selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

PerusSuomalaiset- 34 asian puolue

PerusSuomalaiset eivät todellisuudessa ole yhden tai kahden asian puolue, vaikka julkisuudessa näin koitetaan luoda tuollaista vastenmielistä mielikuvaa tästä uudistuneesta PerusSuomalaisista. Toki ennen loikkareiden siirtymistä hillotolpilleen etenkin mediassa esitettiin jo silloinen puolue- ja puolueen kärkihenkilöt vain yhden asian puolueeksi ja henkilöiksi. Tuolloinkin maahanmuutto ja Timo Soini olivat ne yksi asia.


On tietenkin liikaa vaadittu, että isoin osa kansalaisista ajattelisivat omilla aivoillaan ja perehtyisivät siihen mitä kunkin puolueen oikeaan puoluepoliittiseen ohjelmaan kuuluu ja niihin asioihin mitä kukin puolue todellisuudessa edustaa. Ja vielä vaativammalta tuntuu tutustua eri puolueiden edustajien ajamiin asioihin. 

Porkkanan perässä tallustavia aaseja on helppo ohjata.

2015 vaalien jälkeen kolme suurinta puoluetta muodostivat yhdessä arvokonservatiivihallituksen. Punavihreitten liberaalien tulisi viimeinkin ymmärtää tämä tosi asia ja palauttaa mieliinsä tuolloin sovittu hallitusohjelma. Tuota hallitusohjelmaa olivat PerusSuomalaiset silloin muotoilemassa ja tästä hallitus onkin pyrkinyt pitämään kiinni. 

Ainut suurempi poikkeus hallitusohjelmaan on tullut PerusSuomalaisten kahtiajakautumisen myötä. Nyt hillotolpistaan kynsin ja hampain kiinnipitävät ministerit sekä puhemies ja periaatteensakin myyneet tuolloiset PerusSuomalaiset ovat ainoa ryhmä hallitksessa, jotka antavat periksi oman edun myötä lähes kaikesta sovitusta. Tämän jälkeen vielä viitsitään sitä oikeaa PerusSuomalaista puoluetta kannattajineen kutsua yhden, jopa kahden asian puolueeksi. 

Jos PerusSuomalaisia päivästä toiseen pilkkaavat puppugeneraattorit ottaisitte edes toisen puusilmän pois ja vaihtaisitte värittömät lasit nenänne pälle, niin saattaisitte huomata, että nykyisessä hallituksessa on kaksi muutakin puoluetta. Näillä kahdella muulla on ehkä näkyvämmin vain yksi asia, joka tulee saada läpi tällä hallituskaudella. Kokoomuksella se on valinnanvapaus ja Keskustalla maakunnat. Kukaan ei ole moittinut näitä koskaan yhden asian puolueiksi. Tietysti Suomen taloudessa on pakko tehdä uudistuksia tai muussa tapauksessa kansalaisiin kohdistuvat leikkaukset tulevat jatkumaan vuodesta toiseen, kuten on käynyt edellisten hallitusten aikana.

Ei tietysti ole tarvettakkaan alkaa moittimaan yhden asian puolueiksi, sillä Kokoomuksella ja Keskustalla kuuluu kymmeniä muitakin asioita hallitusohjelmaan. Totta.

Aivan, kuten kaksi muutakin hallituspuoluetta, niin myös loikkari-PerusSuomalaiset istuvat edelleen hallituksessa sopimillaan  tavoitteilla. Sillä erolla, ettei näillä loikkareilla ja äänestäjiensä pettureilla ole omaa hallitusohjelmaa, vaan juuri se, mikä on oppositiossa istuvilla PerusSuomalaisilla. 

PerusSuomalaiset saivat hallitusneuvotteluissa ja budjetissa läpi seuraavat asiat:

- takuu eläke nousee
- toimeentulotuella on indeksisidonnaisuus ja se siirtyy Kelan hoidettavaksi
- omaishoidontukea nostetaan
- peruspäiväraha ei leikata työttömiltä
- omaishoidontukea nostetaan
- arvonlisävero ei nouse
- ruoka ja lääkkeet pysyvät alemmassa verokannassa
- Yle-vero poistetaan 300 000 pienituloiselta
- Yle ei saa indeksitarkistuksia
- puolustusmenoja nostetaan
- maahanmuuton kustannukset selvitetään ja etuisuuksien alentaminen on jo selvityksessä
- perheenyhdistämistä tiukennetaan
- puoluetukea leikataan
- ministereiden määrää vähennettiin samoin avustajien määrä
- työtulovähennyksellä huojennetaan pieni- ja keskituloisia palkansaajia 450
  miljoonalla eurolla
- yrittäjä vähennys paranee
- tuulivoiman tukia leikataan
- solidaarisuusveroa kiristetään ja pääomaveroa korotetaan
- EU- jäsenmaksu pienenee 75 miljoonalla eurolla tosin huonon taloutemme vuoksi, mutta silti
- perhe saa itse päättää kumpi vanhempi jää kotiin hoitamaan lastaan
- autoveroa alennetaan
- bensaveroa ei nosteta 
- tiemäärärahat nousevat huomattavasti
- romutuspalkkiota jatketaan
- kuntien viiden vuoden irtisanomissuoja poistuu
- seteli selkärankaisten puoluetukilaki kumotaan
- kehitysapu määrärahoja leikataan
- ulkomaisen työvoiman tarveharkinta säilytetään
- turhaa sääntelyä puretaan
- hevosenlannan poltto energia tarkoituksiin sallitaan
- kalliit veneet ja vesiskootterit verolle
- ruotsin kielen vapaaehtoisuutta kokeillaan
- EU- ja ETA- alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille tulee voimaan lukukausimaksut
- maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman luominen pääosin Perussuomalaisten aloitteesta

Edellä mainittuihin asioihin PerusSuomalaiset ovat voineet vaikuttaa hallituksessa niin kauan, kunnes loikkarit ja nykyinen Sininen Tulevaisuus kaappasi hallituspaikat. Se kansa, joka äänesti PerusSuomalaisten puolueohjelman mukaisesti edustavia ehdokkaita on nyt petetty ja hallitusohjelmastakin luovuttu loikkareiden osalla.

Edelleen tuo PerusSuomalaisten 34 kohtaa sisältävä hallitusohjelmassa läpi saatu ohjelma on nykyisten PerusSuomalaisten ohjelma. Vain puusilmät ja tahallaan yhden asian puolueeksi leimaavat propakandistit, media, toimittajat ja poliittiset vastustajat käyttävät valhetta keppihevosenaan. 

Siniset eivät vastaavasti ole yhdenkään asian puolue. Tuo puolue on toistaiseksi pelkkä hallituksen "juoksupoika", joka kumartaa aina sinne minne hallituksen vaikutusvaltaiset ministerit pyytävät. Jos Siniset haluaisivat saada edes yhden oman asian läpi Suomen poliittisessa historiassa, niin heillä on todella kiire keksiä sellainen, sillä tämä on heidän ainut ja viimeinen hallituskausi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Soinin sutkauksille ei kannata uhrata aikaa, ne ovat mitä ovat. Kuten aina on ollut. Joskus jopa härskiä purskahdusta kuten persut ei p***ettään myy. Ei oikein ollut soveliasta puolueen johtajalta. Onneksi on nyt niin sininen että. Tämä oma mielipide.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Itse olen taas pitänyt Soinin "sutkautuksia" kovin kuvaavina kulloisessakin tilanteessa ja edelleen. Täytyy tosin nyt huomauttaa, että vimme aikoina nuo sutkautukset ovat ollut myös ikävän sanoman sisältäviä omia entisiä kannattajiaaan kohtaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2 Soinin sutkautukset ovat passé!

Miehen aika meni ja uusi aika pelottaa hänen kannattajiaan. Myös itse miestä.

Sutkautuksilla ei enää rakenneta jytkyjä, jotka toisivat rahaa ja mainetta.

Kansamme silmät revähtivät selko selälleen Soinin vietyä joukkonsa Sipilän hallituksen ohjelmaan, jolla vähäosaisten köyhtymistä kasvatettiin ja riman rajoilla pysytelleitä, pudotettiin armottomasti.

Kansan on nyt lopultakin tunnistettava huijarinsa, jotka opportunistisesti puhuivat toista ja tekivät toista.

Joulun lähestyessä, rahaan rakastunut ministeri, voisi lopultakin myöntää nauttineensa köyhän kansan kannatuksesta, mutta olikin rikkaiden kätyri.

Jäämme odottamaan katumusta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #8

Siinä varmaan ollaan samaa mieltä, että Soinista kuoriutui lopulta populistinen oman edun tavoittelija ja kannattajiensa petturi. Ehkä?

Kun viittaan nuihin Soinin lennokkaisiin sutkautuksiin niin, että kyllähän ne pitivät sisällään myös sanoman sen hetkisistä todellisuuksista, niin mielestäni näin olikin.

Esim. sutkautus "Sama lippalakki ei sovi omenalle ja melonille" pitää edelleen paikkansa. Nyt tosin Soini on syönyt kaikki nuo, eli lippalakin, omenat ja melonin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #9

Soinin metafora -lippalakit toimivat vain hänen oman etunsa ajamisessa.

Mies tuskin on koskaan pitänyt lippalakkeja. Toisaalta, en ole hänen päässään nähnyt myöskään tohtorin tötteröä!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Olisiko sinulla Sirpa ollut mielipidettä tuohon aiheeseen. Kuulisin mielelläni.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo hyvä, miten minä voisin poiketa kirjoittamastasi tekstistä, sillä olen aina tiennyt niin PS:n kuin muillakin puolueilla (lukuunottamatta sinisiä, jotka ovat ilman varsinaista ohjelmaa hallituksessa) olevan suunnilleen samojen aihealueiden poliittiset ohjelmat laadittuna jokaiselle vaalikaudelle. Ohjelmat ovat aivan muuta kuin yhden tai kahden kohdan ohjelmia.
Näin on, vaikka Soini & kumpp. haluaa soittaa suutaan. Nythän hallituksen ohjelmaa pyörittävät loppuhallituskauden keskusta ja kokoomus omilla ohjelmillaan sinisten vikisten perässä hillotolpillaan. Tämä näin lauantaina hieman yliäyräiden ilmaistuna. ;)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#1 Ei ollut soveliasta puhetta puolueensa johtajalta. Sutkautuksetkin hän, Soini, onnistui sulauttamaan ohi eettisen.

Sinisyys on useimmiten tukahtumisen seurausta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Soveliaisuuteen en kommentoi, tai ehkä niin, että oli siinä rajoilla, mutta sisältö kuvasi juuri silloinkin PerusSuomalaisten arvoja.

Nythän tilanne on aivan toinen jos ajattelemme Soinin tuota sutkautusta. Timo Soini möi oman perseensä ja samalla koko periaatteista kiinnipitävän perussuomalaisten arvot.

Mitä tuohon soveliaisuuteen muutoin tulee, niin "hyvä persu" niissä housujen takamuksissa oli ihan samoin rajamailla, mutta täältä katsottuna ihan miellyttävää katsottavaa :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Seppo, sinulta ihan hyvä ja hyvin perusteltu blogi. Persuilla on vieläkin hyvä ja monipuolinen puolueohjelma mutta he eivät juurikaan voi sitä oppositiosta toteuttaa.

Ja vaikka Sinisillä on edelleen sama ohjelma, he eivät välitä sen toteuttamisesta. Heillä on nyt vain yksi "päämäärä"-Keskustan ja Kokoomuksen miellyttäminen sillä he saavat pitää etunsa tasan niin kauan kuin nykyinen hallitus on kasassa. Loikkivat luultavasti sen jälkeen muihin puolueisiin.

Tulevaisuudesta arvelisin persujen osalta, että nykytilanteessa siitä tullee sellainen ~ 15 % puolue. Ja se tulee kasvamaan sillä eipä tyytymättömyys asioiden hoitoon tulle mihinkään häviämään. Päinvastoin, verot tulevat nousemaan, terveydenhuolto huononemaan ja aluehallinnon tuleva päällekkäisyys nostamaan kustannuksia.

Tulevaisuus on persujen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Reino, katsoin iltauutisia tv:stä, jossa haastateltiin Orpoa soten valinnanvapauden korjaustoimenpidetarpeista. Orpon kehonkieli oli monenpuhuva ja kärsivän oloinen. Puheet jopa mahdollisesta hallituksen hajoamisesta tulivat esiin. Noinkohan on ettei keskusta ja kokoomus ole lähimaillakaan sovussa valinnanvapauskuvioissa? Tuollaisen käsityksen sain käydystä keskustelusta.
Loppuuko sinistenkin hallitustaival keskenkaiken eli jo ensi keväänä?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sirpa, katsoin samat uutiset ja mieleen tuli samantapaisia ajatuksia. Ensiksi soten valinnanvapaushan on Kokoomuksen oma juttu.Ja maakuntauudistus Keskustan oma bisnes.

Nyt sitten kumpikaan ei halua antaa toiselle etulyöntiasemaa. Siispä Kokoomus haluaa jarruttaa valinnanvapautta ja toivoo, ettei maakuntauudistusta tarvitse hyväksyä Keskustan ehdoilla.

Eli ei näissä keisseissä ole muusta kyse kuin puolueiden omista tavoitteista ja eduista. Peli pitää pelata tosi hyvin, jos meinaa pitää hallituksenkin kasassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä ja kattava lista, kiitos. Tuosta listastahan voi vallan hyvin jokainen puusilmäinen yksniittinen juputtaja ottaa onkeensa.

Ja btw. Maahanmuutto-ongelmat lieveilmiöineen ovat EU ssa edelleen ihan ykkösasia jota huippukokouksissa sivutaan jatkuvasti.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Ritalan syvä analyysia odottelen,yksi syväluotaavin analyytikko koko blogistaniassa

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Puolueväki, joka valitsee täyden suoran julkirasisteja puheenjohtajistoksi, on sen verran yhden asian takana, että on täysin yhdentekevää onko heillä muka jotain muutakin mielessä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mitä tarkoitat julkirasistilla ja miten niin muka? Onko Vihreilläkin "muka" jotakin muuta mielessä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Poliitikkoa, jonka puheissa ja teksteissä Suomen ongelmien syynä on muuta tuhat maahanmuuttajaa ja joka ratkaisee ongelmat estämällä vieraan uskonnon edustajien maahanmuuton. Tiedät varmaa keitä on persujen puheenjohtajistossa ja millä agendalla he ovat politiikassa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #22

#22
Onneksi tuo ei ole totta ja suomalaiset tuntien ilmeisesti humalaisten jorinaa.

Taas on pakko nostaa alkoholiveroa, kun kansa vaeltaa kännissä aamusta iltaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Rasisti mainittu. Natsia ja fasistia odotellessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Blogin otsikoinnissa ja tekstissä on perustavanlaatuinen virhe.

Perussuomalaiset olivat moniarvoinen puolue. Puolue kirjautti hallitusohjelmaan monia tavoitteita, joita ministerit ajoivat - ja varmaan ajavat edelleen. Tavoitteista on tullut sittemmin Sinisten tavoitteita ja samat ministerit niitä edelleen edistävät.

Halla-aho sanoi Itävallan vaalituloksen selvittyä, että kyllä yhdellä asialla pärjää. Halla-aholla on yksi poliittinen päämäärä, jota hän nyt puolueensa kautta pyrkii toteuttamaan. Perussuomalaiset ovat siis nyt yhden asian puolue.

Maaliskuussa suurin osa nykyisistä PS kansanedustajista kirjoittivat kannanoton, jossa vaativat maahanmuuttopoliittisesta kirjauksesta hallitusohjelmassa tiukempaa tulkintaa.
https://yle.fi/uutiset/3-9536485

Tuo kannanotto kertoi syvistä sisäisistä ristiriidoista halla-aholaisten ja sinisten välillä jo ennen kesäkuuta. Sinisillä on kaikki listaamasi 34 tavoitetta, Perussuomalaisilla enää se listasi viimeinen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niemeläinen tekee nyt omia tulkintoja molempien puolueiden kohdalla. PerusSuomalaisilta löytyy edelleen nämä edellä mainitut kohdat, mutta Sinisillä ei ole minkäänlaista ohjelmaa- vielä. Siniset istuvat hallituksessa PerusSuomalaisten ohjelmalla, vaikka eivät edes sitä pyri ajamaan, puhumattakkaan, että ne olisivat Sinisten tavoitteita.

Jokin ei nyt Niemeläisen väitteessä täsmää.

1. Ennen tuota Kesäkuun puoluekokousta ei käsittääkseni ollut vielä edes Sinisiä.

2. PerusSuomalaiset saivat hallitusneuvotteluissa ja budjetissa läpi nuo otsikon 34 asiaa. Ne eivät ole Sinisten aikaansaanoksia

3. Sinisillä ei ole hallitusohjelmaan neuvoteltuja omia asioita ollenkaan, eikä hallitusneuvotteluja Sinisten kanssa ole näiltä osin käyty

Kovin mielelläni lukisin Sinisten ja kahden muun hallituspuolueen väliset sopimukset jos ne jostakin on saatavilla. Antaisitko jonkin linkin?

Voisin hieman ironisesti kyllä kertoa mitä kaikkea Sinisten hallitusohjelma ja tavoitteet tällä hetkellä pitävät sisällään. Se on sitä paitsi hyvin selkeä hallitusohjelma, joten tuskin kukaan sitä voi väärin tulkita ja mikäli halutaan korostaa jotakin puoluetta yhden asian puolueeksi, niin kyllä se sopii parhaiten Sinisiin.

Tässä tuo yhden asian puolueen hallitusohjelma:

1. Sinisten hallitusohjelma ja tavoitteet 2017-2019 on hyväksyä kaikki Kokoomuksen ja Keskustan esitykset, sekä istua hallituksessa kauden loppuun saakka.

Pekka Iiskonmaki

#19
Punainen totuus iski niin, että huopatossut löivät kipinää.

Pekka Iiskonmaki

'' kalliit veneet ja vesiskootterit verolle''

Ei se noin ollut. Kaikki yli viisimetriset paatit verolle.

Persut menettivät paljon ääniä Soinin möläytyksellä, että herrojen huvikuunarit verolle.

Tuotto 50 miljoonaa vuodessa. Sekin olisi jäänyt verot keräävään virastoon.

Tarkoitus oli nostaa vain entisestään kansan vitutuskäyrää.

Valtaosa veron piiriin tulevista paateista olisi ollut hinnaltaan alle 5000 euroa.

Soinin mahalasku kaseikkoon on harvinaista Suomen poliittisessa historiassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset