selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

YLE

Ehkä nykyiseltä hallitukselta tulisi vaatia ihan ensimmäisenä, että jakaisivat 31.12.2017 kansalaisilleen pyyheliinat. Pyyheliinat vain siksi, että jo vuosikymmeniä eri hallitusten silmään kustu kansa saisi pyyhkiä edes näin juhlavuotena tältä kusetukselta silmänsä. 

100 vuotias Suomi aloittaa kohta seuraavan sata vuotta ja tietenkään mikään ei olisi kansalaisille makoisampaa, kuin pyyhkiä peppuaan kaikilla turhauttavilla veroilla. Näistä turhauttavista veroista muistutuksena voisi esillle ottaa vaikkapa -50 luvun hallituksen, joka antoi 22. marraskuuta 1957 esityksen, että vuoden mittainen autovero astuisi voimaan vuoden 1958 alusta ja niinhän se tulikin. Tuo vuoden mittainen vero viettää nyt kuusikymppisiä. Onneksi olkoon! Vuoden 1958 autoja on kovin vähän enää liikenteessä, mutta veroa kannetaan edelleen kaikista sen jälkeen rekisteröidystä autoista. Myös ennen tuota rekisteröidyistä.

Kun Suomi liittyi EU:hun 1995, alkoi suomalaisen autoveron vaikein taival. Autoveroa ei enää voinut pitää hankintaverona, vaan siitä tehtiin käyttöönottovero. Korkeimmillaan autoveron tuotto on ollut vuonna 2003. Tuolloin se muodosti 5,6 prosenttia valtion verotuotosta ja nyt se näkyy autokannassa. Käytännössä kansalaiset ajaa verojen ja vakuutusten vuosittaisten yhteenlasketun arvoisilla rotteloilla- jatkossakin.

Ai niin, YLE.

Hallitus ja eduskunta on yrittänyt järkeistää julkisia menoja, jotta maamme velkaantumisvauhti saataisiin aisoihin. Hallituksen kärkihankkeena on ollut tietysti SOTE, mutta sekin näköjään on kariutumassa ja tosi asiassa tuomassa vain lisäkustannuksia. Oppositio on viime aikoina älynnyt tarttua tähänkin epäkohtaan- tosin ulkopuolelta saapuneen kritiikin saattelemana, mutta kuitenkin. Verovaroin pyöritettävä YLE surffaillee uutispimennossa, vaikka juuri tällaisella verovaroilla ylläpidettävän instanssin tulisi kiihkeimmin pureutua ja tiedottaa kansalaisia siitä missä oikeasti mennään. Turha toivo ja siihen on syy!

Yle myy julkisuutta niille poliitikoille, jotka suhtautuvat myötämielellä siihen, ettei Yleisradion tarvitse osallistua julkisten menojen säästötalkoisiin. Menoja on karsittu kaikista muista verovaroin ylläpidetyistä palveluista, paitsi Yleisradion kohdalla. Yleisradion "veroelätit" aikoivat jopa mennä alkuvuodesta lakkoon, kun yhtiön rahoitusta ei täksi vuodeksi KASVATETTU. Tähän tarttui myös Iltalehdessä Kalle Isokallio. 

Isokallio on ihan oikeassa tämän vuoden osalta, mutta jo ensi vuonna 2018 Yleisradiovero on 2,5 prosenttia ansio- ja pääomatulojen yhteismäärän 14 000 euroa ylittävästä osasta, enintään 163 euroa. Se siis nousee. Vero on henkilökohtainen. Vero sisältyy verokortin ennakonpidätysprosenttiin tai ennakkoveroon. https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/tietoa_verotuksest/ylevero/  Verovaroista kerätyillä euroilla maailmankatsomustaan edustavat yle:n toimittelijat eivät kovin kiimaisesti asiaa ole uutisoineet.

Kaksi henkinen ja veroja maksava, sekä yhteiskuntaa ylläpitävä pariskunta maksaa siis ensi vuonna 326€ vuodessa tuosta puna-vihreästä propakandasta. Täällä Itä-suomessa pariskunta maksaa jopa aivan turhista yle:n ruotsinkielisistä kanavista, kun vastaavasti yleisradioveroa ei tarvitse maksaa henkilön, jonka verovuoden kotikunta on Ahvenanmaan maakunnassa. Jassoo! Tässä voi samalla ihmetellä miksi sitten vaikka Espanjassa eläkepäiviä viettävät Suomalaiset joutuvat maksamaan Yleisradioveroa? 

YLE instanssina vaikuttaa olevan aivan ylimaallinen. Verokortissakin on pitänyt ihan erikseen mainita "yleisradioveron perusteet" ja tuosta ylimaallisesta instansista ei voi erota kuten vaikkapa kirkollisveron maksusta. Suomen evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon kunnallisveroa maksavien jäsenten maksettavasta verosta voi irtaantua eroamalla jäsenyydestä, mutta tästä kirkkoakin korkeammasta elimestä eli Yle:sta ei voi erota käsittääkseni mitenkään.  

Yleisradiovero on ehkä ainoa vero, jota Suomalainen yksityinen tai yhteisö ei voi kiertää edes parhaimman verosuunnittelijan avustamana. Jopa Attendo ja Mehiläinen joutuu maksamaan tuosta ympärivuotisesta propakandasta. Katsojista ja kuuntelijoista ei yliluonnollisen instanssin tarvitse välittää, koska Yle saa rahoituksensa poliittisilla päätöksillä ja sisältö on sen mukaista kuten toimittelijatkin. Rahat kerätään pakkoveroina kansalaisilta mieleisen sisällön tuottamiseksi.

Isokallio avaa veroeuroilla pyöritettävän Yle:n toimintaa ja henkilöstön motivaatiota mielestäni selkeästi kertoessaan kuinka "täysin koomiseksi Ylen uutiset muuttuvat silloin, kun toimittaja haastattelee toista Pasilassa toimivaa toimittajaa". Aivan! Tätä matalemmalta ei rimaa voi alittaa. Eikä toisaaltaan Yleisradiolla ole mitään tarvetta nostaa rimaa, sillä saman puoli miljardia saa polttaa tekemällä jotain tai tekemättä juuri mitään, kansa maksaa. Sitä paitsi jos YLE nostaisi rimaa, niin lähes kaikki toimittelijat sopisivat kävelemään riman ali selkä suorana.

On väitetty, että valtamedian ja etenkin YLE:n toimittelijat on valikoitu/valikoituneet kovin poliittisesti ja ajatusmaailmaltaan yhtenäisesti. Väitetään, että viher-vasemmisto hallitsee tätä mediaa, jonka tulisi olla riippumaton, verovaroin ylläpidetty puolueeton media. Se siitä. Näin väitetään.

Ihan huvikseni tai oikeammin hieman selvittääkseni tuon Yle:n politisoituneen kuplan todenperäisyyttä valitsin yli vuosi sitten muutamia toimittelijoita kyseisestä mediasta ja väitteet osoittautuivat paikkansa pitäviksi. Näin selkokielellä Yleisradiota voidaan pitää poliittisesti suuntautuneena suojatyöpaikkana aatemaailmaan samaistuneille "tovereille". Viitteitä on myös ns. "sisäisestä" rekrytoinnista, aina kun uusi paikka vapautuu vaikkapa eläköitymisen myötä. Tehostamisesta tai kilpailukyvystä ei tämän instanssin kohdalla olla kuultu. Ja ihan tasa-arvoja kunnioittaen tätä samaa tapahtuu myös ELY:ssa. Siis ensisijaista sisäistä rekrytointia ja poliittisilla taustoilla.

Sinällään ihan sama minulle kuinka eri instanssit ohjaavat kansalaisiaan ja kuinka syvälle korruptio piilotetaan kansalaisilta, mutta näin tasa-arvoisessa maassa kuin Suomi olevinaan on, niin eikö tuo autoverokin voisi olla kaikkien kansalaisten tasan maksettavaksi? Jos ei ole autoa, niin maksat silti. Samoin voisi Alkon monopolin myös liittää pakkoverotettavaksi kaikille kansalaisille. Vaikka et joisi yhtään alkoholia, niin maksat veron. Ihan yhtä tasapuolisesti, kuin Yleisradioveoakin. Ja ilman muuta myös polttoaineverokin tulisi jakaa tasan kaikkien kansalaisten kesken. Poltti tai ei. Tupakkaa unohtamatta. 

https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2017/12/16/yle-parka/

https://www.nykysuomi.com/2017/12/18/valtamedia-on-pienen-porukan-taskus...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

YLE - tuo pakkoverotuksella nyt ylläpidetty valtavan kokoinen mustan informaation molokin aukko, jonka mitätön oma tuotanto pyrkii päivanselvästi kansalaisten asennemuokkaukseen ja piilovaikuttamiseen vanhoin hyviksi tunnetuin opein.

" Propagandan oikeanlainen käyttö vaatii taitoa, joka porvaripiolueilta täysin puuttuu "

" Jos toistat valheita tarpeeksi usein, ihmiset alkavat pitää sitä totena, ja lopulta alat uskoa itsekin siihen "

" Propagandan tulee rajoittua vain muutamiin keskeisiin kohtiin, joita toistetaan loputtomiin "

" Propagandan tavoitteena ei ole viihdyttää vaan tuottaa toivottavia tuloksia "

" Jos haluat voittaa kansan puolellesi, sinun on syötettävä sille yksinkertaisia ja naiiveja viestejä "

YLE:n ohjelmatarjonta jouluaattona ja joulupäivänä TV 1 puolelta parhaaseen katseluaikaan: Jo kuoliaaksi kaluttu ja luuputsattu tulkinta Väinö Linnan "Täällä Pohjantähden Alla" kohtalotrilogiasta. Joulunakaan YLE ei tarjoa kansalle joulurauhaa, vaan 100-vuotta vanhoja asioita märehditään edelleen omin vaikuttimin syyllistäen esi-isien tekemisiä ja tekemättä jättämisiä nykypolvien tunnontuskiksi.

Tarvitaanko maassa tätä valtavan kokoista ja kallista "tiedonjalostusmyllyä", jonka ohjelmatarjonta rajoittuu omaan propagandaan ja omituiseen ketään omaan tuotantoon ( joka ei kiinnosta ketään ), sekä ulkomailta ostettuihin tuotteisiin ( mm. BBC ), joita sitten esitetään uusintoina uusintojen perään ?

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Sepon blogi on ehkä turhan pitkä, mutta Kalle Isokallion blogi on kerrassaan mainio! Kiitos linkistä (löytyy aloituksen lopussa).

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Isokallion blogin lisäksi voisi mainita YLE:n surkuhupaisimman ohjelman, jossa ei edes peitellä vaikuttimia ja asenneilmapiiriä.

Ohjelman nimi on Docventures.

Tässä formaatissa esitetään aluksi tarkoin harkittu ja valittu ulkomainen dokumentti, jonka jälkeen kaksi vasmmistolaista seikkailijaa keskustelee valittujen vieraiden kanssa siitä, mitä dokumentista tulisi oppia ja ajatella. Lopputuloksena on valmis aivopesty vasemmistolainen valmiiksi märehditty ajatusrakennelma, joka säästää YLE:n tyhmimmiltäkin katsojilta ymmärtämisen, harkinnan ja mielipiteen muodostamisen raskaan taakan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

YLEn Aamu-TV:n jälkiviisaat meni pilalle kun ainoa järkityypi, Kalle Isokallio potkittiin pihalle.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Paljon on turhaa pärinää punavihreästä YLE:stä. Mietitäänpä vaikka aamu-tv:n perjantaista "kohokohtaa", Jälkiviisaita, jossa usimmiten esintyvät sellaiset ajattelijat kuin Matti Apunen, Kreeta Karvala, Janne Saarikivi, Heidi Sabanadesan, Jussi Heikelä. Kuinka paljon heistä löytyy punavihreyttä? ei ensinkään. No entä Jan Eerola ja Ville Blåfield sitten, heistä saattaa löytyä hiven vihreyttä, punaisuutta korkeintaan ensinmainitun solmiosta.

Jos jostain YLEä voi moittia, niin journalismin munattomuudesta. Turhan usein YLE näyttää lähinnä hallituksen sylikoiralta, ei miltään vallan vahtikoiralta. Puhumattakaan, että se olisi joku punaista vallankumouspropagandaa syytävä agitaattori.

Ajatellaanpa, että YLE lopetettaisiin ja jäisimme Maikkarin ja Nelosen armoille. Siinäpä sitä vasta saisimme maailmankuvan laajentamiseen eväitä. ;))). Hoh hoijaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

YLE on tarpeellinen kulloisenkin hallituksen tiedotuskanavana, joksi se nyt on käytännössä alistettu. Tähän tehtävään riittää aivan hyvin yksi perinteinen TV-kanava. Loput ohjelmatarjonnasta voisi julkaista YLE areena nettipalvelussa.

Tällöin voitaisiin myös YLE-veroa laskea. Täällä Ruotsissa on paikallinen TV-lupamaksu noin 220 euroa vuodessa per talous.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Millainen on se todellinen YLE, jos kolmelta TV-kanavalta riisutaan pois kaikki ulkomailta hankitut tuotteet ja esitettäisiin vain omia kotimaisia tuotoksia ?

Millainen olisi YLE varsinkin ilman Britanniasta ostettua täyteohjelmistoa ?

Aiemmat hyvät FST ja Teemakin tärveltiin niputtamalla ne yhteen ja poistamalla molemmista ne mielenkiintoisimmat ja parhaat ohjelmat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomalaiset pakotetaan rahoittamaan ulkolaisia ohjelmia YLE-veron kautta, joita he eivät edes välttämättä katso.

Brittiläiset ohjelmat YLE:llä voisin ymmärtää ns. kansansivistyksenä. Kuitenkin voidaan perustellusti kyseenalaistaa tämä YLE:n rooli kansansivistäjänä.

YLE:n rooli on enemmänkin toimia hallituksen työkaluna käynnissä olevassa hybridivaikuttamisessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset