selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Positiivistä syrjintää?

Otsikko kyseenalaistaa TE-palvelujen tarjoaman työvoimakoulutuksen. https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/677729?searchPhrase=kuljetus&&&ann...

Jo vuosi tolkulla on "riippumaton" tietolähde, eli tuo internetin ihmeellinen maailma ollut täynnä julkaisuja siitä, että maahanmuuttajille tarjotaan milloin tervetuliaisrahaa, ilmaiset ajokortit, ilmaista bensaa ja jopa tuhansien eurojen harkinnanvaraisia tukia joita ei kantasuomalaisilla ole mahdollisuus saada. Järjestelmällisesti nämä on kiistetty ja mikäli todisteet ovat olleet vedenpitäviä, niin tilanteesta on luikerreltu virkamiehen inhimillisellä virheellä.

Nytkin lienee kyse inhimillisestä virheestä, kun TE-palvelut tarjoaa Kuljetusalan koulutusta vain maahanmuuttajille. (nro 677729).

Sikäli tietysti ihan hyvä, että koulutusta on tarjolla, mutta miksi ihmeessä tätä tarjotaan vain maahanmuuttajille ja miksi ihmeessä maahanmuuttajille maksetaan tuo C-ajokorttikoulutus ilmaiseksi? Kun kantasuomalainen haluaa käydä C-ajokortin työllistyäkseen, niin se maksetaan omasta pussista, eikä verovaroista. Ilmoituksen mukaan maahanmuuttajalle tulee kustannuksia ainoastaan erilaisista henkilökohtaisista luvista kuten ADR-ajolupa, ammattipätevyyslupa, ajokorttilupa, yhteensä n. 150 €.

Käsittääkseni tässä rikotaan räikeästi Yhdenvertaisuuslakia https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20141325

Toisekseen kyseenalaistaa voi myös tuon koulutuksen alan, sillä ammattitaitoisia ja jo luvan omaavia työttömiä on jo muutenkin yllin kyllin kortistossa hakemassa töitä. 

En tietenkään päivittele asiaa siksi, että koulutusta tarjotaan vain maahanmuuttajille, mutta minkälainen haloo syntyisi tasa-arvopiireissä, mikäli TE-palvelut ilmoittaisivat tarjoavansa vastaavan koulutuksen vaikkapa pelkästään miehille?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oliskohan kyse eräästä paremman rasismin muodosta?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hmm...? Osa kansalaisista saattaa näinkin ajatella, mutta veikkaan kyseessä olevan taas jonkun virkamiehen inhimillinen virhe tai jotain.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Nythän kyse on myös laajemmasta ryhmästä, eli maahanmuuttajista, eikä pelkästään pakolaisista.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Positiivinen syrjintä on suomeksi suosimista, etuoikeutettuun asemaan asettamista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tämä on kivaa kun samaan aikaan yritän päästä kouluttautumaan logistiikan alalle. Enkä pääse :/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset