selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Puheenvuoro kummastuttaa aika-ajoin

Kuka tänään jakaa banaaneja täällä usarissa?

Anteeksi jo etu käteen toimitukselle kun edes kyselen tällaisia, mutta olisi ihan kaikkien kannalta tietenkin hyvä jos saisimme tietoa linjamuutoksista, mikäli sellaista on tapahtunut.

Hieman ennen puoltapäivää Helena Eronen julkaisi kirjoituksen täällä Puheenvuorossa. Kirjoitus oli luettavissa noin 3 minuuttia ja sitten kävi taas se kummallisuus, eli Oho-hupsis, kirjoitus katosi.

Sama teksti on nyt luettavissa toisaalla, eikä tuossa mielestäni ole mitään sellaista mitä tämänkin alustan järkkymätön lattia ei kestäisi.

Haluaisin kysyä toimitukselta, että mikä tuossa Helena Erosen "Ohohupsis" viimeisimmässä kirjoituksessa oli sellaista, että se piti poistaa?

Kirjoitusta voi käydä analysoimassa osoitteessa https://blogit.kansalainen.fi/sharia-lakia-pohjolaan-koska-suomalaisetki...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Tommi O. Pälve

Voi johtua sukupuolesta. Eronen on nuori nainen. Päätoimittaja vanha äijä.
Kenties päätoimittaja ei kestä älykkäitä naisia, koska älykäs, kaunis nainen ei käy hänen maailmankuvaansa. Siksi päätoimittaja pyrkii sensuroimaan Erosen kirjoituksia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En usko. Sukupuoliahan ei enää ole. Sitä paitsi tämä ilmiö toistuu kuukausittain, mutta ilman minkäänlaista loogista rytmiä, eli ainakaan kuukautiskierrolla ei ole osaa eikä arpaa. Tai sitten ne on ihan sekaisin. Siis henkilöt tai kuukautiset.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Todennäköiseti suvaisevien päivystys on toiminut salamana, ja alkanut paukuttaa "poista sopimaton viesti" nappulaa. Ja kuten tiedämme, fundamentalistit eivät suvaitse tabujen rikkojia. Onneksi heillä ei ole kykyä netin kautta tapahtuvaan fyysiseen kivitykseen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

#24 Toki puheenvuoron "päivystäjät" ovat valppaana ja mahdollisesti kerenneet painaa punaista, mutta nyt tässä tapauksessa toiminta oli niin ripeää, etten edes itse kerennyt lukemaan blogia. Blogi oli nähtävissä vain hetken.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

En usko. Päätoimittaja Huusko ei varmaan sellaisesta henkilökohtaisesti hetkahda.
Joko aviisin omistajat ovat antaneet ohjeistusta, tai sitten sensurointi on tapahtunut omavaltaisesti siellä rajapinnassa.

Koomista ja surullista samaan aikaan - joka tapauksessa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Koomista ja surullista samaan aikaan - joka tapauksessa". Pitkälti samaa mieltä ja siksipä hieman perään kuulutankin vastausta toimitukselta.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Olisiko noin? Myös minulta hävisi tänään alla oleva puheenvuoro yht' äkkiä:

Osa III: Maakuntien sote-valmistelun tueksi asiakirjamalleja, ks. alla

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252041-os...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Täh? Voiko sen lukea jossain muualla?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ks. edellisestä viestistäni sinun puheenvuorossasi ja tästä alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252041-os...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kysellähän saa. Vastausta ei yleensä. Sama juttu kuin fb:n sensuurin suhteen. Olet tekemisissä jumalakompleksia potevien ihmisten kanssa. Facessa ongelma paheni moninkertaiseksi, kun nettipoliisit alkoivat temmeltää admineina. Missä tietenkin on sellainen pikkiriikkinen pulma, että vaikka ehkä fb voi rikkoa Suomen perustuslakia (ja tämänkin voisi mielestäni perustellusti kyseenalaistaa), ei suomalaisten verovaroilla ylläpidetty lainvalvontakoneisto sitä tehdä.

Mutta tekeepähän vain. Aivan samoin, kuin samalla rahoituksella toimiva oikeuslaitos, kansanedustuslaitoksesta nyt puhumattakaan.

Suomi ei enää ole mikä oikeusvaltio, vaan banaanivaltiotasoinen fasismin näyteikkuna. (Ja jos tässä on kärjistystä, niin korkeintaan hippunen, asian selventämiseksi.)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hmmm... vastausta odotellessa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

US:n linjauksista olisi tosiaan hyvä saada tietää etukäteen. On varsin turhauttavaa kirjoittaa pitkä puheenvuoro linkkeineen, ja heti kohta kun sen saa julkaistuksi, se katoaa. Kuten minulle tänään kävi - kahdenkin eri viestini kohdalla. Ja mitään asiattomia en kirjoitellut, mainostanut tai kiroillut.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #9

Sen mitä kirjoituksiasi olen seurannut, niin kyllä ne ovat olleet kauttaaltaan asiallisia. Ehkäpä olemme menossa kohti sitä, mitä nyt itse pidämme muualla maailmassa kohtuuttomana sanan- ja mielipiteiden rajoittamisena.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #9

Kirsin tapaukseen liittyen: en kuulu ylläpitoon, mutta vastaan kun tiedän kokemuksesta. Kun tulee puheenvuoroon, niin tuoreimmissa näkyy vain viimeisin yhden kirjoittajan kirjoitus. Kokonaan se ei katoa vaan mikäli klikkaat alta kaikki tuoreimmat puheenvuorot -listauksen, niin siellä se taas on. Jos kirjoitat lyhyellä aikavälillä useita, niin käytännössä edeltävä aina siirtyy heikosti havaittavaksi tuonne toiseen listaukseen.

Eli alkunäkymä on rajoitettu niin.

Ilmeisesti tuossa Sepon kertomassa tapauksessa kyseessä on poisto, mutta sinun kohdallasi alustan ominaisuus.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Helena käyttää värikästä kieltä, mutta kyllä hän siinä lausui monia totuuksia naisten asemasta maailmalla. Samalla me länsimaiset vapaat ja etuoikeutetut puhumme vain omista pienistä ongelmista. Naisten asema on monissa maissa kehnompi kuin kamelin ja tämä on ihan totta. Valitettavasti.

Vieraiden kulttuurien sopeutuminen länsimaihin alkaa lain tuntemisesta ja hyväksymisestä. Vastaanottajamaiden pitää vaatia tulijoilta lain kunnioittamista ja naisten tasa-arvoista kohtelua. Ellei tätä tehdä, ei sopeutumista koskaan tapahdu. Tämä näkyy selvästi Tanskassa, Saksassa, Ruotsissa, Ranskassa... Olkaamme Suomessa edelläkävijöitä ja vaatikaamme naisten aseman parantamista myös tulijoiden keskuudessa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Olipa fiksusti esitetty. On tietenkin katsottava tilannetta tapaus kerrallaan, sillä eihän mikään asia mene aina oman mielen mukaan.

"Vastaanottajamaiden pitää vaatia tulijoilta lain kunnioittamista ja naisten tasa-arvoista kohtelua". Tästä ei pitäisi olla mitään erimielisyyttä, mutta silti siitä tehdään lähinnä poliittisista intresseistä johtuen mitä hulluinta sirkusta. Kiitos!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Lain noudattamista vaaditaan kaikilta.

On kuitenkin nyt usein kyse siitä, että vaaditaan u u s i a lakeja, joilla nimenomaan päästäisiin käsiksi tapakulttuuriin, jota kuitenkin monet naiset haluavat noudattaa.

Tässä tulee vastaan sama ongelma kuin esim prostituutiossa tai abortissa : kuinka paljon naisen tahdonilmaukseen uskotaan, kun " oikea" käsitys naisen hyvästä on meillä ja vain meillä.

Jos lainsäädäntö viedään niin pitkälle kuin jotkut nyt vaativat, tapojen noudattamisesta saattaa tulla entistä enemmän naisten identiteettikysymys ja halu niiden muuttamiseen saattaakin vähentyä lisääntymisen sijaan.

Useimmiten raivoisa keskustelu hurjine ilmaisuineen ei koskekaan lakien noudattamista vaan sitä, kuinka jotkut naiset maailmassa "alistuvat" mielestämme "väärin" .
Ennen raivottiin venäläis- ja virolaisnaisten seksismiin alistumisesta , nyt musliminaisten.

Keskustelu ei mitenkään kärsi, vaikka asiatonta kielenkäyttöä ja katteettomien juttujen revittelyä vähän itse kukin hillitsisi .
Jos asiaansa ei saa sanottua muuten, se ei ehkä ole sanomisen arvoinen?

Mehevää ilmaisua on hauska lukea, mutta erityisen hauska silloin, kun se kohdistuu kirjoittajaan itseensä eikä niinkään hänen opponentteihinsa tai vieroksumaansa ihmisryhmään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Ja minä kuittaan Erosen kirjoituksesta lainatulla:

"Jos ymmärtämisen taso on sitä, että rinnastaa yhteiskunnan taholta tuomitun ja tekijän rikosoikeudelliseen vastuuseen pistävän parisuhdeväkivallan siihen, että yhteiskunta ja oikeuslaitos tuomitsee väkivallan uhrin väkivaltaiseen rangaistukseen, olisi ehkä parempi keskittyä johonkin aivan muuhun kuin aiheesta keskusteluun."

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #20

Laki on laki ja sitä tulee noudattaa.

"Useimmiten raivoisa keskustelu hurjine ilmaisuineen ei koskekaan lakien noudattamista vaan sitä, kuinka jotkut naiset maailmassa "alistuvat" mielestämme "väärin".

Niinpä. Kalapaliikkihan syntyy juuri näistä mielipiteiden kirjosta, ei niinkään laista.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

#11 Toisaalta on sekä kummallista, että ymmärrettävää kunnioittaa toisia kulttuureita/uskontoja. Muistan esimerkin tällaisesta ns. ylisuvaitsevaisesta toimesta ihan valtion taholta. Kysymyksessä oli suomalaisten naisten vierailu arabimaassa, eikä kohdemaa mitenkään vaatinut saapuvilta erikseen paikallista pukeutumiskoodia, vaan meidän yliherkät virkabimbot itse esittivät ja vaativat länsimaisen naisen alistamista. Oli joskus 2000-luvun alussa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kiitos, Niko, kommenttisi valaisi hyvin, mikä on US:ssa käytäntönä. Sepolle kiitos analyysistäsi, että kirjoitukseni eivät ole bullshittiä ;-)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Yleensä olen sitä mieltä, että toimitus tekee virheen, jos se ensiksi poistaa kirjoituksen, mutta sallii kuitenkin poistosta keskustelemisen.

Tässä tapauksessa kuitenkin kiitän sinua, Seppo, linkistä Helenan omaan blogiin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Nyt on lauantai ja usarin tiimistä on joku päivystysvuorolla ts. kun joku painaa ilmoita asiaton viesti namiskaa ja kirjoittaa siihen "viharasismi!" vilahtaa ko. kommentti tai blogi samantien bittiavaruuteen periaatteen "better safe than sorry" kun taas kukaan toimituksesta siis se päivystävä taho ei tätä lue eli tämä saa olla täällä rauhassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mikko, on suuri vahinko, jos US-blogi joutuu uskomaan moderoinnin "suvakkien" haltuun.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Minusta olisi taas vielä kummallisempaa, ellei tällaisista asioista, tapahtumista, mielipide-eroista,... voisi käydä keskustelua. Järkyttävintä se olisi silloin, kun se estettäisiin ennalta.

Kiitos Harri itsellesi. Mielipiteelläsi on toki puolensa ja tuotakin kannattaa ajatella monelta kantilta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olen itse aikanani pyörittänyt laajaa keskustelufoorumia.

Moderointisäännöt tulee olla ennalta tiedossa ja poistot perusteltava siten, että syy tulee selväksi. Kun kirjoittaja itse ottaa asian julkisesti uudelleen esille, se johtaa vain jankkaamiseen. Seppo, tässä tapuksessa, kuten sanoin, toimintasi on oikeutettua.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

En ole lukenut tuota Erosen blogia, enkä tuhlaa aikaani siihen. Sen sijaan olisi mietittävä "syy seuraus suhdetta" ja miksi näin tehdään.

Syyt ja Seuraukset:

Miksi Liberaaleja arvoja kannattava luotettava media muuttui? ja miksi heitä on syytetty totuuden muuntelusta, eikä kerro koko totuutta, ei siis ihme:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/yk-uskon...

YK Ihmisoikeusjärjestön julkilausumat Dubai I ja Dubai II olivat pohjana vuonna 2009 järjestetyssä konferensissa jossa nuijittiin päätöslauselma, että paikalliset, kansalliset ja kansainväliset lait ja ihmisoikeusjulistukset olisi muutettava, niin että islam uskonnon kritisointi, häpäisy on rangaistava teko kaikkialla maailmassa.

Asia on hyvin mielenkiintoinen, koska konferenssin yksi pääjärjestäjistä oli Islam maailman katto organisaatio OIC. Puheenjohtaja maat olivat Libya ja Kuuba, varapuheenjohtajamaat olivat Pakistan ja Iran.

Mediakaan ei enään nauti sanan vapauden suojaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kovin mielenkiintoista, mikäli näin toimitaan nyt.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Seppo, kyllä se totta on. Media ei ole enään Media, mikäli se olisi sellainen, ei sen silloin tarvitse itse itseään sensuroida.

Palestiinan ihmisoikeusjärjestön perustaja Bassem Eid kysyy läntiseltä medialta ja läntiseltä palestiinan tukijoilta:

"Kuka on antanut teille oikeuden puhua puolestani?"

"Minusta suurin ongelma on media itse. Sanon usein, että viimeisen kymmenen vuoden aikana media on lähes täysin kadottanut journalismin etiikan.

Media yrittää nykyisin myydä omia poliittisia näkemyksiään, tiedonvälittämisen sijaan.

Yksi median suurimmista ongelmista nykyisin on jos palestiinanhallinto tekee ihmisoikeusrikkomuksen, media kadottaa uutisen. Minusta media kaataa nykyisin vain bensaa liekkeihin."

Hän jatkaa ja kysyy läntiseltä medialta ja lännen palestiinan tukijoilta:

"Mitä me Palestiinalaiset hyödymme noiden ihmisten toiminnasta?, kun menen Yhdysvaltojen yliopistokampuksille, nuo ihmiset osoittavat mieltään minua vastaan, etten edes avaisi suutani.

He kai uskovat sananvapauteen, se koskee vain heitä. He haluavat puhua, mutta muut Palestiinalaiset eivät saa tulla puhumaan sinne. Siellä syntyy paljon tappeluita sellaisten ihmisten kanssa, jotka kutsuvat itseään Palestiinan puolustajiksi"

Bassem Eid perusti vuonna 1996 Palestiinan ihmisoikeusjärjestön, joka tutkii Palestiinan hallinnon tekemiä ihmisoikeusrikkomuksia Palestiinalaisia vastaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bassem_Eid

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Laine: Miksi koet että Erosen blogin lukeminen on aikasi tuhlaamista? Tämä kommenttisi antaa siitä kuvan, että ko kirjoitus on turha.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Olisin kommentoinut Erosen blogaukseen suoraan mutta sielläpä taas on kielletty kommentointi muilta kuin facebook-kavereilta, että "ympäri mennään yhteen tullaan" tässäkin kohtaa.

Mutta, zoomaan hieman ulospäin. Olen itse aikanani moderoinut aika paljon nettiyhteisöjä, ensimmäisen kerran 21 vuotta sitten. On ollut pieniä, kymmenten henkilöiden ja isoja, satojen tuhansien aktiivikäyttäjien. Näitä kaikkia moderointivastuita yhdistää yksi asia: se on vaikeaa, tuskallista, jatkuvaa painetta, kiirettä ja helvetin kiittämätöntä, vaikka miten olisit kohtelias ja korjaisit virheesi (joita VARMASTI tapahtuu).

En ole kovinkaan isoja moderointihommia ottanut yli viiteen vuoteen ja se on laskenut leposykettäni reilusti. Nimittäin tänä päivänä tuon kaiken edellisen lisäksi stressi on varmaan kymmenkertaistunut kun peliin on lisätty nykypäivän joka mahdollinen ismi, poliittinen korrektius täysteholla, somelynkkauksen ja julkisen häpäisyn pelko, tappouhkausten riski jokaisesta pienestäkin virheestä, absoluuttinen anteeksiantamattomuus ja tieto siitä että sinulla ei ole oikeuksia. Sinua ei puolusteta. Jos teet netissä virheen, olet ali-ihminen jota ei suojele inhimillisyys eikä oikeus.

Okei, kärjistin inasen, mutta en paljoa. Pointtini on että en kadehdi hetken murto-osaakaan Usarin moderointia tekeviä tahoja, joilla epäilemättä tulee myös virheliikkeitä kiireessä ja joskus perusteet eivät ole täydellisiä. Samaisen yhtiön toisesta blogista sain aikanaan bannia kun käytin "laitonta" termiä eräästä kunnallispoliitikosta, kun väitin hänen toimivan "koulukiusaajan lailla" eräässä paikallispolitiikan rahoituspäätöksessä. Se oli virheliike ja asianomainen myönsi sen kyllä. Hänen onnekseen en käytä facebookia eli en siten voinut vaatia kyseisen moderaattorin lynkkaamista perheineen, kuten asiaan kuuluisi.

Nostan hattua Sepolle siitä, että hän esitti kysymyksen avoimesti ilman vahvaa tunnelatausta. Toivon, että siihen tulee asiallinen vastaus. En aio uskoa salaliittoihin asian ympärillä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Okei, kärjistin inasen, mutta en paljoa". Ihan oikeassa olet.

"peliin on lisätty nykypäivän joka mahdollinen ismi, poliittinen korrektius täysteholla, somelynkkauksen ja julkisen häpäisyn pelko, tappouhkausten riski jokaisesta pienestäkin virheestä, absoluuttinen anteeksiantamattomuus ja tieto siitä että sinulla ei ole oikeuksia. Sinua ei puolusteta. Jos teet netissä virheen, olet ali-ihminen jota ei suojele inhimillisyys eikä oikeus". Tästä on ihan omakohtaista kokemusta ja tämäkin pitää paikkansa. Valitettavasti.

Kiitos kommentista!

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

"Olisin kommentoinut Erosen blogaukseen suoraan mutta sielläpä taas on kielletty kommentointi muilta kuin facebook-kavereilta, että "ympäri mennään yhteen tullaan" tässäkin kohtaa."

Ettei ole jokin outo asetus sinulla jossain? Itse kyllä olen pystynyt mm. Erosen kirjoituksia komentoida vaikken kaveri olekaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luin tuon Erosen vuodatuksen ja ihmettelen millaisessa tynnyrissä Eronen on elänyt ja edelleen tuntuu elävän. Niin kauas kun muistan, niin suomalaiset naisjärjestöt, yhdessä muiden pohjoismaisten naisjärjestöjen kanssa ovat, enemmän kuin mitkään muut tahot, taistelleet globaalisella tasolla naisten oikeuksien puolesta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hmm... Mielestäni kyseessä ei ollut mikään "vuodatus". Toisaalta on myönnettävä, että naisjärjestöt ovat kyllä taistelleet naisten oikeuksista milloin miltäkin kantilta katsottuna, mutta välillä poliittiset lasit olisi syytä nostaa nenältä pois ja ajatella aivoilla.

Mitä tuohon naisten ja pohjoismaalaisten naisjärjestöjen globaaliin taisteluun tulee, niin 2013 Suomen valtio hankki suomalaisille naisministereille ja virkanaisille musliminaisten käyttämät peittävät asut, abayat. Tietenkin kunnioittaen toista kulttuuria, vaikka Saudit eivät sitä missään vaatineet. Tuolloin ulkoministeriön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikön päällikkö Helena Tuuri kertoi, että Saudi-Arabia ei ole pyytänyt suomalaisia virkanaisia käyttämään vierailuillaan musliminaisten abayaa. Hänen mukaansa muut pohjoismaalaiset virkanaiset noudattavat suomalaisten kanssa samaa käytäntöä.

https://yle.fi/uutiset/3-6530262

Jäin miettimään mitä naisten oikeuksia tarkoitit?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Erosen kommentti ei ole täysin virheellinen, joskin sanoisin värittyneeksi. Esimerkiksi Ylen radio-ohjelmissa on useastikin kuultu lähi-idän maiden naisten mielipiteitä, joissa kritisoidaan länsimaisten naisliikkeiden asennoitumista heihin. On tiettyä totuutta siinä kritiikissä, että jotkut naisten oikeuksien ajajat nostavat kunnioituksen vieraita kulttuureja kohtaan korkeammalle kuin oikeuden koskemattomuuteen.

Olkoon se muistutus, että elämä on jatkuvaa tasapainojen hakemista ja priorisointia. Aihe hyötyy keskustelusta, mutta huutoa se ei tarvitse. Suvakkisalaliittoa en näe. Lopulta ainoa jakolinja on idioottien ja kehityskelpoisten välissä. Molempia löytyy vasemmalta ja oikealta, ylhäältä ja alhaalta, läheltä ja kaukaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #34

"Molempia löytyy vasemmalta ja oikealta, ylhäältä ja alhaalta, läheltä ja kaukaa".

Aivan totta ja niin kuuluukin olla. Siksipä edelleen odotan vastausta kysymykseeni.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esimerkiksi oikeus omaan kehonsaan. Monissa islamilaisissa maissa pereen tytär on kauppatavaraa ja kauppiaana toimii aina perheen päät, isät ja voi tietysti syystä kysyä, miksi me länsimaalaiset miehet, isät, vierestä katson tämän hyväksymme. Olisiko meillä miehillä ryhdistäytymisen paikka, kyllä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #44

???

Ja mitähän sanomista minulla länsimaisena miehenä pitäisi olla muslimien kaupantekoon tyttärillään? Ketä se kiinnostaa, ja mitä ihmettä minun hyväksymiseni tai paheksumiseni muka asiaan vaikuttaa?

Aika paljonkin huomauttamista toki löytyy islamilaisten maiden tapoihin, mutta se sananvalta kulttuurin käytäntöihin on kyllä paikallisilla kalifeilla, sulttaaneilla ja imaameilla – ryhdistäytyminen länsimaissa ei vaikuta asiaan sitä eikä tätä; hyvä jos saadaan edes länsimaihin muuttaneet muslimit noudattamaan täkäläisiä lakeja.

Asenne muistuttaa (Jopet shown?) sketsihahmosta, joka kommentoi kaikkia mahdollisia epäkohtia ja vääryyksiä parahtamalla "se on minun syy!".

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #45

Länsimaisena miehenä sinulla ei ole mitään oikeutta tehdä yhtään mitään.

Ihmisenä sinulla sen sijaan sinulla on oikeus mielipiteeseen. Sillä ei todellakaan ole paljoa väliä jos kutsut vääryyttä vääryydeksi. Sillä kuitenkin on inasen paljon enemmän väliä kuin sillä että jätät kutsumatta. Hiljaisuus ei muuta mitään.

Oma keskustelunsa on toki se miten asiat ilmaisee. Erimielisyys ei edellytä herjausta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #46

Asioista, joissa ei ole valtaa, ei voi olla myöskään vastuuta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mahtaako tuon linkin takana oleva kirjoitus olla alkuperäisessä muodossaan ja kokonaan?

En ainakaan itse tuossa kirjoituksessa huomaa muuta, ehkäpä loukkaavan moitittavaa, kuin alkupuolella olevan henkilökuvavertauksen tiettyyn eläimeen. Saattaa olla paheksuttava/loukkaava vertaus uskontokuntaa kohtaan?

US:n keskustelukanava taitaa olla varovainen julkaisemaan kirjoituksia,joissa on toista uskontokuntaa kohtaan loukkaavaa kirjoittelua. Tämä on omaan havaintooni perustuva yksi julkaisemiseen vaikuttava syy. Varmaan on muitakin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Islamia ei saa loukata ja on suhtauduttava erityisen herkästi sitä tunnustavien erityisvaatimuksiin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Eurooppaan voimakkaasti levittäytyvän uskonnon arvot syrjäyttävät kaiken muun. Me emme yksikertaisesti opi ettemme me opi. Pääsimme eroon fasismin ja kommunismin ikeestä, ja nyt olemme hyväksymässä ja tukemassa niihin rinnastettavaa teokratiaa. Onneksi olen sen verran kronologisesti ansioitunut, ettei minun tarvitse nähdä sitä dystopiaa mihin tämä vääjäämättä johtaa. Vuosisadan loppuun mennessä Eurooppa, sellaisen kuin me sen olemme tunteneet tulee häviämään. Ollaan jo pitkällä tässä itsemurhassa, mutta vieläkään ei edes puhuta sen todellisesta aiheuttajasta saatikka, että asialle ryhdyttäisiin mitään tekemään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No voi kauhistus! En jaksanut Erosen juttua lukea kuin pari virkettä. Kyllä tuollaiselle on omat lukijat jossain ihan muualla.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Erosen kirjoitus oli terävästi kirjoitettu. Itse koen, ettei siinä erityisesti arvosteltu uskontoa vaan kaksinaismoralismia. On tosi traagista ja tylsää, jos mielipiteitä saa vaihtaa vain samanmielisten kanssa ja rima on näin alhaalla.

Suvaitsematon suhtautuminen uskonnon (tai muunkin syyn) nimissä tapahtuvaan oman yhteiskuntamme arvoista poikkeavaan ihmisten huonoon kohteluun on kokonaisedullinen valinta. Näin tehdään selväksi, ettei Suomi ole sopiva asuinpaikka niille ihmisille, joilla on esimerkiksi halu rajoittaa naisten tai lasten oikeuksia. Tulevaisuudessa meillä olisi huomattavasti vähemmän ongelmia, jos nämä "ymmärtäjät" eivät olisi olleet näyttämässä suuntaa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Mielenkiintoista, että on selvästi olemassa asioita, joita ei saa täällä (ja muissa medioissa) kritisoida tai kärkkäästi arvostella, mutta näitä ei kuitenkään suostuta kirjoittamaan selväsi julki. Olisi kaikille parempi, jos tietäisi, että mikä on sallittua tyyliin:

SÄÄNNÖT

1. Et saa keskustella xxxx uskonnon asemasta länsimaissa

Sitten kirjoittajat voisivat suoraan julkaista kirjoituksensa muilla alustoilla. Mitä päättävät tahot häpeävät, koska tällaisia yksinkertaisia ohjeita ei suostuta luomaan?

Minä veikkaan, että he häpeävät omaa raukkamaista toimintaansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset