selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Missä se tutkiva journalismi nyt piilottelee?

On melko läpinäkyvää tämä ns. "totuusmedian" toiminta tällä hetkellä.

Melko varmasti jotkut toimittelijat ovat jo kaivaneet tiedon Finnairilla palautetun henkilön taustoista. Melko varmasti tiedossa on kansalaisuus ja palautuksen syyt, mutta kukaan ei vielä uskalla sitä julkaista.

Pimittäminen viittaa siihen, että tuo tieto on vihervasemmistolaiselle medialle ja toimittajakunnalle vahingollista. Siis ehkä, koska sitä ei ole julkaistu.

Vihreät haluavat keskeyttää kaikkien turvapaikanhakijoiden pakkopalauttamiset. Niinpä tietysti, kun kyseessä on oman agendan pönkittäminen. Vihreille kaikki ihmiset eivät olekkaan saman arvoisia ja Terhi Koulumies sen lopulta kertoi. Jos kaikki ihmiset olisivat heille yhtä arvokkaita olisi varmaan joku järjestänyt mielenilmaisun myös Ilja Janitskinin pakkopalautuksesta.

Entäs jos lentokoneessa olisikin istumaan kieltäytynyt vaikkapa Teuvo Hakkarainen siksi, että Julian Assangen "pakkopalautus" on kestänyt jo vuosia? Mitenköhän toimittelijat, sekä "puolueeton" mediakenttä suhtautuisi?

Vihreiden puoluejohtaja Touko Aalto kelluu nyt melkoisilla aalloila, kun on itsensä kanssa ristiriidassa: http://toukoalto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144350-lex-rasanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lex Aalto olikin jo käsittelyssä Ben Zyskowiczin toimesta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tiedä häntä, miten paljon vihreissä on fasismiin päin kallellaan olevia, mutta ainakin minun mielestäni Touko Aalto menetti pisteitä tässä Seiso lentokoneessa jos haluat -tapauksessa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Minäkin ajattelin aluksi, että Ville Niinistö nosti muksvasti Vihreiden kannatusta populismillaan, mutta tämä Touko Aalto se vasta nostaakin. Toisin kävi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

En tiedä, menettikö pisteitä, mutta menetti ainakin tasapainonsa. Paikkaa hölmöjä kannanottoja tolkuttomilla ja jatkaa sitten varsinaisella vauhkoilulla. Nämä Anne Frank ja natsivertaukset ja minua ei vaienneta uhoamiset eivät hyvää kerro ....

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

... ja näin päästiin pois kiusallisesta aiheesta?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Meinaatkos, että ne saunassa?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tämähän on jo yllyttämistä rikokseen! Noh, Vihervasemmiston uusi normaali.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@9. Nyt oli mielenkiintoista tietää, että ottiko Pennanen mallia tuosta, sehän tehtiin kesäkuussa? En halua, että tämä ilmiö leviää kaikkialle lentokentille maailmassa ja silloin lentokenttien toimivuus häiriintyisi pahasti.

Olen jo parissa blogissa kirjoittanut tämän:

"Kyllä mielenosoituksia tai protesteja saa esittää, ei kuitenkaan lentokoneessa. Olisi riehunut lentokentän sisällä siellä lentokoneeseen johtavassa portissa. Päästäen kuitenkin ihmiset jatkamaan istuinpaikkoihinsa, jolloin lentokapteeni ei voi muuta kuin rullata lähtöpisteeseen.

En pidä siitä, että estetään mukava lentomatka seisomalla käytävällä protestia esitellen.

Kyllä mielenosoituksia ja protesteja tehdään maassa, jossa kaikilla on vapaa pääsy puistoon, huvipuistoon, leffaan tai kotiin, mihin tahansa. Lentokentällä sellainen ei vaan ole mahdollista ja lentokentän muut toiminnot häiriintyvät.

Minähän suunnittelen matkaani vuoden etukäteen, koska ne matkat ovat silloin halvimmillaan ja lentokoneiden vaihtoja on aina.

En todellakaan arvosta, että pilataan mukava lentomatka, jolloin lentokone joutuu pyytämään slottia ja siirtymään paljon korkeammalle ohituskaistalle ja menemään paljon lujempaa ja välillä tulee lentokuoppia ravistamaan, jännittämään, että ehtiikö perille. Juoksemaan kiireesti toiseen koneeseen vauhdilla. Ihmettelemään matkalaukkujen viivästyksiä. Kokemusta on.

Ei hyvä juttu. Pennanen olisi voinut toimia mainitsemallani tavalla. Tämä olisi ollut minulla ensimmäisenä mielessä.

Protestoinnin voi tehdä toisella tavalla. Tässä ei aiheutettu muuta kuin mielipahaa matkustajille, ketkä ovat vaivalla järjestelleet matkansa hyvissä ajoin."

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #13

Juuri näin. Pellet, keppihevoset ja alpakat lähtöterminaaliin, mutta ei lentokoneeseen.

Kyse on etenkin lentoturvallisuudesta ja sen uskottavuuden säilyttämisestä.

Ellei tällaista toimintaa tuomita ihan kaikelta suunnalta, niin sehän vain lisääntyy ja lopulta siellä koneessa on joku vinksahtanut aiheuttaen todella vaarallisia tilanteita.

Pennanen, Andersson ja Aalto voisivatkin pelastaa kasvonsa tekemällä lakiehdotuksen, että kaikki lentoliikenteen häirintä olisi terrorismia ja käsiteltäisiin näillä laeilla.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #15

@15. Ei taas kieltoja aleta kehittämään ihmisten liikkumista vaikeuttamaan. Toimivin konsti olisi poistaa videot ja opetussivut lentokoneiden häirinnästä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalohan vaati huippukokouksen jälkeen mielenosoitustaitojen opettelua kouluihin ja paheksui sitä, että suomalaiset ovat liian kuuliaisia.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

"Entäs jos lentokoneessa olisikin istumaan kieltäytynyt vaikkapa Teuvo Hakkarainen siksi, että Julian Assangen "pakkopalautus" on kestänyt jo vuosia? Mitenköhän toimittelijat, sekä "puolueeton" mediakenttä suhtautuisi?"

Mielenkiintoinen kysymyksenasettelu. Olisiko Hakkarainen sattumalta samassa koneessa Assangen kanssa ja kieltäytisi istumasta, koska toteutumassa oleva pakkopalautus toteutuisi myöhässä? Vai johtuisiko se siitä, että Assange oltaisiin viemässä Ruotsiin vastaamaan raiskaussyytöksiin vastoin tahtoaan? Mikä olisi Hakkaraisen motiivi?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Oikeastaan ei mitään väliä, sillä kysyin: "Mitenköhän toimittelijat, sekä "puolueeton" mediakenttä suhtautuisi?"

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

No sitähän minäkin, ettei mitään väliä. Mutta kun kyse oli alunperin tutkivasta journalismista, niin luulisi tuollaisessa hypoteesissa olevan punainen lanka? Voisi kuitenkin sopia Hakkaraisen ajatusmaailmaan, joka on minulle täysi mysteeri...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #17

Lankahan on esitetty jo otsikossa.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #18

Pakko kysyä, kun en vieläkään ymmärrä. Tarkoitatko tuolla Hakkaraisvisiolla sitä, että tutkivat journalistit ryhtyisivät tutkimaan Assangen taustoja, kun Hakkarainen haluaisi estää hänen pakkopalautuksensa?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #30

En, vaan juuri sitä, että journalistit olisivat todennäköisesti syyttämässä Hakkaraista lentoliikenteen vaarantamisesta, terrorismista ja ties mistä. Toisin, kuin nyt. Assangen taustat, nimi, ja kaikki muukin on jo tiedossa, eikä mediaa kiinnosta se, että hän on paljastanut mädän median ja korruptoituneen eliitin. Totuus Assangen kohdallahan on se, että Julian paljasti sellaista, mitä edes "totuusmedia" ei haluaisi kansan tietävän. Assange edustaa "väärää" puolta.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #31

No tuolla eräässä toisessa keskustelussa jo kerrotaan "tutkiva journalisti" Junes Lokan täysin vastaansanomattomalla logiikalla päätelleen, että kyseessä oli Irakilainen rikollinen, mahdollisesti (metoo) seksuaalirikollinen.

Tulipahan asia selväksi, kiitos tutkivan journalismin! No, täytyy sanoa, että itse odotan vielä jonkun muunkin tutkimuksen tulosta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Melko varmasti tiedossa on kansalaisuus ja palautuksen syyt, mutta kukaan ei vielä uskalla sitä julkaista."

Mihin sitä tietoa tarvitsisit?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Siihen, että minä ja kaikki muutkin kansalaiset tietäisivät millaista rikollista Pennanen ja muut ovat nyt puollustelleet. Eiköhän se kuitenkin pian paljastu.

Eikö sinua kiinnosta?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei todellakaan. Jos nyt vaikka kerrottaisiin, että hänen nimensä on Abdul Abdulrahman, kotoisin Afganistanista ja palautetaan, koska ei täytä turvapaikkakriteerejä, niin miten se vaikuttaa mihinkään?
(Nimi, kotipaikka ja syy keksittyjä).

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #22

Soppii. Tähän maahan soppii vielä paljon muutakin mitä eppäillä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #19

"Finnairin lennolla pakkopalautettavana oli 24-vuotias Muhammad Algharbi Mughtasib

>Mughtasib oli tuomittu alaikäisen tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon Raumalla joulukuussa 2016

>Mughtasib oli todettu vaaralliseksi ja siksi saattamassa oli neljä poliisia"

Nyt varmaan kiinnostaa? Jos ei, niin miksi edes osallistua maahanmuuttopolitiikan ongelmiin ja niistä keskustelemiseen?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #35

Ei kiinnosta yhtään sen enempää, varsinkaan kun "tiedon" lähdettä ei ole mainittu. Liekö peräisin Ylilaudasta tai MV-roskasta? Mitä pirua minä sillä nimellä tekisin? Tai sinä.

Maahanmuuttopolitiikasta kyllä voi ja pitääkin puhua. Ja maastapoistopolitiikasta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #38

Olennaista on tietää että palautettava oli vaarallinen rikollinen. Ja tämän olisi vihreä lainoppinut halunnut vapauttaa takaisin suomalaisten pariin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Finnairin lennolla pakkopalautettavana oli 24-vuotias Muhammad Algharbi Mughtasib

>Mughtasib oli tuomittu alaikäisen tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon Raumalla joulukuussa 2016

>Mughtasib oli todettu vaaralliseksi ja siksi saattamassa oli neljä poliisia

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lähde? Kuka uskalsi julkaista?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #34

Löytyy useista lähteistä, valtamedia vielä piilottelee.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Maksetaanko Pennasen tötöilyn sakot lopulta veronmaksajien rahoin Vihreiden saamin puoluetuin ?

Demokratiassa sopisi kunnioittaa sen ydintä - lainsäädännön kunnioitusta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Maksetaan. Kaikki muutkin Vihreiden töppäilyt. Toki verovaroin maksetaan myös persujen, kokkareiden, demareiden, kepun,... töppäilyt.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Aivan kuten Seppo sanoo missä on tutkivava journalismi nyt. A studiossa kerrottiin että on jokin verkosto näistä henkilöistä jotka palautettaisiin.
Toisaalta on opetusfilmi miten protestoida lentokoneessa palautusta vastaan ja se on ollut viherpiirin tiedossa jo kesäkuusta lähtien.
Kyllä nyt tuntuu että tämä oli ennalta suunniteltu manööveri joka meni kiville koska olemme lainkuuliasta kansaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Siis ehkä, koska sitä ei ole julkaistu". Minähän vasta spekuloin, mutta olen melko varma, että tieto on jo olemassa. Julkaisemattomuutta ihmettelen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sitähän voisi kiinnostuneet tahot kuten perussuomalaiset kokeilla itse sitä tutkivaa journalismia normaalin hutkivan sijaan. Suomenuutiset ja muut oikeat mediat vaan töihin ja selvittämään - turha sitä on muilta vaatia, kun on kerran niitä valtamediasta poikkeavia oikean totuuden löytäviä tahoja ihan omasta takaa. ;-)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aivan totta! Miksiköhän eivät vielä ole älynneet?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset