selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Se alkoi taas satamaan!

  • Haapalan häpeä
    Haapalan häpeä

Vaalit lähestyvät. Sen huomaa nykyisin helposti siitä, että suosiotaan kasvattavat vaihtoehdot vanhojen puolueiden haastajana joutuvat perinteisessä mediassa ja vastustavissa vanhoissa leireissä "vahtikoiran" hampaisiin. Mustamaalaamista ja sen sellaista syötetään kiihtyvällä tahdilla ja vain vaihtoehtoisten tekemisistä mitä lähemmäksi vaalipäivää siirrytään.  

Noh, tällainenhan on aina kuulunut politiikkaan, mutta jostain kumman syystä nämä mustamaalaajat eivät ota opikseen, että sehän vain lisää sorrettujen kannatusta äänestäjien keskuudessa, koska myös suurin osa äänestäjistä on ollut jo pitkään sorrettujen asemassa. Lupaukset 100€/kk lisää eläkkeeseen etc. eivät enää vakuuta sitä suurinta osaa sorretuista. Tänä päivänä vain puolueuskollisimmat ja henkilöpalvojat nielevät katteettomat lupaukset ja käyttäytyvät äänestyksessä kaavamaisesti ilman omaa järkeä. 

Ilmiö ei ole suinkaan esillä vain Suomessa. Tosi asiassa Suomi tulee tässäkin hieman jälkijunassa, kuten aina kaikessa, mutta epäilemättä Perussuomalaisten saama "JYTKY" laukaisi- ja todisti tämän ilmiön lopullisesti.

Politiikkaa ja vaaleja hieman tarkemmin seuranneet varmaan muistavat vielä tuon ajan ennen Perussuomalaisten "jytkyä". Medialla ja vanhoilla puolueilla oli tiedossa, että tällä kertaa vaihtoehdolla onkin oikeasti valtava kannatus taustalla ja pelko valtasi koko vuosikymmeniä valtaapitäneiden koalition. Alkoi yletön mustamaalaaminen joka sai aikaan vain sen, että heikoimmassa asemassa viruneet kansalaiset aktivoituivat ja lähtivät uurnille toivoen muutosta. Tämä suuri osa kansalaisista, joilla ei ennen ollut vaihtoehtoa näkee tänäkin päivänä median- ja vanhojen paskapuheiden läpi ja aktivoituu taas uudestaan. Odotettavissa on "TÄLLI" vasten kasvoja.

Ilmiö on näkyvissä koko euroopassa, sekä muuallakin länsimaissa ja todisteena ilmiöstä käy hyvin USA:n presidentin vaalit. Media- ja vanhat tekivät kaikkensa mustamaalatakseen Donald Trumpin, mutta kävikin niin kuten jytkyn kohdalla Suomessa. Äänestäjien älykkyys aliarvioitiin ja media, toimittelijat, sekä vanhat puukottivat itseään. Selvisivät toki hengissä, mutta eivät oppineet mitään tekemästään. Eivätkä näköjään ole oppineet vieläkään, sillä sama propagandan suoltaminen jatkuu edelleen. Jatkakaa toki. Sehän sataa aina toiseen laariin.

Länsinaapurimme Ruotsi kokee tuon median- ja vanhojen vapaehtoisen harakirin aivan pian. Noin kuukauden päästä, eli 9. syyskuuta 2018 Ruotsissa koetaan chock, eller skräll. Ruotsidemokraatit nousevat jopa suurimmaksi puolueeksi ja tilanteessa on pakko muuttaa vanhoillisia arvoja yhä lähemmäksi enemmistön mielipiteitä. Mikäli näin ei tapahdu on länsimainen demokratia menettänyt merkityksensä. 

Kautta euroopan ilmiö on sama, mutta silti valtamedia ja sen "persekärpäset" jatkavat itsemurhaansa. Seuraavat viisi vuotta ovat tämän kuplan viimeiset vuodet, ellei tapahdu jyrkkää muutosta oman kansan työmyyriä kannustavampaan suuntaan. Pienituloisten kurittaminen vihreillä verotuksilla ja vasemmiston humanitäärisillä lisämaksuilla ei jää äänestäjiltä näkemättä, vaikka kuinka valtakoneisto sitä tuputtaisikin. Köyhällä on nälkä ja loputtomasti ei voida leikata tämän äänestäjäkunnan enemmistön pienistä tuloista.

Suomen 38. eduskuntavaalit järjestetään viimeistään sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019 ja niissä valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2019–2023. Tuleva vaali on varmasti entistä viihteellisempi, sillä pelkotilojen lietsonta on jo nyt nähtävissä. Valtaa pitävät ovat jo valinneet Rinteen pääministeriksi ja Touko Aallon seuraavaksi korkeimmalle pallille. Audin takapenkillä istuu myös Li Andersson. Varmuudeksi on vallankahvassa julistettu myös se, ettei demokratiassa ole mahdollista yhteistyö Perussuomalaisten kanssa. Mielenkiinnolla kannattaa katso kuitenkin ensin kuinka vastaavasti käy Ruotsissa.

Kuvaliite kertonee enemmän valtakunnan tilasta kuin 1000 sanaa tai tämä bloggaus?

Kaikesta huolimatta jatkakaa entisellä linjalla, sillä se sataa taas sinne heikommiksi painostettujen kansalaisten laariin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuttu kaava medoissa nayttää toistuvan niin meillä kuin ilmeisesti muuallakin päin maailmaa. Se on sitä sananvapautta. Se, mihin tulokseen sitten tällainen vouhkaaminen johtaa vaaleissa, riippunee ensinnäkin siitä mistä vouhkataan ja millä perusteilla. Kansalaisille kun tärkeitä on erilaiset arvot, niin tuosta saattaa johtua myös kansalaisille syntyvä ärtymys tietynlaista median lietsomaa uutisointia vastaan.

Tämä saattaa sataa hyvinkin voimakkaasti joko yhden tai kahden puolueen laariin. Siis jopa eduskunnan ulkopuolisen puolueenkin, jolloin se syö vanhojen puolueiden kannatusta.

Seppo, ei tämä vouhkaaminen suinkaan ole vielä tapissaan vaan kyllä "vapaat toimittajat" jostain jotain raflaavaa kaivavat. Ollos huoletta. Aikaa on vielä jäljellä muutama kuukausi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku voisi kertoa mulle, pitäisisikö muut puolueet pakottaa tekemään yhteistyötä persujen kanssa, jos ne eivät halua?

Miksi tuosta asiasta aina itketään, eikö se ole puolueiden itse päätettävissä, kuka kenenkin kanssa tekee töitä.?

Jos arvoillaan ja asenteillaan ajaa itsensä nurkkaan, pitääkö siitä aina syyttää toisia puolueita.

Kansa päättää, ja jos se kokee persuja kohdellun huonosti, kai se sitten saa yli 50% äänistä, vai onko tämäkin taas sen valheellisen valtamedian vika.

Huoh.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Muilla puolueilla on ennakkoluuloja, kun eivät tiedä tulevia kansanedustajia tai perussuomalaisten vaaliohjelmaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Vaaliohjelma on tiedossa. Kaikki on maahanmuuton syytä. Sosiaaliturva on luksusta. Sikailu ja rikokset ovat erittäin tuomittavia, jos ei ole persujen jäsenkirjaa. Jos puoluekirja löytyy, sattuuhan noita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

"Sosiaaliturva on luksusta."

Tiedätkö mitkä puolueet sosiaaliturvaa ovat leikanneet?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #27

Oikeistopuolueet, kuten persut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #40

Lapsellinen vastaus ja lainaan tähän yhtä uutta blokia:

"Keskustelua lastentarhatasolla"

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #41

No, kun vasemmisto oli viimeksi hallituksessa, perusturvaa nostettiin sadalla eurolla. Sen jälkeen on vain leikattu. Persut olivat mukana innokkaasti leikkaamassa. Ei siitä tosiasiasta jeesustelemalla pääse eroon edes tuollainen kriittinen henkilö. Ihme, ettei itsekritiikki kuulu osaksi oikeiston kriittisyyttä :D

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala onkin kokoomuksen juoksupoika.

"Kansasta 80 % prosenttia äänestää kokoomuksen presidentille jatkokautta."

Voihan sen 68 % pyöristää ylöspäin, kun ollaan hyvällä asialla!

Lopulta Niinistö saikin 42 % äänioikeutettujen äänistä.

Manipuloivia kommentteja toimittajalta maan suurimmassa "uutismediassa".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuohan osoittaa, että kansa toimii niinkuin haluaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Sehän osoittaa vaan, että Haapala on kansankiihottaja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ilmiö on tosiaan yleismaailmallinen. Mm ssa Ruotsissa SD kasvattaa edelleen sitkeästi osuuttaan ja muiden puolueiden markkinoima vihapuhe ’ natseja, fasisteja jne ’ kohtaan näyttää vain yllättäen kasvattavan SD n osuutta. Tuon SD n haukkuminen on jokaiselle puoluejohdolle ihan henkilökohtaiinen kunnia-asia. Voi siten jokainen keskenään miettiä haukkumisen aitoja motiveja. Historia, mukavuudenhalu, raha. Jne..

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-fortsatt-nas...

Muiden puolueiden toimesta koitetaan asettaa yksi puolue muiden ohjeistamaan yhteiseen formaattiin. Näin voidaan sitten jatkaa mukavasti, kuten ennenkin. Muutosvastarinta uusille ajatuksillle on yhtä kova, kuin paperitehtaan duunareidelle taannoinen parkkipaikan siirto. On aika varmaa, että muutos on kuitenkin tulossa. Siitä pitää kansa huolen. Miten ja mihin suuntaan, en toki tiedä.

Kyllä SD kin osaa. Teetti dokumentin sossujen historiasta.” Ett folk, ett parti - Socialdemokraternas historia ” . Tuo video perustuu kuulemma historiaan.

https://dokumentar.samtiden.nu/

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ne ovat tehneet Ruotsissa sen virheen, etteivät ole ottaneet noita möyhääjiä hetkeksi hallitukseen, se on helpoin tie saada populistit kuolemaan.

Persutkin katoavat kartalta pikkuhiljaa, kun olivat hallituksessa, tuollaisessa porukassa on aina niitä kovan linjan kannattajia, ja niitä, jotka haluavat tehdä politiikkaa oikeasti.

Siitä sitten seuraa riitoja ja lopulta koko puolue kuihtuu netissä möykkääjiksi ja huutelijoiksi.

Persut ovat jo tässä nettimölinävaiheessa ja naurettavuuden kärjessä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, en tiedä saadaanko puolueiden muutosvastarintaa ( siitähän on kysymys ) poistettua ottamalla Ruotsissa SD mukaan hiekkalaatikkoon. Ainakin se SD n mukaantulo kuitenkin nostaa pöydälle ne kiusalliset ongelmat, joista nykyiset hallituspuolueet eivät pysty hygieniasyistä keskustelemaan.

Maahanmuuttokysymysten ratkaisu on kuitenkin yksi kulmakivistä koko Euroopan alueen politiikassa. Kysymys on itsessään suuri, eikä mikään ’yhden ajatuksen liikkeen’ oma keppihevonen. Tätä kysymystä Ruotsissa hallitus kiertää ja kaartaa, eikä halua kantaa vastuuta mm ssa kuntien kurjistuvasta tilanteesta. Ruohonjuuritasolle ei pylvään nokasta näe.

Hauskaksihan tilanne sitten muodostuu, jos SD n nousee vaalien jälkeen suurimmaksi puolueeksi. Sekin kun on täysin mahdollisuuksien rajoissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #8

Ruotsissa on nytkin vähemmistöhallitus, ei tilanne siitä miksikään muutu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #25

Niinpä. Jatkosta ei kukaan tiedä, mutta jos ei ihmeitä tapahdu niin asetelma on vaalien jälkeen toinen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ruotsissa elää natsismin haamu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vahvasti. Rodullinen puhtaus ja jalo kirkasotsaisuus oli taannoin mm ssa sossuille luonnollinen valinta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Media on kansan vihollinen niin persujen kuin Trumpinkin retoriikassa.

Mitä pitäisi tehdä kansan vihollisen taltuttamiseksi.

Tietenkin samoin kuin Putin on tehnyt Venäjänn medialle.
Nyt Venäjällä media julistaa vain "wirallista" putinin hyväksymää totuutta.

Sitä Putinin wirallista totuutta julistetaan paitsi Venäjällä, myös kaikkialla muualla maailmassa. Sen seurauksena USA:ssa on nyt presidentti joka on julistanyt vapaan median kansan viholliseksi.

Suomessa persust peesaa täysillä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Eihän media ole vihollinen.

Yksittäiset toimittajat vaan kertovat omat totuutensa kuten esimerkiksi ylempänä kommentoin ja kukaan ei vastuullisesta mediasta korjaa tai haasta näkemystä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"kukaan ei vastuullisesta mediasta korjaa tai haasta näkemystä."

Onneksi on some.
Vastuullinen blogisti voi aina haastaa yksittäisen toimittajan näkemyksen?

Mutts entäs jos valtaosa blogisteista olisikin toimittajan kannalla.
Kuka on siinä tapauksessa vastuullinen ja kuka vastuuton?

Ovatko kaikki ne blogistit vastuuttomia jotka eivät jaa vastuullisen blogistin näkemystä, siis sen blogistin näkemystä joka haastoi toimittajan.

Minun vastuullinen kritiikkini tähän blogitekstiin on se että mielestäni tämä blogisti julistaa tässä blogissaan vastuuttomalla tavalla yksipuolista ja yksisilmäista manipuloivaa propagandaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #11

Tunnustat siis somen vaikuttavan uutisointiin eli somettajat päättävät uutisoinnin oikeellisuudesta.

Esimerkissäni lähestyin Haapalaa ja Ilta-Sanomia sähköpostitse aiheesta, minkä jälkeen Haapala tai Ilta-Sanomat eivät vastanneet. Edes JSN ei ottanut käsittelyyn.

Ei ole kyse mistään vastuullisesta ja vastuuttomasta. Fakta, että 80 % kansasta on paljon enemmän kuin 68 % äänioikeutetuista, ei ole mielipide vaikka sen kannalla olisi useampi.

Voin sanoa samaa, että Haapala julistaa maan suurimmassa uutismediassa vastuuttomalla tavalla yksipuolista ja yksisilmäista manipuloivaa propagandaa, mutta se onkin vain mielipide.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Voin sanoa samaa, että Haapala julistaa maan suurimmassa uutismediassa vastuuttomalla tavalla yksipuolista ja yksisilmäista manipuloivaa propagandaa, mutta se onkin vain mielipide."

Yleisradion toimittajat yleensä levittävät tietoa hyvin vastuullisella tavalla.

Yksisilmäistä, yksipuolista manipuloivaa propagandaa esitetään lähinnä meidän itäisen naapurimaamme mediassa, mutta koska se on niin manipuloivaa, se propaganda leviää myös siellä missä lehdistö on vapaa, ainakin somessa, siis myös täällä Suomessa. Sanan levittämistä edistää Putinin trolliarmeija.

Onneksi tämä manipuloiva tyyli ei ole tarttunut vielä valtamediaan. Siinä on omat riskinsä olemassa että näin kävisi, eli voidaan pelätä että tämä Putinin trollien levittämä agitaatio tarttuu myös valtamediaan.

Valtamediahan on kaupallista ja manipulaatiolla voidaa kyllä myydä.

Jo nyt osa kansaa on manipuloitu, manipulointi tehostuisi jos se leviäisi valtamediaan. Todennäköisesti manipulointitekniikalla voitaisiin saada hyviä taloudellisia tuloksia.

Median edustajista mm. eräs kaimani on jo täällä USarissa harjoittelemassa ja hiomassa omaa manipulointitekniikkaansa. Aikoo ilmeisesti pistää sillä tavalla rahoiksi jossain vaiheessa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #17

"Yleisradion toimittajat yleensä levittävät tietoa hyvin vastuullisella tavalla."

Yleensä. Hyvä, että tiedostat tämän itsekin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Yleensä. Hyvä, että tiedostat tämän itsekin."

Toimittajat ovat ihmisiä ja yksilöitä ja heitäkin on mahdollista manipuloida ja käyttää manipulaattoreina.

Putinin trollit voivat manipuloida toimittajan kuten tavallisen blogistin.

En kuitenkaan usko että olisi todennäköistä että blogissa mainittu Timo Haapala olisi Putinin trollien manipuloitavissa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #20

Aika kapeakatseista, että vain Putinin trollit olisivat kykeneviä manipuloimaan toimittajia.

Haapala on tainnut manipuloida näkemystäsi, että vain Putinin trollien manipulointi olisi haitallista vaikka hallitus tekee kansalaisten mielipiteiden vastaisia päätöksiä kuten sote.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Aika kapeakatseista, että vain Putinin trollit olisivat kykeneviä manipuloimaan toimittajia."

Olet täysin oikeassa tässä asiassa, mutta se ei tarkoita sitä että hyväksyisin kaikki ajatuksesi?

"Haapala on tainnut manipuloida näkemystäsi, että vain Putinin trollien manipulointi olisi haitallista vaikka hallitus tekee kansalaisten mielipiteiden vastaisia päätöksiä kuten sote."

Haapalaa ei tästä nyt voi syyttää. Haapala on asiallinen ja hyvä toimittaja.

Tästä voi nyt syyttää ihan minua. Se oli minun oma kömpelö ja huono havaintoesitykseni, yritys demostroida siitä miten manipulointi tapahtuu käytännössä.

Putinin trollit on paljon minua taitavampia. Ne ujuttautuvat uhrinsa aivoihin salaisia käytäviä pitkin, käyttäen hyväkseen tiedostamattomia vaistoja ja salaisia tunteita, kuten myös ihan tavallisia tunteita. Ihminen ei edes huomaa sit kun Putin kaivautuu oman aivokuoren sisään, täyttää sen ja jää sinne asumaan.

Joo. Hallituksen edustajille ovat tärkeitä asioita maakunnat ja ns, valinnanvapaus. Ihmisten hoito ja siitä yhteiskunnalle aiheutuvat kustannukset ovat heikkoja.

Sote pitäisi kaataa. Varmaan se kaatuukin, sillä hallituksen edustajiltakin näyttää usko kadonneen. Manipulointiyritykset hallituksen soten puolesta ovat heikkoja ja muodollisen tuntuisia. Esitys kaatunee, mikä olisi hyvä asia.

Pekka Iiskonmaki

''Lupaukset 100€/kk lisää eläkkeeseen etc. eivät enää vakuuta sitä suurinta osaa sorretuista.''

SDP puhuu niin totta kuin osaa ja Kepu pettää aina.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#6 ” Media on kansan vihollinen niin persujen kuin Trumpinkin retoriikassa.

Mitä pitäisi tehdä kansan vihollisen taltuttamiseksi. ”

Vihollinen ? Ehkä reliikki.. Toisin kuin vielä 70- 80 luvulla , jolloin media istui kiltisti ja teki mitä käskettiin. Tiedottamisesta on yht`äkkiä tullut nopeaa ja joka suuntaan liikkuvaa, eikä tiedottamista voi valtiovalta tai toimittajakunta enää tiukasti ohjailla ja hallita. Pts. ehkä Kiinassa, tai Pohjois Koreassa, joissa mm ssa netin käyttöä rajoitetaan valtion toimesta.

Esimerkkinä tiedon kulun horisontaalisesta nopeudesta on mm ssa pikaviestimien käyttö ja käytön nopeat seuraukset.

Isoin harmi nykyään päättäjille lienee onkin sähköisen mediakentän täydellinen hallitsemattomuus. Mitä enemmän tiedottamista aitten yritetään suitsia tai valvoa, niin sen enemmän vastaavasti ihmiset hakevat tietoa muualta. Mielenkiintoista nähdä, mihin tämä tiedottamisen hallitsemattomuus aikanaan johtaa.

Veikkaan, että sähköisen horisontaalisen tiedottamisen vaikutukset tulevat olemaan jatkossa paljon suuremmat, kuin edes osataan kuvitella.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Halla-aho on viimeinen ihminen, joka on selkärankainen tai kunniallinen. Viimeiset rippeet hävisi, kun puolusti Hakkaraisen seksuaamista väkivaltaa tai alkoi inistä lainkuuliaisuuden perään.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hallis kuuluu järki-ihmisten harvalukuisaan heimoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Opetuslapset hyväksyvät aina kaiken mitä mestari sanoo.

Hyppää, sanoi Halla-aho ja seuraajat hyppäsivät.

Tiettyjen piirien jumalolento, jonka poliittiset ansiot ovat = ?

Ei karismaa, eikä kykyä toimi kenenkään kanssa yhteistyössä, no Suomelle tämä on siunaus, sillä tämän vuoksi ei tarvitse persuja koskaan katsoa hallituksessa asioista päättämässä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho on pelkkä pelle.

Liikaa kirjoja, vähemmän ajattelua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomessa ollaan nähty viimevuosikymmeninä monia "uusia" puolueita on ollut SKYP:a, Pop:a, Nusua, remonttiryhmää, Liberaalien uutta paluuyritystä ja viimeisimpänä persut. Se, etteivät nämä puolueet, persuja lukuunottamatta ole lähteneet liitoon niin turha siitä on tiedotusvälineitä tai "vanhoja puolueita" syyttää. Jos puolueelta puuttuu selvä ideologia, päämäärä, kuten mm. persuilta puuttuu, niin tähdenlennoiksi ne tulevat jäämään. Jk. Suomessa on vallalla sellainen harha, ettei Ruotsissa keskusteltaisi maahanmuutosta, kyllä keskustellaan, ruotsalainen keskustelukulttuuri, diskuteeraus, on sivistynyttä, eikä yhtä repivää kuin Suomessa, jota varsinkin persut harjoittavat.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Näinhän se menee. Huvittavinta tai säälittävintä, miten vain. No lienee se, että näillä "mediavaikuttajilla" on vääristynyt ego. Haapalan teksti on tästä hyvä esimerkki. Toki jos hän kuvittelee olevansa hallituksen tekijä ja vielä ennen vaaleja, niin suotakoon.....

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Paljonko persujen kannatusluvut ovat nousseet viime vuodesta, tai vaikkapa viime vaaleista?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Max, vaikea sanoa. PS:n kannatusluvut kun mitataan vasta vaalien jälkeen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olipa nokkela vastaus. Kannatusta kyllä mitataan myös vaalikauden aikana. Mikäli en ole aivan väärin nähnyt, persujen kannatus on alle kymmenen (10) prosenttia. Siis siinä ruton ja koleran välillä. Noilla luvuilla ei oikein kolkutella hallituksen ovia, eikähenkilögallerianne habituskaan hyvää lupaa. Olette vähän samanlainen täkypuolue kuin SMP aikoinaan. Tietysti lukuunottamatta sitä, että typeriä skandaaleja SMP ei oikein saanut aikaan, teillä taas porukka ei ole oikein oppinut salin tavoille hollitupalaisina.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #34

Kuten sanottu, kattellaan kannatus vasta kun äänestystulos on selvillä.

Käytöstavoista sen verran. Varmaan olen saanut hyvän kotikasvatuksen, koska ei tulisi mieleenikään arvostella esim. ystäviäni, jotka ovat Demarien tai Kokoomuksen kannattajia ja yleistää, "että joo tehän ootte vain niitä." Ei koskaan.

Se, että mainitsit tuon "salin tavoille" no antaa olla, mutta toki siitä voi päätellä aika paljonkin. Sven Dufva ei kuulu kaveripiiriisi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

No, tuskinpa se siitä noin kymmenestä mihinkään nousee. Teiltä puuttuu uskottavuus.

Ei myöskään työmies Putkonen kuulu kaveripiiriini, ja hän on sentään ihan olemassa oleva henkilö toisin kuin Sven Dufva, joka kuuluu fiktion puolelle.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #36

Hauska sana tuo "tuskinpa". Onko se fictiota tai factaa? Kaarina vaikenee.....

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Molemmat käyttämäsi vähän hienommat sanat kirjoitetaan k:lla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset