Kenelle Kaj Turusen loikkaus tuli yllätyksenä?

Oliko yllätys?

Orpo piti juuri tiedotustilaisuuden ja kertoi tienneensä Kaj Turusen loikkauksesta jo pari viikkoa sitten.

Sinisille ja Pääministerille asia tuli kuulemma yllätyksenä. Ei takuulla tai sitten hallituksella ei ole luottamusta edes hallituksen sisällä. Ja näinhän väitettiin viime kesänäkin, kun samaiset loikkarit loikkasivat apupuolueeksi hallitukseen.

Sinisten hajoaminen on alkanut. Tulemme varmasti näkemään vielä monta loikkausta, sillä sinisillä puolueena jatkamalla tuskin tulisi edes eduskuntapaikkoja seuraavissa vaaleissa. Ja jos tulisi, niin takiaispuolueena se olisi äänetön.

Sinisissä istuu nyt paljon aatemaailmaltaan kokoomuksen kanssa samoilla linjoilla ajattelevia. Kokoomukselle tietenkin jokainen uusi ääni vaalipiireistä on tietysti tervetullut. Kaj Turunen aisti mahdollisuutensa.

Hajoaako hallitus? Merkit on ilmassa. Valtapelistä tässä on kyse ja valmistautuminen seuraaviin vaaleihin on käyty kymmenien analyytikkojen kanssa kaikissa puolueissa. Jos arvata täytyy kuka on seuraava loikkari, niin laittaisin panokset Tiina Elovaaralle. 

Hallituksen "kylmät" uudistukset jakaa voimakkaasti kansalaisia ja demarit ovat tällä menolla seuraava pääministeripuolue. Kokoomuksen yksityistäminen ja keskustan vallan keskittäminen maakunnissa on molemmat myrkkyä demareille ja oikeastaan kaikille kolmelle suurimmalle sopisi nyt ennenaikaiset vaalit. Ajatuksena kaikilla näillä tietenkin seuraavan hallituksen kyky saattaa uudistukset taas maaliin. Ketkä sitä sitten ovatkin uudelleen muotoilemassa.

Sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan siniset epäilee vahvasti, että kokoomus yrittää provokaatiolla saada hallituksen kriisiytymään ja jopa kaatumaan. Terho on jäljillä ja mukana tässä likaisessa pelissä, mutta ei suinkaan tietämättömänä Turusen loikkauksesta jo aijemmin. Sinisten kansanedustaja, puoluesihteeri Matti Torvinen kertoi esittävänsä hallituksesta eroa melko perehtymättä, mikäli asia olisi vasta tänään noussut esille- luulen.

Jokin päivä aijemmin Harkimo erosi kokoomuksesta ja kertoi yhdeksi syyksi kansanedustajien toimivan vain pienen piirin "kumileimasimena". Asia sai vahvistuksen, kun nyt Sipilä kertoo IS:lle, että hän on kutsunut hallitustrion, eli kokoomuksen, siniset ja keskustan koolle. Keskusteluissa kokoontuu vain tämä pieni sisäpiiri.

On kovin ilmeistä, ettei tällä kaudella saada näitä kahta uudistusta vietyä maaliin, sillä käytännössä aika on loppu. Tarvitaan siis lisää aikaa ja mielellään niin, ettei demarit olisi jo alulle pantua suunnitelmaa sotkemassa. Tarvitaan siis ennenaikaiset vaalit.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu