selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Juha Sipilä ei jatka keskustan puheenjohtajana


Lauantaina  9.6.2018 klo. 15.00 alkaen käynnistyy puolueen puheenjohtajavaali. Hiljaiselo antaa viitteitä siitä, ettei nykyinen puheenjohtaja asetu ehdolle näissä vaaleissa, vaan keskustapuolueen kokouksesta uutisoidaan yllätys.

Puolueen kotisivuilla on pääministerin ja nykyisen puheenjohtajan tervehdys siinä muodossa, että se antaa tulkinnanvaraa , ettei Juha Sipilä asetu ehdolle. Kuka tai ketkä ovat sitten "kabineteissa" valittuja yllätysnimiä on arvoitus.

Edellä mainittu perustuu täysin spekulatiiviseen omaan tulkintaani, mutta pitkään politiikkaa tarkasti seurattuani en voi välttyä tällaisesta ajatuksesta. Tilannetajun huomioiden ja etenkin vaikea maakunta-sote huomioon ottaen on ilmeisesti niin, ettei nämä uudistukset toteudu tällä hallituskaudellakaan ja siten puoluepoliittisesti strateginen liike on keskustassa tehtävä nyt.

Eduskuntavaalit kolkuttelevat jo ovella ja mikäpä olisi sen surkeampi lähtökohta vaaleihin, kuin sote- ja maakuntauudistuksen kariutuminen. Etenkin keskustalle.

Todennäköisyydet:

Sipilä jatkaa pelkästään pääministerinä 79%
Sipilä jatkaa sekä pääministerinä, että puheenjohtajana 28,2%
Levonen saa 12 ääntä tai alle 99,9%
Yllätysnimi valitaan puheenjohtajaksi 89,3%
Väyrynen ei ole ehdolla 99,99%
Tämä kaikki on persujen syytä 78,9%
Kaupunkilaiset käyvät äänestämässä 0,23%
Eläinaktivistit järjestävät miekkarin 67,8%
Paikallista nautaa saa grillistä 98,2%
Kekkonen kääntyy haudassa 0,00001%
Muut ovat iloisia mistä tahansa 100%

Viihtyisää viikonloppua kaikille :)  100%

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Suomessa on ainakin kolme todella arkaa aihetta: Politiikka, markkinatalous ja homous, vielä ainakin Nato jäsenyys, miksi ei sitten eriarvoisuus. Riittäähän näitä vaikka muille jakaa. Saa olla enemmän kuin varovainen siinä mitä niistä kannattaa / uskaltaa sanoa. Ehkä on vain parempi odottaa tulevaa ja antaa muutosten tuulten tehdä tehtävänsä. Keskustaa johtaa aina joku jonain päivänä vaikka viime vuosina se johtaminen ei ole ollut kovinkaan ammattitaitoisissa käsissä. Mielipiteensä jokaisella, mutta tänään tämä puolue odottaa jotain parempaa kuin mitä sillä juuri nyt on. Oma mielipiteeni on että Keskusta tarvitsee uudistuneen ja yhtenäisemmän johdon. Nykyinen "pätkii liikaa runkoon" (sisäiset riidat) eikä vähiten luotettavuudessaan sanojen ja tekojen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kaapataanko valta keskustassa? Salaliittoja? Ovatko maapallon ulkopuoliset, pahat voimat liikkeellä? Tuohoudummeko kaikki silmän iskussa? Apua, Juhan Afgran (vaimikäseoli).

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä Kainuun Sanomat tänään täällä Sotkamon Vuokatissa hehkuttaa Juha Sipilän varmaa valintaa ja samaahan se on ollut muissakin medioissa. Juha Sipilä ei ole kuitenkaan edes evästään liikauttanut puheenjohtajavaalin suhteen. Se on fakta ja fakta on myös, että minä olen täällä ja vaalit pidetään.

Jos saan puheaikaa enemmän kuin kolme minuuttia lauantaina ja saan puhua max. 10 minuuttia, niin räjäytän pankin ja tunnelman kattoon. Silloin tehdään vallankumous.

Jos en saa puhua vapaasti, niin kyseessä eivät ole demokraattiset ja reilut vaalit. Silloin Paavo Väyrynen tuli todistaneeksi sen todeksi, ettei Suomen Keskusta kuuntele ja keskustele, mitä se ei ole tehnyt muutenkaan pitkään aikaan. Kaikki on ollut vain yhtä Juha Sipilää ja hänen perässä hiihtäjiä, mikä ei kehitä ja kasvata enää puoluetta.

Blogistille sen verran, etten usko siihen, että täällä nähdään kolmatta vaihtoehtoa, vaan se on joko Juha Sipilä tai Sipilä kaatuu ja se olen minä. Kiitos kuitenkin hyvästä blogista. Kävi, miten kävi minulla ei ole mitään hävittävää ja hävettävää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Juha Sipilä ei ole kuitenkaan edes evästään liikauttanut..."

Odottaa tietenkin että Sotkamossa on catering-palvelu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Voi tuo olla myös omistusliitteinen osanto evä sanan pienennysmuodosta. Vaikea sanoa liittyykö siihen kielikuvaa...

Risto Koivula
Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Puoluekokouksessa on ainakin kymmenen opportunistia heti ehdolla puheenjohtajaksi, jos Sipilä ei jatka. Ei pidä aliarvioida vallan viehätystä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Todennäköisempää on Lepomäen siirtyminen keskustaan kuin se, että Sipilä ei jatka...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Juu, ja tämä on omiaan lyömään nokkos-löylyä muutenkin ”helliin” selkiin;
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25653...
48 % sanoo EI sote-uudistukselle - peräti 83 % tyytyväisiä nykymenoon
*

Kysymys kuuluu:

Kenen hermo pettää?

Risto Koivula

Entäs jos Berner liittyy Kepuun ja valitaan puheenjohtajaksi?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Pääministerillä "näläkää riittää" ja kieltä pitää ihan purra, että ei sanoisi, että "niin täälläkin", sanoivat aktiivimallin kurittamat...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset