selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

SDP:n mahalasku alkoi. Rinne on vaaraksi!

Antti Rinne ja vihervasemmisto teki emämunauksen esittämällä Timo Soinille epäluottamusta.
Jos katsotaan mistä alkoi SDP:n nousu, niin se ajoittuu tuonne Perussuomalaisten kahtia jakaantumisen jälkeen.

Sen kummempia päättelemättä iso osa Soinilaisia siirtyi pikku hiljaa demareiden taakse, mutta nyt tulemme näkemään seuraavassa gallupissa kuinka nämä kannattaja poistuvat Rinteen munauksen myötä pois. Osa takaisin Perussuomalaisiin ja osa kokoomukseen tai keskustaan.

Kun puoluejohtajalta puuttuu poliittinen pelisilmä, niin pienikin lapsus saa aikaan joukkopaon. Näin kävi jo Vihreiden Touko Aallolle ja seuraavaksi Antti Rinteelle. SDP tulee tarvitsemaan vielä kipeästi AY-rettelöintiä avukseen ennen vaaleja, mikäli aikoo pääministeripuolueeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Joskus politiikassa voi olla kyse muustakin, kuin suosion kalastelusta. Ulkoministerin tehtävänä on toimia Suomen edustajana maailmalla, ei omien uskonnollisten fiilisten ja uskomusten esittelijänä. Jos seuraava ulkoministeri olisi vaikka kommari, nämä Timpan ymmärtäjät huutaisivat kuola poskella, ettei tuommoisia saa lausua Suomen nimissä, jos hän esittelisi omia uskomuksiaan jatkuvasti virallisissa tilanteissa ulkoministerin arvovallalla. Timpalla ei vaan pysy homma hanskassa. Entisen laiskuuden ja passiivisuuden lisäksi hänelle on tullut yhä suuremmassa määrin tarve höperöidä omia juttujaan sen sijaan, että toimisi isänmaan asialla siinä tehtävässä, joka hänelle on uskottu.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En ota kantaa ollenkaan tuohon Soinin mölinään. Blogissa keskustellaan melko varmasta ilmiöstä joka seuraa vihervasemmiston ja etenkin SDP:n kohdalla.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Se voi olla, että demarit tosiaan menettävät taas osan niistä kannattajista, jotka aiemmin loikkasivat Soinin kelkkaan. Toisaalta Rinteen keskilinjan "tolkun" ihmisten kosiskelu voi pitää heidät vielä mukana.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #3

Tavallaan tuo lähestyminen maahanmuuttopolitiikassa perussuomalaisten linjoille voi kääntyä vastaan ja lisätä näin perussuomalaisten kannatusta. Kovin mini puolue on viime aikoina kääntänyt kelkkaansa. Hmmm?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #4

Totta. Persujen myötäily saa PS:n näkemykset tuntumaan perustellummilta ja yleisesti hyväksytyiltä. Silloin on pienempi kynnys äänestää suoraan persuja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #5

Syntyy uskottavuusongelma, jos on tähän asti huutanut "Rajat auki!" ja sitten yht'äkkiä onkin "keskitien kulkija"

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #6

Minusta demarit eivät kyllä puolueena ole kovin paljoa huutaneet rajoja auki vaan pakolaisten parempi auttaminen on ollut enemmän joidenkin yksittäisten demarivaikuttajien tavoitteena. Jo Jutta Urpilainen veti aikoinaan tiukkaa "maassa maan tavalla"- linjaa ja Rinne sitä nyt jatkaa. Mielikuvista huolimatta linja on vakaa mielestäni.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #7

"Jo Jutta Urpilainen veti aikoinaan tiukkaa "maassa maan tavalla"- linjaa"

Muistaakseni Jutta Urpilainen pantiin puolueen taholta katumaan "maassa maan tavalla"-lausahdustaan. Ainakin hän selitteli sitä jälkeenpäin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #6

Kuka on huutanut "rajat auki"?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9

Googleta vaikka open borders tai rajat auki ja siinä pariksi päiväksi tehtävää. Rajat ovat käytännössä auki, mikäli niiden valvonta ei toimi. Suomessa poliittiset puolueet järjestään tulkitsivat aikaisemmin rasistisiksi kannoiksi ne kannat, joita ovat nyt alkaneet itse kannattaa. Ei ihme että moni voi olla ihmeissään. Olivatko nuo puolueet ennen väärässä, vai ovatko ne nyt rasistisia itsekin?

Voit tietenkin katsoa vaikka presidenttimme Sauli Niinistön kantoja eli rajat ovat auki esim. mikäli täysin turvallisesta Ruotsista tuleva vain kehittelee sanan "asylum".

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001111618.html

"– Käytännössä se toteutuu niin että jokainen, joka osaa sanoa ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, Niinistö muistutti.

– Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta, Niinistö jatkoi.
"

Presidenttimme on tuossa kohtaa aivan oikeassa. Siitä voi jokainen vetää loogiset johtopäätökset mikäli ei maailmankuva liikaa mullistu ja haluaakin elää fantasiassa. Tilanne tulee seuraavina vuosikymmeninä vain kiihtymään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #12

Minä mitään googlettamaan ala. Esitin hyvin yksinkeraisen kysymyksen, kuka on huutanut "rajat auki"? Kai teillä nyt joku nimi on antaa väitteen tueksi ja vaikka linkki tapahtuneeseen huutoon. Siihen tyydyn.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

"Minä mitään googlettamaan ala"

No älä ala. En isolle miehelle jaksa montaa kertaa kehoittaa tiedon etsimistä. Ellei noin yksinkertainenkaan toimi, niin tuskin toimii mikään muukaan.

Oma presidentti ei kelpaa eikä kelvanne epäonnistunut Stefan Löfvenkään:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4396224/Sw...

Turha on perustella, kun mielipiteet ovat jo täysin kovettuneet.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #18

Näkyy olevan isolle miehelle ylivoimaista kirjoittaa yksi nimi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #23

Eli ongelmasi lähtökohta on kirjaimellinen tulkinta (oletko Raamatun suhteenkin kirjaimellisesti tulkitseva, tai mihin uskotkaan?).

Lähtökohta:
"Syntyy uskottavuusongelma, jos on tähän asti huutanut "Rajat auki!" ja sitten yht'äkkiä onkin "keskitien kulkija""

Mikäli et tuosta käsitä ettei sillä tarkoiteta pelkästään niitä, jotka kirjaimellisesti ovat lausahtaneet sanat "rajat auki", niin en voi auttaa ongelmiasi. Älä viitsi vängätä, koska et ole tyhmä. Tiedät aivan hyvin että sekä demareiden, Kokoomuksen, kepun mm. maahanmuuttolinjaukset ovat rajusti muuttuneet aikaisemmista vuosista, jolloin olisivat itse kuvailleet nykylinjojaan rasistisiksi tai mahdottomiksi. Samoin sekä mainitsemani presidenttimme linja että jopa Ruotsin pääministerin epätoivoinen yritys muuttaa linjaansa puhuvat entistä "rajat auki" linjaa vastaan. Älä edes viitsi teeskennellä että ottaisit joka sanan kirjaimellisesti. Aidosti myös on "rajat-auki" ihmisiä, mutta tutustu heihin itse, johon kehoitin googletusta (tai muuta hakukonetta). En voi vastata sivistyksestäsi, mutta halusit tietoa ja sitten taas et ja teeskentelet tyhmää. Höpsöä käyttää sinuun muutenkin aikaa eli seuraavat vähintään muutamat tunnit menevät perheelle. Voit leikkiä tyhmää vaikka sen ajan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #25

Vaikeaa on. Jospa annamme olla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #28

Suositeltavaa. Kaikkien kanssa vain ei voi löytää yhteistä näkemystä tarpeeksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #20

Huudetaanko siinä "rajat auki"?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #22

Osaatko käsittää mitään kirjaimellisen tulkinnan lisäksi? Et ole aidosti noin tyhmä, vaan teeskentelet.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9
    Salaisen muistion mukaan SDP suunnittelee kokonaisvaltaista uudistusta Suomen maahanmuuttopolitiikkaan. Eilen sunnuntaina 27.5.[2018] päivätyn muistion ovat laatineet varatuomari Peter Saramo sekä tasa-arvotutkija Marianne Laxén.

https://bit.ly/2CxmeGf

Muistiossa vaaditaan mm.:

"Humanitaarista maahanmuuttoa tehostettava

SDP:n tavoitteena on ensinnäkin pakolaiskiintiön nostaminen sekä työperäisen maahanmuuton tarveharkinnan korvaaminen kotoutusedellytykset huomioon ottavalla kiintiöjärjestelmällä.

Muistiossa esitetään seuraavia toimenpiteitä, jotta maahanmuuton mahdollisuuksista olisi hyötyä:

Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen maahanmuuttopolitiikan, jotta mm. työperäinen maahanmuutto ja kotoutus voivat toteutua parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla humanitaarisen maahanmuuton järjestelmää tulee tehostaa ja saattaa perustuslain arvojen mukaiseksi."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei monen puolueen kääntyminen maahanmuuttoasioissa ihan 180-asteista ole, mutta kyllä se tarpeeksi likelle alkaa kääntyä. Uskottavuus tuollaisen jälkeen on vähän niin ja näin, mutta ehkä osa äänestäjiä tuonkin nielaisee. Toki uskon itsekin lähes elinikäiseen oppimiseen ainakin parhaimmissa olosuhteissa ... eli ehkä jotkut aidosti ovat viisastuneet - tai sitten eivät ja tavoite on vain kannatuksen nosto sanoisi inhorealisti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Galluppien persuteella ei näytä kuitenkaan ihan kauhealta mahalaskulta, ja veikkaanpa, että kansasta liki 90% on samaa mieltä noiden puolueiden kannanotosta.

Se on selvä, ettei se mihinkään johda, mutta tälläkin tavalla saadaan äärimielipiteet esille ja keskustelun alle.

Politiikkaa tämä on.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Se on selvä, ettei se mihinkään johda,"

Heh. Mikäli et ole huomannut parin vuosikymmenen kehitystä EU-alueella, niin ihmettelen. Tilanteiden kehitys on johtanut moneenkin poliittiseen mullistukseen. Jopa kaikkein suvaitsevaisin maa Ruotsi on kaikkien merkittävien puolueiden johdolla kääntänyt linjaansa ja silti huomisissa vaaleissa voi tulla poliittinen myrsky. Tilastojen valossa seuraavat vuosikymmenet tuovat entistä enemmän maahanmuuttoaaltoa Eurooppaan, ja mikäli joku uskoo että siitä selviää ilman suuria mullistuksia on todellisuudesta täysin pihalla (jo nykyiset pienemmän aallot ovat mullistaneet politiikkaa täysin). Pitäisi löytää keinot selvitä edes joten kuten ok-tilassa moisista mullistuksista, jotka eivät jää pelkästään meille vaan myös lapsillemme ja heidän lapsilleen. Mikäli järkeviä keinoja ei löydy, niin ääripäät tekevät kohtuu ikävää jälkeä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikä yksin Ruotsin vaalit ole todellakaan vihreille ja vasemmistopuolueille aiheuttamassa kovaa hätää koko Euroopassa, sillä muutosaallot lyövät kovaa jokaisessa jäsenmaassa poliittisten puoluiden muutoksiin monissa muissakin kohdin eu-politiikassa. Koskee myös Ruotsin vaaleja. Kova pelko näyttää olevan puserossa myös unionin virkamiehillä ja vasemmistojohtoisten maiden päättäjillä. On monia asioita, joista olisi saatava tehtyä vielä tämän syksyn aikana päätöksiä. Sellaisia päätöksiä, joilla voisivat tilkitä ja estää populistipuolueiden suuremman valtaan pääsyn. Siinäpä sitä harmia onkin kylliksi.

https://www.politico.eu/article/eu-autumn-obstacle...

"The backdrop to all this is the upcoming 2019 European election, which is fast shaping up as a contest between pro- and anti-EU forces. Italian Interior Minister Matteo Salvini, the leader of the far-right League, has declared his desire to create a “league of leagues” that would unite Euroskeptics across the Continent."

"The senior EU diplomat said everything would come down to migration. “It’s migration that is the crucial point. It’s migration that has shifted Europe towards the far right. It’s migration that impacts everybody.”

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Galluppien persuteella ei näytä kuitenkaan ihan kauhealta mahalaskulta"

Eihän se vielä voi näkyäkkään, vaan vasta seuraavassa gallupissa. Ihan samaahan vihreät toitotti peppuläpsyn ja lentokone"kaappauksen" jälkeen, mutta kyselyhän oli suoritettu ennen nuita tempauksia. Nyt on sama tilanne sdp:n ja Rinteen kohdalla. Seuraavassa gallupissa näkyy.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Hyvä että Soinia näpäytetään. Ihan sama tekeekö sen mikä puolue. Kunhan joku. Siniset pystyvät "torveilemaan" mielin määrin kun Sipilä ja Orpo varovat yli kaiken että hallitus ei saa kaatua ennen kuin on saatu läpi rahamiesten (taustalla) ajamat tavoitteet

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Näin se menee. Tavallinen kansa ei maksa vaalirahoja ja järjestä kivoja pestejä poliittisen uran päätyttyä. Kaverikapitalismin nimissä periaatteilla ei ole mitään väliä, kunhan verorahat liikkuvat riittävällä vauhdilla kavereiden taskuun.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ans kattoo nyt. Minun mielestän tässä välikysymyksessä haisee vaalien läheisyys, mutta toisaalta sehän se on opposition virka, räksyttää hallitukselle.
Mitä T. Soiniin ulkoministerinä tulee, niin on hän minun vähimmäisvaatimuksen ainakin täyttänyt: yksikään naapurimaamme ei ole aloittanut sotilaallista väliintuloa, enkä usko, että tämän aborttilausunnonkaan vuoksi alkaisi.

Oma jännitykseni kohdistuu tässä lähinnä siihen, miten PeSun edustajat äänesstävät.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

veikkaan että Perussuomalaisten edustajat jättävät äänestämättä.

saa nähdä

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Poliittista peliä ilman muuta, mutta veikkaan Soinin sohimisen kopsahtavan demareiden omaan nilkkaa.

Sinisistä ei ole mitään vaaraa kenellekkään enää seuraavien vaalien jälkeen. Nyt hallituskumppanit seisoo varpaillaan viimeiseen asti.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vihreiden kohdalla ”käki muni pikkulinnan pesään” jo ajat sitten ja tätä munintaa vahvisti entisestään Aallon valinta puheenjohtajaksi. Nyt näyttää tapahtuneen myös SDP:n osalta, että ”käki on muninut pikkulinnun pesään.”
Tämä tempaus osoittaa jo yksiselitteisesti sen, että SDP ja Rinne pääministerinä eivät olisi hyväksi velkaiselle Suomi-neidolle. Tämän tyyppiset epäluottamuslauseet eivät ole omiaan ainakaan lisäämään luottamusta kansainvälisissä piireissä. Kysymys on kuitenkin ulkoministeristä.

Entisen ay-johtajan valinta pääministeriksi saattaisi ”nostattaa kulmakarvoja” kansainvälisissä piireissä. Se voisi heikentää investointihalukkuutta Suomeen.
Se voisi tietää myös luottoluokittajien taholta luottoluokituksen laskua ja lainakorkojen nousua, joka olisi myrkkyä ennen kaikkea asuntovelkaisille. Mene ja tiedä.

On hyvä muistaa, että Suomi-neito on melkoisissa veloissa ja tunnetusti näissä asioissa ei määrä velallinen, vaan velkoja.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Avaus on osastoa: "Kirjeitä Joulupukille". Mutta katsotaan. Yllättävästi Timo Soini saa tukea Sinisten ulkopuolelta, vaikka "Juudas" onkin?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Avaus on osastoa "seuraava gallup sen kertoo".

Soini ei saa ainakaan minulta mitään tukea tuossa abortti asiassa. Se tosin ei ole avauksen aihekkaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Joo, ymmärsin demareiden tekevän virheen perätessään ulkoministerin ristiretken oikeellisuutta Suomen valtiollisessa toiminnassa. Ehkä se demareiden kannatus siitä lähtee laskemaan?

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Ajatus siitä, että perussuomalaiset olisivat sosialidemokraateille jokin tavoiteltavan arvoinen ja aarteenomainen vaaliresurssi, on perussuomalaisten omaa siirappista itsemairittelua. Täällä todellisessa maailmassa on sosialidemokraatin oltava enemmän varuillaan vasemmistoliiton ja vihreiden kannatuksen kasvusta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Totta. Vihreät ja vasemmistoliitto ovat hankalia kumppaneita demareille, jotka odottavat lähinnä hallitusyhteistyötä kokoomuksen kanssa. Jos kannatustilanne pysyy nykyisen kaltaisena demarit saavat helposti kasaan toivomansa sinipunan, joillakin kylkiäisillä maustettuna.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

SDP on muutakin kuin Rinne. Ne jotka aikoinaan meni Persussuomalaisiin ja palasi takaisin ei lähde yhden Soini mielipiteen takia mihinkään.

Soinilla on oikeus mielipiteeseensä, samoin jokaisella itse ajattelevalla SDP;n jäsenenä. Ei kai Soinin tarvitse omaa vakaumustaan kieltää, suon sen hänelle, ottamatta mitään kantaa hänen mielipitseensä. Ei asiat ole mustavalkoisia.

Risto Koivula

Ihan oikein esittää epäluottamuslausetta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Juu, Antti Rinne ON vaarallinen kun puolustaa avoimesti naisten oikeuksia omaan kehoonsa. Ihmisoikeudet ovat myös naisten oikeuksia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lavikaiselle tiedoksi AY-liike, Akavasta SAK:n ei "rettelöi" vaan ajaa ja vaalii jäsentensä etuja. Soini kyllä ymmärtää mikä on ministerille hyväksyttävää ja mikä ei, Soini on se joka toiminnallan haluaa nostaa omaa profiliaan, ei oppositio. Milenkiintoista seurattavaa on miten Kokoomuksen naisedustajat tulevat äänestämään, kun Soinin katolilaiset näkemykset, abortista, ehkäisystä, avioliitosta poikkeavat varsin suuresti kokomuslaisten naisten näkemyksistä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kokoomusnaiset äänestävät niin kuin Orpo käskee.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lavikainen, Lavikainen, Lavikainen, Kekkonen, Lavikainen, Lavikainen,....Ihan totta. En pidä yhtään henkilöön kohdistuvista viittauksista ja kyllä olen tietoinen, että ilman muuta liitot ajavat jäsentensä etuja.

Olen myöskin melko varma, että lukijat ymmärsivät mihin viittaan tuolla "rettelöinnillä". Jos joku ei sitä ymmärtänyt, niin nämä "vasemmistotaustaiset" liitot tukevat toimillaan sidoksissa olevien puolueidensa vaalikampanjointia ja joskus jopa poliittisia päätöksiä eduskunnassa. Äärimmäisinä keinoina liitot käyttävät lakko-oikeuttaan, mikä tietenkin historian valossa on ollut toisinaan hyväksi ja toisinaan pahaksi.

Enkä kiellä, etteikö muutkin puoluesidonnaiset toimijat näin tekisi, eli "rettelöivät".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Rinne on enemmän vaaraksi Suomelle kuin SDP:lle. Jos Rinne on seuraava Suomen pääministeri, on edessämme jännittävät ajat.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Rinne yksinään ei ole vaaraksi Suomelle, mutta kokoonpanosta riippuen hänen johdollaan voi tulla vaikka katastrofi. Eipä tuosta ole kauaa aikaa, kun eräs Jyrki sai kumppaneineen suistettua valtakunnan syöksykierteeseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Rinne+SDP+Kok+Vihr+RKP+Vas. Eiköhän tällä kokoonpanolla piisaa jännitystä?

Yhdistelmä on sama kuin se oli Kataisen aikaan. Harmi että Suomi ei voi devalvoida itseään vapaaksi Rinteen tulevan hallituksen kupruista...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Olemme tottuneet jo jännittäviin aikoihin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lavikainen, Lavikainen, Lavikainen, sinähän se olet joka rinnastat SDP:n ja käymällä Rinteen kimppuun nimellä ja ellen väärin muista, ja jos muistan niin oikaise, edesmennyt tätisi, eduskunnan vpj toiminnut kansanedustaja (SDP) nimen jätän pois on tämän varmasti sinulle kertonut.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kyllä. Demaritausta täältä löytyy, mutta silti inhoan kommenteissa henkilöön kohdistuvia. Toki välillä lipsuu omakin kommentointi, mutta kunhan mainitsin.

Se miksi otin Rinteen esille johtuu vain siitä, että Antti Rinne on tuon epäluottamuslauseen takana.

Suvussani on paljon politikkoja. Kansanedustaja (edelliseltä kaudelta) Osmo Kokko, Kerttu Törnqvist ja moni muu on sukua ja ehkäpä siksi olenkin kiinnostunut politiikasta. Marutei Tsurunenkin on sukua ja vaikuttaa tuolla Japanin parlamentissa. Minulla kuitenkaan ei ole tarvetta takertua yhteenkään puolueeseen, sillä ajattelen itse. Jokaisesta puolueesta löytyy mieleistä ja epämieluista.

Näillä mennään, äläkä pahastu jos välillä hieman pompsautan. SDP:n tulisi palata juurilleen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#51
Mihin juurilleen? Rinnehän on koettu liian vasemmistolaiseksi. Eikö ne SDP:n juuret ole juuri vasemmistolaista työväenliikettä? Jos tarkoitetaan paluuta ay-liikkeen riveihin, niin niiden juurethan ovat vahvasti myös vasemmistopuolueiden maaperässä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikö ne SDP:n juuret ole juuri vasemmistolaista työväenliikettä?"

Juuret ja historia ovat duunareissa ja nykyisyys on mahdollisimman kaukana tuosta historiasta, sdp on nykyisin sateenkaariliikettä lähellä oleva kaikkien vähemmistöjen edunvalvoja jolle duunarit ovat vain maksajia ja veronmaksajat kupattavia ääliöitä eli samaa kuin kokoomus ja keskusta. Ketkä vielä muistavat mitkä kolme puoluetta ovat saaneet Suomen nykyiseen lamaan jossa yhteiskunta ja kansalaiset vain velkaantuvat samalla kun viimeisiä valtion omistuksia myydaan halvalla ulkomaille?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset