasti.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Yritän vittuilla sopivan harmittomasti, mutta silti meinaa aina välillä joku tukehtua siihen nenässään olevaan herneeseen. Ottavat itsensä ja porukkansa selvästi liian tosissaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Täytyy silti välttää yleistäminen, koska kaikki ihmiset joilla on viisi autoa eivät välttämättä ole vihaisia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tuollaiset joilla on viisi autoa ovat jo kokonaan oma ryhmä. Tuollaisista Suomessa voidaan puhua huoletta vähemmistöryhmänä, paitsi sillä erotuksella, että tällaiset eivät ole sosiaalisesti heikommassa asemassa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nyt kun Hakkarainen on mainittu niin kyllä se sietää grillaamista ihan hyvin.
https://www.youtube.com/watch?v=sUfmKNLecXo

Käyttäjän MillamariaVaittinen kuva
Millamaria Vaittinen

Autoja polttaneet rikolliset voivat olla myös ulkomaalaisia henkilöitä. Onhan noissa mielenosoittajissakin mukana runsaasti porukkaa muistakin maista kuin Suomesta.

Itä-Helsingin autojen tuhopolttajat eivät edes olleet ns. eläinaktivisteja vaan vastustavat ihan muuta.

Jos seuraa noita tuhopolttoja laajemmin, niin huomaa kyseessä olevan globaalin rikollisuuden. Tuhopolttajat kuuluvat omasta mielestään kansainväliseen Wildfire cell -nimiseen "porukkaan".

Yksikään Vihreitä äänestävä ei polta autoja.

Käyttäjän MillamariaVaittinen kuva
Millamaria Vaittinen

Mm. tämä kannattaa lukea, jottei erehdy syyttämään ihan vääriä tahoja tuhopoltoista.

https://atassa.wordpress.com/2017/08/04/communique...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset