Kuinka tärkeäksi aiheeksi maahanmuutto nousee?

Kaikille lienee selvää, että kyseessä on SDP, kun puhutaan yhden asian puolueesta. Korjaan Keskusta. Eikun Vihreät. No nythän tässä menee itsekkin sekaisin, sillä tarkoitin Kokoomusta. Sori, Vasemmistoliittoa, Perussuomalaisia, eikun…

Vaalit lähestyy ja käy kuten Ruotsissa. Vaalien puheenaiheeksi Suomessakin nousee maahanmuutto. Itse asiassa on jo noussut, vai mistä media ja kaikki puolueet nyt puhuu? Maahanmuutosta! Pahinta lienee se, että politikot tahallaan hämärtävät humanitäärisen ja työperäisen maahanmuuton. Kansalaiset ovat epätietoisia, eikä minkäänlaista järkevää keskustelua edes haluta aikaiseksi. Vastakkainasettelulla on helpompaa haudata ikävät asiat. Hajoita ja hallitse.

Ja ihan oikeasti olisi myös muitakin täkeitä aiheita käydä vaalikamppailua. Sote- ja maakuntauudistus on jäänyt maahanmuuton varjoon lähes tyystin. Toki näin pitkään politiikkaa seuranneena uskallan väittää, että asia nousee framille tuossa vuodenvaihteen tienoilla ja siitä pitää huolen SDP.

Vaalitaktiikkaa on hiottu eri kabineteissa pidemmän aikaa ja yksi toisensa jälkeen pulpahtelee esille. Tässä kuvaan astuu sitten myös media, joka omalta osaltaan ohjaa sitä mistä vaalikeskusteluja käydään. Esimerkkinä ihan tuore mielipide erään median päätoimittajalta: http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260723-halla-ahon-puolueess…

Tulitukea sataa myös liittojen suunnalta kaiken maailman lakkouhilla, mikä on jo nyt nähtävissä eri ulostuloissa ja näitä nähdään kiihtyvällä tahdilla vaalipäivän lähestyessä. Kansantalouden noususuhdanteessa tällaisia ei toivottavasti tarvitse nähdä.

Jokseenkin varmaa lienee kuitenkin, ettei nämä kaksi jo vuosikymmeniä uudistusta kaivannutta asiaa pääse maaliin tällä hallituskaudella. Ei ole edes varmaa kestääkö tämä hallitus kasassa kauden loppuun saakka. Sanansa sanottavana tässä on Sinisillä. Mikäli käyrät gallupeissa ei lähde nousukiitoon, niin Soinilaiset saattavat vetää ässän hihasta, kuten Vihreät tekivät viimeksi. Asiaa ei edistä osan oppositiosta esittämä epäluottamusesitys ulkoministeri Soinia kohtaan. (edistää toiselta kantilta).

Onko SDP:n vaalivoitto jo kirkossa kuulutettu? Tuskin, sillä pääministeripuolueena maakuntauudistus alkaisi taas alusta ja hallituskokoonpanosta riippuen myös sote-uudistus. Tämähän tietäisi sitä, että yksityiseen terveydenhuoltopalveluihin sijoittaneet vetäisivät riskin kasvaessa sijoituksensa pois ja "valinnanvapaus" kariutuisi. Rohkeimmat menettäisivät sijoittamansa ja Kokoomus saisi vaaliaseen kosiskella köyhiä, sekä sairaita. 

SDP:n vaalivoitto käytännössä tarkittaisi maakuntauudistuksen kannalta sitä, että seuraavat neljä vuotta vatvottaisiin uudistusta viiden maakunnan pohjalta. Tämähän ei käy Keskustalle, mutta Kokoomuksen ollessa hallituksessa se olisi hyvinkin mieleinen vaihtoehto. Apuja tulisi tietenkin apulaisilta, eli RKP:n ja Vihreiden suunnalta. Tietenkin kalliilla myönnytyksillä, mutta nehän kuuluvat hallitusyhteistyön ylläpitämiseksi. Kotimaista maataloutta kuritettaisiin juuri kuten Vihreiden juuri julkaisemassa maatalousohjelmassa kuvaillaan. Maksajiksi tälle hulluudelle tulisi ne perinteiset pienituloiset. Vihreiden ohjelma on suoraan sanottuna otsikostaan poikkeavasti kestämätön jos sitä viitsii tarkemmin analysoida.

https://www.vihreat.fi/artikkeli/2018/09/vihreiden-maatalousohjelma-suom…

Eipä siinä mitä. Vaalit tulee, kuten aina ja vaalikarjan muisti on lyhyt. Tuohon jos joku lääketeollisuuden firma keksisi poliittista muistia pidentävän lääkkeen, niin ehkäpä päättäjinä istuisi seuraavaksi vain lääketeollisuudesta kuppaavia tohtoreita, eikä puoluepoliittisesti lobbareiden ohjaamia julkkiksia, urheilijoita, missejä… tai jonkin kiintiön täyttäviä. 

Ps. Tarkoitus oli vastata Vesa Levosen blogiin ja kysymykseen: Miten arvioisitte kuinka tärkeäksi aiheeksi maahanmuutto nousee Suomen seuraavissa eduskuntavaaleissa ja kuinka tärkeä asia se teille itsellenne on?

Vastauksestani ryöpsähti hieman pitkä ja aiheesta poikkeava, niin aattelin avata uuden blogin.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/comment/reply/260765/3954648

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu