selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Valkoinen roskaväki

Jari Tervo lanseerasi nimityksen valkoinen roskaväki reilu pari vuotta sitten. Mitä ilmeisimmin hän eritteli värin ja tulotason perusteella tietyn osan kansalaisista tällaiseksi roskaväeksi. Mikäpä siinä, sillä ainahan tuollaiset paremmissa piireissä pyörivät nousukkaat ovat mollanneet vuosi kymmeniä sitä kansanosaa, jotka ovat "aikaansaamattomia" vätyksiä ja yhteiskunnan riippakiviä. Roskasakkia, jotka joutuvat pienen palkkansa lisäksi hakemaan sossusta tukea. Puhumattakkaan asunnottomista ja yhteiskunnasta hyljättyjä. Toisin sanotusti pienituloisia tai köyhyysrajan alla eläviä duunareita ja yrittäjiä. Roskaväkeä ei siis ole mikäli väri on valkoisesta poikkeava. Parempaa rasismia, eikä kukaan puuttunut.

Kirjailijoilla ja parempiosaisilla näyttäisi olevan tällainen yhteinen piirre väheksyä oman kansansa vähempiosaisia. Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosa on kuitenkin se osa, joka on enemmistö. Tällä valkoisella roskaväellä ei välttämättä ole varaa ostaa Sofi Oksasen tai Jari Tervon tuottamaa paskaa ja vaikka olisi, niin silti yhtä sivistymättömänä heidän mielestään duunari ja vähävarainen heräisi seuraavana aamuna. Parempi väki voi käydä nussimassa alaikäisiä neekerityttöjä afrikassa, kuten Jörn Donner teki. Se on ihan ok. Paremmille. Ihmetellä kuitenkin täytyy, että edelleen nämä juuri puusta alas laskeutuneet ja lusikkaa sekä haarukkaa käyttämään oppineet valkoinen roskaväki antaa äänensä itseään vastaan toimiville!

Siitä on vain 3 vuotta, kun Jari Tervo kirjoitti nämä kuuluisat sanat "valkoinen roskaväki" Ylen suosiolla. https://yle.fi/uutiset/3-8336058

Kirjoituksensa hän päätti näin: "Eivät nämä rasistit mitään syrjäytyneitä ole. Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä". Nyt voisin kysyä Tervolta, että mitä väkeä ne siellä Ruotsissa ovat, kun polttavat autoja sekä kivittävät ihmisiä? Tuo päivä on kohta todellisuus myös täällä valkoisen roskaväen keskuudessa, ellei paremmatkin ihmiset myönnä totuutta ja vaadi muutosta.

Vaalit lähestyvät ja pommin varmaa on se, että maahanmuutto on näiden vaalien yksi keskeisimmistä teemoista. Ja sen huomaa jo nyt. Puolue toisensa jälkeen on avannut aiheesta mielipiteitä ja suuntaviivoja jotka kuinkas ollakkaan peesaavat jo ajat sitten perussuomalaisten ehdottamia esityksiä. Voiko kukaan luottaa näihin populistisiin esilletuloihin sellaisten puolueiden kohdalla, jotka ovat koko ajan toimineet päin vastoin? No ei voi. Tai voi kun on yksinkertainen ja puolueuskollinen. Ilman aivoja. Jos haluaa pettyä heti vaalien jälkeen, niin äänestäkää Harakkaa! Se vie kaiken kiiltävän pesäänsä.

Vaikka maahanmuuttopolitiikka onkin keskiössä, niin fiksuimmat tietenkin kääntävät katseensa sote/maakuntauudistukseen josta maahanmuuton ohella varmasti tullaan käymään vääntöä. SDP:n jarruttelu ja vaihtoehdon puute tulee näkymään vaalituloksessa niin, että kokoomus on sittenkin pääministeripuolue. Tältä pohjalta onkin mielenkiintoista seurata hallitusneuvotteluja. Melko varmaa on myös se, että perussuomalaiset on pakko ottaa hallitusneuvotteluihin mukaan, sillä kaikesta painostamisesta huolimatta valkoinen roskaväki käy uurnilla. Valkoinen roskaväki on se väki joka vaalien alla kelpaa kaikille, mutta ei se väki ole yhtään tyhmempää, kuin parempi väki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jari Tervon USA:sta varastama white trash - termi tarkoittaa rikollista, köyhää, huumeita käyttävää ja lukutaidotonta valkoista väestönosaa.

Kirjailijana Tervo luonnollisesti kammoksuu erityisesti lukutaidottomia suomalaisia, jotka eivät osta tai edes lue hänen kirjoittamiaan kirjoja.

Tässä mielessä hän ei vaikutakaan miltään järjen jättiläiseltä halutessaan maahamme yhä enemmän lukutaidottomia ja suomen kieltä osaamattomia turvapaikanhakijoita.

Toisaalta Jari Tervolle riittää mielikuvitusta, jonka avulla hän pystyy pakenemaan arkipäivän todellisuutta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä". Nyt voisin kysyä Tervolta, että mitä väkeä ne siellä Ruotsissa ovat, kun polttavat autoja sekä kivittävät ihmisiä?

Hassu kysymys, kun vastaus on edellisessä virkkeessä. He ovat roskaväkeä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kysymyksessä ei ollut mitään hassua. He eivät siis ole yhteiskunnan ulkopuolelle pudonneita etc... vaan roskaväkeä? Kertoisitko vielä värin kuten Tervo?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei noilla määreillä tarvita enää väriä mihinkään. Roskaväki on syrjimätön termi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosa on kuitenkin se osa, joka on enemmistö."

Niinhän te luulette. Valkoinen roskaväki on vähemmistössä. Persujen kannatus ei nouse yli 50 prosentin. Tavallisista, asiat asioina ottavista, tolkun kansalaisista on reilusti yli 50% äänestäjistä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Te luulette? Ketkä me? Roskaväkeä eivät ole minkään puolueen kannattajat, vaan kaikki paremman väen alapuolelle katekoroidut ihmiset! Heidän mielestään väärin ajattelevat.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Te elättelette uskoa siitä, että olette enemmistössä. Se siitä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #5

Ihan tilastollisesti pieni- ja keskituloiset ovat enemmistö. Se siitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Nythän ei ollutkaan kyse pienituloisista. Onko joku kutsunut heitä roskaväeksi?

Blogistihan määritteli ketä olemme arvioimassa, eli ”huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosa”. Aivan varmasti ovat vähemmistö, vaikka en voi sitä datalla osoittaakaan. Käsitykseni perusteeksi riittää, että valtaosa suomalaisista ovat tolkun ihmisiä. Eivät he vihaa homoja tai muukalaisia. Kaiken maailman käärmeöljynmyyjät vain koittavat vääntää poikkeavan normaaliksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

Se oli Jari Tervo joka noin määritteli. Ei blogisti vaikka niin yrititkin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

En oikein osaa sanoa, mikä on aiheuttanut blogistin purkauksen. Kovin harva Suomessa kuuluu ns. eliittiin. En usko paljastavani mitään suurta salaisuutta, jos sanon, että ei Jari Tervokaan siihen kuulu. Saattaisi haluta kuulua, mutta ei kuulu.

Kovin harva Suomessa kuuluu myöskään roskaväkeen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Roskaväki on katsojan silmissä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#9
Roskaväki on katsojan silmissä.
..........

Jos silmäsi näkevät ihmisiä jotka heittelevät toisia ihmisiä kivillä ja polttopulloilla niin kerro meille mitä ne sinun silmäsi näkevät?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Eliitin olemukseen kuuluu, että se on harvalukuinen, sama pätee roskaväkeen. Tolkun ihmiset tiedostavat, että elämme epätäydellisessä maailmassa, jossa on ongelmia, joita on hankalaa ratkaista. Osa ongelmista on toki ratkaistavissa, huono uutinen on se, että uusia ongelmia tulee vaikka entisiä saataisiinkin ratkaistua. Osa ongelmista on sen laatuisia, että niitä ei voi ratkaista mutta niiden seurauksia voi lieventää. On myös ongelmia, joita ei voi ratkaista eikä niiden seurauksia lieventää vaan niiden kanssa on opittava elämään.

Valitettavasti populistiset poliitikot saavat ajattelukyvyltään heikkoja yksilöitä löytämään viholliskuvia, löytämään yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin ja uhriutumaan milloin minkäkin ideologian nimissä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kuulostaa ihan Taisto Sinisalolta! Ehkä ne samanlaiset ihmiset on nyt perussuomalaisissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Mitä ilmeisemmin”, En muista Tervon kirjoittaneen mitään valkoisen roskaväen tulotasosta. Kannattaisi sinunkin lukea kirjoja, niin et syyttäisi suomalaisia kirjailijoita vähempiosaisten halveksimista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ulkoisten tunnusmerkkien perusteella roskaväki viihtyy Helsingin Kallion kaupunginosan liepeillä. Sinänsä ristiriitaista on se, että samainen kaupunginosa on tunnettu erityisen kallista neliöhinnoistaan suhteessa asuntokannan ikään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä nämä ulkoiset tunnusmerkit ovat, joista tunnista valkoisen roskaväen? Ihonväri tietysti, mutta muut?

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Tervo, ylen lellikki ,järjestelmän propagindisti , kuin entisajan Bobrikof

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ymmärrän Sepon purkauksen, mutten voi muuta sanoa kuin sen, että edessä on mielenkiintoiset eduskuntavaalit. Saa nähdä miten käy, kuinka Tervon "roskaväki" äänestää ja mikä on kenenkin lopullinen kannatus. Potentiaali ainakin nukkuvissa on valtava ja siellähän sitä roskaväkeä taitaa riittää. Politiikan tutkijat povaa perussuomalaisille kolmatta jytkyä, joten maahanmuutosta keskusteltaneen vaaleissa ja paljon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Riehuisiko Ruotsissa monikulttuurinen roskaväki?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Alun perin valkoista amerikkalaista roskaväkeä, siis valkoisten itsensä nimittäminä, olivat Mississippijoen suistomailla asuvat kreolit sekä Appalakkien vuoristoissa asustelevat sisäsiittoiset ja kouluja käymättömät redneckit.

Heistä oli monikulttuurisuus kaukana, ellei salametsästystä ja viinan salapolttoa lasketa kulttuuriksi.

Voisin kuvitella, etteivät Ruotsin autonpolttajat edes tunne sanaa kulttuuri, saatikka harrasta sitä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Eikö Tervon käyttämä termi edusta nykyisin rasismia ja vihapuhetta? Se kohdistuu ihonväriin ja herjaa erästä (tosin tarkemmin määrittelemätöntä) kansanryhmää.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, että ei kirjailijan tarvitse olla sivistynyt ihminen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Se on myös hyvä esimerkki siitä, että moralisointi ja moraali ovat usein suorastaan vastakkaisia asioita.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Juuri siitä on tässä kysymys.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Tervon tokaisu "valkoisesta roskaväestä" kohdistui kantasuomalaisiin jotka heittävät polttopulloja vastaanottokeskuksiin joissa on myös lapsia ja siksi tuo ilmaisu on kyllä hyväksyttävissä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tuo Tervon tokaisu "valkoisesta roskaväestä" kohdistui kantasuomalaisiin jotka heittävät polttopulloja vastaanottokeskuksiin"

Tuollainen jälkikäteen selittely ei toimisi puhuttaessa toisenvärisestä roskaväestä vaan valtakunnansyyttäjä nostaisi syytteen alta aikayksikön jos sanojana olisi perussuomalainen poliitikko. Ne kahdet standardit taas tässäkin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä sain täällä usarissa varoituksen, kun nimitin paria kännissä öykkäröinyttä haittakansallismielistä valkoiseksi roskasakiksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Makkonen. höpö, höpö, näyttöä tuosta väittämästasi ei sinulla ole, eikä tule.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-aho/ kiihotus kansanryhmää kohtaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset