selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Sininen tulevaisuus?

 

Kovin pitkään ja välillä hyvin läheltäkin seuranneena politiikasasta kiinnostuneena olen viime aikoina pureutunut tähän uuteen ilmiöön nimeltä Sininen Tulevaisuus.

En tosiaankaan osaa lokeroida tätä "pettureiden" koalitiota juuri mihinkään äänestäjäkunnan osa-alueeseen, enkä itse ole kovin suostuvainen piirtämään juuri mitään asemaa missään suhteessa vallitsevaan polittiseen kenttään tälle merkillisesti perusjäsenistöltään erkaantuneelle uudelle puolueelle.

Ehkä kovin pikaisesti ja populistisesti laadittu Sinisen tulevaisuuden periaateohjelma sisältää lähinnä korulauseita jokaiselta osa-alueelta. Mitään konkreettista lupausta tai tavoitetta tällä puolueella ei ilmeisesti ole olemassa, eikä toisaaltaan ole realismia vaatiakkaan tällaista, sillä puolue on ollut olemassa vasta hetken aikaa. Periaateohjelma on siis laadittu vain siltä pohjalta, että populistinen sanoma uppoaisi mahdollisimman moneen perehtymättömään kansalaiseen. Kyseessä ei ole uusi ilmiö.

Sen sijaan, että Sinisen Tulevaisuuden poliittinen suunta ja ohjelma toisi jotain uutta poliittiselle kartalle, niin läpivalaistuna puolueen julkaisut ovat määrätietoisesti ohjaavia nykyiseen tilanteeseen, jossa hallitusta edustavat yksilöt korostavat ns. vastuuta. Puolueena Siniset ovat hylänneet äänestäjäkuntansa ja samalla asemoineet oman henkilökohtaisen edun edelle kaiken sen mitä heidän äänestäjäkuntansa toivoi. Hallituksessa istuvat Perussuomalaisten äänillä edenneet ministerit käytännössä nyökyttelevät keskustan ja kokoomuksen päätöksille ilman kritiikkiä. Käytännössä voidaan unohtaa Timo Soinin lupaus siitäkin, että "persut ei myy persettä". Tässä Soini on oikeassa. Persut ei myy persettä, mutta Sinisillä on housut laskettu jo nilkkoihin ja syvä etukumara takaa pömpöttävän takapuolen.

Perussuomalaiset jakaantui kahtia. Aivan totta! Toisaaltaan voitaisiin rehellisesti myöntää, että puolue oli jakaantunut jo paljon ennen kesäkuun puoluekokousta. Minusta on väärin jakaa puolueen kannattajakunta Halla-aholaisiin ja Terholaisiin. Ihan yhtä kuvottavaa on jakaa Perussuomalaiset Soinilaisiin ja Halla-aholaisiin. Totuus kuitenkin on se, että isänmaallisuutta ja kansalaisten perusoikeuksia ajavan puolueen kannattajakunta on EU-kriittinen, haittamaahanmuuttoa vastustava ja nykyistä suuntausta kritisoivan kansalaisten ainut äänitorvi. Tämä kannattajakunta on n. 15-20% väestöstä. Tämä sama kannattajakunta teki Timo Soinista ministerin ja siinä samalla siipeilijät valtakunnan politiikan korkeimmille paikoille. 

Sinisen tulevaisuuden tulevaisuus on lakkautus. Puolueen kannatus jää minimaaliseksi ja niistä rippeistä mitä jäljelle jää voi kehkeytyä uusi "Soinilaisuus". Oma arvioni on, että 2019 vaalien jälkeen muutamat kärkipoliitikot Sinisistä perustavat taas jonkin "uuden" vaihtoehdon ja rypistelevät muiden joukossa. Fiksuimmat järjestelevät itselleen jo tällä kaudella jonkin "poliittisen viran" ja patsastelevat loppu elämänsä veronmaksajien kukkarolla.

Edellä visioimani on tietysti vain oma näkemykseni. En voi esittää materiaalia esimerkiksi sellaisista "lehmänkaupoista", jotka tukisivat puoluekokousta edeltäviä sopimuksia, mutta uskallan väittää, että näistä vaihtoehdoista on käyty keskusteluja. Uskallan jopa väittää, että hillotolppalaisille on annettu vaihtoehdoksi hyväksyä SOTE- ja maakuntamallin ajaminen ilman soraääniä. Noh, ei ole kuulunut soraäänistä, joten vihjeessä lienee perää?

Sinisten tulevaisuus on jälleen yhden kortin varassa. Se on Timo Soini. Tuo "pataässä" on tällä kertaa yksin, vaikka asettuisi ehdokkaaksi missä tahaansa vaalipiirissä. Tukena ei ole Halme tai Halla-aho. Soini ei yksinkertaisesti voi ratsastaa kenenkään muitten kannatuksella ja Soinin oma kannatus loppui takinkääntämiseen. Ääänestäjäkunnan pettäminen on se pahin virhe jonka poliitikko voi tehdä. Näkemiin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sinisten tulevaisuus on soten käsissä, kos hallitus kaatuu soteen on se sinisten menoa. Soten saaminen kuiville onkin sinisten tärkein tehtävä. Kokoomuksen suosio on alkanut jo hiipua, kun soten valinnanvapaus on vastatuulessa.

Hallituksen ainoa liima on sote, joten jos sote ei etene ei etene hallituspuolueiden kannatus jne...

Sampo Terho voi iloita tänään kannatuksen lievästä piristymisestä, mutta huomenna tilenne voi olla jo toinen. Pressanvaalien jälkeen alkavat sinisten loikkaukset muihin puolueisiin, näin uskon.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Loikkareita nähdään paljon ennnen seuuraavia ek vaaleja. Se on varmaa. Sote- ja maakuntauudistus malleineen on tämän hallituksen isoin kysymys ja tavoite. Molemmilla hallituspuolueilla on oma tavoite ja hillotolpat myötäilee kumpaakin säilyttääkseen omat paikkansa. Huvittavaa!

Terho voi ihan rauhassa ja tietenkin iloisena ostaa itselleen vaikka suklaapatukan jonkin gallupin positiivisesta kuvasta, mutta uskoisin hänenkin kokeneena politikkona odottavan vaalipäivän lopullisia tuloksia. Kyllä nämä gallupit on jo nähty.

Siinä olet aivan oikeassa, että tämän vaalikauden tärkein asia on Sote. Sen pakolla ja ilman minkäänlaista järkiperää ajettu malli on vain ja ainoastaan poliittinen. Samalla, kun kokoomuksen valinnanvapaus (rahat meille) liitettiin pakoksi koko uudistuksen loppuun saattamiseksi, niin hankkeen todelliset yhteiskunnalliset hyödyt kaatuivat.

Sinisten (entiset persut) ainut tavoite on istua tässä hallituksessa loppuun saakka. Hinnalla millä hyväänsä. Jopa Lindström kusi omiin muroihinsa, ettei tittelit vaarantuisi. Minua hävettää!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Myötähäpeä on inhottavaa, kun kohde ei sitä arvosta, vaan jatkaa muroihinsa kuseskelua. Sen olen huomannut, kritiikki ei auta, ei myöskään sormien välistä katsominen.Pitää ottaa ohjat omiin käsiin, mutta politiikassa se on äänestäjien käsissä. Kuka hallitsee äänestäjien kusetuksen hallitsee koko vaalikauden.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #3

Niinpä. Miksi ihmiset eivät vaivaudu perehtymään yhtään mihinkään? Äänestävät kyllä.

Joka ikinen kerta pitää pettyä äänesti ketä tahansa. Uudet valitut ovat aluksi ihan ok ja ajatustensa takana, mutta alistuvat sitten myöhemmin sille paskalle joka ohjaa lopulta koko orkesteria. Kuvottavaa!

Ketä tällaisesta pitäisi syyttää? Tyhmiä äänestäjiä, jotka on henkilön valinneet vai järjestelmää, joka lopulta pakoittaa muottiin? Valittua, jonka mielipiteellä ei ole mitään merkitystä yksilönä, koska puolueen linja on toinen? Ihan sairas järjestelmä, etenkin kun sitä kutsutaan demokratiaksi!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin ministerit Terho ja Niinistö voisivat loikata Kokoomukseen...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Terhosta en osaa sanoa yhtään mitään, on sellainen tuuliviiri, mutta Niinistö on ihan selvä "sotahullu", jotta oikea osoite olisi NATO:n ylempi johtoporras tai sitten Niuvanniemi Kuopiossa.

Niinistö on oikeasti ollut pienen ikänsä kovin sotilaallinen persoona ja hyvin pitkälti myös perehtynyt geopoliittisiin, sekä sotilaallisiin ympäristöihimme oman maamme kannalta, joten en siinä mielessä ala mielellään häntä dissaamaan, mutta näin maallikkona on oltava hieman varovainen.

Jos jotakin pitää arvostaa perussuomalaisten ministeritason henkilöistä, niin Niinistö ansaitsee ehdottomasti sen, mikä hänelle kuuluu.

En itse ole ihan samaa mieltä hänen linjastaan, mutta pakko myöntää, että Niinistö oli tuohon tehtävään paljon parempi vaihtoehto kuin vaikkapa Hakkarainen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos Niinistö pääsisi eduskuntaan Kokoomuksen listoilla, voisi hänellä olla todellakin mahdollisuudet jatkaa puolustusministerinä. Toisaalta Terho voisi sopia ihan hyvin Kokoomuksen ns. kansalliseen siipeen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #7

Voidaan kuvitella tulevaa eduskuntavaalien asetelmaa sellaisesta näkökulmasta, ettei sinisillä ehdokkailla ole mahdollisuuksia edetä eduskuntaan tulevalla kaudella nykyisen kannatuksen mukaan, joten esimerkiksi Niinistön loikkaaminen Kokoomukseen voisi olla ihan varteenotettava ajatus.

Sen, mitä itse olen Niinistön ajatusmaailmaa ja politiikkaa seurannut, niin ihan ehdottomasti hänen kuuluisi olla kokoomuksen edustja, eikä sinisten/perussuomalaisten.

Jussi Niinistö sai tosin vahvalla mandaatilla paikkansa juurikin Perussuomalaisten äänillä, mutta ilmeisestikkin kaikki hänen tekemisiään seuranneet ovat huomannut hänen edustavan arvomaailmaltaan lähinnä kokoomusta.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Mitäs sanot Niinistön muutama aika sitten tekemästä "aloitteesta" PS:n sinisten yhdistymisestä keskustaan? http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708152200327...

Onko kuitenkin J. Niinistön oma poliittinen koti enemmän keskustassa kuin kokoomuksessa?

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Ainakaan poliittista pelisilmää Niinistöltä ei puutu. Ensi töikseen kun potkaisi kokeneen kenraalin kansliapäällikön (PLM:ssä poliitikon lapsenvahti) jakkaralta ja korvasi siviilillä. Laajensi näin pelikenttää itselleen.
Olen jo aiemminkin julkituonut, että kokoomukseenhan se Niinistö loikkaa vaan nyt on vaaleihin liian lyhyt aika; äänestäjä saattaa jopa muistaa. Tosin täytyy rehellisesti tunnustaa, en ole minkään puolueen jäsen, eikä tuo politiikka kovinkaan kiinnosta, ei ole kiinnostanut edes kuntapolitiikassakaan.

Marko Parkkola

Siniset ovat puolueen ja jopa yhdistyksen irvikuva. He toivottavat kaikki tervetulleeksi jäsenikseen, mutta oikeasti yhdistykseen otetaan vain Soinin ja Terhon kavereita. He ilmoittivat jo kuukausi ennen puoluekokoustaan, etteivät ehdi käsitellä jäsenhakemuksia, mutta Raimo Vistbackan (Soinin kaveri) hakemus käsiteltiin päivässä.

Siniset syrjivät jopa jäsenhakijoitaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kommenttisi oli siirtynyt hyväksyttäväksi? En osaa sanoa miksi, mutta hyväksyin. Voisiko syynä olla tuo tunnistettavan kuvan puuttuminen?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Maailman nopein poliittinen itsemurha. Poliittinen ura loppuu ennen kuin edes kunnolla alkoi.

Tiina Ahva.

Entinen persu, nykyinen sinisten juniorijaoksen puheenjohtaja.

Arvot muuttuivat samassa ajassa kuin takki kääntyi. Eli ei käytännössä omaa minkäänlaista arvomaailmaa. Nuoruus on tyhmyyttä ja tyhmyydestä sakotetaan.

Ahvan perussuomalaisten aikaiset blogikirjoitukset eivät sovi sinisten arvomaailmaan. Jos nyt ei kovin monen muunkaan nykyisen sinisen. Sillä ei liene kuitenkaan mitään väliä, ellei vaalipäivää lasketa mukaan.

http://tiinaahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset