selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Lorottaja muroihin on Siniset!

Juu, ei. Sanon heti alkuun mielipiteeni sotesta. 

Sotea ajetaan läpi ihan väkisin. Sitä on muokattu sen sata kertaa milloin perustuslakiin törmäten ja milloin kansalaisten havahtumisen vuoksi. Lopullista totuutta ei tiedä edes lainsäätäjät. Viimeisimpänä salaa on suunniteltu palkkatasausta, eikä siitä ole kerrottu mitään edes kansanedustajille joiden pitäisi tehdä päätökset sotesta. Voisin väittää ettei edes sotea valmistelevissa elimissä maakunnissakaan tiedetä missä mennään.

Ei selvinnyt googlettamalla mikä on salattu palkkatasaus sote uudistuksessa, joka voi olla 700 miljoonaa-miljardi. Luulisi jopa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapalan kysyvän ja ottavan kantaa. Noh, ei ole ottanut, kun ei ole kuullutkaan tällaisesta ennen tätä päivää.  Haapalan parjaaman Harkimon piti se tuoda esille. Ja epäillä sopii ottaako jatkossakaan kantaa, sillä juoksupojille on annettu vain tietty reitti kulkea mukana maaliin. 

Istuin itsekin PKSSK:n valtuustossa pari vuotta sekä Siun soten ohjausryhmässä kun muutos käynnistyi. Toimintatapa oli jokseenkin sama, mitä Hjallis Harkimo kertoi olevan eduskunnassa. Ylhäältä tuli valmiiksi pureskeltuna lautasella tarjottava ja se oli nieltävä. Toki ryhmät järjestäytyivät höpöttämään liirum-laarumia omiin huoneisiinsa ja sitten ne purettiin muutamassa minuutissa kokousten lopussa ja alkuperäinen esitys nieltiin, vaikka joku ryhmä tai edustaja olisikin pullikoinut. 

Tätä hallitusta pitää koossa vain yksi liima. Se on maakunta- ja soteuudistuksen välissä. Millään muulla ei ole niin merkitystä kunhan nämä saadaan läpi kasvoja menettämättä. 

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko ehti jo mainita Harkimon lorottavan kokoomuksen muroihin. Noh, ehkä tippa sinne onkin ihan hyväksi, mutta ei nyt sentään lorota. Sen sijaan lorottaja hallituksessa on Siniset. Sinisten lorottmisella omiin muroihinsa tuo liima pitää jos on pitääkseen ja maakunta- soteuudistus viedään läpi. Sinisten lorottaminen on sen verran voimakasta, ettei tuota pidätysvaivaa voi muuten ymmärtää, kuin ennakolta luvatuilla virkanimityksillä, etc.

Ensimmäisenä tästä takiaispuolueesta (Sin.) kerkesi eilen itsensä nolata sinisten Tiina Elovaara. Elovaara twiittasi Harkimolle tervetuloa! "Olemme uudistusmielinen puolue ja mukana on liberaaleja ja konservatiiveja. Emmekä sijoitu perinteisellä tavalla vasemmalle tai oikealle. Tervetuloa, ei muuta kuin Hjallis ja Mikael tänne vain!"

Tiina lähti politiikkaan 2007. Elovaara valitsi puolueeksi perussuomalaiset, koska hän piti perussuomalaisia tavallisten ihmisten puolueena ja vaihtoehtona vanhoille valtapuolueille. Helmikuussa 2017 eduskunnasta äänestettiin Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta, jolla pyrittiin palauttamaan avioliitto miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Elovaara oli yksi kolmesta perussuomalaisesta kansanedustajasta, jotka äänestivät kansalaisaloitetta vastaan ja saivat ryhmäpäätöksen vastaisesta toiminnasta huomautuksen puolueen eduskuntaryhmältä. Nyt hän on osa vanhoja puolueita ja kokonaan heidän armoilla, koska ei uskalla olla eri mieltä toistamiseen. Se siitä.

Sinisten kannatus matelee siellä virhemarginaalissa. Hjallis Harkimo siirtyessään sinisiin keräisi varmaan kolmas osan koko sinisten äänimäärästä. Jos vielä Mikael Junger, Tuomas Enbuske, Jethro Rostedt,... liittyisivät sinisiin, niin Elovaaran äänillä ei saisi edes varasijaa. Noh, näinhän ei käy edes pilapiirroksissa.

Eihän sitä vielä tiedä kukaan muu kuin Harkimo syntyykö puoluekartalle jälleen uusi puolue. Mielenkiinnolla odotan ja toisaalta olisi ihan suotavaakin, että oikeasti varteenotettavana tällaiset valovoimat yhdistäisivät varansa, voimansa, julkisuutensa ja etenkin laidasta laitaan kriittisen esiintymisensä valtapuolueiden vastavoimaksi. 

Jos näin kävisi, niin ilman poliittista hyvä veli- järjestelmän virkaa jäävä Elovaara saattaisi loikata toisen kerran kumppaneineen. Kuka nolaa seuraavaksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sekä Harkimo, että siniset ovat sankareita.
Uskaltavat jättää puolueen joka ei vastaa heidän arvomaailmaansa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Harkimoa ei voi verratakaan sintujen luikuriryhmään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Harkimoa ei voi verratakaan sintujen luikuriryhmään."

Miksei muka voisi verrata?
Mutta ei toki tarvitse verrata.

Nuo mainitsemasi luikurit on ainakin parempaa väkeä kuin se väki mikä persuihin jäi. Ei sielä sinisissä ainakaan mitään naisten tuksitelijoita, eikä sellaisia jotka käy väkisin kiinni ja pyrkii pussailemaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toiston poisto, näyttää tulevan automaattisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset