selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Apinaa koijataan

 

Entinen venäläisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia altistuivat (ei minkään lähteen mukaan) Novitshok-hermomyrkylle kotiovellaan, kertoivat tapausta tutkivat brittiviranomaiset poliisin keskiviikkoiltana julkaisemassa tiedotteessa. "Tässä vaiheessa tutkintaa uskomme, että Skripalit joutuivat ensimmäisen kerran kontaktiin hermomyrkyn kanssa kotiovellaan". Ilmoitus viittaa siis siihen, että Skripalit joutuivat enemmän, kuin kerran kosketuksiin tämän äärettömän tappavan Novitshok-hermomyrkyn kanssa. Kuullostaa jotenkin uskomattomalta, että näin tappavaa hermomyrkkyä joutuisi käyttämään useamminkin, eikä silti Skripalit ole vielä kuolleet? Koko tarina haiskahtaa järjestetyltä.

Usko on tietenkin yksi merkittävimmistä todisteista siitä, että tapahtuman takana on Vladimir Putin. Usko on toistaiseksi ainut todiste Putinin osallisuudesta tapaukseen. Uskovaiset uskovat ja loput ajattelee omilla aivoilla. Näin se on. Kovin moni teistäkin uskoo, että Jumala loi tämän planeetan seitsemässä päivässä. Uskotte, vaikka mitään kukaan ei ole voinut todistaa ja evoluutioteoria väittää vastaan. Riittää, kun Theresa May sanoo, että näin on. 

Aiemmin mediassa on todettu myrkyn päätyneen isän ja tyttären elimistöön esimerkiksi Julia Skripalin matkatavaroiden, Skripalin vaimon haudalle viedyn kukkakimpun sekä auton ilmastointijärjestelmän kautta. Tämä oli siis JSN:n liittyneiden medioiden uskottavien lähteiden uutisoimaa totuutta vielä pari päivää sitten. Veikkaan, ettei korjausta tule, vaikka Putin saisi sydärin ja kuolisi.   

Uskovaisilla on yleensäkkin kovin monta teoriaa kerrottavana, ellei se jokin ilmestykkään juuri tiettynä päivänä tai maailmanloppu tullutkaan ennustettuna ajankohtana. Silti näitä hölmöjä on riittävästi seuraamaan johtajia. 

Vuoden alussa kuoli Ugandassa suomalainen asekauppias hmmm... tuntemattomissa olosuhteissa johonkin. Uutisointi jäi kesken jostakin syystä? Syynä voi tietenkin olla se, ettei Putin ollut tapon takana, vaan jokin lännen organisaatio? Entinen ministeri Suvi Linden katosi, eikä muutoinkaan asiaa sen koommin kaiveltu. Samoihin aikoihin kuoli yllättäen myös toinen asekauppias. Sekin painettiin villaisella! Käytettiinkö näissäkin tapauksissa Novichok- hermomyrkkyä on vain arvoitus. 

Itse en tiedä kuinka yksinkertainen ihminen voi olla jos uskoo, ettei Novichokin viittä eri variaatiota osattaisi valmistaa myös länsimaissa. Kuulostaa uskomattomalta, etteikö lännessä olisi riittävää osaamista tai teknologiaa olemassa. Jos ei olisi, niin tuskin tuohon olisi olemassa myöskään sen "vasta-ainetta", jolla nyt alttiiksi joutuneita hoidetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Putin on sen verran megaluokan roisto, ettei tämä mahdollinen murhayritys mahdu kymmenen kärkeen. Onpa vain muistutus Putinille siihen, että länsi reagoi yhtenäisenä jos ja kun näitä provokaatioita alkaa ilmaantua. Aiheellinen viesti Putinille meni varmaan perille olipa hän juuri tämän teon takana tai ei. Toistaiseksi vasta muutama diplomaattisuojan turvin toimiva venäläinen vakooja on palautumassa kotimaahansa muihin tehtäviin.

Pekka Iiskonmaki

#3
Mies, joka palkattiin Karjalaa palauttamaan Suomelle. Roisto?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kun rikoksista uutisoidaan niin puhutaan yleensä tutkintalinjoista, eli mahdollisuuksista. Voitko antaa linkin mediaan, joka on uutisoinut totuutena noista myrkyn välitysmetodeista? Mikä uutinen mielestäsi siis vaatisi JSN:N tuomion?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ja jos jokin vaatii tuota mainitsemaasi uskoa niin se on teoria jota sinä vihjailet, että länsimaat ovat järjestäneet jutun.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Etukenossa, ilman faktoja tuomitseminen ei ole mielestäni kovin järkevää tai rakentavaa.

Herää kysymys, miksi juuri hermomyrkky isku tehtiin ja kuka hyötyy näiden ihmisten mahdollisesta kuolemasta ? Venäläisetkö ? Niin tyhmiä eivät venäläiset suinkaan ole, että myrkyttämällä ao. henkilöt Novotsishokilla Englannissa ottaisivat ison kiinnijäämisriskin, helpompiakin tapoja ja varmempia paikkoja likvidointiin varmaan löytyy.

Siis tuo edellinenkin on vain olettamus, kuten kaikki muukin toistaiseksi on pelkkää arvelua syllisistä.

Btw. Vissien huhujen perusteella Irak pommitettiin taannoin kivikauteen. Jälkeeenpäin huomattiin, että George Bushin hallinnon jutut olivat kuitenkin vailla todellisuuspohjaa. Miten sitten jatkossa kävikään, se voidaan lukea lähihistoriasta ja tuon sodan seurauksista muuten lännessä nautitaan edelleen. Hyötyjiä tuosta sodasta taisi olla aika vähän.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Niin tyhmiä eivät venäläiset suinkaan ole, että myrkyttämällä ao. henkilöt Novotsishokilla Englannissa ottaisivat ison kiinnijäämisriskin, helpompiakin tapoja ja varmempia paikkoja likvidointiin varmaan löytyy."

Jos tarkoitus on erinäisillä operaatiolla jakaa ja heikentää länttä niin aika pieni kiinnijäämisriski on nyt kyseessä. Eikä Litvinenkon tapauksestakaan seurannut Venäjälle kovin suurta harmia niin heillä on ollut syytä olettaa, ettei tästäkään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kerroppas keksitkö yhtään tapaa miten tuo myrkytys voisi toimia lännen hajoittavana tekijänä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mihän muu maa olisi todennäköisin syin syyllinen kuin Venäjä?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aiheellinen kysysmys ja onko sitten se sama maa tekojen takana ? Tejijöistä pitää saada ne faktat näkyviin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

USA ja voin samoilla perusteilla osoittaa sen kuin nyt Venäjä osoitetaan syylliseksi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Milloin USA on tappanut myrkyllä vastustajia/toisinajattelijoita? Kuten Venäjä. Esimerkkinä Litvinenko. Ja mitkä motiivi olisi USA:lla raivata tieltään venäläinen agentti, joka Kremlin mielestä ansaitsi petturina kuoleman.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #13

Kim Jong Nam tapettiinn VX-hermomyrkyllä minkä kaava on luovutettu jenkeille ja todistettavasti myös he valmistavat sitä. Sekä Vietnamissa käytetyt myrkyt ja niitä käytettiin juurikin toisinajattelijoita vastaan.

USA:n motiivi nähdään nyt..katsohan miten euroopassa toimitaan juurikin Venäjää kohtaan eli suljetaan se informaation ulkopuolelle.

Mikäli tässä tapauksessa Novi paljastuu käytetyksi aineeksi,niin todistettavasti yksi myrkyä tehneistä tiedemiehistä on USA:ssa joten kyky tehdä myös löytyy. Venäjältä ei välttämättä löydy.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Miten niin Venäjältä ei löydy välttämättä kykyä tehdä myrkkyä? Hehän ovat OPCW:lle itse ilmoittaneet kyvystään tehdä myrkkyä.

Aika kaukaa haettua ehdottaa, että USA ryhtyisi noinkin riskaabeliin operaatioon erittäin tärkeän liittolaisen maaperällä. Hyödyt ovat riskiin nähden häviävän pienet.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #21

Missä tämä lähiaikainen ilmoitus on tullut esille?

Kerrotko mikä se riski on jenkeille? Poliisit saa tehdä mitä tahansa eikä kukaan korvaansa lopsauta vaan mieluummin jopa koittaa hiljentää kritisoijat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

"The nerve agent novichok was developed and produced in Shikhany, home of a military research establishment in central Russia, according to a chemical weapons expert. Hamish de Bretton-Gordon said the information was contained in a report submitted several years ago by Russia to the international body that monitors chemical weapons, the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)."
https://www.theguardian.com/world/2018/mar/14/nerv...

"Kerrotko mikä se riski on jenkeille? Poliisit saa tehdä mitä tahansa eikä kukaan korvaansa lopsauta vaan mieluummin jopa koittaa hiljentää kritisoijat."

Yhdysvaltojen projekteista tihkuu oikeastaan aina tietoa julkisuuteen. Olisi äärimmäisen tyhmää käynnistää projekti, jossa käytetään hermomyrkkyjä merkittävimmän partnerin maaperällä ja riskeerattaisiin tuolla tavoin ihmishenkiä. Jos yhtään tunnet esim. tiedustelupalveluiden ja diplomatian historiaa niin tässä ei saavutettaisi juuri mitään mutta riskeerattaisiin todella paljon.

Heitto poliisien kyvyistä tehdä mitä tahansa menee vainoharhaisuuden puolelle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #33

Mitä mielestäsi tuossa jutussa sanotaan?

Minusta siinä on kyse siitä mitä neuvostoliitossa on tehty ja Venäjä oli ilmoittanut ne tuhottavaksi. Juuri yksi myrkkyä valmistaneistahan on nykyään siellä jenkeissä eli jenkeillä on kyky valmistaa. Venäjällä ei välttämättä enään ole. Kysymyksenihän koski tätä päivää.

Poliisillahan tarkoitin jenkkejä. Se mitä sinä tai minä tiedetään tiedustelupalvelujen historiaa on vain se joku historia,jos kuvittelet yleisölle kerrottavan kaikki veivaukset,niin asetat aika erikoisen naiviin tilanteeseen. Mikä tietty on ihan ok,jos tykkää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #36

Venäjä tuhosi mitä vapaaehtoisesti ilmoitti. Kertoi, että pystyi valmistamaan. Sinä luotat, että puhuvat totta tuhoamisesta? Sinulle siis riittää vain se, että Venäjä nyt uudestaan ilmottaa, että pystyy edelleen valmistamaan. Todistuksen taakkasi näyttää vaihtelevan kovasti maasta riippuen.

"Se mitä sinä tai minä tiedetään tiedustelupalvelujen historiaa on vain se joku historia,jos kuvittelet yleisölle kerrottavan kaikki veivaukset,niin asetat aika erikoisen naiviin tilanteeseen. Mikä tietty on ihan ok,jos tykkää.

Niistä veivauksista, joista kukaan ei tiedä, ei voida tietenkään väitellä. Eikö älyttömämpi tilanne ole esittää sellaisiin asioihin perustuen erinäisiä väitteitä Yhdysvaltain kyvyistä. Uskot siis aidosti, että Yhdysvallat on suorittanut hermomyrkkyä käyttäen false flag -operaation merkittävimmän liittolaisensa maaperällä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #41

En tietenkään luota puhuvan totta kuten en luota kenenkään muunkaan puhuvan totta.

"Sinulle siis riittää vain se, että Venäjä nyt uudestaan ilmottaa, että pystyy edelleen valmistamaan."

Sitä valmistettiin neuvostoliitossa 80-luvulla ja ilmeisesti toinen valmistajista 90-luvulta asti ollut jenkkilässä. Katosiko taito sen myötä,sitä kun en osaa sanoa. Sen valmistaminen avattiin sitä tuhonneille tahoille joten ei ilmeisesti ole kovinkaan salainen tieto. Eli siis sitä voi valmistaa mikä taho tahansa.

"Niistä veivauksista, joista kukaan ei tiedä, ei voida tietenkään väitellä."

Ei luulisi,mutta syyllistää näemmä voidaan.

"Eikö älyttömämpi tilanne ole esittää sellaisiin asioihin perustuen erinäisiä väitteitä Yhdysvaltain kyvyistä."

Ei se mitenkään poikkeuksellista ole vai onko yhdysvallat sitten kuitenkin väitteiden kantamattomissa ja omaa jonkun diplomaatisen vapauden syyytöksistä mitä muille voidaan osoittaa ilman näyttöjä? Kovasti annat kuitenkin sellaisen kuvan.

"Uskot siis aidosti, että Yhdysvallat on suorittanut hermomyrkkyä käyttäen false flag -operaation merkittävimmän liittolaisensa maaperällä?"

Lasken sen yhtä todennäköiseksi kuin kaikki muutkin vaihtoehdot tällä hetkellä.

Uskotko sinä aidosti ettei yhdysvallat tee mitään väärää ja tyhmää koskaan?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #45

"Ei se mitenkään poikkeuksellista ole vai onko yhdysvallat sitten kuitenkin väitteiden kantamattomissa ja omaa jonkun diplomaatisen vapauden syyytöksistä mitä muille voidaan osoittaa ilman näyttöjä? Kovasti annat kuitenkin sellaisen kuvan."

Yhdysvaltoja voi syyttää siinä missä muitakin ja monesta salaisesta operaatiosta on syytettykin. Tässä kohdin vain ei ole mitään järkeä siinä, että he ottaisivat valtavan riskin ilman mitään merkittävää hyötyä.

"Uskotko sinä aidosti ettei yhdysvallat tee mitään väärää ja tyhmää koskaan?"

Tiedän, että he tekevät. Mutta kyseessä olisi täysin järjetön operaatio ilman mitään selkeää hyötyä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #47

Aivan sama pätee Venäjään tai puuttiniin.

Ei nuo tahot saisi mitenkään hyötyä tällaisesta toiminnasta. Riski kiinnijäämisestä olisi lähes 100% ja hyötyä 0% varsinkin kansainvälisellä tasolla mihin puuttini mielestäni on koittanut päästä mukaan.

Selityksesi siis ontuu ihan omien näkemystesi mukaankin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #53

Hyöty Venäjälle on EU:n jakautuminen asiassa, suosion kasvattaminen kotimaan politiikassa. Ei Venäjälle ole Litvinenkostakaan paljoa haittaa ollut. Putinin asema ei tämmöisistä horju vaikka tarkempia paljastuksia tulisi.

Riskit Yhdysvalloissa ovat aivan eri luokkaa. Se ei ole niin rosvovaltio.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #55

No miten kuvittelet EUn jakautuvan pelotteen edessä joka muodostuu hermomyrkystä? Ei mikään sosiaalinen rakenne jakaudu tuollaisen edessä vaan yhdistyy torjumaan peloitetta ja mielellään poistaa sen.

Ennen vaaleja oltiin pettyneitä miten puuttini kuitenkin voittaa ja nyt sanotaan hänen tarvitsevan jotain tällaista sisäpolitiikkaan. Mihin perustuu teoria suosion saamisesta hermomyrkkyjä käyttämällä jota ei edes myönnetä?

Kun ottaa mukaan jenkkeistä tulleet paljastukset Afganistanissa,niin kyllä se aika roistovaltio on sekä videot Libyan hallitsijan julkisesta teloituksesta.

Ei Venäjän ole ihan noihin tekoihin vielä ryhtynyt..tai siis jäänyt verekseltään kiinni.Mutta eihän noista mitään sen enempää porukka ollut ihmeissään..Libyab on nyt failed state ja jenkit edelleen Afganistanissa. Kuten kirjoitin..poliisi saa tehdä mitä tykkää. Ainiin..sitä hermomyrkkyä ei seurattu Kim Jong Namin murhasta jenkkeihin,vaikka kaikki tietää heille sen kaavan päätyneen. Miksiköhän ei? Vaan syyllisiksi laitettiin kaksi tyttöä lentokentältä. Eikä haiskahda yhtään?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #64

"No miten kuvittelet EUn jakautuvan pelotteen edessä joka muodostuu hermomyrkystä? Ei mikään sosiaalinen rakenne jakaudu tuollaisen edessä vaan yhdistyy torjumaan peloitetta ja mielellään poistaa sen."

Kyse on siitä miten tekoihin vastataan. Venäjä toivoo, että maat ottaisivat asiassa kovinkin eri linjan. Jotkut näin tekivätkin, lähinnä Putinin kanssa lähemmissä väleissä olevat. Siksi EU:lla oli tarvetta näyttää pysyvänsä yhtenäisenä, koska se on Venäjälle huono.

"Ennen vaaleja oltiin pettyneitä miten puuttini kuitenkin voittaa ja nyt sanotaan hänen tarvitsevan jotain tällaista sisäpolitiikkaan. Mihin perustuu teoria suosion saamisesta hermomyrkkyjä käyttämällä jota ei edes myönnetä?"

Oletko seurannut venäläistä mediaa? Siellä uhottiin valtionkanavilla kovastikin, että pettureille käy huonosti. Ja kun länsi ryhtyy vastatoimiin, sitten edistetään nationalistista narratiivia, jossa Venäjä on uhattuna lännestä.

"Ainiin..sitä hermomyrkkyä ei seurattu Kim Jong Namin murhasta jenkkeihin,vaikka kaikki tietää heille sen kaavan päätyneen. Miksiköhän ei? Vaan syyllisiksi laitettiin kaksi tyttöä lentokentältä. Eikä haiskahda yhtään?"

Pahoittelen, mutta nyt sinun pitää hieman avata tätä kuviota. Jenkit ovat siis mielestäsi tuonkin murhan takana? Mihin tämä väite perustuu?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #79

"Kyse on siitä miten tekoihin vastataan. Venäjä toivoo, että maat ottaisivat asiassa kovinkin eri linjan. Jotkut näin tekivätkin, lähinnä Putinin kanssa lähemmissä väleissä olevat"

Hirveästi oletuksia siitä mitä Venäjä toivoo ja sinusta sellaisissa oletuksissa ei ole mikään tyhjän päällä? Jotkut tekivät toistaiseksi..jahka todisteita löytyy niin varmaankin tulevat muiden rintamaan.

En ole seurannut Venäläistä mediaa enkä minkään muunkaan maan. Suomalaisten medioiden toiminnassa on aina riittävästi kestettävää.

Koska jenkeillä on todistettavasti kaava valmistaa VX-hermomyrkkyä millä hänet murhattiin. Silloin siinä on sama perustelu kuin Venäjän kohdalla Novin kanssa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #81

"Hirveästi oletuksia siitä mitä Venäjä toivoo ja sinusta sellaisissa oletuksissa ei ole mikään tyhjän päällä?"

Kyllä se on aika yleisesti tiedossa, että EU:n hajaantuminen suhtautumisessa Venäjään on heille toivottava tilanne. Siksi he ovat pyrkineet tekemään yhteistyötä esimerkiksi oikeistopuolueiden kanssa Euroopassa. Eikä sitä ole piiloteltu.

"En ole seurannut Venäläistä mediaa enkä minkään muunkaan maan. Suomalaisten medioiden toiminnassa on aina riittävästi kestettävää."

Tietosi Venäjän sisäpolitiikasta ovat siis vain kotimaisten medioiden varassa? Aika ohueksi se silloin varmaan jää.

"Koska jenkeillä on todistettavasti kaava valmistaa VX-hermomyrkkyä millä hänet murhattiin. Silloin siinä on sama perustelu kuin Venäjän kohdalla Novin kanssa."

Ei kai noiden myrkkyjen kemialliset kaavat itsessään mikään salaisuus ole? Ne löytyvät Wikipediasta. Mielestäsi siis kun Pohjois-Korealaisia ja Venäläisiä maanpakolaisia murhataan niin syyllista kannattaa etsiä Yhdysvalloista, joka noista murhista ei hyödy mitenkään. Ihan vaan siksi, että Yhdysvalloilla on muita epäilyttäviä operaatioita?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #83

Siis kuinka niin yleisesti tiedossa? Yleisesti ollaan siten ajateltu vai oikeasti tiedetään,jos tiedetään niin mistä tiedetään?

Oikeistopuolueilla on hyvin samankaltainen näkemys asioista kuin Putinilla. Aivan samoin toimii muutkin.

Tosiaan..olen asiasta lukenut vain lähteitä mitä on Suomessa tarjoiltu. Ohkainen se on..mutta kuten sanoin. Kotimaisissakin tarpeeksi kestettävää.

No miksi Novi sitten yhdistettiin suoraan venäjään,jos ne kaavat eivät ole salaisuus? Mutta vx ei voi yhdistää suoraan jenkkeihin?

Perusteluna voi pitää vääränmielisten tappamisen jota jenkit ovat tehneet aina.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #85

"Siis kuinka niin yleisesti tiedossa? Yleisesti ollaan siten ajateltu vai oikeasti tiedetään,jos tiedetään niin mistä tiedetään?"

Jos yhtään tuntee Euroopan politiikkaa viimeisen sadan vuoden ajalta niin kyllä Venäjälle on hyvä jos se saa itä- ja keski-Euroopan valtioita paremmin oman vaikutusvaltansa piiriin. Jos taas voimakkaasti entisen Neuvostoliiton puolelle laajentuneen EU:n linja on yhtenäinen tämmöisten kriisien kohdalla niin se on hankalampi heille. Onko tämä sinulle jotenkin epäselvä tilanne?

"No miksi Novi sitten yhdistettiin suoraan venäjään,jos ne kaavat eivät ole salaisuus? Mutta vx ei voi yhdistää suoraan jenkkeihin?"

Skribal oli venäläinen petturi, venäläiset ovat surmanneet aiemminkin Briteissä asuvia pettureita ja Putin sekä Venäjän valtionmedia uhosi kuoleman jälkeen, että petturit kuolevat Briteissä. Kim Jong Nam ajettiin maanpakoon, jossa hän kritisoi Pohjois-Korean johtoa. Murhaajat kouluttaneet pohjois-korealaiset henkilöt pakenivat Pohjois-Koreaan.

Ja sinä haluat yhdistää nämä teot suoraan Yhdysvaltoihin, koska...?

Mi

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #87

Epäselvää on vain se millä perusteilla näitä "itsestäänselvyyksiä" heitellään. Yleensä,ne aikansa kun kaivaa,tuntuu perustuvan jonkun juttuihin silloin joskus. Sen jälkeen sitä on vain hoettu ja siitä on muodostunut jokin ikuisesti kestävä fakta.

Mitä Putin ja valtionmedia oikeastaan sanoi sitten? Olen tämän osalta vain täällä kirjoitettujen juttujen varassa.

Eli nytkin siis tiesit syyllisen Namin murhaan ja jostain he olivat saaneet jenkkien hermomyrkkyä käsiinsä? Ei sitten enempää olla huolissaan mahdollisesta kaasuhyökkäyksestä korean osalta?

Yhdistää sen VX vuoksi aivan kuten novi yhdistettiin venäjään. siitähän tämä koko juttu lähti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #89

"Epäselvää on vain se millä perusteilla näitä "itsestäänselvyyksiä" heitellään. Yleensä,ne aikansa kun kaivaa,tuntuu perustuvan jonkun juttuihin silloin joskus. Sen jälkeen sitä on vain hoettu ja siitä on muodostunut jokin ikuisesti kestävä fakta."

Kumpi sinusta on parempi, vahva, yhtenäinen liitto vai hajaantunut, epävarma liitto?

"Mitä Putin ja valtionmedia oikeastaan sanoi sitten? Olen tämän osalta vain täällä kirjoitettujen juttujen varassa."

Putin silloin kun Skribal lähti Britteihin.
"Traitors will kick the bucket," Putin says in the video. "Trust me. These people betrayed their friends, their brothers in arms. Whatever they got in exchange for it, those thirty pieces silver they were given, they will choke on them."
http://nordic.businessinsider.com/putin-threatened...

Valtionmedia myrkytyksen jälkeen.
"The profession of a traitor is one of the most dangerous in the world," Kleimenov said, adding that few who had chosen it had lived to a ripe old age."
http://www.bbc.com/news/world-europe-43330498

"Eli nytkin siis tiesit syyllisen Namin murhaan ja jostain he olivat saaneet jenkkien hermomyrkkyä käsiinsä? Ei sitten enempää olla huolissaan mahdollisesta kaasuhyökkäyksestä korean osalta?"

Uutisoinnin perusteella tiedän ketä syytetään. Ei jenkeillä ole mikään yksinoikeus tuohon myrkkyyn. Kim Jong Namin murha oli ovelasti ja perusteellisesti suunniteltu, jos pääepäiltyjen tarina pitää paikkansa. Korean ei kannata laajemmin hyökkäillä, se on aika heikoilla jäillä muutenkin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #33

Minua suuresti huvittaa se miten täydellisesti on onnistuttu lyömään rahvaaseen ajatus siitä, että tekijä on jokin valtio. Kaikki muut mahdollisuudet on häivytetty kokonaan.

Jos iskun tekijä on jokin valtio niin sehän tietysti on suuri, jopa valtava helpotus.

Mutta entä jos asialla ovatkin yksityiset tahot? Entäpä jos jokin yksityinen taho mokaa, tai tahallaan luovuttaa myrkyn Isikselle? Ta jollekin muulle ääriryhmälle?

Silloin ainakin minä olen todella huolissani.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #42

Hyvä pointti.

Eihän tällaistakaan voi laskea pois mahdollisuuksista.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #42

Mitäs motiivia on muilla kuin valtioilla tehdä moinen, Siikala? Kreml ilmoitti, että petturin palkka on kuolema. On se ennenkin likvidoinut niitä (Litvinenko) Minä olen satavarma, että asialla on Venäjä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hyvä Vellu, ole hyvä ja osoita! Et kuitenkaan taida pystyä siihen...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #14

Toiset pystyy ja toiset lässyttää..

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #23

Eli et pystynyt. Kiitoksia Vellu!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #26

Enemmän silmiä käyttöön tai sitten korkki kiinni.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Koko homma lähti väärille urille siitä että syyllisen täytyy olla joku maa. Koko ajan tehdään esimerkiksi toimittajiin kohdistuvia murhia, eikä niissä takana suinkaan aina ole maa.

Itse asiassa Skripaleja ei toistaiseksi ole murhannut kukaan. Ei maa eikä mikään yksittäinen taho.

Slovakiassa murhattiin aivan hiljattain kaksi toimittajaa. Asia ei tunnu kiinnostavan oikein ketään. Tiedän syynkin siihen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ainoastaan valtiollinen tekijä pystyy tuota novitshokia valmistamaan ja tuottamaan ja jakelemaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #28

Väittämäsi on kumottu monen asiantuntijan toimesta. Mutta olkoon kukin uskossaan autuas.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #32

"Vaikka lähes kaikki maailman valtiot kuuluvat kemiallisen aseen kieltosopimuksen piiriin, myrkkyjen lähtöaineiden laitonta kauppaa käydään ympäri maailmaa. Kontrolloiminen on vaikeaa." (Johtaja Paula Vanninen, kemiallisen aseen kieltosopimuksen instuuutti, Iltasanomat)

"But Novichoks - meaning 'newcomer' in Russian - were designed as "binary weapons", meaning they are comprises of two relatively harmless ingredients that only become deadly when mixed together."

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/what-is-novi...

https://en.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #34

Tässä vielä yksi tärkeä huomio:

"On 20 March 2018, Ahmet Üzümcü, Director-General of the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), said that it will take "another two to three weeks to finalize the analysis" of samples taken from the poisoning of Skripal." (Wikipedia)

Voimme suhteellisen luotettavia virallisia tuloksia Novichokista, sen versiosta, tai siitä onko yleensä kyse Novichokista, odottaa aikaisintaan 10.4.2018.

Siispä jäitä hattuun.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aamun printti-Hesarissa presidentti Niinistö yrittää ikään kuin vetäytyä vastuusta tässä hermomyrkkykiistassa. Hän "ymmärtää" Erkki Tuomiojaa, jonka mielestä karkotuksiin ei olisi pitänyt ryhtyä. Niinistö tunkee koko keskustelua maton alle: "Asiassa on nyt riittävästi ilmaistu sekä mielipiteitä että tekoja, minun mielestäni."

Kyllä luulen, että asiaa puidaan vielä monta kierrosta, kun brittipoliisien ja muiden viranomaisten tutkimuksista alkaa tihkua tietoa julkisuuteen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Millainen ja mikä on Niinistön vastuu tässä hermomyrkkykiistassa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vastuu on päätöksestä karkottaa venäläisdiplomaatti. Viestimällä, ettei oikeastaan halunnut sitä tehdä, aiheuttaa vain sekaannusta. Asiaa olisi voinut lykätäkin, jos siinä oli epäselvyyttä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ukraina voi hyvinkin olla teon takana. Syitä löytyy roppakaupalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen kaikkia blogeja lukiessani tullut siihen johtopäätökseen, että turhaan ne britit siellä miettivät kuka teki ja miten. Miksei ne kysy täältä usarista, sillä täällä on niin paljon enemmän tietoa.

Kun kaikki vetää yhteen mä luulen edelleen, että pääsyyllinen on Sipilä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Joku veikkasi norjalaista valaanpyytäjää. Sinun arvauksesi voi olla yhtä hyvä. Huumori on aina paikallaan!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ja keskustelu jatkuu: Valtiollisen RIA Novosti-uutistoimiston "tarkkailija" Irina Alksnis kyselee Vzgljad-lehden räiskyvässä kolumnissaan, mikä on lännen "intellektuaalis-psyykkinen" tila. Ja vastaa itse: Lännen johtajat ovat "kirjaimellisesti mielipuolia," "ei-ammattilaisia,""hulluja" ja "tyhmiä." Britannian pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri ovat "täysiä idiootteja." Alksnis tuntee myötähäpeää, "secondhand embarrassment," "feispalmov:"

Alksnis on latviaa ja tarkoittaa leppää.

https://vz.ru/opinions/2018/3/29/914914.html

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Riippumatta siitä mitä todellisuudessa on tapahtunut, voisimme nostaa esille yhden tulkintalinjan, jota missään vastaavassa yhteydessä emme yleensä nosta esille, vaikka sen olemassaolo on tosiasia joka vaikuttaa tapahtumien kulkuun siinäkin tapauksessa että lopulta paljastuisi jokin aukoton käskystysketju vallan huipulta konkreettiseen toimeenpanijaan saakka.

Tarkoitan sitä tapaa jolla vallan mekanismit kaikissa suljetuissa järjestelmissä toimivat. Jos valtasysteemi on suljettu ja autoritaarinen, sen sisällä toimitaan myös näennäisen oma-aloitteisesti. Tai ehkä oikeampi ilmaus olisi: nosrmipaineistetussa sisäpiirissä toimijat saattavat ottaa itse "hoitaakseen" joitain ongelmia, joita kokevat nousevan esiin mutta joista ei mitään "virallista" ongelmaa edes muotoilla.

Meidän ei tarvitse tuijottaa N-liiton perintöä kantavaa Venäjää nähdäksemme korkean yhteiskunnallisen vallankäytön -- ja varsinkin sotilasasioiden -- piirissä tällaisen "oma-aloitteisuuden" ilmenemiä. Jos muistatte, Yhdysvalloissa WTC-iskujen jälkeen esiintyi pernaruttokirjekampanja, jolla nostatettiin yleistä pelkoa ja suunnaattiin syyllisyys Saddamin Irakin suuntaan. -- Bakteerien alkuperä pystyttiin kuitenkin jäljittämään USA:n omaan laboratorioon, jossa ilmeisesti yksi mies oli tulkinnut tilanteen -- siis palvelemansa maan "yleisen edun" -- vaativan kirjekampanjan tapaista operaatiota.

Jos muistan oikein, tämä toimija teki myöhemmin itsemurhan. Hänen toimintansa oli kuitenkin tyypillinen malli siitä mitä yhteiskunnallisesti kriisiytyvässä tilanteessa voi tapahtua ilman eri käskyjä ja salaliittoja.

Muitä kriisiytyneempi yhteiskunta on, sitä enemmän kaikella sisäpiireihin pitäytyvällä vallankäytöllä on tällaisia automotorisia -- itse itsensä sytyttäviä -- ominaisuuksia. Kun muistamme mitä Yhdysvalloissa tapahtui, meidän ei pitäisi myöskään ihmetellä sitä mitä Venäjän hallinnossa voi tapahtua.

-- Tämä kaikki voidaan siis pitää mielessä ihan siitä riippumatta saadaanko todisteita jonkin käskytysketjun olemassaolosta vai ei. -- Tässä ovat kyseessä yhteiskunnallisen vallan auktorisoitumisen ilmiöt, joista meidän pitäisi pystyä oppimaan jotain, jos ylimalkaan yritämme omia yhteiskuntiamme niitä lähitulevaisuudessa uhkaavan -- massamittaisiksi räjähtävien kansainvaellusten aiheuttaman -- kriisiytymisen yhteydessä ymmärtää.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tarjosit ehkä liiankin maukkaan täkyn millä tämä US palsta saataisiin räjähtämään ja minä saisin varmaankin vatsakipuja nauramisesta. Taidan jättää kuitenkin nyt sen tekemättä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Niin. US-Puheenvuoron kommentoijien täydellinen yhteiskuntateoreettinen tietämättömyys synnyttää tällaisia "keskusteluketjuja", joita kai pitäisi sitten lukeakin makaronin reijän läpi pystyäkseen virittymään samalle lähetystaajuudelle. Näin satunnaisen seuraajan tehtäväksi jää lähinnä huuhtoa näppäimistöihinsä pinttyneimpien pihkat irti jotta edes joku voisi nähdä kaikki kirjaimet.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #57

Jostain syystä minulle on annettu näillä palstoilla ymmärtää sellaisen kuin yhteiskuntateoria olevan vasemmistolaista ja vähän kuin sosialismia. Vaikka sillä ei olekkaan mitään tekemistä noiden kanssa..mutta minkäs teet.

Nyt kun sitten ollaan päästy tähän vaiheeseen,niin nyt on kertomassa asianajajat ja "suuret johtajat" sekä ekonomistit aivan uudenlaista yhteiskuntateoriaa.

Sehän lähtee ekonomisten näkemyksestä missä tunnetusti yksilöstä ja mielellään huippuyksilöstä joka kehittyy itsenäisesti.

Se asettuu asianajajien mukaan lakipykälillä jotka ovat kaiken perusta ja ne ovat itseisarvoisia.

Päättyy huippujohtajien visioon tulevaisuudesta missä huippuyksilöt tekevät 23 tuntista päivää väsymättä ja narratiivi on tiukasti rajattu.

Kuten koko teoriassa..siinä ei ole mitään kokonaisvaltaista vaan hyvin ohuelti leikattu kuva.

Ei kai sen sitten tarvitsekkaan mennä tuon syvemmälle ja jos pitää,niin lisätään vauhtia ja toistetaan samaa nopeammin. Mitä voi edes odottaa tällaisesta ulostuloksi?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aasit seuraavat porkkanaa vaikka kaivoon asti.

Irakin sota oli Yhdysvaltain ja Britannian johtaman liittouman tekosyyllä järjestämä sota. Syynä olivat joidenkin Yhdysvaltain viranomaisten epäilyt Irakin joukkotuhoaseista. Aasit ympäri maailman uskoivat tuohon höpinään ja antoivat tuksensa teorialle. Minäkin.

Kävi ilmi, ettei Irakilla ollutkaan juuri mitään joukkotuhoaseita.

Apinaa koijattiin. Ei toistu omalla kohdallani.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Aika erikoinen logiikka on kyllä blogistilla. Koska Yhdysvallat vääristeli Irakin joukkotuhoaseiden tiedustelua niin länsi on jotenkin järjestänyt tämän myrkytyksen.

Kenen itseasiassa uskot nyt koijaavan sinua?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ehkä meillä on erilainen logiikka, eikä erikoinen. Seuraa sinä porkkanaa ihan vapaasti, mutta älä vääristele mielipiteitäni.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #56

Olisi mukava kuulla sinun mielipiteesi niin ei tarvitse esittaa arveluita. Vihjaat kyllä kaikenlaista. Minulla ei ole porkkanaa seurattavana, ihmettelen vain niiden ajatuksenkulkua, jotka vihjaavat lännen salaliittoihin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jussi Kangaluoman kommentti nr 54 kertoo olennaisen asian. Jos kyseenalaistat, tai et suostu suoraan syyttämään ja tuomitsemaan, niin se tarkoittaa että syytät syyttäjää, tässä kuviossa länttä, mitä lännellä nyt sitten tarkoitetaankin

Eihän asia noin ole eikä se noin mene.

Olen kyseenalaistanut hermomyrkkykiistan tiimoilta monta asiaa, ja moneen asiaan ole jättänyt uskomatta, mutta ketään en ole syyttänyt, en itää, en länttä, en etelää enkä pohjoista.

Totuuus, johon voimme kaikki uskoa, löytyy tässäkin tapauksessa joskus, kuten se löytyi Irakin tapauksessakin. Kokonaan toinen juttu on sitten se milloin totuus löytyy. Se voi tapahtua parin viikon kuluttua tai kahdenkymmen vuoden kuluttua, tai 100 vuoiden kuluttua.

Ken tietää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Harjoitetaanko "lännessä" nyttemmin kansallissosialistista rauhaan tähtäävää ulkopolitiikkaa vai feminististä rauhaan tähtäävää ulkopolitiikkaa?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Putinin tarkoituskin oli tehdä murha sellaisella tavalla, että Länsi tietää kyllä kuka on sen takana mutta sitä on mahdoton todistaa aukottomasti, joten sen voi aina kiistää.

Jos Putin olisi halunnut tehdä murhan ilman, että sitä yhdistetään Venäjään hän olisi tehnyt jollain sellaisella myrkyllä ( tai muulla tavoin ) mitä ei yhdistetä Venäjään.

Putin osaa tämän mediapelin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mikä murha? Onko Skripal ja hänen tyttärensä Julia kuollut? Jos ja jos...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#72
Totta puhut. Olisi pitänyt sanoa murhayritys.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tällaisiakin uutisia suomalainen media jakaa - siis että Novichokia myytiin rikollisille. Lukekaa itse. Minä en ole mitään mieltä, en puolesta enkä vastaan enkä edes päinvastoin.

Lukekaa siis itse.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/brit...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tämä oli Venäjän hyökkäys yhtä länsimaata vastaan. Venäjän hybridisodankäynnin luonteeseen kuuluu, että se ei toimi suoraan, valtiona, vaan käyttää sellaisia keinoja, jotka voidaan toisaalta yhdistää siihen (pelotteen aikaansaamiseksi), mutta joita ei suoraan voida todistaa sen aikaansaannoksiksi. Venäjä laskee, että länsimaat oikeusvaltioina eivät pysty selkeisiin vastatoimiin, koska niiden pitäisi ensin pystyä todistamaan Venäjä syylliseksi. Tämä aiheuttaa hämmennystä ja erimielisyyttä länsimaissa ja antaa Venäjälle etulyöntiaseman. Ennenkuin länsimaat ovat päässeet jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen vastatoimista, asia alkaa olla jo menneen talven lumia ja Venäjä on tekemässä jo uusia manöövereita, on aina askelen edellä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Entäpä jos se olikin jonkun muun kuin Venäjän hyökkäys? Jos se oli rikollisten välienselvittelyä? Osaat varmasti perustella miksi se ei voinut olla kukaan eikä mikään muu kuin Venäjä.

Minä itse en osaa, koska en ole selvännäkijä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Aiemmin mediassa on todettu myrkyn päätyneen isän ja tyttären elimistöön esimerkiksi Julia Skripalin matkatavaroiden, Skripalin vaimon haudalle viedyn kukkakimpun sekä auton ilmastointijärjestelmän kautta. Tämä oli siis JSN:n liittyneiden medioiden uskottavien lähteiden uutisoimaa totuutta vielä pari päivää sitten. Veikkaan, ettei korjausta tule, vaikka Putin saisi sydärin ja kuolisi."

Edelleenkin on hieman epäselvää, että missä media on tehnyt virheen? Jos he uutisoivat rikoksen muuttuvista tutkintalinjoista totuutena niin missä on tehty virhe? Mikä korjaus mielestäsi siis uutisiin pitäisi tehdä?

Vai onko halu haukkua mediaa vain liian voimakas?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei suinkaan. Hanki uusi porkkana!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kykeneekö blogisti vastaamaan asiallisiin kysymyksiin enää? Onko sinulla esimerkkiä jutusta, joka pitäisi korjata?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset