selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Valinnanvapaus tulee- nyt se on varmaa.

Hallitus on keksinyt ratkaisun ja päättänyt, että sote-uudistus saatetaan päätökseen tällä kaudella. Hallituksen ratkaisu kestää perustuslain ja kaiken muunkin tarkastelun ja varmuus tähän saatiin, kun Terveystalo ostaa Attendon ja Mehiläisen myynnistä sovittiin markkinoilla 1,8 miljardin kauppahinnalla ulkomaalaisille sijoitusyhtiöille.

Ei tarvitse enää jännittää miten tulevissa äänestyksissä käy.

Ihan yhtä varmaa on se, että iso osa nykyisistä politikoistamme siirtyy tämän hallituskauden lopulla näiden terveysjättien johtotehtäviin reippaalla palkalla. Heitetään nyt aluksi vaikka spekulaationa  Paula Risikko (kok), Maria Lohela (sin) ja Annika Saariko (kesk). Kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmän lakkautus sattuu hienosti ainakin näille ja monelle muullekin. Olisiko eduskunnasta tippuville sinisille enemmänkin luvattu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tutkiikohan journalistit politikkojen ja lähisukulaisten viime aikaisia sijoituksia näihin yhtiöihin?

Juhani Vehmaskangas

Kai ne sitten minutkin palkkaavat? Ellei parempaa hommaa löydy niin ihmettelemään.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ei tule. Ulkomaiset sijoittajat saivat jo osuutensa viime päivien kauppojen mukana.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Nythän se rahastus vasta alkaa!

Käyttäjän Kirsiomp kuva

JULKAISTU TÄNÄÄN!

"Valinnanvapauden hyödyt ja säästöpotentiaalin vaatima tuottavuuden kasvu" (18.5.2018 Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki), ks. alla:

http://vm.fi/documents/10623/6305487/Valinnanvapau...

---

Edellä linkissä olevassa Hetemäen 18.5.2018 arviossa on kerrottu näin:

- Valinnanvapaus parantaa pääsyä peruspalveluihin, mikä on uudistuksen tärkeä tavoite.
‒ Peruspalveluihin pääsy vähentää erikoissairaanhoidon kustannuksia.
‒ Toisaalta peruspalvelujen käytön kasvu lisää sote-menoja.
‒ Näiden kahden vastakkaisen vaikutuksen on arvioitu kaavamaisesti kumoavan toisensa." - - (jatkuu linkissä)

----

Kenellä on ollut näin upean hieno kristallipallo, jolla on voitu mallintaa ja ennustaa tällainen suunnitellun soten kustannuskehitys ja väestön sairastavuus ja siihen käytetyt eurot? Kustannuksia tulee lisää toisaalla ja toisaalla niitä vähenee, sote-menojen lisäys on siis +/-/0. Selvän se ;-)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Valtio maksaa. Onko muuten koskaan sote-menot laskeneet? Tärkein tavoite on yksityistäminen, ei köyhien pääsy.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Evät kansainväliset terveyssijoittajat ole tyhmiä. He ovat jo pienestä maastamme osuutensa saaneet eivätkä enempää edustajaloikkareitamme riveihinsä kaipaa.
Maanpetturit eivät ole luotettavia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kai ne jotenkin palkitsee puolestapuhujiaan?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ja persutkin kannattivat hallituksen politiikkaa pari vuotta täysin rinnoin. Hallituksen politiikka muuttui huonoksi vuosi sitten, jostain syystä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja persutkin kannattivat hallituksen politiikkaa pari vuotta täysin rinnoin."

Puhut nyt sinisistä jotka tekivät politiikkaa perussuomalaisten nimissä. Miksi tuota vääristelyä halutaan jatkaa siihen tietää vastauksen Pyykkölä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kait persujen johto oli tuolloin persujen valitsema ja hallitukseen meno ja hallituksen ministerit elimien valitsemia? En muista kenenkään merkittävän persun kyseenalaistaneen hallitukseen menoa (olikos se Saarakkala poikkiteloin, mutta pantiin nopeasti ruotuun?).

Eli hallituksen politiikka muodostui huonoksi, kun persut hajosivat kahteen leiriin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #14

"Kait persujen johto oli tuolloin persujen valitsema"

Oleellista kuitenkin ettei Soini ja kumppanit ajaneet perussuomalaisten vaatimaa politiikkaa joka oli hallitussopimukseen kirjattu ja kannastus hävisi tämän myötä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #15

Muistaakseni Halla-aho puheenjohtajana olisi ollut halukas jatkamaan hallituksessa? Eli silloin siis vielä "perussuomalaisten vaatima politiikka joka oli hallitussopimukseen kirjattu" olisi hyvinkin kelvannut? Kun pakit tulivat, hallituksesta tuli kelvoton, hallitussopimuksien vastainen?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #17

Muistaakseni uusi puheenjohtaja olisi ollut valmis jatkamaan sovitun ohjelman mukaan. Onko tuosta ohjelmasta luovuttu sinisten myötä, niin kertokoon kuka tietää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #18

Ei näköjään ainakaan terveydenhuollon yksityistämisestä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #18

Eli siis hallitusohjelmaa noudatettiin tarkasti kaksi vuotta ja sitten repesi? Käsittääkseni hallitusohjelmassa olivat sotet ja maakunnat valmiina.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #20

Eli mikäänkö ei sittenkään muuttunut?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #21

Noh persujen asenne muuttui. Hallitukseen meno olisi hyvinkin hyväksytty, jos ministerit olisi saatu vaihdettua. Kun se ei onnistunut, "asiat menettivät merkityksensä".

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #22

... ja Simon Elo saa jonkun viran?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #23

Totta kai siniset ostettiin, mutta se ei pelasta persuja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Noh persujen asenne muuttui."

Imehöpinää, perussuomalaiset vain lopettivat kannattamasta sinisten politiikkaa joka ei ollur hallitussopimuksen mukaista. Halla-aho olisi hyväksynyt hallitussopimuksen mukaisen politiikan mutta keskusta ja kokoomus eivät tätä halunneet. Miksi Pyykkölä jatkat vääristelyä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #25

Miksi Halla-ahon johtama persu edes pyrki hallitukseen, jos se oli tulevien sinisten saastuttamaa?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ihan totta osin. Täytyy kuitenkin korjata, että hallituksen politiikka on alusta asti tähdännyt juuri tähän mistä nyt keskustelemme. Ehkä tämän maakunta-soten päämäärä ja tavoitteet kuuluvat joillekkin muille puolueille kuin persuille, mutta kuten sanoin osin totta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ja ministerin pesti on niin kova sana, että kahdesta jatkovuodesta kannattaa sielunsa ja uskonsa äänestystylokseen, demokratiaan hylätä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lavikainen ei taida ymmärtää, että valinnanvapaus on kaiken a ja o, mikäli kansalle pyritään tarjoamaan yhdenvertaisia ja laadukkaita terveyspalveluita osin verovaroin kautta Suomen. Tuskin sitä Polvijärvellekkään on tunkua taitavista lääkäreistä terveyskeskukseen.

Osin verovaroin tarkoittaa sitä, että meillähän on jo nyt suurin osin maksullinen terveydenhoito, vaikkakin meillä on samaan aikaan maailman korkein verotus.

Ei tarvitse olla Einstein ennustaakseen, että potilaiden maksuosuudet tulevat kasvamaan jatkossakin ja palvelujen saatavuus tulee heikkenemään, tehtiin nyt sitten sotea tai ei.

Meillähän on jo nyt hienosti toimiva erikoissairaanhoito, mutta DDR- mallin terveyskeskustoiminta ei kaiketi toimi kustannustehokkaasti kautta maan.

Eilen uutisoitiin Attendon virolaisesta vuokralääkäristä, joka ei osannut edes pätkän vertaa suomenkieltä ja potilaat joutuivat avustamaan tätä tietokoneen kanssa. Silti vastaanotosta vaaditaan vastaanottomaksu. Syrjäseutujenkin lääkäripalvelut saadaan toimiviksi joko tyhjentämällä ne, suurentamalla kuntarajoja tai maksamalla lääkäreille se palkka, jotta nämä kiinnostuvat töistä kasvukeskusten ulkopuolella.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

En ollenkaan ymmärrä valinnanvapaushömpötystä, koska sehän heikkenee hallituksen esityksen myötä. Kaksi kertaa vuodessa on naurettavaa. Kaiken lisäksi valinnanvapaudella on hinta, jolloin olisi oikeudenmukaista, että sitä käyttävät maksaisivat enemmän.

Ehdottamassani pelkistetyssä terveydenhuollossa valinnanvapaus olisi kokoaikainen ja kustannukset laskisivat niin, että hallituksen malliin verrattuna ja tuloveroihin siirrettynä sinun suuresti valittamasi verot pienenisivät. Ero hallituksen malliin olisi valtava. Siinä saisit maksaa kolmanneksen lisää veroja.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Olen systeemitieteen tutkija tohtori.Kukaan ei ole onnistunut tähän asti piirtämään minkäänlaista kaaviota toimijoista ja heidän yhteistoiminnastaan. Se kertoo päättäjien ja keskustelijoitten alkeellisesta tasosta.

Siksi tulokseksi saadaan pelkkää huuhaata, ja sote-sotaa, pelkoa ja paniikkia, eikä siltikään tiedetä vaalikauden vaihteeseenkaan asti mitä olisi tapahtumassa.

Olen kirjoittanut kolme kirjaa ja tehnyt 150 videota, kuinka systeemeitä pitäisi suunnitella ja toteuttaa parhaimman tieteen ja parhaimman käytännön keinoin. Se tieto ei tätä katajaista kansaa tietenkään kiinnosta.

Osaamisen taso kaikkialla on murheellisen heikko. Sen takia saadaan käsittämättömiä ratkaisuja ja valtapelille paljastuu aukko. Älkää ainakaan minua syyttäkö tapahtuneesta. Olen tehnyt valtavasti työtä perustaessani Metayliopiston meidän kaikkien hyväksi, kun yliopistot ovat paenneet tätäkin isoa haastetta kuin kanit koloonsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset