selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

YLE:n viimeiset korahdukset

 

TV1:n Ykkösaamun pitkäaikainen juontaja ja kokenut politiikan toimittaja Jari Korkki on lokakuun lopussa irtisanottu Yleisradion palveluksesta. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/fc20bcb1-4cca-4b6f-b73d-c319676c2885_vd.shtml

Yleisradio Oy on Suomen eduskunnan alaisuudessa toimiva valtakunnallinen julkisen palvelun yleisradiotoimintaa harjoittava viestintäyhtiö. 99,98 % Ylestä on valtion omistuksessa, muita osakkeenomistajia ovat muun muassa eräät media-alan yritykset. Ylen rahoitus muodostuu vuodesta 2013 alkaen Yle-veron tuotoista, johon verovaroja tuhlataan n. 1/2 miljardia tällä hetkellä. 

Jari Korkin irtisanomiselle lienee olemassa perusteet, mutta niistä veronmaksajille ei kerrota- ehkä? Päätoimittaja Jokinen ja politiikan toimituksen päällikkö Paula Pokkinen eivät kommentoi julkisuuteen potkujen syytä. Voisiko kyseessä olla liian puolueeton journalistinen toiminta? 

Mitä YLE:ssa tapahtuu? Viime aikoina yleisradion palveluksesta on potkittu tai lähtenyt joka tasolta henkilöitä. Viimeisimmistä mainittakoon Jan Andersson, Johanna Vesikallio ja Susanne Päivärinta. Päivärinta siirtyi Iltalehteen, Vesikallio Perheyritysten liittoon ja Andersson aloittaa marraskuussa MTV Uutisissa.

Mistä kenkä puristaa, kun kokeneimmat ja suosituimmat eivät joko viihdy Ylen palveluksessa tai heidät potkitaan pois? Eduskunnan tulisi selvittää asiaa, eikä jäädä tuleen makaamaan, kun kyseessä on verovaroin yllä pidetty viestintäyhtiö!

Sen mitä itse olen Ylen politiikan tuotantoa seurannut, niin täytyy sanoa, että juurikin nämä Jan Andersson, Susanne Päivärinta ja Jari Korkki ovat olleet sitä parasta mahdollista a-luokkaa juontajina. Ehkäpä juuri siksi, että heillä on yksi yhteinen piirre: He antavat politikkojen kertoa mielipiteensä puolueettomasti, eivätkä sotke juurikaan Ylen tai omia poliittisia arvomaailmojaan tehdessään journalismia.

"Ylen viimeiset korahdukset" saisi alkaa tästä päivästä! Yhteiskuntamme ei tarvitse enää mihinkään tällaista järjettömän kallista veroeuroilla tuotettua ja suojatyöpaikoilla kyllästettyä propakandakoneistoa. Markkinaehtoiset vaihtoehdot tuottavat laadukkaampaa sisältöä nopeammin, edullisemmin, laadukkaammin ja vähemmän puoluepolitisoituneena. Ylen voisi lakkauttaa tai myydä se eniten tarjoavalle, kuitenkin niin ettei veronmaksajien jatkossa tarvitseisi maksaa mitään pakolla. Mallia ei siis kannata ottaa kaikista aijemmista valtion myymistä/tekemistä kaupoista.

 

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ylessa-kuohuu-taas-suosikkijuon...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten kuvittelisit mainosrahoitteisen median uutisoivan suuren mainostajansa mahdollista epäilyttävää toimintaa?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei minun tarvitse kuvitella mitenkään. Mainosrahoitteiset mediat uutisoivat lähes päivittäin mainostajiensakkin epäilyttävistä toimista. Sukarit, Kärkkäiset,... ovat kyllä olleet esillä markkinavetoisten medioiden uutisoinnissa. Vai mitä kysymykselläsi tarkoitit?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ylen ei tosiaankaan tarvitse miettiä yksittäisten yritysten reaktioita tutkimuksissaan ja uutisoinnissaan. Väitän, että mainosrahoitteisessa mediassa koko ajan mietitään miten suuren rahoittajansa toimista uutisoidaan. Yle ei ole narussa, mainostelevisiot ovat. Itse seuraan lähes pelkästään Ylen tarjontaa, puuduttava roskaviihde ei tosiaankaan sovi. Maikkarikin lopetti joku vuosi sitten ainoan asiaohjelmansa, sitä tuli seurattua.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #8

Olemme nyt eri mieltä. Aivan varmasti Ylekin joutuu miettimään yrityksiä koskevia uutisointejaan monelta kantilta. Ja Yle on mielestäni vähintään yhtä lyhyessä narussa.

Kaupalliset mediat ovat mielestäni tarjonnaltaan avoimempia ja monipuolisempia juuri siksi, että ne joutuvat toimimaan tuloeuroilla, eikä veroeuroilla.

Roskaviihdettä mielestäni näkee vain Ylen kanavilla tänä päivänä. Tarjonta on jotain -30 luvun elokuvia ja uutiset.

Kaupallisella puolella tarjolla on kaikille kaikkea, mikä kuluttajia kiinnostaa. Kuluttajat saavat vapaasti valita, mutta Ylen puolella ei.

Joskus tulee kyllä katsottua ylen luonto-ohjelmia, politiikkaa, mutta siihen se jää. Tauno Palo ja Ansa Ikonen ei oikeen sytytä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #13

Okei, olemme eri mieltä. Ne asiat. Olisin edelleenkin sitä mieltä, että suurin paine Ylelle tulee poliitikoilta. Muistammehan pm Sipilän monet öiset viestit hotellista Ylen toimittajalle, joka sitten joutuikin eroamaan. Myös hänen esimiehensä joutui eroamaan.

Sinä et sivistyksestä paljoa perusta, kaupallisista tv-kanavista antamasi lausunnon perusteella. Juuri se periaate, että tarjotaan katsojille vain, ja pelkästään sitä, mitä osa yleisöstä toivoo, on suuri kuoppa suomalaisille. Sen vaikutus näkyy jo, suomalaiset selkeästi tyhmistyvät.

Siitä et ikinä pääse irti, että sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Mistä johtuu, että mieluimmin Eduskunnan, kuin jonkun kärkkäisen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #34

hmmm... Olen kyllä omasta mielestäni kovin neutraali. Omilla mielipiteilläni, omilla arvoillani,... Kaikesta ei voi olla kaikkien kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Iltalehden linkki ei toimi.

Iltalehti: SK: Suosikkijuontaja Jari Korkki on irtisanottu - Yle ei kommentoi syytä
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/fc20bcb1-4c...

Korkki on jäänyt mieleen asiallisena haastattelijana.

Mikä työnkierto aiheuttaa potkuja, kun vastaava päätoimittaja Jokinen kertoo olevan normaalia työnkiertoa?

Vaihtuvuuden luulisi taas johtuvan työntekijöiden hakemisesta muualle töihin, mutta potkut taas työnantajan toimenpiteestä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Linkkiin en osaa vastata, mutta mielenkiintoinen kysymys tuo "Mikä työnkierto aiheuttaa potkuja, kun vastaava toimittaja kertoo olevan normaalia työnkiertoa".

Korkki on minunkin mielestäni äärettömän asiallinen toimittaja. Ei puhu päälle, analysoi, antaa haastateltavalle aikaa, vaatii perusteluja eikä tyrmää eri mieltä olevia,... Aivan varmasti parasta mitä Tle on voinut palvelukseensa saada!

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Ongelma on juurikin ollut se että Korkki on ollut liian asiallinen. Ei rähjää eikä räyhää kuten aidon YLE:n (vihervasemmistolaisen) toimittelijan pitäisi. Siksipä potkut tuli...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olin todella hämmästynyt miten on mahdollista, että näin hyvin asioista perillä oleva hyvä ja puolueeton toimittaja päästetään ylipäätään pois?.... Korkin veroista toimittajaa on vaikea löytää tilalle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tokko sentään viimeisiä korahduksia. Ruben Stillerkin (sdp ym.) on lähtenyt Yleltä kahdesti. Mikael Jungneria (sdp) kehoitettiin poistumaan jne.

Yle on paljon muutakin kuin A-studio tai puoli yhdeksän uutiset.

Yllätyksen poikanen tuo Korkin lähtöpassi kieltämättä on. Olen tykönäni pitänyt häntä demareihin kallellaan olevana toimittajana. Onko menossa puhdistus?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

No ei tietenkää viimeinen korahdus- kärjistin hieman, mutta hyvä vauhdittaja jo olevalle Ylen alamäelle.

Stillerin "kökkötraktorit" ja Jubgerin väärät ajatukset ovat sitä juuri mistä kaikki oikeastaan alkoi.

Korkin omaa poliittista taustaa en osaa arvioida. Ehkä hän on niitä järkeviä liikkuvia äänestäjiä? Mene ja tiedä? Se on tietenkin hänen oma asiansa, kuten kaikilla muillakin.

Puhdistus? Tuo sana kuvaa varmaankin kaikkein parhaiten tilannetta.

Kaarina Leinonen

Ykkösen ajankohtaisohjelmia ei ole enää mitään mieltä katsoa tällaisen jälkeen. Tämän aiheuttajat nykyinen hallitus - yleveroa emme suostu enää maksamaan ette enää kauaa suolla itsellenne edullista vaalimainostusta ! Unohdamme !

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Laittaisitko kuvan? Alusta kysyi hyväksyntää kommentillesi, niin olisiko johtunut puuttuvasta kuvasta ja näin sääntöjen vastaisesta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jan Andersson on kieltämättä erittäin pätevä. En ihmettele hetkeäkään, että MTV halusi hänet palkata. Niin kaupalliset yritykset tekevät, ostavat talenttia, kun sille nähdään tarvetta.

Päivärintahan oli ihan selkeä tapaus. Jos ei kykene noudattamaan esimiehen ohjeita, ei voi jatkaa työtään. Sen Susanne Päivärinta fiksuna ihmisenä ymmärsi.

Kun Ylellä on väkeä noin 2800 ja toimittaja on yleisin tehtävä, voimme arvata heitä olevan tuhatkunta. Jos ihminen vaihtaa työpaikkaa vaikkapa 7 vuoden välein, tarkoittaisi se Ylellä 140 toimittajan "lähtemistä" vuosittain. Käytännössä siis kolme toimittajaa viikossa. Eivät taida yltää siihen.

Noin siis teoriassa, mutta miten käytännössä. 2017 päättyneitä työsyhteita oli 234, joista 91 jäi eläkkeelle. Lähtijöitä siis vain 143. Ylellä siis näyttäisi porukka tekevän poikkeuksellisen pitkiä rupeamia, keskimäärin noin 12 vuotta. Ei siellä ainakaan mikään massapako näyttäisi olevan käynnissä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ihan hyvä analyysi. Lähtijöitä riittää ja tulijoita riittää, mutta tällainen henkilö kuin Jari Korkki potkitaan, niin taustalla on jotain erikoista? Näin väitän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Samaa mieltä, että lienee jotain "poikkeuksellista". Saattaa kuitenkin olla, ettei Korkki itsekään halua syytä retosteltavan julkisuudessa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #17

Saattaa olla, mutta veikkaan, ettei Korkilla ole mitään salattavaa. Syy löytynee parin viikon sisällä sylttytehtaalta?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #17

Ei työnantaja voi kertoa julkisuuteen työntekijänsä henkilökohtaisia asioita.

Potkujen syy jos mikä kuuluu tällaisiin asioihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Oletin, että jos syy liittyisi journalistisiin erimielisyyksiin, vanhat kolleegat muissa medioissa olisivat jo raportoineet Korkin näkemyksestä. Tuskin Yle häntä sellaisessa tapauksessa saisi ostettua hiljaiseksi. Minulla ei kuitenkaan ole halua tai intressiä spekuloida sitä, mikä syy on.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #23

#23 Juu. Näillä mennään, kunnes lisää selviää.

Ilmeisesti se kuitenkin on isolle osalle Jari Korkkia seuranneista selvää ja yhteistä näkemystä, että toimittajana Jari Korkki on toiminut laadukkaasti ja puolueettomasti johtamissaan ohjelmissa. Tällaista Jari Korkin kaltaista toimittajakuntaa tarvittaisiin lisää. Ihmettelen potkuja ja sitä perustetta potkuille ilman työnantajan perusteita! Odotellaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #22

Potkujen syistä on kerrottu joka puolelta melkein aina, kun kysymys ylittää uutiskynnyksen.

Ööö... en nyt muista viimeisintä, mutta oliko joku porin Jazz- juttu jossa kerrottiin syyksi joku jotakin loukkaava lausunto jostain menneisyydestä?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #24

"Työntekijä" ja firman "johtaja" ovat eri asemassa myös tässä suhteessa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #25

Totta. Työnantaja on lähes poikkeuksetta huonommassa asemassa.

Pekka Iiskonmaki

Puolimiljardia YLE:lle on tolkuton summa, mitä sillä saadaan aikaan.

Virossa mitään TV -maksua ei ole.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

500 miljoonaa euroa on JÄRKYTTÄVÄ summa lähes ei mistään. Kabineteissa on jotain sovittu, että tällainen pompsi voidaan lypsää veronmaksajilta.

Virossa tuo summa liikkunee "pimeästi", ettei propakandaa tarvitse tuottaa julkisilla varoilla?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Virossa mitään TV -maksua ei ole."

Ei Suomessakaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#11: Ylen kustannukset veronmaksajille: Puolimiljardia euroa vuodessa. Rahaa menee muun muassa toimittajien palkkoihin, matkakuluihin, majoituskuluihin ja ulkomaanpäivärahoihin. Johtajille tietysti bonukset. Ei tuo ole enää tätä päivää ja olisikin jo korkea aika lopettaa Yle-vero.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Pienessä YLE:ssa henkilöstön koko on reippaasti yli 3.000 ja omat tuotannot uutisten ja ajankohtaisohjelmien lisäksi liki olematonta -saati sitten laadusta puhumattakaan.

Isossa BBC corporationissa on n. 10.000 työntekijää, jolla porukalla yhtiö on maailman suurin ja loistavin tuottaja niin uutisoinnin, kuin myös dokumentin ja viihteen saralla.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #50

#50
Ei Suomea kannata verrata edes Viroon. Suomi on valinnut aivan oman tiensä.

Se on kallis, mutta suomalainen.

Kaikki maksaa Suomessa todella paljon, vaikka ei ole korruptioita.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #51

Kaikki ei todellakaan maksa paljon. Edes Suomessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

YLEn "...vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen sanoo lehdelle, että taustalla ei ole muuta kuin normaaleja työnkierrollisia asioita."

Pitkäaikaisesta työpaikasta kortistoon, normaalia työnkiertoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai olisikohan Jokinen viitannut suureen vaihtuvuuteen yleisesti? Nopeasti pääteltynä tuo kommentti nimenomaisesti ei koske Korkin tapausta. Sitähän Yle ei kommentoi julkisuuteen. Aika selkokielisesti se vaihtuvuus on tuossa Suomen kuvalehden alkuperäisessä tekstissä.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen sanoo, että vaihtuvuudesta huolimatta kyse on normaaleista työnkierrollisista asioista, eikä esimerkiksi Heikelin lähtöön ole mitään erityistä syytä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Huvittavaa tiedotusta vastaavalta. Kortistoon Jari Korkki tuskin kerkeää edes ilmoittautua, kun joku kaupallinen media tarjoaa tuplapalkan Yleen nähden ja katsojat siirtyvät kanavalta toiselle.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Hehe, mikä vitsi. Kukaan muu kuin Jouko Jokinen ei olisi osannut ketoa asiaa tyhjentävämmin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yle on paljon muutakin kuin Tv1 tai Tv2, on ympäri vuorokauden toimivia radiokanavia joita varsinkin yövuoroa tekevät työntekijät kuuntelevat. Putous, napakymppi, Duusonit, Onnenpyörä ym. siinä mainosrahotteisten kanavien "helmiä" voi luoja! Jari Korkista samaa mieltä toimittajien eliittiä kuten myös Seija Vaaherkumpu (ent. Rautio).

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Toki Yle on paljon muutakin turhaa, kuin tv1 tai tv2. Maakunnat ovat täynnä toimittelijoita, jotka saavat viikossa aikaiseksi jopa 2 artikkelia hyvällä palkalla. (veroeuroilla).

Sen lisäksi, että suojatyöpaikoissa työskentelevät sisäisellä haulla valitut sukulaiset, niin tämä yhtiö levittää aivan turhaa ruotsinkielistä ohjelmaa sellaisille alueille, joissa nuita kanavia käyttää vain kourallinen.

Mitä järkeä on ylläpitää ruotsinkielisiä kanavia itä-suomessa?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

...ja puoli 7, Sannikka ja Ukkola, sohvaperunat,... siinä lisää ohjelmia, joiden alkaessa suljen kiireesti tv:n. Oikeasti telkkarista tulee pääasiassa pelkkää roskaa joitakin uutisia, harvoja ajankohtaisohjelmia, dokumentteja, luonto- ja urheiluohjelmia ja paria poliisisarjaa lukuun ottamatta. Nämäkin voisi helposti siirtää pelkästään netissä katsottaviksi.

YLE:ssä näyttää riittävän tuhansittain toimittajia, joiden tekemisistä ei koskaan näy tai kuulu merkkiäkään. Mihin heitä tarvitaan?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#30: ”YLE:ssä näyttää riittävän tuhansittain toimittajia, joiden tekemisistä ei koskaan näy tai kuulu merkkiäkään. Mihin heitä tarvitaan?”

-> Ei niitä tarvita yhtään mihinkään. Ja onhan Yle myös majoittanut kymmenkunta kirjeenvaihtajaa pitkin maailmaa, heillä ulkomaanpäivärahat juoksevat tilille koko ajan. Mitä ulkomaankirjeenvaihtajat tekevät: Kerran viikossa raportti paikallisesta taiteilijasta tai vaikka siitä, millaisia kuntosaleja maailmalla on. Kirjeenvaihtajien ”uutiset” on yleensä etsitty googlesta.

Kaikki tämä on vain turhaa ja kallista veronmaksajille.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #33

Ylellä oli vakituisia työntekijöitä vuoden 2017 lopulla 2786 hekeä. Näistä kolmasosa oli toimittajia. 2/3-osaa on siis muuta henkilökuntaa. Väkimäärä on vähentynyt vuosittain.

Varmaan on hauskaa arvuutella, mitä he kaikki tekevät? Veikkaan, että sitä työtä, mitä varten heidät on palkattu.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #36

Kyllä siellä varmaan jotain tehdään, mutta miksi siitä tekemisestä jokaisen on välillisesti pakko maksaa vaikka ei haluaisi maksaa? Eihän kenenkään ole pakko tilata Helsingin Sanomiakaan jos ei halua.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #38

Välillisesti sinäkin rahoitat Hesaria, vaikket sitä lukisikaan.

Pekka Iiskonmaki

Mikä ohjelma on Sannikka ja Ukkola?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #48

Aivan turha ohjelma, jota YLE jaksaa mainostaa viikkokausia jokaisessa ohjelmavälissä. Kannattaa jättää katsomatta, jos kärsit vähänkään korkeasta verenpaineesta!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei Saksalaisia tarvitse kadehtia. Kyllä täällä Suomessa osataan ihan yhtä hyvin ja monesti paremmin.

Markku Koski

Vaimosta voi erota,kirkosta voi erota mutta ylestä ei voi.....

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Jos asiaohjelmia haluaa katsoa, niin miltä muilta kanavilta niitä tulee, paitasi YLEn kanavilta. Mainosrahotteinen tv keskittyy viihdehömppään, itse en jaksa niitä katsoa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Itse asiassa kaikki kanavat ylen ulkopuolelta tarjoavat asiaohjelmia laidasta laitaan. Riippuu tietenkin siitä, miten kukin määrittelee asiaohjelmat?

Maksuttomista esim. National Geograpipihicin tuotantoja voi seurata jopa täällä sivistyksen ulkopuolella :) Ilmaiseksi! Ilman yle-veroja! Kanavia on tarjolla maksumuurin takaa ja ilman. Asiakas saa valita.

En mitenkään halua painostaa, mutta suosittelen katsomaan muitakin, kuin Ylen kanavia. Se saattaa avartaa maailman katsomusta monilta eri suunnilta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

YLE on aivan ylivoimainen kaupallisiin kilpailijoihin nähden.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aivan totta! Jos kaupalliset kilpailijat saisivat puoli miljardia euroa veronmaksajien pussista sisällön tuottamiseen, kuten yle, niin tilanne voisi olla erikoinen Ylen ja sen fanittajien kannalta?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Seppo. Selkeyttä elämään. "Taskuiltamme", yle lähtemään. Kiitos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset