selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Ruotsin television viimeinen vaaliväittely

Ruotsin television viimeinen vaaliväittely käynnissä.  https://areena.yle.fi/1-50007378

Eipä poikkea juurikaan vastaavasta Suomalaisesta. Sen mitä huonolla ruotsilla olen ymmärtänyt, niin ratkaisevaksi aiheeksi myös ruotsissa on noussut maahanmuuton ongelmat. Sama toistunee Suomessa.

 

Jos jotain yhteläisyyttä pitää vetää, niin "puolueettomasti" juontajat ohjaavat keskustelua. 

 

Näyttäisi siltä, että paniikista päätellen ruotsidemokraatit saavat jytkynsä!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Maanantai Ruotsissa tulee olemaan monille "musta maanantai".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jännitystä on täällä ilmassa. Suomen kansalaisena saan äänestää vain kunta- ja läänivaaleissa. Saa nähdä kuinka moni uskaltaa äänestää ns. sydämensä mukaan (SD:tä).

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mielenkiinnolla seurannut ja mikäli entiset merkit pitävät paikkansa, niin Maanantaina nousee euroopassa "paskamyrsky" ruotsin väärästä tuloksesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Maanantaina nousee euroopassa "paskamyrsky" ruotsin väärästä tuloksesta."

Miksi nykyään äänastetään niin usein väärin?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Öööö.... voisiko olla niin, että oiken äänestäneitä on vähemmän?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Miksi nykyään äänestetään niin usein väärin”? Hörhöpuolueiden kannatus jää luonnostaan 10-20%. Idioottien määrä on luonnostaan vähemmistö.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Määrittelisitkö vielä tarkemmin idiootit ja hörhöpuolueet? Mitä äänestäjäkuntaa nuilla termeillä tarkoitat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toivottavasti ne pääsee hallitukseen asioista oikeasti päättämään, siellä se veri sitten punnittaisiin, ja lopputulos olisi varmasti sama kuin Suomessa.

Taitaa kuitenkin olla niin, ettei hallituspaikka edes kiinnosta, niin on tietysti helpompi toimia, kun ei ole vastuuta mistään.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ei tietenkään pääse.

sehän on ennakkoon jo kerrottu.

veikkaan n.18,98 % äänistä

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Olisi suuri häpeä demokratian kannalta mikäli vaalivoittajaa ei noteerettaisi hallitusneuvotteluissa.

En pidä ollenkaan mahdottomana, että Suomessa sama ilmiö toistuisi. Varovasti veikkaan, että perussuomalaiset ovat kolmen kärjessä keväällä, kun äänet ovat laskettu. Toteutuisiko demokratia tuolloin, vai kieltäytyisivätkö muut demokratiasta?

Ja kyllä! Kun riittävästi kannatusta on tullut roskaväen äänestyslappuihin rustaamana, niin hallituspaikat kiinnostavat myös menestyneiden puolueiden edustajistoa. Tämähän nähtiin jo viime vaaleissa. Perussuomalaiset lähtivät mukaan hallitusvastuuseen ja pysyivät rintamassa aina niihin päiviin asti, kunnes petturit hajoitti puolueen. Kahtiajako tapahtui niin, että hallitusohjelmasta luistettiin sen joukon myötä, joka jäi hillotolpille hallitukseen ja periaatteista, sekä hallitusohjelman vaateista samalla luovuttiin oman edun nimissä. Tätä ei sovi kenenkään edes kiistää, tai tekee itsestään typeryksen!

Soinin suojatit ja silloinen kärpäslauma kakan ympärillä ensimmäisenä tuki Kreikkaa. Puheet ennen vaaleja oli aivan toista. Seuraavaksi rankaistiin duunareita ja rajat auki politiikka kelpasi. Äänestäjiä kustiin silmään ihan suoraan pippelistä ja tuosta pippelistä piti kiinni itsensä ylle korottanut Timo Soini!

Se äänestäjäkunta, joka oli valjastettu jytkyn taakse ja se äänestäjäkunta joka uskoi Soinin populismiin petettiin todella karkeasti. Tämä petetty osa on käsittääkseni prosentuaalisesti melko suuri joukko. Puhutaan varmaan sadoista tuhansista ihmisistä.

Poliittisen menestyksen vastuu on tietenkin kannettava. Ellei menestynyt puolue sitä kanna ja toteuta, niin seuraumukset ovat edessä. Valitettavasti äänestäjien muisti on vain muutaman kuukauden mittainen. Ja vielä valitettavampaa on puoluepoliittinen sitoutuminen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Annie Lööf pärjää yllättävän hyvin. Ulf Kristensson voittaa kahdenkeskeisissä Stefan Löfvenin 6~0. Jimmie Åkesson on illan pettymys. Ihan kuin hän tyytyisi altavastaajan rooliin, vaikka pitäisi haastaa. Miksi olla puolustuskannalla, kun tulee oppositiosta?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

voi se vaikuttaa kun uhataan henkeä ja lapsen henkeä.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018090722011864...

Ihanaa miten demokraattista kivaviestiä

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Voi olla niin, että vaikuttaa. Pettymys silti. Mielestäni Åkesson on kuitenkin aiemmin parantanut juoksuaan vuosien mittaan. Ollut aktiivinen muissakin kysymyksissä, kuin maahanmuutto. Ainakin vähän. Nyt jäi vähän sellainen ollo, että oli veto pois.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #17

no se riittää että se jää mieleen ja vaivaamaan , vaikuttaahan se

Voi Ruotsi parkaa kun tuollaista paskaa kohdistetaan lapsiin

On se allahi suurin joo!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Ruotsissa jokaisella on yksi ääni, vaikka olisi kuinka suuri. Ei Allahista kannata välittää sen enempää, kuin muistakaan kengänkuluttajista.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #24

Uhkausvideossa taidettiin mennä Isis/Allahu Akbar teemalla

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Omakohtaisesti huomaan, että pärjääminen näyttäisi olevan kuulian vastaanottimesta riippuvainen. Avoin ja kriittinen tarkastelu (täytyy myöntää) tukee kyllä yleisilmettä, mutta en nyt enää loppuvaiheessa nosta ketään ylitse muiden.

Yhden asian nostaisin esille ihan puolueettomasti. Kaikki edustajista on näköjään käynyt esiintymisvalmennuksessa, mikäli vertaamme suomalaisiin puoluejohtajiin. Nuissa vastakkain haastatteluissa oli selvästi nähtävissä, että jokaiselle oli opetettu kameran edessä esiintyminen. Suomessa tullaan tässäkin jäljessä.

Onko tuollainen teennäinen esiintyminen sitten hyvä vai huono asia, niin kukin päätelköön itse. Läpi se joka tapauksessa paistaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jan Björklund heitti illan parhaan.

Socialisterna bekämpar rikedom. Liberalerna bekämpar fattigdom.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh. ihan hyvä heitto. Ei sillä kyllä gallupeita vielä muutella.

Mieluustihan tätä katselee verrattuna moneen Suomen vaaliväittelyyn. Tulee ainakin vaihtelua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei muuteta, ei. Kunhan kolahti.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ramin kanssa samaa mieltä. Naapurin vaaliväittelyn seuraaminen avartaa tulevaa kotimaista väittelyn seuraamista. Ehkäpä tuosta naapurin väittelystä voi poimia halutessaan muutamia piirteitä?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Katsoin...Åkeson ihmeellisen vaisu, ei paljonkaan uutta sanottavaa. Ja jos liberaalien paskapuheeseen on uskominen, niiden johdolla kaikki svedut ovat yhtäkkiä ihmeen kautta rikkaita ja onnellisia..

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Annie Lööfin kiukustuminen ja maltin menetys purkaantui debatissa Äkessonon kommentista, (SVT)

Att det är så svårt för utrikesfödda att få jobb beror på att de inte är ”svenskar” och inte ” passar in i Sverige”, sade Jimmie Åkesson (SD) under SVT:s slutdebatt. Något som fick Annie Lööf (C) att slå näven i bordet.

– ”Bara invandrare får jobb så kommer allt att lösa sig” – det har de sagt hela tiden. Det händer inte, det blir inte så. Därför måste man ställa frågan varför det är så svårt för de här människorna att få jobb. Det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige, sa Åkesson (SD).

Paheksuntaa, kauhistelua ja pöyristelyä herätti etenkin tuo viimeinen lause : Det är för att de inte är svenskar.

Työttömyyslukujen mukaan ulkomaalaisten työllistyminen on heikkoa. Afrikasta tulleiden osalta 27,3 %. Maassa syntyneiden 4,4 %.

https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/In...

Edit : SVT n toimittajkunta irtisanoutuu Åkesonin yleistämisestä. Ei ehkä yllätys tuo. Tilastot puhuvat numeroilla, sanoilla ei pidä yleistää.

”Det var grovt generaliserande”
Eva Landahl, ansvarig utgivare för SVT:s valprogram, förklarar varför SVT väljer att ta avstånd från kommentaren.

– Att invandrare pekas ut som en grupp som inte är svenskar och inte passar in i vårt land är ett grovt generaliserande uttalande, säger hon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ruotsidemokraateilla on noussut vaalivoitto hattuun, vaikka yhtään ääntä ei ole vielä laskettu. Anteeksipyyntöä tuosta jupakasta vaatii... ruotsidemokraatit!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WL5v6K/sd-kal...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Aika mielenvikaista että jotkut kannattaa sellaista että demokraattisessa maassa muutaman miljoonan ihmisen äänestyslapuilla pyyhitään rektumi ja heitetään roskiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kuinka monta on muutama? Lienee enemmän kuin pari. Aika optimistinen arvio, kun äänioikeutettuja on 7,5 miljoonaa. Jos oletamme äänestysaktiivisuudeksi 75%, olisi kaksikin miljoonaa ääntä 36%.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Roskaväki heitetään roskiin. Demokratiassa sekä diktatuurissa. Erona on yleensä vain roskakorin koko.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset