selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Trumpin ja Putinin vastainen Helsinki Calling -mielenosoitus

En ymmärrä mistä tällainen Suomen maineen pilaava vihapuhe ja mustamaalaaminen juontaa juurensa vielä tänä päivänäkin. Yleensä sivistyneet yhteiskunnat ottaisivat tällaisen maailman päämiesten kohtaamisen omalla maaperällään kunnianosoituksena sille, että yleensäkkin on vielä olemassa sivistysvaltioita, joissa arvostetaan näinkin vaikutusvaltaisten päämiehien valitsemaa maata kohtaamismaaksi. On kovin vaikeaa tänä päivänä mainita muita valtioita, jotka olisivat parempia kansainvälisesti kohtaamispaikaksi näinkin arvovaltaisille johtajille. 

Ehkä Suomi ei olekkaan vielä sellainen sivistysvaltio, vaikka enemmistö näin saattaakin ajatella? Pieni klikki pilaa koko maailman silmissä Suomen saaman aijemman julkikuvan ja maineen yhtenä edistyksellisimmistä valtioista koko maailmassa. Vihervasemmistolainen media julkaisee maailman johtavista päämiehistä pienen ja maailman median mittapuissa mitättömän toimittelijan ala arvoisia kuvia verraten suurmiehiä sikaan??? Ja mikä pahinta, niin medialukutaidottomat kansalaiset nielevät tällaisen propakandan ruotoineen päivineen ja paskovat sitten muutaman vuoden päästä kokonaisia ruutanoita tai vähintään suutareita. Vollottavat jälkeen päin, että meitä johdettiin harhaan, kuten neuvoa antavassa EU- äänestyksessä!

Se on turha rypistellä sitten, kun paskat on jo housussa!

Tietenkin kritiikki on sallittava, mutta onko pienen vähemmistön oikeus leimata koko yhteiskunta näiden "hörhöjen" ja takuulla poliittisesti sitoutuneiden mielenosoitusten vuoksi sivistymättömäksi valtioksi? Pureudutaanpa hiukan aiheeseen ja avataan itse asiaa medialukutaidottomillekkin tai sitä vältteleville.

Kyseessä ei ole kuulemma poliittisesti sitoutunut tapahtuma ja tuotannosta vastaava Ilona Taimela painottaa, että "tapahtuma on rauhanomainen ja poliittisesti sitoutumaton". Puppua! Jokainen medialukutaitoinen osaa lukea. https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/jarjestaja-vahvistaa-sofi-oksanen-j...

Kärjistettynä pellet, alpakat ja keppihevoset kokoontuvat yhdessä alkaen kello 14 Kansalaistorille. Sieltä kulkue suuntaa Senaatintorille, missä pidetään puheita alkaen klo 17. Tapahtuman järjestäjä vahvistaa, että puhujien joukossa ovat ainakin kirjailija Sofi Oksanen ja europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.). Poliittisesti sitoutumatonta? Höpö, höpö!

Helsinki Calling -suurmielenosoituksessa marssitaan ihmisoikeuksien, demokratian, rauhan ja ympäristö- ja ilmastotyön puolesta ja kuulemma tietenkin poliittisesti sitoutumatta. Veikkaan, ettei siellä näy esim. keskustan kannattajia. Voin toki olla väärässäkin, mutta tuskin ainakaan perussuomalaisia kulkueessa nähdään. Jos kyseessä olisi aidosti poliittisesti sitoutumaton (toistaiseksi ja pitkään myös mahdoton) tapahtuma, niin...?

Tapahtuman järjestelyihin osallistuu kuulemma satapäinen joukko aktivisteja. ”Mukana on ihmisiä kansalaisjärjestöistä, joitain poliitikkoja ja toimittajia, sekä Peli poikki ja Meillä on unelma -mielenosoituksissa mukana olleita taustavaikuttajia”. Tietenkin poliittisesti sitoutumattomina, kuten tapahtuman julkaisuissa annetaan ymmärtää. Puppua!

Myös verkossa toimiva faktantarkastuspalvelu Faktabaari on ilmoittautunut talkoisiin. Ilmeisesti puolueettomana tarkastamaan supervaltojen johtajien lausunnot livenä? Ja taas, uskoo ken tahtoo! Jo useasti nähtynä nämä "poliittisesti puolueettomat" faktantarkistukset ovat milloin kenenkin poliittisesti vaikuttavan rahoittamia. ( YLE ei tietenkään voi tällainen olla, sillä sen toiminta katetaan verovaroista ja on näin ollen puoluepoliittisesti riippumaton toimia). Ja taas saa luoda oman mielipiteensä.

Tapahtuman sivustolla linjataan myös, että ”Emme hyväksy tapahtumaan osallistuvilta minkäänlaista syrjintää tai syrjiviä tunnuksia, väkivaltaa, näkyviä puoluepoliittisia tai valtiollisia tunnuksia. Tapahtuma on esteetön, päihteetön ja perheystävällinen, ja siinä on noudatettava Suomen lakeja ja yleisiä järjestyssääntöjä”. 

Uskoo senkin ken tahtoo. Joku media tapahtuman jälkeen kerää kuitenkin klikkejä ja melko varmasti niitä myös tulee saamaan. Itse olen jo ennalta varma, että päihteitä käytetään, esteettömyys ei ole hoidettu, syrjiviä tunnuksia nähdään, poliittisia tunnuksia nähdään, valtiollisia tunnuksia nähdään, yleisiä järjestyssääntöjä rikotaan ja kaiken huipuksi järjestävä taho kieltää tämän kaiken tapahtuneen.

Ensin kuitenkin tutkitaan ja sitten hutkitaan. Eiks, jeh?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Seuraavia puheenaiheita ei ole vielä hyväksytty, joten ne ovat siirtyneet ylläpidon hyväksyttäväksi: Helsinki Calling mielenosoitus" ???

Hieman kummaksuttaa, mutta johtuuko tällainen "hyväksyttäminen" siitä, ettei aihetta ole aijemmin ollut esillä, vai jostakin muusta syystä?

Voisiko toimitus vastata, niin ei tarvitseisi ihmetellä?

Risto Koivula

" Kyseessä ei ole kuulemma poliittisesti sitoutunut tapahtuma ja tuotannosta vastaava Ilona Taimela painottaa, että "tapahtuma on rauhanomainen ja poliittisesti sitoutumaton". Puppua! Jokainen medialukutaitoinen osaa lukea.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/jarjestaja-va...

Kärjistettynä pellet, alpakat ja keppihevoset kokoontuvat yhdessä alkaen kello 14 Kansalaistorille. Sieltä kulkue suuntaa Senaatintorille, missä pidetään puheita alkaen klo 17. Tapahtuman järjestäjä vahvistaa, että puhujien joukossa ovat ainakin kirjailija Sofi Oksanen ja europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.). Poliittisesti sitoutumatonta? Höpö, höpö!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/miten-...

" Miten Halosen ja Hautalan Suomen Tilastokeskus sepitti ("EU:lle"...) "70 miljoona tapettua Maon uhria"... "

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kiitos linkistä. Luin, mutta en toistaiseksi ota kantaa. Oli aivan uusi "vuodatus". Täytyy perehtyä, kiitos!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Melko traaginen sukupolvi nämä Milleniaalit. Maailmassa kun ei ole mitään positiivista, vaan ikuista vinettämistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikistahan nykyään osoitetaan mieltä, ja tässä tapauksessa taas tältä kantilta, sitten on se toinen kantti, jossa äärioikeisto on edustettuna.

Kumpaakaan ei tarvita, mutta lain mukaan näin saa tehdä, joten tehköön sitten.

Sofi Oksanen ei ole mielestäni edes hyvä kirjailia, mutta maineella voi ratsastaa. :)

Minusta on hieno asia, että pieni Suomi on noiden johtajien tapaamispaikka, kaikki keskustelu on hyvästä, ja Suomen maineelle tämä on hieno asia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vastarannan-Tuomioja on taas eri mieltä - https://www.verkkouutiset.fi/erkki-tuomioja-trumpi...

Mutta varmaan jonkinlaista aihetta pikku säpinälle tuona päivänä on myös Suomessa, kun maltin ja tolkun mies Alpo Rusikin vertaa huippu/huiputuskokousta odotusarvoltaan sinisilmäisen Chamberlainin 1938 Hitler-rauhanjulistukseen ja 1939 Molotov-Ribbentrop-sopimukseen:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180703220105084...

Olipa toteuma lähempänä Münchenin tai Helsingin henkeä, jotain ennalta-aavistamatonta taitaa olla tulossa, koskapa CNN:n mukaan Niinistön ja Nato-kumppanien kanssa keskusteltuaan Trump aikoo tavata Putinin Helsingissä ilman avustajia.

- Toivottavasti 16.7.2018 toteutuu Helsingin henki 2.0+-momentum, jossa korostuu tulevan huippukokouksen myönteisten mahdollisuuksien puoli historiallista otsikkopotentiaalia ajatellen: ETYJin periaatteiden mukaanhan valtioiden rajoja voidaan siirtää rauhanomaisesti sopien, mutta ei yksipuolisilla valtausoperaatioilla. Yllätysaiheena keskusteluissa voisikin olla lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle ja pakotteidenmadaltamiselle vaikkapa Stalinin anastamien alueiden palautus Venäjän luoteisnaapurimaalle ja myöhemmin vetäytyminen myös Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla - ks. blogi aiheesta:
http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Toni Rintala

"Onko Trump rasisti?Amerikkalaisten mielestä on."

Melkein puolet amerikkalaisista kehuu olevansa rasisti.
Toisaalta melkein puolet kertoo rasismin valkoisia vastaan olevan nousussa.
Suurin osa amerikkalaisista on itsekkäitä.
Ja nämä kai tekevät Amerikasta amerikkalaisen?

Ei siinä mitään. Tutkimuksen mukaan 90% suomalaisistakin on rasisteja ;)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No eipä tuossa kummempaa. Mielenosoitukseen heillä on ja pitää olla oikeus. Kunhan nyt menee lakien mukaan, niin pitäkää vaikka sata mielenosoitusta ja vastamielenosoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset