Ahvenanmaa haluaa itsenäistyä

Mitä sanoo EU myönteiset?

Ålands Framtid (Ahvenanmaan tulevaisuus) haluaa kansanäänestyksen Ahvenanmaan itsenäistymisestä. Jonsson uskoo, että Ahvenanmaan itsenäistyminen tekisi hyvää Manner-Suomen ja Ahvenanmaan suhteille.

"Jos Ahvenanmaa olisi itsenäinen, voisimme olla ennemminkin hyviä naapureita sen sijaan, että meillä on jatkuvasti näitä konflikteja". https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806082200989649_u0.shtml

Uuden Suomen eurovaalikoneessa esitettiin väite, jonka mukaan ”EU:lla tulee olla yhteinen ulkopolitiikka, johon jäsenmaat sitoutuvat”. Ehdokkaiden vastauksista koottu puoluekohtainen keskiarvo osoitti, että erityisen paljon samaa mieltä väitteen kanssa ovat vihreät, kokoomus, Sdp sekä Ruotsalainen kansanpuolue. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68765-suuri-eu-kysymys-jakaa-suomen-puo…

Espanjaan virallisesti kuuluvalla Katalonialla on oma kielensä ja kulttuurinsa. Katalaanit ovat useaan otteeseen historiassa halunneet itsenäisyyttä tai laajempaa itsehallintoa. Itsenäisyyden kannatus kasvoi 2010-luvun alussa. Lopulta lähes puolet kannatti itsenäisyyttä. 

Katalonian parlamentti äänesti alueen itsenäisyydestä 27. lokakuuta 2017, julistaen Katalonian tasavallan. Äänestystä pidettiin etenkin EU mielisten leireissä laittomana ja äänestyksen järjestäjien johtohahmoja pidätettiin. Espanjan poliisi käytti monin paikoin melko kovaa väkivaltaa äänestyspaikkojen hajottamisessa, ja yli 600 ihmistä haavoittui yhteenotoissa.  

Tulisiko nyt jo ihan ennalta ehkäisyn varjolla pidättää Axel Jonsson, ettei EU:n käskystä Suomen poliisin tarvitseisi tarttua aseisiin?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu