selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Suomessa onnellisimmat maahanmuuttajat

SUOMI on noussut ensimmäistä kertaa YK:n World Happiness Report -vertailun kärkeen maahanmuuttajien onnellisuutta mitattaessa.

YK:n alla toimivan SDSN-verkoston raportti vertailee onnellisen elämän edellytyksiä. Tänä vuonna raportin teemana on maahanmuuttajien onnellisuus, jonka suhteen Suomi saa niin ikään ykkössijan.

Keskiviikkona julkaistussa raportissa Suomen perässä tulevat Norja, Tanska, Islanti ja Sveitsi. Muut kärkikymmenikön maat ovat Hollanti, Kanada, Uusi-Seelanti, Ruotsi ja Australia. Onneksi olkoon maahanmuuttajat!

Kalliiksihan tämä on tullut, mutta ykkönen on ykkönen. 

YK:n alla toimivan SDSN-verkosto vertaili muun muassa vertailumaiden taloutta, väestön terveyttä, kansalaisten anteliaisuutta, heidän kokemuksiaan vapaudesta ja sosiaalisista turvaverkoista sekä korruption vähäisyydestä.

Pohjoismaat ovat ennenkin sijoittuneet ”onnellisuusraportissa” korkealle, mutta Suomi on listan kärjessä nyt ensimmäistä kertaa. Lieneekö asiaan vaikuttanut myös paperittomille myönnetty ilmainen terveydenhuolto?

Suurin onnellisuutta määrittävä tekijä on tiedotteen mukaan elämänlaatu uudessa asuinmaassa. Suomi onkin vertailumaiden avokätisin jakamaan rahaa ja sosiaalietuuksia maahanmuuttajille sekä laittomasti maassa oleskeville.

Raportissa kysyttiin myös maiden syntyperäisiltä kansalaisilta, haluaisivatko he maahanmuuttajia kotimaahansa, naapuriinsa tai lähisukuunsa. Tässä asennekyselyssä suomalaiset olivat vähemmän suvaitsevia kuin ruotsalaiset, norjalaiset tai islantilaiset, mutta suhtautuivat maahanmuuttajiin silti keskimääräistä positiivisemmin.

Nyt tietenkin voidaan kysyä onko suomalaiset sittenkään niin rasistinen kansa kuin jotkut päivästä toiseen jankuttavat? Kaiken maailman jaritervot, sofioksaset, abu-hannat... ja muutama "tosimedia" antavat ymmärtää. 

Oltaisiin kerrankin ylpeitä järkyttävillä veroeuroilla saavutetusta ykköstilasta ja lopetettaisiin se valkoisen roskaväen syyttely aiheellisestakin kritiikin antamisesta. Ruotsi hävisi Suomelle, joten pidetään hurrit jatkossakin takana, eikä kopioida samoja virheitä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005603574.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Suomalaiseen luonteeseen kuuluu tarve valittaa. Ja lopulta kuitenkin sopeudutaan kaikkeen. Olemme tiiviisti mananneet muuttajien tunkua joka paikkaan elämässämme, mutta lopultakin kasvokkain ollessa ei suomalainen nyt niin kauhea rasisti ole.

Rasismin tehokkaaseen ehkäisyyn kuuluu kantaväestön oikeus valittaa muuttajista, heidän tavoistaan ja kulttuuristaan sekä haukkua heidän uskontonsa tarvittaessa. Tämä on positiivista. Se edesauttaa muutoksiin tottumista itseasiassa molemmin puolin. Muuttajat saavat palautetta ja kantaväestö purettua frustraationsa.

Typerintä rasismin hallintaa on poliittinen korrektius ja ihmisten mielipiteiden patoaminen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jokseenkin näin. Itsekkin olen sitä mieltä, että mikäli kantasuomalaisia kielletään puuttumasta ja kritisoimasta oikeista arkipäiväisistä ongelmista, jotka väistämättä seuraavat vieraiden kulttuurien saapumisen myötä, niin silloin ei olla aidosti sopeuttamassa vieraita vallilla olevaan kulttuuriin. Syntyy ristiriitoja jotka pitäisi ratkaista.

Pekka Iiskonmaki

Chrisdus muutti Suomeen. Olen onnellinen kuin sika sonnassa.

Miksi suomalaiset tappavat itsensä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Miten Pekan ihmemaa Viro tällä kertaa pärjäsi, vieläkö se on reilusti 50:n huonommalla puolella?

Iiskonmäen jutuista päätellen siellä asuu onnellisia maahanmuuttajia, miten on mahdollista että se ei näy tilastoissa?

Virossa muuten tehdään suhteellisesti enemmän itsemurhia kuin Suomessa.

Pekka Iiskonmaki

#4
Valhe, isovalhe, emävalhe ja tilasto.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #13

Hmm... jos katsomme missä tutkimuksen mukaan onnellisuus on lisääntynyt, niin kärkisijoille tulevat Latvia sijalle 2, Unkari sijalle 9, Liettua sijalle 18, Tsekin tasavalta sijalle 28 ja Viro sijalle 30 sekä - yllätys, yllätys - Venäjä sijalle 31.

Edellä mainittu on lainattu toisesta blogista, joten en vastaa todenperäisyydestä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ovatko siis maahanmuuttajat onnellisia tyhmien suomalaisten kustannuksella ? Upeaa !

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hmm... tutkimuksen mukaan maahanmuuttajat ovat onnelisimpia maailmassa täällä Suomessa, mutta tutkimuksessa ei mainittu Suomalaisten olevan tyhmiä. Toki eräs hieman aijemmin julkaistu tutkimus kertoi, että "Suomalaisten" älykkyysosamäärä on laskenut viime vuosina.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomalaiset ovat keskimäärin maailman onnellisimpia, maahan muuttaneet ovat keskimäärin onnellisimpia. Järkyttävää, asiaan pitää välittömästi saada korjaus.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #7

Mikä korjaus? Minulle riittää jos Suomalaiset ja maahan muuttaneet säilyttäisivä tämän aseman jatkossakin.

Toki korjattavaakin olisi. Tuota ykköspyttyä voitaisiin jatkossa pyrkiä säilyttämään hieman vähemmillä veroeuroilla ja korjaamalla rakenteita joista ihmisten onnellisuus koostuu.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #7

#7
Siirtoasutetaan kaikki mamut Kemiönsaarelle, niin tulee sinnekin vipinää.

Kovin oli hiljaista hotellissa viimeksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Toki eräs hieman aijemmin julkaistu tutkimus kertoi, että "Suomalaisten" älykkyysosamäärä on laskenut viime vuosina."

Lainausmerkit suomalaisten kohdalla ovat paikallaan. Kohta seurataan ÄO:n laskussa Ruotsin tahtia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #16

Aivan totta. Tuossa tutkimuksessa ei oltu mitenkään eritelty keitä "suomalaisia" tutkimuksessa oli käytetty älykkyysosamäärän mittauksessa, eikä mitenkään eritelty vaikkapa maahanmuuttaneiden osuutta tutkimuksen kokonaisuudesta.

On siis turha väittää, että vaikka yleisesti ottaen suomessa on koulutus ja kaikki muukin kehittynyt moniin suomeen verrattaviin maihin nähden hyvin myönteisesti, niin silti tuloksen lasku johtuisi jostakin tutkimuksessa mainitsemattomasta syystä erityisesti.

Voimme ymmärrettävästi spekuloida vaikkapa 2014-2016 valtavan suurella muuttoliikkeellä joistakin kehitysmaista suomeen ja satunnaisotannalla suoritetun tutkimusprosenttien vaikutuksella älykkysosamäärän laskuun, mutta ilman tilastopohjaa vertailun henkilöistä se on turhaa.

Näin ollen on ihan perusteltua laittaa tutkimuksen "suomalaiset" lainausmerkkeihin.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

"Tänä vuonna raportin teemana on maahanmuutto, ja siinä käsitellään ensimmäistä kertaa MYÖS maahanmuuttajien onnellisuutta 117 eri maassa. Suomi luokitellaan ykköseksi myös tässä suhteessa."

Ylläoleva on Hesarin lainaus Hesarista. Korostin itse sanan MYÖS. Jäiköhän sinulla blogin sisältö joltakin osin puutteelliseksi, kun tunnut keskittyvän vain maahanmuuttoon:-)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Käsittääkseni ei, sillä otsikossa lukeepi "Suomessa onnellisimmat maahanmuuttajat".

Jos sinulle on ongelmana käsitellä tämän blogin otsikon mukaista aihetta, niin onhan tuolla tuo toinenkin blogi, jossa aiheena on "Suomi on maailman onnellisin valtio".

Olen hyvin avoin vastaanottamaan kritiikkiä, eri mielipiteitä,... mutta nykyisin en enää jaksa alkaa vääntämään aiheen sivusta tai mistään muustakaan vihjailuista,...

Myönnän myös virheeni. Valitettavasti melko moni on joutunut väliaikaisesti "jäähylle", kun ei ole ymmärtänyt tätä ehkä joskus kovin pientäkin eroa.

Muistaakseni sinun kanssa ei ole ikinä ennen tarvinnut asiasta mainita, mutta nyt mainitsen. Voitaisiinko jatkaa otsikon linjalla? Kiitos kommentista!

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Onko tuo vertailu kuinka luotettava?

Eräs kalpeahko wannabe-muusikko tiesi kertoa, että Suomi on läpeensä rasistinen maa.

Samaa on tiennyt kertoa eräs hieman alkoholisoituneelta vaikuttava wannabe-kirjailija. Ja useaan otteeseen.

Eräs maahanmuuttaja-maastamuuttaja, wannabe-julkimo joutui muuttamaan Suomesta Manner-Eurooppaan, koska Suomi on niin rasistinen.

Yksi wannabe-näyttelijä kertoi myös muuttaneensa pois Suomesta rasismin takia. Suomi on sietämättömän rasistinen maa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ilmeisesti vertailu kestää päivänvalon, mutta siitä ei minulla ole sen tarkempaa selvitystä.

Näitä julkisuudessa esille nousseita henkilöitä on lähes joka päivä esillä milloin minkäkin oman mieltymyksensä ja yhteisönsä puolesta esillä, mutta kyllähän medialukutaitoiset osaavat suodattaa sisältöä.

"puusta alas laskeutuneet apinat, joiden tulisi opetella käyttämään lusikkaa ja haarukkaa" ovat kuitenkin omalta osaltaan olleet rahoittamassa tätä nyt saavutettua ykköspyttyä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joku maahanmuuttaja sanoi joskus, että sehän on hullu, joka epäilee, että turvapaikanhakija tulisi Suomeen muuta kuin hengenhädässä. Koska iso osa maahanmuuttajista on tullut turvapaikanhakijoina, ehkä se onnellisuus pohjaa siihen hengen säilymiseen? Vaikka tästä on vähän vaikea löytää eroa Ruotsiin. Vain törkimys ajattelisi, että maahanmuuttajien suurempi onnellisuus Suomesssa johtuu siitä, ettei täällä ole vielä maahanmuuttajat ehtineet pilata alkuperäistä maata.
Olisiko sittenkin venäläiset maahanmuuttajat onnellisimpia? Ei tarvitse pelätä päivittäin Putinia, joka lienee suuri Suomen ystävä, mutta voi käydä sukulaisissa riittävän usein? Tuttuutta luova tsaristinen byrokratia on Suomessa maustettu sillä, että kaikki toimii.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Maahanmuuttajien onnellisuus Suomessa ja suomalaisten rasistisuus muodostavat mielenkiintoisen parin. Suoraviivaisesti voisi ajatella, että juuri siinä on onnellisuuden merkittävä osatekijä, koska kuulemma Suomi on niin gauhean rasistinen. Toisaalta olen lukenut maahanmuuttajien haastatteluja, joissa he kertovat, etteivät ole törmänneet rasismiin Suomessa. Tämä heikentää edellä esittämääni suoraviivaista korrelaatiohypoteesia, vaikkei näiltä rasismiin törmäämättömiltä maahanmuutajilta ehkä mitattukaan onnellisuutta.
Nyt sitten perushypoteesiksi esitän sitä, että Suomessa antirasisteina esiintyvien elinehto on rasismin korostaminen joka käänteessä, paitsi silloin kun se kohdistuu suomalaisiin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onneksi olkoon Suomi molemmista ykkössijoista. Kertoo, etteivät persut ole onnistuneet yhteiskunnan ilmapiiriä myrkyttämään terhakkaasta yrittämisestään huolimatta. Luo vahvaa uskoa tulevaisuuteen.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Miksi tässä kierrellään selvää asiaa. Kuka tahansa olisi tyytyväinen ettei jopa onnellinen, jos voisi jättää kaikki huolensa muiden taakaksi. Ilman jo universaaliksi muuttunutta suomalaisen sosiaaliturvan jakamista, meillä ei olisi yhtään onnellista ”maahanmuuttajaa.” Sen sijaan meillä saattaisi olla enemmän tähän sosiaaliseen ilmastoon sopeutuvia työllään itsensä elättäviä maahanmuuttajia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomalaiset näyttävät olevan ihan onnellisia osallistuessaan tähän kuvitteelliseen "universaaliin sosiaaliturvan jakamiseen".

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kieltämättä hyvin lohkaistu. Kuitenkaan siinä ei valitettavasti ole mitään kuvitteellista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset