selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Sergei Skribalin kissa ei kuollut

On se vaan erikoista.

Pitkään on tietysti kansantaruissa kerrottu, että kissalla on 9 henkeä. Totta! Tämän lisäksi on satoja muitakin taruja sekä uskomuksia olemassa ihan vuosi satojen takaa, mutta lähinnä kärpässienen syömisestä.

Silti on pakko ihmetellä, että mikäli maailman tappavin ja kemikaalisesti edistyksellisin sotilaskäyttöön suunniteltu ja valmistettu hermomyrkky ei kykenekkään tappamaan kohdettaan, vaikka sitä on ollut useissa kohteissa kohdehenkilöille ohjattuna, niin mitä ihmettä? Ei mitään! Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!

Britannian "luotettavan" tukimuksen mukaan Skribalien asunnosta on löytynyt suurimmat ja vaikuttavimmat määrät tätä kärpäsmyrkkyä. Sitä on myös tutkimuken mukaan löytynyt useista muista kohteista ja nyt nämä kohteet ovat suojattuja puhdistuksen ajan. Puiston penkki ja eräs ravintola on käyttökiellossa. Kuulemma.

Vaikka olen maallikko, enkä ymmärrä tuon taivaallista Novichok kaavoista, enkä sen tappavuudesta pienintäkään annosta saaneen kohdalla, niin silti minua mietityttää nuo kaksi marsua ja se kissa, jotka elivät ja altistuivat tuolle käsittämättömän myrkylliselle aineelle kokonaisen viikon. Marsut kuolivat Skripalin kotona janoon ja kissa nälkään tai oikeammin kissa sai lopetuspiikin ja sen jälkeen eläimet tuhkattiin pikaisesti. Hmmm....?

Salaliittoteoriaa! Niinkö? Luuletteko ihan oikeasti, että minä Pohjois-Karjalan peräkylän poika kirjoittelisin salaliittoteorioita!

En tietenkään. Luen vain rivien välistä. Viimeisimmän tiedon mukaan Novichok hermomyrkky olisi ollut suurimpana annoksena nestemäisenä Skripalien asunnossa. Sitä missä muodossa myrkky olisi ollut oven kahvassa, matkalaukussa, auton ilmastoinnissa, ravintolassa, puiston penkillä, postiluukussa... ei vielä ole tietoa julkaistu. Enkä usko, että julkaistaan.

Apinaa koijataan. Olen jo useasti painottanut medialukutaitoa. Nykyisin sitä lobataan jopa peruskoulussa. Voisin kuvitella, että jostakin suunnasta. Ei avoimesti, sillä jokuhan tuon aina maksaa.

Valtamedia on nimensä mukaan juuri sellainen. Valtamedia tuottaa sellaista uutisvirtaa, jota vallanpitäjät haluavat tuotettavan. Kukaan ei kuitenkaan kiellä suhtautumasta kriittisesti tämän yhteisön uutisointiin. Jokaisella on mahdollisuus etsiä myös muita lähteitä ja arvioida itse missä milloinkin mennään.

Voi olla ihan foliohattuilua, mutta Liikenne- ja viestintäministeriö myönsi kolmen miljoonan euron avustuksen mediayhtiö MTV:lle uutis- ja ajankohtaistoiminnan ylläpitoon ja laajentamiseen juuri ennen vuodenvaihdetta. Samoihin aikoihin tai oikeammin heti perään MTV kertoi aloittavansa yhteistyön yhdysvaltalaisen CNN-uutiskanavan kanssa. Hmmm...?

Eipä siitä pitkään mennyt, kun MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana pörrännyt Merja Ylä-Anttila valittiin Yleisradion toimitusjohtajaksi, vaikkei Ylä-Anttila edes hakenut paikkaa. Lotto voitto sanoi siivooja, kun pankin johtajaksi pääsi hakematta.

Jos ja kun tietysti veikkaan, niin CNN:n tarjonta uutismaailmassa tulee lisääntymään myös YLE:n tarjonnassa. Voin toki olla väärässäkin, mutta seurataanpas muutama kuukausi.

Mielenkiinnolla mutustelen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tiedonvälityksessä on luottamuksestakin kysymys. Eihän siitä mitään tule, jos uutiset joutuu tarkistamaan useammasta lähteestä jne.

Nyt on sitten läntinen tiedonvälitys onnistunut hävittämään luottettavuutensa, ainakin blogistin arvioimana?

Kun myrkytys näyttäisi epäonnistuneen, niin heräähän siinä tietenkin epäilys, että olisiko kokeneet myrkyttäjät voineet noin pahoin epäonnistua?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Näyttää tosiaan olevan se yhtälö, että kun läntinen tiedonvälitys ei tuekaan maallikkoblogistin ennakkoluuloja myrkytyksen täydellisestä toteutuksesta niin toimittajien täytyy tietenkin olla väärässä tai jopa jossain juonessa mukana. Näin saadaan tästäkin leivottua jonkinlainen todiste valtamedian kieroista juonista, johon urhea blogisti pystyy vastaamaan ylivertaisella medialukutaidolla, jolla hän parsii totuuden kasaan vaihtoehtoisista lähteistä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei minulla ole mitään tarvetta syrjäyttää yhtään lähdettä. Päin vastoin mitä useampaa lähdettä pääsee vertailemaan, niin sitä varmemmin selviää se keskitie.

Uskovaisilla on tapana seurata aasia, jonka edessä roikkuu porkkana.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

#1 Niin. Oma arvioni on, ettei pelkästään lännen tuottamaan tiedonvälitykseen voi uskoa. Kyllä siellä on omat intressit ja maksajat takana aivan, kuten idässäkin.

Minua ei ole koskaan harmittanut se, että joka suunnasta tulee eri tietoa, vaan se, että yksinkertaiset ja helposti manipuloitavat ihmiset luottavat vain yhteen tai yhdensuuntaiseen tiedonvälittäjään. Minua harmittaa, etteivät ihmiset janoa enemmän tietoa ja taustaa jos ovat kiinnostuneet jostakin asiasta vaan kangistuvat siihen helpoimpaan uudelleen ja aina uudelleen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kun sinä et ilmeisesti ole yksinkertainen tai helposti mainpuloitava ja janoat lisää tietoa niin miten koet, että nämä lukuisat blogisi, joissa jankkaat täsmälleen samaa uutisoinnin yksityiskohtaa, jota et millään ymmärrä, ja vihjailet epämääräisesti erilaisista, pohjaa vailla olevista teorioista, näyttävät lukijoille?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

Lavikaisen edessä heiluu porkkana?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Niin. Lavikaisella näyttää olevan päämääränä ja tehtävänä osoittaa valtamedian epäluotettavuus. Tämä esiin tuotu myrkytystapaus on vain keino viedä tätä pääsanomaa, valtamedian epäluotettavuutta, eteenpäin.

Valitettavasti Lavikainen syyllistyy itse epäluotettavaan tiedonvälitykseen, esittäessään valtamedian esiin tuomat erilaiset spekulaatiot ja vaihtoehdot väärässä valossa, valtamedian esiin tuomina totuuksina, eli valeuutisina.

Tämä on siten tavallaan Lavikaisen oma valeuutinen, jonka tarkoitus on mustamaalata valtamediaa ja esittää se valemediana.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #18

Hmm... en ole kyllä asiaa noin ajatellut. Täytyypä tarkistaa oma ajatusmaailma uudelleen. Pieni hetki.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #18

Ei! En kyllä mitenkään löytänyt omasta ajatusmaailmastani väitteillesi minkäänlaista perustetta.

Voin tietenkin olla väärässä, kun katselen asiaa täältä omasta suunnastani, mutta minun mielestäni valtamedia on uutisoinut melko puolueellisesti.

En sitten osaa kyllä löytää kirjoituksistani epäluotettavaa tiedonvälitystä. Mitä sitten tarkoittanet?

Tuon lisäksi en ymmärrä miten voin tuoda spekulaatiot ja vaihtoehdot väärässä valossa? Onko olemassa vain jokin oikea valo, jonka mukaan saa spekuloida ja esittää vaihtoehtoja?

En tiedä, enkä ymmärrä, mikäli asioista yleensäkkään saa olla eri mieltä.

Ja ei. Ei minulla ole mitään tarvetta mustamaalata mitään mediaa. Olen vain joskus eri mieltä ja viime vuosina olen joutunut olemaan yhä useammin eri mieltä. Älkää kuitenkaan vielä kieltäkö tätä oikeutta minulta tai muiltakaan eri mieltä olevilta. Kestäkää vielä muutama vuosi, pleace!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Kestäkää vielä muutama vuosi, pleace!"

:)

Kyllä kestetään, ei tuota ongelmia.
Jokaisella on omia mielipiteitä
ja jokainen saa erehtyä ja olla väärässä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Voisiko olla niin, että myrkky levitettiin nestemäisessä muodossa ovenkahvaan ja siitä se on levinnyt kaikkialle mihin kahvaan tarttunut paljas käsi tai hanska on sen levittänyt. Onko tuo maallikolle jotenkin vaikea ymmärtää?

Valtamediaan pitää suhtautua kriittisesti mutta olisi tekopyhää, jos vaihtoehtoisiin tiedonlähteisiin ei kohdistaisi yhtä voimakasta kriittisyyttä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei tietenkään. Siis ole maallikolle vaikeaa ymmärtää. Sen sijaan nämä aijemmat teoriat ovat ristiriidassa lähes kaiken kanssa, mikäli näin ehdotat.

Kaikki on mahdollista, mikäli se on edes jotenkin järkeen käypää. Toki, toki.

Ensin epäiltiin Julian matkalaukkua, josta myrkky olisi sairastuttanut molemmat. Sitten esitettiin, että myrkky olisikin auton ilmastoinnin kautta sairastuttanut Skripalit. Seuraava teoria oli oven kahva ja sitä seuraavana ravintola ja puiston penkki,... mitä kaikkea todellisuudessa esitettiinkään totena? En tiedä, enkä voi mitään osoittaa varmaksi. Asun täällä Itä-Suomessa, enkä ikinä ole käynyt Britteinsaarella.

Ja kyllä! Olisihan tuo hermomyrkky voinut kulkeutua paikasta a paikkaan ö ihan miten vaan, mutta mietityttää sitten se, että missä vaiheessa ja kuka tuon myrkyn muutti kaasuksi? Sellaistakin on esitetty ja ihan totena. ( suihkutettiin postiluukusta).

Noh, lienee yksi ja sama, koska meille sitä ei koskaan saateta tiedoksi. Tapauksessa on kuitenkin yksi minua askarruttava piirre. Miksi kaksi hamsteria ja yksi kissa eivät altistuneet näinkin tappavalle myrkylle, jos se vieläpä viimeisimmän uutisen mukaan oli nestemäisenä asunnossa jossa nuo eläimet olivat yli viikon myrkytyksen jälkeen?

Kummastuttaa myös se, että lopettamisen jälkeen nämä eläimet tuhkattiin heti, eikä niistä otettu mitään tutkimukseen liittyviä näytteitä!

Minähän vain spekuloin. Valtamedia uutisoi ja jokainen voi luoda mielikuvansa omien lähteiden mukaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Seuraava teoria oli oven kahva ja sitä seuraavana ravintola ja puiston penkki,... mitä kaikkea todellisuudessa esitettiinkään totena?"

Ymmärrätkö olleenkaan mitä tarkoittaa teoria? Valitat siis kun mediassa teoriat on esitetty totena? Voitko vihdoin laittaa esimerkin tällaisesta uutisesta?

"Olisihan tuo hermomyrkky voinut kulkeutua paikasta a paikkaan ö ihan miten vaan, mutta mietityttää sitten se, että missä vaiheessa ja kuka tuon myrkyn muutti kaasuksi? Sellaistakin on esitetty ja ihan totena."

Missä on esitetty totena? Luottamus siihen, että sinä ymmärrät mitä uutisessa oikeasti sanotaan on heikko, joten toivoisin esimerkkiä.

"Miksi kaksi hamsteria ja yksi kissa eivät altistuneet näinkin tappavalle myrkylle, jos se vieläpä viimeisimmän uutisen mukaan oli nestemäisenä asunnossa jossa nuo eläimet olivat yli viikon myrkytyksen jälkeen?"

Jos ne eivät olleet kosketuksessa myrkyn kanssa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #9

Ah, tämä klassinen Jussi Kangasluoma. Minulta loppuu pelimerkit sinun kanssasi. En edes periaatteessa käy etsimässä sinulle lähteitä, vaan kuten jo monta kertaa olen suositellut, että viitsisitkö itse vaivautua.

Ei millään pahalla, mutta tuo sinun rankuttamisesi ärsyttää niin paljon, että en varmasti etsi sinulle yhtään lähdettä. Jos tuo on sinulle ylitsepääsemätöntä, niin pyydä vaikka äitiäsi tai naapurin Villeä auttamaan.

Ihan oikeasti Jussi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

"En edes periaatteessa käy etsimässä sinulle lähteitä, vaan kuten jo monta kertaa olen suositellut, että viitsisitkö itse vaivautua."

Mutta kun minä uskon, että sinä et vain ymmärrä uutisointia ja sellaisia uutisia ei ole kirjoitettu, joissa väittämäsi asiat esitettäisiin totena - eikä teoriana tai tutkintalinjana. Ymmärrätkö mikä ero näillä on? En voi löytää lähdettä, jota ei ole olemassa.

Tiedät varmaan kuinka lapsellinen vasta-argumentti on, että etsi itse. Ja samassa blogissa valittelet kun ihmiset eivät janoa enemmän tietoa ja taustaa. Astetta lapsellisemmaksi menee väitteesi, että et tarjoa lähteitä, koska minä ärsytän sinua ti et periaattesta viitsi. Tyttäreni on 7 ja hän alkaa pikkuhiljaa hoksaamaan, ettei se varsinaisesti ole peruste millekään tekemättömyydelle.

Ihan oikeasti Seppo, jos haluat esiintyä tiedonjanoisena ja taustoista kiinnostuneena mediakriitikkona niin sinun pitää oppia tarjoamaan edes jonkinlainen taustoitus väitteillesi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #13

"Voisiko olla niin, että myrkky levitettiin nestemäisessä muodossa ovenkahvaan ja siitä se on levinnyt kaikkialle mihin kahvaan tarttunut paljas käsi tai hanska on sen levittänyt. Onko tuo maallikolle jotenkin vaikea ymmärtää?"

On jokseenkin vaikeaa ymmärtää, että Julia Skripalin matkalaukussa olisi ollut tätä myrkkyä Venäjältä Britanniaan lentäessään, mikäli se olisi tarttunut vasta Britanniassa olevasta oven kahvasta?

Kuten jo monesti aijemmin olen sinua pyytänyt itse selvittämään näitä älyttömyyksiäsi, niin nyt pyydän viimeisen kerran.

Tämän jälkeen minun on pakko laittaa sinut "jäähylle".

Ai niin. Intät niitä faktoja ja median eri variaatioita totena, niin tässä sinulle tuohon ovenkahvaan sopimaton teoria valtamediasta. Kiitos ja näkemiin!

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kulk...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kun myrkytys näyttäisi epäonnistuneen, niin heräähän siinä tietenkin epäilys, että olisiko kokeneet myrkyttäjät voineet noin pahoin epäonnistua?"

Kyse oli siitäkin että myös myrkytettavä oli kokenut vakooja, joka tunsi myrkyttäjiensä toimintatavat ja oli osannut varautua ennakkoon siihen että jotain tällaista saattoi tapahtua.

On aivan hyvin mahdollista että myrkytetty oli ryhtynyt varotoimiin jotka tekivät homman myrkyttäjille hankalaksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En oiken osaa järkeillä näin tapahtuneen, vaikka kävin useammankin vaihtoehdon läpi. Ihan ensimmäisenä törmäämme Juliaan, joka ei ollut koulutusta saanut vakooja (vai oliko?)

Toisekseen, jos kyseessä on Novichokin viides versio, niin eipä siitä selviä edes pienen altistumisen jälkeen. (Tämä on myös hyvin mysteerinen juttu).

Eri lähteistä esitetään toisistaan poikkeavia yhdisteitä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Toisekseen, jos kyseessä on Novichokin viides versio, niin eipä siitä selviä edes pienen altistumisen jälkeen. (Tämä on myös hyvin mysteerinen juttu)."

Luitko aikoinaan linkkaamani asiantuntijan analyysin siitä mitkä tekijät mahdollisesti vaikuttivat Skripalien selviämiseen? Jos olisit oikeasti tiedonjanoinen niin löytäisit sen heti. Nyt vain lyöt päätäsi seinään, eikä sinua ilmeisesti kiinnostakaan hankkia asiasta tietoa, vaikka sellaista olisi paljonkin saatavilla. Lähes jokaisella isolla uutistoimistolla on asiasta tarjolla asiantuntijoiden analyysia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #15

Sinä et niit kuitenkaan koskaan tuo esille, vaikka olevinaan tiedät lähteinesi kaikesta kaiken. Miksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuinkahan monta "oikeaa" analyysiä täällä usarissakin on nähty.

Ei voi kuin arvailla, että kuinka monta analyysiä maailmanlaajuisesti sitten vielä on tutkimatta.

Mikään ei oo niin viisas kuin ihminen, joka ei asiasta mitään muuta tiedä kuin lehtitiedot.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juuri näin. Uskallan väittää, ettei yhtään oikeaa analyysiä olla nähty edes täällä usarissa, missä meitä on yhtä monta.

Ja tuokin on totta, ettei mikään ole niin viisas kuin ihminen.

Se mihin lähteisiin kukin perustaa "viisautensa" on sitten ihan eri juttu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomen kieleen on pesiytynyt sellainen ilmaisu kuin ryssiä juuri siitä syystä, ettei venäläiseltä onnistu aina edes kissan tappo maailman tehokkaimmalla hermomyrkyllä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomen kieleen on pesiytynyt sellainen ilmaisu kuin ryssiä juuri siitä syystä, ettei venäläiseltä onnistu aina edes kissan tappo maailman tehokkaimmalla hermomyrkyllä."

Hyvä vitsi, mutta tämän voisi katsoa myös vääräksi yleistykseksi venäläisten suhteen.

Kyllä siellä Venäjällä on myös erittäin taitavia vakoojia, mutta ehkä entisen kaksoisagentin tappaminen ei ole niin kovin yksinkertaista ja siksi se epäonnistui.

Kissa ei kuollut varmaankaan siksi ettei kissaa ollut tarkoituskaan tappaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Sergei Skribalin kissa ei kuollut, vaan se tapettiin antamalla lopetus piikki. Piikin antoi Britannialainen viranomainen ja sen jälkeen nuo lemmikit tuhkattiin.

Minulle on ihan sama kuka ryssi, mutta suotavaa olisi, ettette siitäkin minua syyttäisi.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Teit hyviä kysymyksiä. Totta on myös että isot mediayhtiöt eivät ole riippumattomia tai puolueettomia.
Jussi Kangasluoman kaltaiset vastarannan kiisket hyökkäävät aina keskusteluun ampumaan alas kommentoijan ihan aiheellisia kysymyksiä ja ihmettelyä kuin olisivat saaneet koulutuksensa:

Suomen valtiovallan virkamiehiä aletaan nyt kouluttaa Yhdysvalloissa, jotta nämä saisivat valmiuksia vastata Suomen informaatiosodankäyntiin. Koulutus järjestetään sadalle virkamiehelle. Koulutuksen järjestää Harvard, jonka yhteistyökumppani on Franklin Delano Roosevelt Foundation.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Myös EU järjestää ns. "somekoulutusta EU-myönteisen asiasisällön" tuottajille. Oli muistaakseni ihan useita miljoonia, mitä laittaavat ihmisten ohjaamiseksi oikeaan suuntaan.

Kiitos Abdullah!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Myös EU järjestää ns. "somekoulutusta EU-myönteisen asiasisällön" tuottajille."

Kuten myös Venäjä tuottaa "somekoulutusta" eli trollitehtaidensa välityksellä yrittää levittää venäjämyönteistä asiasisältöä someen.

Myös Suomi pyrkii aktiivisesti levittämään myönteistä Suomi- kuvaa maailmalle erilaisin menetelmin.

Myös kielteistä informaatiota levitetään. Jotkut keskittyvät pelkästään siihen kielteiseen informaatioon.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #30

Totta. Viime aikoina lännessä ollaan oltu jopa huolissaan Venäjän trollauksesta. Eipä silti, niin tässäkin kannattaa katsella mihin uskoo ja mihin ei. Siis ihan molemmista suunnista.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #30

Ylivoimaisesti eniten varoja omaan propgandaansa käyttää Yhdysvallat, ja on käyttänyt jo toisesta maailmansodasta lähtien.

Pelkästään VOA:n budjetti (julkinen) onm yli 200 miljoonaa dollaria.

Kongressi rahoittaa myös RFE:n toiminnan. RFE lähettää ohjelmaa Itä- ja Kaakkois-Euroopassa, Venäjällä, Kaukasiassa, Lähi-idässä sekä Keski- ja Lounais-Aasiassa yhteensä 28 kielellä, ja sillä on yli 30 miljoonaa kuulijaa (radio, internet ja televisio).

Käyttäjän PerttiAkkanen kuva
Pertti Akkanen

Aina kannattaa ahkerasti kommentoida kaikkia asioita, vaikka niistä ei ymmärtäisikään "tuon taivaallista". Sittenhän toiset taas voivat kommentoida kommenttia ja näin lopulta kaikille tulee oikein tietäväinen olo.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Miksiköhän tämä sinun kommenttisi piti ihan erikseen hyväksyä tuolla omalla sivullani??? Käsittääkseni ei mitään sääntöjen vastaista.

Ah, perkules. Sinun pitäs varmaan laitta kuva!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämä on kyllä oikein hyvä ja viisas kommentti, vaikka kuva puuttuu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lavikaisella näkyy olevan lapsellinen usko siihen, että kaikki näiden murhayritysten tutkinnan alla oleva aineisto olisi brittiviranomaisien taholta täysin julkista.

Näinhän ei varmasti ole missään mailman maassa.

Skripalien tapauksesta varmasti tiedoitetaan aikanaan, kun tutkinta on tehty loppuun. Malttaisi nyt vain Lavikainenkin odotella omien arvailujen sijaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En ainakaan tietoisesti pyri olemaan lapsellinen ja malttamattomana odottelen joka päivä uusia tietoja tapauksesta. Nythän viimeksi oli sellainen puolueettoman laboratorion julkaisu viimeksi, jossa muistaakseni Sveitsiläinen laboratorio oli päätynyt tulokseen, ettei ko. myrkky olisi Venäläistä valmistetta.

Minut on nyt jo asetettu melkein kiljotiiniin, mutta sanon vielä sen, että tuon puolueettoman laboratorion tutkimuksissa kävi ilmi, että käytetty hermomyrkky sisälsi sellaisia ainesosia, joita länsimaissa käytetään. Ei Venäjällä.

Tulkaa hirttämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nythän viimeksi oli sellainen puolueettoman laboratorion julkaisu viimeksi, jossa muistaakseni Sveitsiläinen laboratorio oli päätynyt tulokseen, ettei ko. myrkky olisi Venäläistä valmistetta."

Tuliko tämä tieto valtamediasta, vaiko vaihtoehtomediasta.

Jos kyseessä oli vaihtoehtomedia, tiedon voi sen perusteella kyseenalaistaa.

Jos kyseessä oli valtamedia, voidaan unohtaa puheet siitä että valtamedia pyrkisi tietoisesti luomaan väärää ja länsimyönteistä kuvaa asioista.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #33

Nyt täytyy myöntää, etten lähteestä ole aivan varma. Jotenkin jäi kuitenkin sellainen kuva, että tieto olisi ihan vakuuttava ja levityskelpoinen. En silti tarttunut enkä käynyt tarkistamassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #36

Heh... Tieto tuli Lavrovin suusta vaihtoehtomedian kautta. Toiset hoopot ne vain tarttuvat hybridivaikuttamisen tarjottuun disinformaatioon niin ahnaasti, että nielisevat sen koukkuineen päivineen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #37

Minä olen koukussa Venäjän TV 1:n uutisiin, jotka alkoivat tänään klo 12 varmaankin kymmenminuuttisella pätkällä Skripalien tapauksesta. Lavikainen on ajan hermolla, koska paljon paukkuja on nyt käytetty Venäjällä sen todistamiseksi, ettei iskussa käytetty myrkky olisi "novichokia" vaan "BZ:tä.", kuten Lavrovkin väitti.

https://www.1tv.ru/news/issue/2018-04-18/12:00#3

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos joku puhuu medialukutaidosta, niin ainakaan täältä puheenvuorosta ei kannata hakea minkäänlaista uutista.

Viihdyttävää keskustelua ja salaliittoteorioita, ne on paljon mukavampia kuin mitkään tylsät totuudet

Ja kissakin vielä :)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Seppo et ole ainut joka on ihmetellyt näitä asioita.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

AFP eilen n. 23:30;
https://www.afp.com/en/news/826/skripal-relative-d...
*
Viktoria Skripal, a relative of poisoned ex-Russian spy Sergei Skripal and his daughter Yulia, denied having links to security services in an interview to Russian media on Tuesday.

"What security services? I have not been in touch with anyone from the security services," Viktoria told liberal radio station Ekho Moskvy.
"The only thing I did was to go to the Investigative Committee to confirm that Yulia had flown (to Britain)," she said.
Earlier this month Russian state television aired an audio recording said to capture a phone conversation between Viktoria and Yulia Skripal that aroused suspicion of Viktoria's links to Russian authorities.
Viktoria Skripal, who was recently denied entry to Britain, said she plans to contact the UN if UK authorities repeatedly refuse to issue her a visa to the country.
"I will write to the UN," she said.
The Russian embassy in London called the decision to deny Viktoria Skripal entry to the UK "disappointing" and "politically motivated."
After being discharged from hospital on April 10 more than a month after she was poisoned, Yulia Skripal issued a statement through British police in which she distanced herself from her cousin and refused Russian consular assistance.
"I thank my cousin Viktoria for her concern for us, but ask that she does not visit me or try to contact me for the time being," the statement added.
"Her opinions and assertions are not mine and they are not my father's," the statement said.
But Viktoria Skripal said Tuesday she did not consider the statement published by British police to be genuine.
"Do you think I should see a statement written in formal language and believe it? No. It was not even a video address. Why should I believe it?" she told Ekho Moskvy, adding she believes British authorities are purposefully not showing images of her relatives.
Viktoria Skripal added that her uncle was not barred from entering Russia but feared doing so.
"He was not stripped of his Russian citizenship. He said 'I will not fly to Russia, they won't even let me off the plane'," she said.
Yulia Skripal is kept in a secret location following leaving hospital. She was visiting her father when the March 4 nerve agent attack on her and her father took place in the English town of Salisbury.
Sergei Skripal, 66, remains in hospital, though he is improving rapidly and no longer in a critical condition, doctors said in their last update on April 6.
*

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Salisburyn puhdistaminen hermomyrkkyiskun jäljiltä on alkanut. Viranomaiset arvioivat, että myrkkyjäämien poistaminen kestää useita kuukausia.

Salisburyssä on yhä yhdeksän myrkkyiskun vuoksi suljettua paikkaa. Niiden joukossa on muun muassa pubi ja ravintola, joissa Skripalit kävivät, ennen kuin he lyyhistyivät puistonpenkille myrkyn vaikutuksesta. Poliisin terrorismin vastainen yksikkö luovuttaa paikat vähitellen puhdistusryhmille. Operaatioon osallistuu lähes 200 sotilashenkilöä.

Epäillyistä myrkkypaikoista otetaan kokeita, mahdollisesti saastuneet esineet viedään kemialliseen puhdistukseen ja sen jälkeen esineistä otetaan vielä uudet kokeet, kertoo puhdistuksesta vastaava ympäristöministeriö."

On se ihmeellistä, ettei kukaan muu, kuin Julia ja Sergei ole saanut oireita. Ei kissa eikä hamsterit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset