selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Sote- ja maakuntauudistus siirtyy usealla vuodella

Tänään sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kertoi Demokraatille illalla, että hallituksen kaavailema sote- ja maakuntauudistus siirtyy eteenpäin vuodella vuodesta 2020 vuoteen 2021. 

Tosi asiassa sote- ja maakuntauudistus siirtyy ihan kerralla seuraavan eduskunnan suhmuroitavaksi ja olisi kovin erikoista, että puolueiden vaihtuessa hallituksessa (miltä näyttää) seuraavakaan hallitus saisi hyväksyttävää esitystä aikaiseksi ja puhumattakkaan sen toteuttamisesta seuraavalla vaalikaudella.

Uudistusta on runnottu nyt jo yli 12 vuotta. Onko mitään järkeä edes jatkaa näiltä pohjilta, kun se ei käy enemmistölle hallituskokoonpanosta huolimatta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sotemaku-uudistus tulee toteuttaa parlamentaarisen työryhmän yhteistyön tuloksena niin, että kun uudistus saa lainvoiman, niin seuraava hallitus ei saa siihen enää puuttua.

Vain siten uudistus joskus saadaan maaliin. Uudistusta pitää viilata niin kauan, että sen sisältö kelpaa kaikille puolueille.

Ei pitäisi olla ylitsepääsemättömän vaikeata; varsinkin kun uudistusta säätelee EU:n perussopimukset, ks. alla:

https://eur-lex.europa.eu/collection/eu-law/treati...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juu, ei pitäisi. Säilytä tämä kommenttisi neljä vuotta. Saattaa sopia silloin uudelleen tällaisenaan.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Punavihervasemmisto hakee pyrhoksen voittoa viivyttämällä soten valiokunta käsittelyä. Oletuksena heillä on että viivyttämällä kertyy plussaääniä mutta ei kansaa höynäytetä näin.

Näppi tuntuma on että jos sote ei ole maalissa ennen ensikevään vaaleja niin sote viivyttäjän tuolissa ei kukaan halua istua. Toden totta riittääkö meillä ymmärrystä 12 vuoden sote sotaan vastaan taantumukselliset Karl Marxilaiset ja edistykselliset hallitus voimat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pääministeri Sipilä juuri aika suoraan myönsi A-Studiossa, että maakunta-sote siirtyy ja hallitus voi kaatua jopa nopeastikin. Kepu pettää aina, ja vielä sen jälkeenkin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Seuraavalla hallituksella tuskin tulee olemaan helpompaa, eli kyseessä taas omat "hillotolpat".

Miten Vihreisiinkään voi luottaa, kun viimeksi luikkivat karkuun hallituksesta? Evtäs vassarit?

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Sote-uudistuksen todelliset viivyttäjät ovat Kokoomus ja Keskusta, koska ne ovat ajaneet aivan muita tavoitteita sote-uudistuksen varjolla. Kepu ainakin romahtaa vaaleissa historiallisen alas rupusarjaan ja todennäköisesti myös Kokoomus kärsii tappion. Kansa kyllä tietää, että sitä on yritetty höynäyttää.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mielestäni viivyttäjiä ovat oppositiot, kukin vuorollaan. Ja totta, että omia tavoitteitaan jokanen myös vuorollaan ajaa. Näin ollen kysynkin uudestaan, että onko mitään järkeä jatkaa?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Uudistusta on runnottu nyt jo yli 12 vuotta. Onko mitään järkeä edes jatkaa näiltä pohjilta, kun se ei käy enemmistölle hallituskokoonpanosta huolimatta?"

Tottakai on järkeä jatkaa. Tällä tavalla saadaan opposition voimat sidottua tuulimyllyjä (eli sotea) vastaan taistelemiseen. Ovatpahan sitten poissa "pahanteosta".

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mutta siellä oppositiossahan ovat kukin vuorollaan?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tarkoitin oppositiolla sitä todellista oppositiota, joka ei ole eduskunnassa -- sitä, joka vastustaa kapitalistista talous- ja yhteiskuntajärjestelmää.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #11

Ah. No siinä tapauksessa ymmärrän avauksesi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset