selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

"Kivittäkää" Aki Ruotsala!

Eipä olisi uskonut, millaisessa sivistysvaltiossa sitä nykyisin asutaankaan. Kun kristitty ilmaisee mielipiteensä jostakin ns. sivistyneistön mielipiteistä poikkeavaa, niin alkaa välitön "kivitys".

Kivitys on lainausmerkeissä siksi, että käytännössä kyseessä on vertauskuvallinen kivitys, ei vielä toistaiseksi ihan oikea, mutta tällä menolla siihen tuskin kuluu kovin monta vuotta, kun miehet haudataan vyötäröä myöten maahan ja naiset rintoja myöten.

Huvittavinta tässäkin tapauksessa on se, että ns. sivistyneimmät tahot ovat niitä kivittäjiä. Mediastakin lähes poikkeuksetta kaikki. Tosin Kirkko ja kaupunki näyttää vaikenevan tällä kertaa??? Ei edes pilapiirrosta, joka olisi vihapuheen ohittava tapa ilmaista "taiteen" kautta "oikea" mielipide.

Raamatussa mainitaan homous ja nimen omaan kielteisessä mielessä. Rangaistus homoseksuaalisuudesta oli Mooseksen laissa kivittäminen. Käytännössä tänä päivänä sivistyneet kristityt eivät kuitenkaan kivitä ketään hengiltä. 

Entäs jos Aki Ruotsala olisikin ollut Muslimi? No ei tietysti mitään. Sivistyneistö olisi vaiti, kuten kävi 2013 Mellunmäen imaamina toimivan Abbas Bahmanpourin totdettua Ylen Islam-illassa suorasanaisesti, että homot tulisi tappaa (kuolemanrangaistus). 

Ja minkäläisen metelin siitä nostikaan "sivistyneistö"? Ei mitään, vaan demari Tarja Filatov otti muikean hymyn ja piti sen jälkeen suunsa kiinni. Näin teki koko muukin sivistyneistö, vihervasemmisto ja media joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. 

Vaikka kivitystä ei mainita islaminuskoisten pyhässä kirjassa Koraanissa, niin kivitys sisältyy joihinkin islamilaisen lain šarian tulkintoihin ja se on laillista Iranissa, Mauritaniassa, osissa Nigeriaa, Pakistanissa, Qatarissa, Saudi-Arabiassa, Somaliassa, Sudanissa, Arabiemiraateissa ja Jemenissä. Lisäksi sitä käytetään muun muassa Irakissa ja Afganistanissa. Näissä maissa homoja kivitetään kuoliaaksi vieläkin tuhansia. 

Homoista ja homoudesta puhumisesta on näköjään tullut kiellettyä, mikäli se sisältää pienintäkin kriittisyyttä. Sateenkaaren alle ei ole ulkopuolisilla mitään asiaa. Siitä on tehty tabu, mutta vain kristityille jotka ovat Impivaaralaisuudessaan eri mieltä kaksinaismoraalisen sivistyneistön kanssa.

Ps. Heterohan saattaa eheytyä homoksi vasta kuolinvuoteellaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa on edelleen uskonnon- ja sananvapaus, eikä Pori Jazzin hallitus ole sitä millään tavoin kaventanut Ruotsalan osalta.

Kas kun erilaiset organisaatiot, varsinkin taloudelliselta pohjalta toimivat, edellyttävät että niiden etu otetaan huomioon, silloin kun ollaan niiden leivissä (tai tulossa niiden leipiin). Tämän edun huomioon ottaminen kaventaa organisaatiossa, varsinkin osakeyhtiössä (jos tässä nyt sellainen oli kyseessä) johtavassa asemassa olevan, esimerkiksi toimitusjohtajan sananvaltaa melkoisesti. Se rajoittaa muutakin tekemistä. Vastineeksi tästä rajoituksesta toimitusjohtajilla on yleensä aika kohtalainen palkka ja muut edut.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Joo. Porin Jazzin hallituksen toiminnan ymmärrän täysin. Suurin osa suomalaisista ei edelleenkään välitä tuollaisista kommenteista. Sen näkee Kärkkäisen menestyksessäkin. Mutta ellei nuo kommentit olisi aiheuttaneet suoraan yleisökatoa, kulttuuriväki ja monet esiintyjät olisivat voineet jäädä tulematta, ja välilliset vaikutukset olisivat voineet olla suuria.

Enemmän minua vaan ottaa päähän nämä pienet piirit, jotka saavat yhteiskunnan pomppimaan oman pillin mukaan, ja oikein mitään ei saisi enää sanoa, ettei joku loukkaannu ja työpaikka lähde alta. Erittäin iso vastuu tässä on toimittajilla ja heidän skandaalinhakuisuudella.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mites Mellunmäen imaami? Saiko hän potkut?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Aiheuttiko hänen toimintansa hänen edustamalleen yhtiölle merkittävää haittaa? Taloudellisia tappioita?

Oliko hän työsuhteessa vai johtajasopimuksella?

Jos hän toimi johtajasopimuksella ja toiminnallaan rikkoi joko tehtyä sopimusta tai loukkasi yhtiön etua, irtisanominen on yhtiön hallituksen käsissä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #15

Tietenkin jo etu käteen, huoh! Paljonko hän aiheutti tappioita? Paljonko haittaa?

Eikös tällainen kohu-uutinen yleensä lisää vain kiinnostusta ja tuo lisää tuloja?

Kovin monissa kommenteissa on esille noussut toimitusjohtajan vastuu puheistaan ja teoistaan. Tarkoitan siis yleisesti aihetta koskevissa eri uutisissa, blogeissa...

Tom of Finland -mallisto, Jesus-pussilakana, naisten euro -kampanja − kaikki mitä Finlaysonin Jukka Kurttila tekee, tuntuu herättävän vahvoja tunteita ja täällä sivistysvaltiossa näköjään myös tulosta.

En tiedä millainen sopimus kummallakaan on, mutta johtopäätöksiä vedetään jollakin muulla perusteella, kuin pätevyydellä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

Kurttila siirrettiin toisiin tehtäviin. En tiedä mikä siihen oli syynä, mutta toimitusjohtajana on Anna-Kaisa Auvinen ja Kurttila toimii luovana johtajana. YT-neuvottelut käytiin kaiketi jo viime vuonna.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #17

Jotkut suomalaiset artistit heti ilmoittivat, etteivät enää koskaan esiinny Porin Jazzeilla mm. Iiro Rantala. Sehän kaventaa jazzien toimintamahdollisuuksia ja mahdollisesti aiheuttaa taloudellista vahinkoa. Ja kun tiedetään tosikristittyjen pitävän jazzia "Saatanan musiikkina", osallistujakato olisi kohdistunut liberaaleihin vakivieraisiin. Onneksi Jazz-hallitus otti järjen käteen ja antoi Hurraakristitylle välittömästi potkun perseelle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #44

Luuletko, ettei tuollaisen esiintyjän tilalle löydy uusia halukkaita? Näitä mielensäpahoittajia on pallo täynnä, mutta routa porsaan kotiin ajaa.

Oliko niin, että Trumpin valinnasta olisi kovin moni julkkis ja artisti luvannut muuttaa vaikka Kanadaan, mutta siellähän ne Hollywoodissa taitavat tallustella tähtikatuja pitkin edelleen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #46

No jos jazzit alkavat vertautua (olisivat alkaneet) herätysjuhliin, niin toki esiintyjäkato olisi kova. Kirkkokuoro ei korvaa ihan mitä hyvänsä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #47

Vertauskuva sikäli ihan kelvollinen, että mikäli Paavo Väyrynen olisi Sipilän päihittäjä, niin herätysjuhlilla tuskin olisi kovin montaa kuulijaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #48

Paavo on käsittääkseni kristitty ja istuu Jumalan oikealla puolella.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

Toimitusjohtajan (tai toimitusjohtajaksi nimitetyn tai nimitettävän) ei tarvitse aiheuttaa konkreettista haittaa tai vahinkoa. Riittävää on, että yhtiön hallitus katsoo, että toimi tai laiminlyönti saattaa vaarantaa yhtiön edun. Nimityksen peruuttaminen tai purkaminen on tällöin välitön jos hallitus niin päättää.

Ei kannata yrittää soveltaa toimitusjohtajaan työsuhteeseen kuuluvia säännöksiä ja periaatteita.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #53

Toimitusjohtajalla voi myös olla äänivalta yhtiön hallituksessa ja samalla olla ainut työsuhteessa oleva, joten voihan hän itseensä soveltaa työsuhteeseen kuuluvia säännöksiä ja periaatteita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Älä yritä olla nokkela, ei näytä onnistuvan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Homokommenttien takia pikapotkut saaneen Aki Ruotsalan rekrytointi Pori Jazzeille oli ”sisäinen moka” – ”Typerä hallituksen väki on hänet valinnut”

Siis homokommenttien takia!

Hieman kyseenalaistan tuota uskonnon- ja sananvapaus lausahdusta, sillä mikäli totuusmediaan on uskominen, niin mitenköhän tämä pitäisi tulkita?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Vaikka kivitystä ei mainita islaminuskoisten pyhässä kirjassa Koraanissa, ... Näissä maissa homoja kivitetään kuoliaaksi vieläkin tuhansia."
Ettei Lavikainen tuonut esille sitä, että Koraani ei olekaan täydellinen oppikirja islaminuskoiselle, vaan puutteellinen? Odottelen, että imaamit tulevat kiittämään. En kuitenkaan pidätä hengitystäni.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Anteeksi, mutta pakko tässä kohti mainita, ettei myöskään raamattu ole mielestäni täydellinen kristityille. Itselläni on jokseenkin "toisinajatteleva" suhtautuminen ihan kaikkia uskontoja ja kirjoituksia kohtaan.

Mutta se, että kuinka näihin eri uskontoihin suhtaudutaan ja millä arvoilla on kyllä kovin erikoista. Jari Tervo voi heittää raamatun lattiaan, mutta ei koraania!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Miksei voisi? Ja miksi pitäisi?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #21

Sitä- ja siitä seuraavaa odotellessa :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Entäs jos Aki Ruotsala olisikin ollut Muslimi?"

Ei muuttaisi minun kantaani siihen, että kenkää, kenkää. Minä en valitettavasti ole valitsemassa enkä erottamassa imaameja. Sana "muslimi" muuten kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Se ei ole erisnimi, ei myöskään islam.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Löytyihän sieltä nussimista. Minulla on lukihäiriö ollut jo pienestä pitäen, enkä käytä oikolukijoita, joten varoppas ettet vaan ala syrjimään :) Huomautus toki on aiheellinen.

Aulis Saarijärvi

Ymmärtäisin tämän mölinän ja kiimaisen kiihkon, jos Porin jässi olisi homojen ja lesbojen vain rahoittama ja pyörittämä bisnes. Nyt siihen kuitenkin otetaan minun ja sinun rahaa opetusministeriö yms kautta. Luultavasti kuulun siihen kuviteltuun enemmistöön, jota sanotaan heteroiksi, eli 95 % väestöstä. Miksi pieni prosentti voi keikuttaa veneen kumoon huudollaan?

Toiseksi ajatellaanpa, että homoudesta voikin vinksahtaa heteroksi. Onhan ihmisiä parantunut syövästä ja hulluudesta yksi ja kaksi.
Monimurhaaja ei saa tuomiota, mutta vuodessa parissa vankimielisairaalan ylipappipsykologi kirjoittaa vapauttavan lausunnon. Tätä tapahtuu koko ajan.
Jossakin novellikokoelmassa spitaaliset parani ja joku kundi jo kuolleista herätettiin mädäntyneenä, vaikka alun perin se piti olla sen herättäjän yksnoikeudellinen jobi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kuten jo viittasin, niin kummalliseksi on mennyt tämä sivistysvaltio. Pieni, mutta äänekäs ja yksisilmäinen vähemmistö on vallannut sellaiset kanavat, joilla vaijennetaan eri mieltä olevat ja syötetään omaa katsomusta ainoana totuutena.

Onneksi on enemmistö vielä omilla aivoillaan ajattelevia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #11

Sä et puhu Suomesta nyt. Sä puhut natsi-Saksasta. Siellä tapettiin juutalaisten ja mustalaisten lisäksi homojakin. Onneksi on menty niistä ajoista eteenpäin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #22

Eikö missään enää tapeta homoja?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #37

Jatka kivittämistä, mutta "kivi ei saa olla niin iso, että kivitettävä voi kuolla siihen heti".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Miten voi jatkaa sellaista mitä ei ole aloittanutkaan?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #45
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Raskasta on, ihan kuin olisi ekaluokkalaisia tänään puheenvuoro täynnä.

Ei pienintäkään ymmärrystä, mitä tarkoitta yrityksen maine, brändi ja tulevaisuus.

Jos ei käsitä mitä on yrittäminen ja tuloksenteko, eikä käsitä toimitusjohtajan vastuuta, niin olisi kyllä kaikkein paras hetki miettiä ennenkuin kiljaisee. :)

Niin ja tottakai muslimit mukaan kuvioihin, niin sittenhän tämä onkin jo täydellinen mahalasku.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Onko muslimeilla jokin eri oikeus? Onko imaamin mielipide ja siitä keskusteleminen tabu?

Festivaalin järjestää Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys. Sen sijaan taloudelliseen voittoon pyrkii jazzfestivaalia tukeva Pori Jazz Oy, jonka toimitusjohtaja erotettiin todella mittasuhteeltaan pienen ilmaisun myötä. Yrityksen maineesta, brändistä ja etenkään tulevaisuudesta en osaa kommentoida, sillä en ole koskaan käynyt nakkikioskillasi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mielipidenatsit eivät ole johdonmukaisia tuomioissaan, imaami armahdetaan suojavärin takia eikä edes kysenalaisteta törkeää ja rikollista homoseksuaalien loukkaamista kuolemaantuomiolla. Toiset on vaan tasa-arvoisempia kuin toiset.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juuri tässä näkyy tämä kasinaismoraali. Kissallehan kuuma puurolautanen on kierron paikka.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Johdonmukaisuus ei taida kuulua vahvuuksiisi.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"Kun kristitty ilmaisee mielipiteensä jostakin ns. sivistyneistön mielipiteistä poikkeavaa". "Huvittavinta tässäkin tapauksessa on se, että ns. sivistyneimmät tahot ovat niitä kivittäjiä.
Miten niin sivistyneistön ja sivistyneimmät? Mielestäni nämä juuri ovat niitä ahdasmielisimpiä, tyhmempiä ja kapeakatseisimpia ihmisiä, joita hyvinkin voi kutsua sivistymättömiksi.
"Käytännössä tänä päivänä sivistyneet kristityt eivät kuitenkaan kivitä ketään hengiltä."
Ja missähän ne sivistyneet Kristytkin sitten ovat, eivä ainakaan kivittämässä ketään, mutta nämä sivistymätstömät kylläkin. Joko kirkosta eronneita tai kiarkolle veroa maksavia, mutta kirkon opit kieltäviä farisealaisia nämä raakkujat ovat. Mutta mitä tekee kirkko? Vaikenee visusti, eikä edes inahda arvojaan puolustaakseen. Halutaanko me tänne tällainen KANSANKIRKKO, joka ei uskalla jäsenkadon pelossa pulustaa oppejaan, vaan vaikenee vastarinnan kuoliaaksi. ei hemmetissä. Minä en ainakaan tarvitse tällaista kirkkoa.

Sivistynyt ihminen, Kristitty tai minkä muun uskonnon harjoittaja tahansa ja jopa ateisti, mutta sivistynyt kunnioittaa muiden ihmisten mielipiteitä ja antaa tilaa muillekin ajatuksille kuin omilleen ja esittäessään ajatuksensa ei samalla tallo muiden mielipiteitä alleen. Olkoon sitten miten "sivistynyt Kristitty" tahansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eikä sitä poikaa kukaan kivittämässä ole. Ei edes lyömässä kuin korkeintaan sateenkaarenvärisellä sulalla.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Sivistynyt ihminen, Kristitty tai minkä muun uskonnon harjoittaja tahansa ja jopa ateisti, mutta sivistynyt kunnioittaa muiden ihmisten mielipiteitä ja antaa tilaa muillekin ajatuksille kuin omilleen ja esittäessään ajatuksensa ei samalla tallo muiden mielipiteitä alleen. Olkoon sitten miten "sivistynyt Kristitty" tahansa."

Onko siis sivistyneisyyden merkki, että ei kommentoi tätä asiaa? Jos on, niin tervetuloa Irma Asikainen meidän sivistymättömien joukkoon.

"Ahdasmielisimpiä, tyhmempiä ja kapeakatseisimpia", "farisealaisia", "raakkujat". Siinäpä joitakin nimityksiäsi toisin ajatteleville. Annathan tilaa muiden ajatuksille etkä omiasi esittäessäsi tallo muiden mielipiteitä allesi. Ethän?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää pienen piirin pahastuminen on ihan hauskaa luettavaa, ja nimenomaan pienen piirin.

Kannattaa muistaa, että piiri on tosi pieni, että koko maailmankuva ei nyt sitten vain järkyttyisi.

Sillä se mikä on tapahtunut, on tapahtunut, joten koettakaa kestää.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vähemmistöjenkin mielipiteitä tulisi kunnioittaa ja arvostaa, eikä aina vain lytätä sillä perusteella, että oma mielipide edustaa aina- ja vain oikeaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mutta kun tämä Ritala on aina oikeassa...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #19

Eipä siinä sitten muuta, kuin diktaattoriksi, niin kaikki pelaa moitteettomasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kuka voi vielä rehellisesti sanoa että Suomessa on mielipiteen ja sananvapaus?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kuka tahansa. Ei sinuakaan kukaan estä täällä mölisemästä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Olen eläkkeellä, minua ei voi potkia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin, se on mietittävä tarkkaan mitä sanoo. Vääristä mielipiteistä tulee potkut tai jotain muuta. Mikä on oikea mielipide?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Sivistynyt osaa käyttäytyä asemansa vaatimalla tavalla ja myös tietää että teoilla on seurauksia, hyviä tai pahoja.

Toimitusjohtaja on avainasemassa organisaation keulakuvana, joka ei voi päästellä suustaan mitä sattuu.

"Homoista ja homoudesta puhumisesta on näköjään tullut kiellettyä, mikäli se sisältää pienintäkin kriittisyyttä"

Mistä näin päättelet? Siitä ettei tuollaiset puheet sovellu yrityksen toimitusjohtajan suuhun julkisuudessa? Minimi otannalla esität väitteitäsi, onko tämä sivistyneen henkilön tapa?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kirkkokin voisi ottaa saman linjan, erottamalla kaikki kirkon työntekijät, jotka eivät sitoudu Kirkon arvomaailmaan ja viittaan tällä Kirkon oppikirjaan "homous on synti".

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin. Tosin työntekijän pitäisi ensin kertoa ääneen mielipiteensä jostakin tabusta. Ajatuksiahan ei vielä voida lukea ja olemalla hiljaa työpaikka säilyy.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onko historian nopeimmat potkut? 7v takaiset puheet toivat potkut 2kk ennenkuin duuni alkoi?

Ja keskustalainen Kärnä vaati jo kristillisdemokraatteja homovastaisuudestaan poliisin tutkittavaksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Taitaa olla aika keulilla ja poliisillahan on joutoaikaa yllin kyllin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kaverin seinältä lainattua: "Kristillisdemokraatteja ei ole, on vain kristillisdemokratiaa ja siitäkin voi eheytyä oikeaksi ihmiseksi."

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tähän on pakko yhtyä. Aivan kuten kaikki muukin "eheytyminen" on mahdollista.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Oletko kunnioittanut Soinin mielipidettä?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Uuden Suomen keskusteluista saa surrealistisia fiiliksiä yhä enemmän...

No itse ketjun aiheeseen, niin ei tuossa Ruotsalan tapauksessa omasta mielestäni mitään hirveyksiä tapahtunut. Sai sananvapautta ilmaista. Se ei sitten ollut kaikkien etu eli potkut tuli (vai oliko edes päässyt mihinkään asemaan..). Some-tuomioistuimet rankaisivat extraa kuten nykyään on tapana mikäli julkisuuteen päätyy.

Abbas Bahmanpour on kyllä aivan hirvittävien mielipiteiden kyllästämä ihminen. Sen saa selville ihan hakukoneisiin laittamalla miehen nimen. Ja muistan hänet siitä tv-ohjelmasta, ja ihmettelin että onpahan outoa ettei homojen tappokommenttiin tuon enempää tule mielipiteitä keneltäkään eli mitä hittoa. Selitteli myöhemmin siihen tyyliin että eihän yleensä ketään jouduta tappamaan, koska harvemmin löytyy neljää todistajaa... niinpä niin.

Hän kyllä on uskontonsa edustajana suht rehellinen eli sinällään kiva - rehellisyys vain näyttää aika hirveitä seikkoja. Samoin on totta että islamista nyt ei liikaa kannata esittää kritiikkiä tai voi tulla hankaluuksia. Kristinuskon osalta ei niinkään ja selitystä löytyy jo sen maallistumisestakin..... mikä olisi kiva tapahtuma islamillekin. Kummankin uskonnon nimissä tehty hirveyksiä - kristinusko onneksi on maallistunut enemmän. No eivät seuraavaksi tulevat hindulaiset tai buddhalaiset ole syyttömiä hirveyksiin hekään ja toki ateistikin osaa tappaa.

Huolestuttavaa vain tutkimukset mm. Euroopassa olevien muslimien asenteista, jotka ovat turhan monien osalta kaukana maltillisuudesta. Yhtä rajuja asenteita ei oikein löydä muiden uskontojen tai uskonnottomien joukosta samoissa määrin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Näin. Näistä kun saisi vielä käydä tervettä keskustelua ja sopia pelisäännöistä, niin mikäs siinä. Voisi jopa maailma muuttua?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Jaoin juuri muutama päivä sitten nettiin jutun amerikkalaisesta pastorista, jonka mielestä homot pitää tappaa "humaanisti". Ei siis vain niitä, jotka neljä todistajaa on nähnyt itse teossa, vaan ihan kaikki. Ja Amerikassa riittää sekä kirkkoja, että yhdistyksiä samoilla ajatuksilla.

Sieltä on tuotu tuon ajatusmallin eurooppalainen versio, Agenda Europe, joka manifestissaan vaati paitsi abortin ja avioeron kieltämistä niin myös homoseksuaalisuuden säätämistä rangaistavaksi. Tätä salaseuraa tukee täällä Suomessa AitoAvioliitto, jonka puheenjohtajana on kd-poliitikko Susanna Koivula. Eli linkit tällaisen kivitysajattelun puolesta johtavat suoraan eduskuntapuolueeseen. Ja vielä itseään kristittynä, ei siis islamilaisena, markkinoivaan puolueeseen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin. Tässähän on hyvä vertaus ja keskustelun avaus eri näkökannoille, joita pitäisi kyetä käsittelemään järjellä.

Mielipiteitä varmasti löytyy laidasta laitaan ja oma mielipiteeni on, ettei yksiselitteisesti abortteja tulisi kieltää, eikä homoseksuaalisuutta asettaa rangaistavaksi. Avioero itsestään selvää, mikäli suhde ei kestä.

Se, että esittämäni mielipiteet olisivat tuomittavia tai nuista johtuen saisin potkut on sitten se raaka pihvi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jaoin juuri muutama päivä sitten nettiin jutun amerikkalaisesta pastorista, jonka mielestä homot pitää tappaa "humaanisti"."

Samaahan imaamit julistaa Suomessa eikä teikäläiset viitsi edes vastustaa tätä sanomaa. Onko kyseessä kahdet pelisäännöt?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #62

Ei, kysymys on enemmistön vakaumuksesta ja toisaalta sitten pienen pienen vähemmistön vakaumuksesta. Kumpi mahtaa vaikuttaa täällä Suomessa enemmän?

Toiseksi, vaikka kristityiksi itseään nimittäviltä kuullaan vielä pahempia mielipiteitä kuin islaminuskoisilta, tietyt piirit nostavat vain islaminuskon tikunnokkaan ja leimaavat sillä kaikki sen suunnan maista tulevat, vaikka nämä olisivat ateisteja ja pakenemassa juuri näitä syrjiviä mielipiteitä.

Kolmanneksi, on hyvin mielenkiintoista, ettet edes paheksu ja mitenkään sanoudu irti tämän pastosrin vaatimuksesta vaan käännät huomion toisaalle.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Ei muuta kun toisin ajattelevat vankilaan heti, niin hyvä tulee.

Aulis Saarijärvi

Jässin hallitushan tässä on tyrinyt, ollut kykenemätön ajattelemaan ja vaarantanut Porin jässien maineen puhtaana, kirkasotsaisena, mustanmusiikin esityspaikkana,jossa Iiro Rantalakin viihtyy. En voi nyt suositella kenellekään Porin jässejä, kun se leimaantuu nyt noin homofiiliseksi. Onko siellä ajateltu näin asiaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset