selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Tankatkaa Sipilän lentokone!

  • Kaatuuko nenälleen?
    Kaatuuko nenälleen?
  • Jos heittäis taas kierroksen
    Jos heittäis taas kierroksen

Kesäkuussa 2017 pääministeri Juha Sipilä järjesti näytöksen, jossa hänen hallituksensa oli niin "kriittisessä" tilanteessa, ettei aikaa ollut tuhlattavaksi minuuttejakaan vaan hallitus olisi kaatunut ellei pääministerin suihkukonetta olisi tankattu jo hyvissä ajoin ennen kuvaajien saapumista lentokentälle.

Tuolloin kysymyksessä ei ollut sote- ja maakuntauudistus vaan perussuomalaisten puoluekokouksen "väärä" lopputulema. Tuolloinkin oli tietysti varauduttu ennalta pahimpaan ja käsikirjoitus oli laadittu useina eri versioina ja Sipilän lentokone valmiiksi tankattuna. Yksinkertainen kansa nieli käsikirjoituksen kuten sähkönsiirtomaksutkin. 

Nyt edessä on uusien käsikirjoitusten aika ja sama kaava toistuu uudelleen. Torstaisessa tiedotustilaisuudessa pääministeri Juha Sipilä ilmoitti, että hallitus kaatuu ja maassa järjestetään uudet vaalit, jos hallitus ei saa vietyä sote-uudistusta läpi. Toistaiseksi jännittävin yllätys lienee se, että kuka sieltä peräkontista tällä kertaa paljastuu? Oma arvaukseni on, ettei kukaan sinisistä. Toivoa sopii myös, ettei sieltä löydy Elina Lepomäki roudarinteippi suussa ja nippusiteet käsissä. Noh, sarkasmia.

Kesäkuussa 2017 Sipilä käänsi koneensa (kuinka ollakkaan) Naantalin yllä Simon Elon ilmoitettua, että Uusi vaihtoehto –ryhmä on perustettu ja ryhmä ei vaadi nykyiseen hallitusohjelmaan mitään muutoksia, vaan on valmis tukemaan kaikkia hallituksen keskeneräisiä hankkeita. Ryhmään kuuluvat tuolloin kaikki entiset perussuomalaiset ministerit ja hillotolppia hamuavat takinkääntäjät. Nyt Sipilän tiedotustilaisuudessa kertoman mukaan hallituksen enemmistö on sen verran niukka, että hallituksessa on käyty jo etukäteen keskusteluja siitä, onko uudistuksen takana riittävästi edustajia. Sipilän mukaan nimilistoja on käyty läpi, varmistustyötä täytyy tehdä ja jokainen eduskuntaryhmä tekee sen omalta osaltaan. Sipilä mainitsi keskustelleensa keskiviikkona myös Petteri Orpon (kok) ja Sampo Terhon (sin) kanssa.  ( edellisessä kriisissä väitettiin, ettei mitään keskusteluja ole ennalta käyty).

Pääministeri Sipilän mukaan Keskustan lista on sataprosenttinen. Tilanne on äärimmäisen tiukka, kun varsinainen äänestys koittaa, sillä hallituksella on vain niukka enemmistö, eli 105 edustajaa joista mm. puhemies ja mikäli Elina Lepomäki pitää takkinsa, sekä muutama eduskuntatyöskentelystä kyllästynyt muu kokoomuslainen lipsuu rintamasta voi Sipilän hallitus kaatua. Sipilältä ja hallitukselta on myös jäänyt kokonaan käsikirjoituksista huomioimatta se, että ennen äänestystä hyvin todennäköisesti Keskustalla ei ole 100% uudistuksen takana, sillä Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan ja se on vähintään yksi ääni vähemmän.

Oma mielipiteeni on pitkälti Elina Lepomäen kaltainen tästä vallan- ja rahan uusjaosta. Kirjoitin siitä pienen pätkän jo viime syksynä http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244201-sote-on-vallan-ja-rahan-u...

Valitettavasti siniset ovat myyneet tässäkin asiassa sielunsa ja mitä todennäköisemmin ovat myös ymmärtäneet, että poliittinen ura jatkossa melko kivinen. Heidän tulevaisuus on joko poliittinen suojatyöpaikka Attendossa, Mehiläisessä tai maakuntahallinnossa. Osalle vaihtoehto voisi olla loikata keskustaan, kokoomukseen tai järveen. Timo Soinlla on tontti varattuna jo Britanniassa.

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005252932.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Tietääkseni Mäntyniemeen pääsee Kesärannasta helpomminkin kuin lentokoneella.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Menis sitten vaikka spåralla.

Sipilällä on ihan pikkuisen draamakuningattaren vikaa kyllä. Ei vaan mene Sipilän järjestämät esitykset ihan kuin Strömssössä, ja tulee vielä kaikille hiton kalliiksi tekemisensä ja hölmöt kommenttinsa netissä.

Mekkokangasta vailla koko ukko. ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset