selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Puheenvuoron sensuurista

 

Ihan mielenkiinnosta tarkastelin Arto Luukkasen sensuroitua blogia Puheenvuorosta https://www.oikeamedia.com/o1-90606 ja sensurointiin johtanutta perustelua Uuden Suomen päätoimittajan kannasta.

Blogisti Arto Luukkasen mielestä sensuuriin virallinen syy oli se, että oli kirjoittanut  mm. seuraavasti: "Samoin Afrikassa ei tarvitse pitää luotiliiviä kuten kävellessä Helsingin keskustassa" . 

Päätoimittaja Markku Huuskon peruste kirjoituksen sensuroimiselle oli "Suomen johtava yhteiskunnallinen verkkokeskusteluareena Puheenvuoro ei ole oikea alusta sepitteille". Päätoimittajan vastaus hämmentää, sillä Luukkainen ei tuossa sepittänyt mitään, vaan kertoi totuuden tämän hetkisestä tilanteesta ja vieläpä hieman ennakoiden huonompaa tulevaisuutta. Ai miksikö?

Ihan vain siksi, että VALTIONEUVOSTON PERIAATEPÄÄTÖS 29.11.2018 tukee Arto Luukkasen esittämää mielipidettä: 
Sisäministeriö

Valtioneuvoston periaatepäätös kansalliseksi terrorismintorjunnan strategiaksi 2018–2021
Ministeri
Kai Mykkänen

Esittelijä
Tiina Ferm, Lainsäädäntöneuvos 

https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f805e44f4

Arto Luukaisen blogin ydin oli se, että GCM sopimusta ei ole käsitelty asianmukaisesti eduskunnassa. Kyseessä on ”statements by States in accordance with the established list of speakers”. Kun puhe on pidetty, on Suomen tosiasiallinen antautuminen GCM-sopimukselle selvä. Allekirjoituksineen vaiko ei? Siitähän ymmärtämättömät näköjään kiistelevät koko sopimuksen osalta.

Enivei, niin terrorismintorjunnan strategia 2018-2021 kertoo kaiken oleellisen, josta valtamedia ei hiisku sanallakaan. Tulevaan "pakolaisvyöryyn" ollaan kuitenkin jo ennakolta varautumassa ja ihan näiden samojen globalistien taholta. 

VALTIONEUVOSTON PERIAATEPÄÄTÖS KANSALLISEKSI TERRORISMINTORJUNNAN STRATEGIAKSI 2018–2021 kannattaa lukea ilman sarvia. Löytyy  https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f805e44f4  lopusta PDF-muodossa.

Palatakseni vielä tuohon GCM-sopimukseen, niin on totta, että GCM-sopimus sitoo sen hyväksyneitä maita. Tätä ei kiistä edes oikeuskansleri hänelle tehdyssä valituksessa. GCM- sopimus sitoo sen hyväksyneitä maita ottamaan käsiteltäväksi kunkin maan lainsäädännön puitteissa YK:n esittämiä ehdotuksia GCM:n puitteissa. Nämä tietenkin tulee sitten käsitellä eduskunnassa erikseen jatkossa, mutta juuri tuon GCM-sopimuksen myötä nyt Suomikin on sidottu käsittelemään. Ilman suostumusta se olisi ollut aina vapaehtoista, kuten sopimuksesta kieltäytyneillä mailla nyt on.

Uuden Suomen/ puheenvuoron sananvapaudesta ollaan montaa mieltä. Alustan omistajalla on oikeus määritellä säännöt ja tulkita niitä kuten haluaa. Jostain syystä kuitenkin sensurointi kohdistuu suurelta osin sellaisiin kommenteihin ja kirjoituksiin, jotka kritisoivat nykyistä valtapolitiikkaa edustavia sekä puheenvuoron ylläpidon poliittisten taustojen ja ideologian vastaisesti. Toki sensuurin on kohdannut myös ihan puolueettomastikkin ala-arvoiset ja sääntöjä selvästi rikkovat kommentit ja kirjoitukset. 

Itse nyt muutaman kuukauden sivusta seuranneena huomaan tämän kaiken vielä selvemmin, kuin aktiivisimpina aikoina. Painopiste hyväksyttävän ja hyväksymättömän kommentoinnin osalta on kallistunut vielä enemmän tuonne suuntaan. Puheenvuorossa esiintyvät päivittäin pääasiassa muutamat ja samat henkilöt joita voisi kutsua suorastaan trolleiksi ja joiden kommentteihin ei ylläpidolla ole oikeasti ollut mitään halua puuttua. Tämä on mielestäni hyvin ikävä piirre ja jatkossa todennäköisesti myös alustan uskottavuuden ja seuraajien kannalta käyttäjäkuntaa karkoittava. Keskustelu on ajoittain jopa ala-arvoisempaa, kuin suomi24 keskusteluissa. 

Ja tietenkään puheenvuorossa ei ole pakko olla mukana. Vaihtoehtoisia keskustelufoorumeja löytyy pilvin pimein ja jokainen verkkomedia toivoisi saavuttavan sen suosituimman, mutta kuten Uusi Suomi mainostaa "Puheenvuoro - maan vaikuttavin blogipalvelu", niin onko Uuden Suomen järkevää luisua pois tuosta saavutuksestaan? 

Arvoisa Puheenvuoron ylläpito. Niklas Herlin poismenon jälkeen on tapahtunut näkyvä käänne alustanne asenteissa. Minusta tuo käänne on huolestuttavaan suuntaan, mikäli jatkossakin haluatte olla maan vaikuttavin blogipalvelu. En tiedä kuinka Niklaksen perunkirjassa on huomioitu Uuden Suomen osalta, mutta voisin kuvitella, että tappiota tuottavan verkkolehden työntekijöillä olisi myös oma lehmä ojassa, ellei miljonääri ole turvannut sitä mistään mitään välittämättä. 

Ilmaista Puheenvuoron palvelua käyttäville haluaisin kertoa, että ihan pienellä oman käyttäytymisen muutoksella voisitte omalta osaltanne tehdä tästä keskustelupalstasta paljon paremman, mielenkiintoisemman, seuratumman ja etenkin vaikuttavamman. Nykyisestä 200 kansanedustajasta 95:llä on blogi puheenvuorossa ja todennäköisesti lähes kaikki 200 kansanedustajaa seuraa jossain määrin puheenvuoroa. Näin ollen voidaan hyvinkin pitää alustaa jopa suoraksi vaikutuskanavaksi eduskuntaan.  

Muutamien "trollien" tai häiriökäyttäytyjien päivittäisten provosointien myötä puheenvuoro on jo nyt kärsinyt vaalien välisellä ajalla etenkin kansanedustajien kirjoitusten vähenemisestä. Näin vaalien alla nämä kuitenkin aktivoituvat silläkin riskillä, että tuulettimeen sataa. Eikä pelkästään kansanedustajien innostuksen lasku ole huomioitavaa, vaan monien asiallisten blogistienkin poistuminen. Syytä voi tietenkin miettiä.

Kaikesta huolimatta toivottavasti sitkeimmät jatkaa ja uskoo parempaan. Toisaaltaan olisi mielenkiintoista nähdä kuinka hiljaiseksi puheenvuoro muuttuisi jos "vääri ajattelevat" pukisi keltaisen liivin edes viikoksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (116 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arton sukunimi on iitön, vaikka moni siihen iin pistääkin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kiitos huomautuksesta. Korjataan. Minulla on muutoinkin todettu lukihäiriö, niin laitetaan sen piikkiin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Teidän persujen kannattaisi kaikkien mennä sinne "Oikeaan Mediaan", missä ei tosiaankaan voi kommentoida mitään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #5

Sitäkin, jos jostakin samaa mieltä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #6

älä välitä...asiallinen keskustelu on nyt tiukassa)))

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #17

En ole koskaan välittänyt. Henkilöön viittaaminen on minulle ollut aina positiivinen kokemus.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pöh, persuilla on menossa vaalikamppiksen seuraava vaihe: Kirjoita mahdollisimman asiattomasti ja ala-arvoisesti ja hommaa itsellesi bannit niin pääset vetäisemään ilmastointiteippiä naamallesi ja naama suomenuutisiin jossa kerrotaan miten persuja vaiennetaan.

Luukkanen antaa bloginsa kommenttiosiossa mallia.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Täällä Uudessa Suomessa on aika monia trolleja, jotka eivät osaa kirjoittaa mitään muuta kuin haukkua persuja todella vastenmielisellä tavalla. Olen jo pitkään ihmetellyt, miksei ylläpito ei puutu näihin kirjoituksiin, jotka ovat selvästi "kiihottamista kansanryhmää vastaan". Sen sijaan ylläpito poistaa jatkuvasti asiallisia, varsinkin maahanmuuttokriittisiä blogeja todennäköisesti näiden trollien painostuksesta. Sivustosta on tullut aivan muuta kuin "Suomen johtava yhteiskunnallinen verkkokeskusteluareena" ja muistuttaa hyvin paljon sitä MV-lehden keskustelupalstaa, josta on jo jaettu tuomioita.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aivan totta, mutta kyllä puheenvuorossa esiintyy myös muidenkin kuin persujen ala-arvoista kommentointia. Voi tietenkin olla sinisilmäisyyttä, että huomataan vain persuihin kohdistuva "vihapuhe", mutta ei nämä mielestäni kuitenkaan vielä täytä kiihottamista kansanryhmää kohtaan kriteerejä. Ja toisaaltaan hyvä niin, että persujakin saa mollata ihan täydeltä laidalta. Siitähän itse asiassa sananvapaudessa on kyse. Vastataan sanomisista sitten jälkeen päin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Sitäpä juuri, ei täällä ole juuri viisaudelle tilaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Raimo. Se on totta. Näissä blogeissa ylläpito ummistaa silmät ja tämä lauma on huomannut sen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, minä muuten näin viime yönä unta, että vihdoinkin kyseinen lauma on bannattu Puheenvuorosta. Harmi vain, että oli unta!

Sairaaksihan tässä tulee, jos pidemmän aikaa lukee moisia kirjoituksia niin blogeina kuin kommentteina, joten parasta taitaa olla pikku hiljaa poistua ns. takavasemmalle.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #81

#81

Sirpa, tämä poistuminen on se, mitä he toivovat ja ajavat takaa.

Olet järkevä kirjoittaja ja sinulla on paljon annettavaa valitsemiisi keskusteluihin.

Omalla kohdallani olen ratkaissut asian niin, että kun en jaksa ritala/Jussila -osaston älämölöä oman blogini kommenteissa, jätän blogin "Vain luku" -tilaan. Silloin ei tarvitse jäädä vartioimaan ritala/Jussila -oasston pöljyyksiä ja käyttää aikaa sen pohtimiseen, pitäisikö asiaton kommentti poistaa vai ei.

Aikaisemmin sallin aina täysin vapaan kommentoinnin. Mielestäni oli hyvin kiinnostavaa, miten asia käyttäytyi julkisessa keskustelussa. Esimerkiksi Max Stenbäck tarttuu aina tarkasti yksityiskohtiin. Tämä ei minua haittaa ollenkaan. Näkemyksemme saattavat poiketa toisistaan, mutta sehän on vain hyvä: joukossa jossa ajatellaan eri tavalla, ajatellaan enemmän kuin joukossa, jossa ajatellaan samalla tavalla. Monipuolinen, _asiallinen_ keskustelu hyödyttää kaikkia osapuolia.

Kerran oli Janne Kejolla niin asiaton kommentti, että poistin sen. Hän raivostui siitä niin, että nosti asian nimelläni oman bloginsa otsikkoon. Vähänkö ylimitoitettu, kannaltani epämiellyttävä reaktio. Hamekangas Kejolle siitä.

Mutta tähänkin toimii "Vain luku" -tila. Ei tarvitse kenenkään alkaa neiteillä, kun ei ole kommentteja, joita poistettaisiin.

Minut ovat keskustelusta poistaneet kerran Ville Tavio ja kerran Pekka Siikala. Kumpikaan ei ilmoittanut bänneistä keskusteluketjussa eikä syytä bännille. Muille keskustelijoille tilanne näyttäytyi silloin sellaisena, että olen lopettanut keskustelun omalta osaltani tai en kykene jatkamaan keskustelua lisäargumenttien puutteessa.

Itselleni tämä on signaali siitä, että kommenttejani ei näissä blogeissa kaivata enää jatkossakaan. Ei minulle ole mikään ongelma pysytellä poissa sieltä, minne ei kaivata.

Toisekseen, ollakseni käyttämättä aikaa älyttömyyksien tutkimiseen, valitsen nykyisin huolellisesti, kenen blogin klikkaan auki.

Jokainen klikkaus hyödyttää Uutta Suomea, vaikka esillä olisi miten pöljä blogikirjoitus. Klikkaus tuo mainostajia pöljienkin blogien yhteyteen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #84

Kiitos Johanna kauniista sanoistasi! Joo, huomasin sinun siirtyneen tuollaiseen käytäntöön blogeissasi. Sekään ei kuitenkaan poista noiden "huutavien päiden" solvauksia ja muuta ruskean tuotteen ulkoistamista, sillä heidän tapoihinsa kuuluu kirjoittaa oma blogi haukkuvaan sävyyn, kun ei saa kommentoida eli tulla räyhäämään suoraan.

Tuohon mainitsemaasi kommentin poistamiseen kahdesta blogista voisi olla syynä kyllä sekin, että edellä oleva kommentti on poistettu jolloin sinun kommenttisi on samalla poistunut. Noin ainakin Tavion blogissa uskoisin käyneen.

Katselen muutaman päivän ajan tapahtuuko täällä Puheenvuorossa parannusta vai jatkuuko samantasoinen asiaton kommentointi ja sitten teen päätökseni.

Ihmettelen suuresti kuinka konsernissa, kuten IL:n blogeissa, on toiminnassa etukäteismoderointi ja täällä ei sitä ole, vaikka tämä on varsinainen keskusteluympäristö. Täällä sitä kaikkein eniten kaivattaisiin.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #87

#87

Niin. Uusi Suomi hyötyy joka tapauksessa ilmaisesta sisällöntuotannosta, oli se asiallista tai ei. Sillähän tämä Puheenvuoro-raketti pyörii, ilmaisella työllä.

Itseään kunnioittava kirjoittaja saattaa toki siirtyä vaikkapa pitämään omaa blogia, jolloin mahdolliset tulot kohdistuvat kirjoittajalle itselleen.

Jos päätät, Sirpa, ryhtyä blogistiksi esim. Wordpressin kautta, niin muista ilmoittaa, jotta voin sitten seurata kirjoituksiasi.

Kaikilla asioilla on oma elinkaarensa. Ehkä Puheenvuoron aika onkin tukahtua omaan epäasiallisuuteensa?

Itse siirryn luultavasti tänne, jos Puheenvuoron meininki alkaa kyllästyttää:

https://blogit.perussuomalaiset.fi/

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #88

Aina emme tosiaan ole yksimielisiä, emmekä tälläkään kertaa. Jos aiot blogia pitää, niin älä siirry saarnaamaan konvertoiduille. Samanmielisten selkääntaputtelu on vielä kahden virkkeen totuuksien lakojiakin ikävämpää. Ei se hymistely kauaa lämmitä. Muiden mieleen saattaa joskus kylvää siemenen, joka alkaa ajan mittaan itämään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #88
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84

On teillä persuilla hirveä pelko koskien minun kommenttejani. No, muutama valheblogi lisää teikäläisiltä...ai niin, eihän teitä ole enää kovin monta jäljellä

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #81

Sirpa, itse edustat kyllä hyvin asiallista ja älyllistä linjaa kirjoituksissasi ja kommenteissasi. Vaikka en juuri jaa näkemyksiäsi, niin kyllä ne herättävät ajattelemaan ja jopa kyseenalaistamaan omiani. Ei maailma ole todellakaan niin mustavalkoinen miltä se välillä näyttää kun näitä puheenvuoron kirjoituksia lukee. Älä missään nimessä poistu:)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Kirjoita mahdollisimman asiattomasti ja ala-arvoisesti".

Hmmm.... tällaisia kirjoituksia tosiaankin on viikoittain ellei jopa päivittäin nykyisin puheenvuorossa. En silti väittäisi vain persujen tällaisia julkaisevan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Saanko olla eri mieltä vaikka en linkkaisikaan kymmeniä tai satoja vastaavia samaa tasoa ja pahempiakin kommentteja?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #24

Oppineisuus huomioon otettuna on kyllä melkoinen rimanalitus.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Luukkanen siis totesi: "Samoin Afrikassa ei tarvitse pitää luotiliiviä kuten kävellessä Helsingin keskustassa".

Ja sinä toteat: "Päätoimittajan vastaus hämmentää, sillä Luukkanen ei tuossa sepittänyt mitään, vaan kertoi totuuden tämän hetkisestä tilanteesta ja vieläpä hieman ennakoiden huonompaa tulevaisuutta."

En nyt saa lainkaan kiinni väittämästäsi, että Helsingissä ihmiset pukisivat päälleen luotiliivit kävelläkseen siellä keskustassa. Luukkanen ei puhunut tulevaisuudesta vaan nykyisyydestä.

En tiedä miltä se Polvijärveltä katsottuna näyttää, mutta kyllä täällä immeiset ihan ilman luotiliiviä kulkevat. Eipä taida olla Helsingin keskustassa olla tapahtunut edes mitään sellaista, joka voisi johtaa tällaiseen päätelmään.

Olen matkan varrella kirjoittanjt pari erillistä blogiakin korjaten Luukkasen harhaanjohtavia juttuja. Enää en viitsi, mutta kyllä toiminta vaikuttaa olevan systemaattista olkoon sitten tahallista tahi tahatonta.

Yhdistettynä tähän tapa, jossa ei ikinä missään tilanteessa myönnetä yhtään virhettä, on todella erikoinen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kurssi kaveri taas on eri mieltä, kyllä Euroopassa, Jenkeissä ja jopa Suomessa suositellaan jo varautumista, koska maailma on pienentynyt. Hän on sentään Suomen parhammistoa turvallisuusalalla.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jos kurssikaverisi kulkee Helsingissä vapaa-aikanaan luotiliivit päällä, niin siitä vaan. Saattoi tulla viime kesänä hiki.

Stinde muuten kertoi ihan toista..

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #18

Sattumoisin toimii globaalisti, kyse on täysverisestä ammattilaisesta. Joo viimeksi oli Helsingissä tosi toimissa, kun Trump ja Putin tapasivat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #19

Kipaseppa lämpimiksesi tekemään kysely vaikka Espalla ihmisille ja kysele kuinka monella kävelijällä on luotiliivi.

On aivan eri asia se, että ammattilaiset työtehtävissä käyttävät luotiliivejä kuin väittää, että kävellessään Helsingin keskustassa tarvitsee luotiliiviä.

Vai eikö näin muka ole?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #21

Kyse ei ollutkaan sinusta joka tallustelee stadissa, voit vapaasti kävellä ja rauhassa. Kyse on hiukan paremman väen turvallisuudesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

Vapaavuoron pakinassa voisi tietysti heittää jotakin sellaista, että "Afrikassa ei tarvitse pitää luotiliiviä kuten kävellessä Helsingin keskustassa", mikäli se johtaisi johonkin älykkääseen huumoriin. Puheenvuorossa kyse on vain älyttömästä sepitteestä.

Tilastot siitä, kuinka moni missäkin päin maailmaa kuolee tai loukkaantuu ampuma-aseista, ovat helposti saatavilla. On ihan selvää, että parista sadasta pääkaupungista Helsinki on tuossa suhteessa turvallisuudeltaan sormilla laskettavassa kärjessä. Mihin on pyrkivinään sellainen suomalaisen kulttuurin vihaaja, joka noin naurettavan sepitteen esittää?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #28

Olet harvinaisen oikeassa Vuorela, kyse onkin ennalta ehkäisevästä toiminnasta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #29

Ei kai se luotiliivi ennalta ehkäise ampumista. Kyllä nyt panet omiasi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #32

Ei se ampumista ehkäise, vaan turvaa uhrin henkeä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #36

No riippuu tietysti liivin laadusta ja ampujan käyttämästä aseesta ja ammuksesta. Vartijat ja Suomen poliisivoimat käyttävät yleisimmin NIJ IIA- tai NIJ IIIA -luokiteltuja liivejä, jotka riittävät kevyempien käsiaseiden luotien pysäyttämiseen sekä iskujen ja lyöntien torjumiseen. Jotkut näistä liiveistä soveltuvat myös puukoniskujen aiheuttamien vammojen minimointiin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #28

Anteeksi, voin olla väärässä, mutta Luukanenhan viittasi ministerin tarvitsevan luotiliivejä kävellessään kotimaansa pääkaupungissa, eikä suinkaan kaikkien kansalaisten. Korjatkaa jos olen väärässä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #35

Niin, verrataanpa nyt Afrikan tai minkä muun maanosan ministereihin tahansa...

Kai olisi liioittelua väittää, että Suomessa ammutaan ministeriä kerran vuosisadassa, kun Ritavuoren murhasta on vasta 96 vuotta.

Toisaalta:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_assas...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #38

Kiitos listasta. Tuo tietenkin kertoo paljon ajasta ennen tätä päivää ja viittaa myös tulevaisuuteen. Olisiko liioiteltua, että Suomessakin listan kaltaiset voisivat olla totta tulevaisuudessa? En varmasti ole oikea henkilö tuohon vastaamaan, mutta luotiliivit ovat jostakin syystä tätä päivää myös täällä "lintukodossa". Miksi?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #44

Kansainvälisyys tuo myös niitä varjopuoliakin Suomeenkin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #44

Luotiliivit ovat olleet tätä päivää ammattilaisten kuten poliisin osalla pitkän aikaa tuodakseen turvaa vaaratilanteissa. Kun niistä mm kevlarista tehtynä on tullut huomattavasti aiempaa kevyempiä, niin käyttö on vaivattomampaa ja ne suojelevat myös viiltoja yms vastaan.

Jos ne voivat pelastaa ihmishenkiä, niin miksi ihmeessä ei käytettäisi mm poliisin hommissa. Kyllä niitä Suomessa ihan perinteisestikin riittää puukkoja, kirveitä ja ampuma-aseita.

Lintukodossakin on järkevää suojata itseään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #51

Hyvin epäilyttävää, ei-perussuomalaista ajattelua. Ihan kuin kuvittelisit, että maailma muuttuu ja siinä on sekä myönteisiä että kielteisiä piirteitä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #52

En kuvittele, vaan tiedän että maailma muuttuu sekä myönteisesti, että kielteisesti. Molempia piirteitä löytyy. Siihen en ota kantaa mikä näiden suhde on.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #51

Aivan totta. Luotiliivejä käyttävvät poliisit ja turvallisuusalan henkilöt tilanteen niin vaatiessa, mutta toistaiseksi jokapäiväisessä työssään näidenkään henkilöiden ei ole tarvinnut niitä pukea yllensä. Se ei ole edelleenkään päivittäinen rutiini, vaikka luotiliivit ovatkin kehittyneet jopa inhimillisiksi ylläpidettäviksi.

Lintukodossamme tällainen pukeutuminen on ollut toistaiseksi tilanteen niin vaatimana. Ministerit ja jopa presidentti on saanut kulkea kadulla ilman turvamiehiä ja luotiliivejä näihin päiviin saakka oman maan kamaralla. Poikkeuksena mainittakoon Stubbin aikakausi, jolloinka valkoinen kauluspaita oli täytetty kevlarilla ja muillakin kuiduilla.

Toivottavasti tähän aiheeseen ei tarvitseisi palata kymmenen vuoden päästäkään uudelleen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #51

Minusta kuulostaa ihan järkevältä, että mikäli ministeri lähtee poliisipartion mukaan, hän pukee soveltuvan turvavarustuksen päälleen. En tiedä, kuuluuko jopa turvallisuusohjeisiin.

Luukkanen siis yritti tehdä asiallisesta toiminnasta naurunalaista. Ilmeisesti sekin upposi osaan perussuomalaisista.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #57

Voi tosiaankin olla myös näin, että ohjeisiin kuuluu. Silti kuullostaa käsittämättömältä, että Suomessa tuollainen on tarpeellista. Jossakin on vikaa- vai onko?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #60

Eiväthän ministerit lennä kaikki samalla lennolla, vaikka kohta on jo kulunut 60 vuotta, kun Finnairin kone on viimeksi pudonnut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #51

Niko, minun mielestä taitaa olla turhaa jatkaa tuosta luotiliivikeskustelua, sillä kysehän on ollut Luukkasen kirjoituksesta ministeri Mykkäsen kävelemisestä poliisipartion mukana Helsingissä luotiliivit päällään. Tuosta on ollut kuva muistaakseni IS:n sivulla. Nyt Mykkäsen mennessä sinne Marokkoon ilman niitä luotiliivejä, joten Luukkasen kirjoituksessa oli viittaus tuohon em. tapaukseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #82

Luukkasen viesti on yhdellä sanalla sanottuna typerä.

Mutta en viitsi enää lähteä vääntämään rautalangasta, miksi se on typerä. Jos sitä ei ymmärrä, niin minun puolestani saa olla ymmärtämättä.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#12

"En nyt saa lainkaan kiinni väittämästäsi, että Helsingissä ihmiset pukisivat päälleen luotiliivit kävelläkseen siellä keskustassa."

Minulla on tietoa, mutta en voi jakaa sitä tässä. Kysy, Niko, Helsingin tilanteesta joltakin sellaiselta taholta, jolla on reaaliaikaista tietoa ja mahdollisuus kertoa se. Tulet yllättymään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Nämä ovat aina hienoja. Sinulla on tietoa, jota et voi kuitenkaan kertoa ja minä voisin saada selville kysymällä sen nimeltä mainitsemattomalta taholta.

Aivan sama kuin todeta, että kaverini Stinde kertoi yksi päivä...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #93

#93

Minun nimelläni et saa mitään tietoa mistään, mutta en myöskään halua aiheuttaa mitään hankaluuksia tietolähteelleni. Olen yhdeltä ammatiltani toimittaja, ja kuten hyvin tiedät, toimittajat eivät välttis levittele sitä, mistä tietonsa saavat.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olisko virhe siinä että Mykkänen vieraili Varissiolla luotiliivit päällä?

https://pbs.twimg.com/media/DkPZktlXsAACEZ6.jpg

https://twitter.com/kaimykkanen/status/10278971708...

Marokossa ei ilmeisesti tarvinnut pitää?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Pääset harhaajohtamisessa samalle tasolle kuin Luukkanen. Viittaamasi kuva Mykkäsestä luotiliiveissä on Helsingin aseman edestä hänen tutustuessaan poliisin partiotoimintaan perjantai-iltana Helsingissä.

Twiitti on sitten Turun Varissuolla käynnistä ja mikään ei viittaa siihen, että siellä olisi luotiliivejä pidetty.

Luukkanen ei voinut tietää kirjoituksissaan Marokon mahdollisesta tarpeesta, kun kirjoitus on tehty ennen koko Marokkoon menoa. Onko sinulla muuten varmaa tietoa onko siellä ollut tarpeen pitää jossain tilanteessa? Tuskin?

Se että poliisi ottaessaan mukaan ministerin partiointiin mukaan katsomaan aitoja tilanteita työssään haluaa pukea ministerille suojaliiviin siksi aikaa, ei ole mitenkään kummallista eikä osoitus mistään pääkaupunkiseudun pahentuneesta tilanteesta.

Täysin normaali käytäntö, jota ei tarvitse ihmetellä muutoin kuin mikäli haluaa pahantahtoisesti vetää siitä oman johtopäätöksensä propanagandansa tueksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #95

Kyllä huomasin itekkin että ei ole Varsissuolta tuo kuva kun siellä tuli kersana paljon pyörittyä. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa että ne luotiliivit oli päällä, vaikka ei saa antaa pelolle valtaa.
Se että sinä olevinaan tiedät miksi luotiliivit oli päällä ei muuta yhtään mitään.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #95

Niin, nykyään se on täysin normaalia. Ei ole kuitenkaan montaa vuosikymmentä siitä kun Ruotsin kuningas puki illalla luotiliivien sijasta päällensä pujoliivit ja lähti kaupungille juhlimaan. Tai hyödynsi estoitta syytesuojaa kaahailemalla Porschella moottoriteillä. Luotiliivejä ei ollut edes saatavilla, kun niitä nyt ostellaan kuin talvitakkeja. Ruotsissa tilanne muuttui joskus 80-luvulla, täällä ehkä 20-30 vuotta myöhemmin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #100

Minulla oli raskas sirpaleliivi päivittäisessä käytössä jotain 13v sitten.

1. Se oli tyylikäs
2. 10kg painoisena kasvatti automaattisesti kuntoa kun keho tottui raahaamaan ylimääräistä massaa mukanaan. Juokseminen varsinkin oli hauskaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Luulen, että Markku Huuskolla on vakaa aikomus päästä eroon täällä olevista "toisinajattelijoista". Hän käyttää siinä tätä karjujien ja vihaa tihkuvien kaunakirjoittajien laumaa hyväkseen. Itse ei tarvitse osallistua - antaa näiden toimia instrumenttina. Bannaamisesta jää jälki mutta näin voi säilyttää "vanhurskautensa". Huusko on valinnut puolesta jo kauan sitten mutta tähän saakka ajattelin, että hän haluaisi säilyttää jonkinlaisen arvokkuuden.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"karjujien ja vihaa tihkuvien kaunakirjoittajien laumaa "

Ethän sinä ole ennenkään asiallisesti kommentoinut.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kuten olen aiemminkin todennut, Arto Luukkanen, liikut aivan väärissä porukoissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luukkasen blogien ydin GCM:n suhteen oli perustuslain vastaisesta menettelystä syyttely ja ministerinvalan rikkomisesta vouhottaminen, useassa kirjoituksessa.

Kirjoittaminen on estetty Huhtasaarelta ja Hankamäeltä totuudenvastaisesta kirjoittelusta, samasta syystä poistettiin Vahvelaisen yksi kirjoitus. Eivät nuo kirjoitukset kritisoineet valtapolitiikkaa: kritiikki perustuu totuuteen.

Jos valtio tekee suunnitelmia pakolaisvyöryn varalta, se ei tarkoita, että sellaista toivotaan. Kaikki armeijatkin tekevät erilaisia suunnitelmia, vaikka niitä onneksi tarvitaan harvoin. Suomellaon väestönsuojelusuunnitelma, onko se turha? Toivottavasti.

Perukirja on omaisuusluettelo. Siinä ei ”huomioida” muuta kuin omaisuus, eikä sen sisältöön voi vaikuttaa haudan takaa. Mitään suunnitelmia se ei sisällä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Kirjoittaminen on estetty Huhtasaarelta ja Hankamäeltä totuudenvastaisesta kirjoittelusta, samasta syystä poistettiin Vahvelaisen yksi kirjoitus."

Jos tämä oikeasti olisi se peruste miksi molemmat on sensuroitu palstalta, täältä voisi sulkea pois lähestulkoon kaikki kirjoittajat. Tosiasia lienee, että vaalit ovat tulossa ja sensurointi on osa poliittista peliä, johon tämäkin julkaisu osallistuu omalla panoksellaan. Väärät mielipiteet, joihin ei voida vastata kuin myöntävästi, halutaan sensuroida. Sama ilmiö on ollut aina vaalien alla tällä palstalla ja tulemme näkemään yhä useampia bannauksia palstalta, mitä lähemmäksi vaaleja mennään.

Poliittinen peli on hurjaa ja hurjemmaksi vain menee, vaalien lähestyessä, saas nähdä mitä täälläkin tapahtuu vielä ennen vaaleja?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Näytät kuuluvan sinäkin siihen porukkaan, joka sekoittaa mielipiteet ja tosiasiat. Kun valehtelee asiakirjasta tarkistettavissa olevasta seikasta, ei kyse ole enää mielipide-erosta. Jos et ymmärrä tätä, valitan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

Ihan erikseen erittelemättä, mutta Jussila, paljon törkeämmin sinä palstalla kirjoittelet, kuin Hankamäki tai Huhtasaari, mitä olen kirjoituksia seurannut. Joten kyse on aivan selvästä poliittisesta pelistä, ennen vaaleja halutaan bannata kirjoittajat, jotka ovat niin hyviä ja laadukkaita, että saavat ihmiset ajattelemaan oikeasti.

Tällainen vaalipeli tulisi kieltää lailla, varsinkin vaalien alla kaikilla tulee olla poikkeuksellisen vahva sananvapaus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Voi olla, mutta sinä et vieläkään näytä ymmärtävän: kysymys ei ole kielenkäytöstä vaan totuudenvastaisesta kirjoittelusta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #34

Meillä on täällä pari fiksua Juristia, mutta eivät tee mitään. Sen sijaan soittavat poskea blogi tolkulla. Kannattaisko Juristin mennä hiukan viilennykselle. Olen aina ollut sitä mieltä ettei oppineisuus ole tae viisaudelle. Päinvastoin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Tosiasia lienee, että vaalit ovat tulossa ja sensurointi on osa poliittista peliä, johon tämäkin julkaisu osallistuu omalla panoksellaan."

Aika huonosti pelattu sitten kun kerran banni on vain tammikuun puoliväliin ja vaalit 14.4.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Koska sinä olet huomannut näiden kommentoijien ajattelevan?

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #43

Blogin kirjoittajat joskus vähän ehkä ajattelee kirjoittaessaan, mutta nämä kommentoijat ei?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #43

Mielestäni useilla kommentoijilla on omia ajatuksia paljonkin, mutta teillä lakimiehillä se ajattelu tuntuu olevan kiven alla. Ei se mitään ajattelua ole, että lukee lakikirjasta pykäliä kerta toisensa perään. Kyllä ne pystyy kuka tahansa sieltä lukemaan, jos sellaiseen jaksaa ryhtyä.

Ajattelulla tarkoitetaan aivan jotain muuta, kuin kirjoista opiskeltua tietoa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #48

Et näytä ymmärtävän, että se luettu pitää myös ymmärtää. Tosin sinullahan lait tulevat automaattisesti kansalta, ikään kuin ”Blut und Boden” - muodossa, kansan oikeustajusta, joka on aina terveemmällä pohjalla kuin korruptoituneiden oppineiden kirjantonkijoiden. Kansantuomioistuimet jakavat sitä oikeaa lain- ja oikeudenmukaisuutta Laitisen ontuvan ajattelun mukaan. Sääli, että Roland Freisler oli juristi, mutta Laitinen löytää varmasti itsestään samoja piirteitä, ihan ilman koulutusta, taivaanrannanmaalarin pohjalta. Oppi-isäkin oli väärinymmärretty suuruus taiteilijana, mutta hänestäkin tuli kansansa laki ja oikeus, Führerprinzipin kautta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #50

Noi sinun juttusi alkavat taas mennä ihan mahdottomuuksiin, taitaa alkaa se somemania taas puskemaan läpi todella pahasti ja nyt kannattaisi mennä jo nukkumaan. Tuohon maniaan kannattaisi myös etsiä jotain apua, koska on surullista katsoa kun aikuinen kaveri alkaa sekoilemaan palstalla ilta toisensa perään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Sinähän niistä kansantuomioistuimista paasaat ymmärtämättä asiasta yhtään mitään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #54

Mielestäni ylin laillisuusvalvonta tulisi antaa kansalaisille ja se edellyttäisi jonkinlaista kansantuomioistuimen perustamista tai miksi sitä nyt haluttaisiinkaan kutsua. Ja se miksi se tulisi antaa kansalaisille, johtuu siitä ettei tavallisiin ihmisiin kohdistuneita törkeitäkään rikoksia tutkita, mikäli tekijällä on poliittisia suhteita tai hän on virassa.

Tilanne on ikään kuin kestämätön tavallisen kansalaisen oikeusturvan kannalta ja siksi asiat pitäisi muuttaa siten, että tavallinenkin kansalainen saisi asiansa oikeudenmukaiseen ja puolueettomaan tutkintaan, varsinkin silloin kun joutuu törkeiden rikosten uhriksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58

Niin, kyllä muut saavat asiansa käsittelyyn, mutta Laitinen ei, koska Laitinen on ”rättshaverist”.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #59

Tuskin olen ainoa joka ei ole asiaansa saanut rehelliseen tutkintaan, vaan näitä näyttäisi suomessa olevan yllättävän paljon.

Yritätkö taas noilla vieraskielisillä sanoilla ja esille ottamillasi henkilöillä korostaa kielitaitoasi ja lukeneisuuttasi? Toisit joskus jotain muutakin kuin opetettua esille, se antaisi kuvan omaehtoisestakin ajattelusta. Nyt sitä kuvaa ei valitettavasti saa mitenkään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #65

Omaehtoinen ajattelu on monesti hedelmällistä, mutta oikeuslähteeksi siitä on vähän huonosti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #65

En käyttänyt vieraskielistä sanaa, se oli ruotsia.

Olen tuonut paljon tälle palstalle, mutta sinä et sitä ymmärrä. Kirjoittamalla yhden puheenvuoron, toimituksen oli pakko poistaa Vahvelaisen valheblogi. Toisessa blogissa ruodin Huhtasaaren valheblogin ja revin sen kappaleiksi. Luukkanen ei ole koskaan kestänyt yhtä ainoaa kommenttiani, vaan bannasi minut, mutta sitten vapautti minut bannista. Nyt viimeisimmässä blogissaan hän ei vastaa yhteenkään kommenttiin kuin mölisemällä ahdistuneena.

Toinen tohtori, peräti kaksinkertainen, päästeli näppäimistöltään, kuinka Magna Carta on vaikuttanut positiivisesti sananvapauteen. Magna Cartassa ei ole sanaakaan sananvapaudesta, kukaan muu kuin 41 aatelisperhettä ei tiennyt yhtään mitään koko paperista viitensataan vuoteen, ja sen merkityksestä ihmisten elämään on tullut myytti. Melkoisen tyhmiä nuo persujen tohtorit, eivät opi edes kirjoista.

Tälle alustalle on hyväksi, että kaltaisesi vapaa ajattelija rikastaa elämäämme raikkailla, viihdyttävillä järjenvastaisuuksilla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #78

"Tälle alustalle on hyväksi, että kaltaisesi vapaa ajattelija rikastaa elämäämme raikkailla, viihdyttävillä järjenvastaisuuksilla."

No noiden muiden juttuihin en ota kantaa, mutta tämä viimeinen oli selvästi tarkoitettu minulle. Siellä ne ranskassa ajavat keltaliivit kovasti niitä asioita, joista minäkin paljon olen kirjoittanut ja joita sinä pidät järjenvastaisina. Kun näitä meidän kirjoituksiamme verrataan sadan vuoden päästä, sinä näytät lähinnä jälkeenjääneeltä muumiolta ja minä taas hyvin edistyksellisenä.

Mutta silti minusta on todella hienoa, että kirjoitat alustalle ja saamme tuulahduksia menneestä ajasta sinun oppikirjoista lukemiesi fraasien kanssa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #89

Yllättävää, että huomasit, vastaushan on vastaus kommenttiisi, niin kuin siinä lukee. Olen aina yhtä hämmästynyt terävyydestäsi, jolla vastaat kommentteihin, vaikkaet lukemaasi nytkään ymmärtänyt.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #42

Ai noi bannien pituudetkin näkyy jossain, en ole tiennytkään. Enkä myöskään sitä, että jollakin on aikaa seurata muiden bannausten pituuksia. Selittyneekö sitten sillä, että on itse ollut valittamassa kyseisen henkilön kirjoittamisista ja näin edesauttamassa bannausta, jonka kestoa sitten uteliaana lähdetään seuraamaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #46

Vaihtoehtoisesti selitys voi olla Hesarin lukeminen. Siihen taas on saattanut innoittaa blogistin tarjoama linkki.

Edit: Muisti petti tuon linkin suhteen. Olinkin törmännyt siihen Luukkasen blogin keskustelussa. Pahoittelen väärää valaani. Katumusharjoituksena linkki alla.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005931294.html

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #69

No johan meni taas ovelaksi. Tarjoat selitykseksi linkin, jonka takaa ei sitten löydykään oikeita tietoja ja sitten pyydät sitä anteeksi ja tarjoat vaihtoehdoksi jotain blogia, josta et kuitenkaan laita linkkiä.

Hauskaahan tämä on, pääsit kuitenkin antamaan haluamasi mielikuvan ja näin vaikutelma, että jotain olisi todistettu, on saatu aikaan ja ihan ilman todisteita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #75

Kuten kirjoitin, luettu pitää myös ymmärtää. Tuosta bannin pituudesta linkatussaartikkelissa on näin: ”Maanantaina Huhtasaari sai varoituksen, tiistaina kuukauden mittaisen kirjoituskiellon. Keskiviikkona Huhtasaari huomasi, että blogikirjoitus on poistettu.”

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #79

Ahaa, en avannut linkkiä, koska luotin toisen Maxin antamiin tietoihin. Mutta eipä ollut varmaan avannut itsekään, koska olisi muuten huomannut tietojen olevankin siellä.

Minä jo mietin, että Salonen olisi osallinen näihin banneihin ja siksi seuraisi niiden kestoa. Mielestäni se olisi ainoa mahdollinen motiivi seurata bannien kestoa määrättyjen henkilöiden kohdalla. Tosin en tiedä onko tällaisia tietoja edes saatavilla?

Mutta kyllä näin vaalien alla tulisi sananvapauden olla poikkeuksellisen avointa, eikä vapailta palstoilta tulisi voida sulkea pois ihan heppoisin perustein ja näin yrittää pelata poliittista peliä. Ranskassa keltaliivit vaativat isojen mediatalojen purkua ja erilaisten mielipiteiden ja näkemysten entistä vapaampaa julkituontia. Tämä on siis EU:n koko laajuinen ongelma.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #90

Ongelma on Huhtasaaren jaLuukkasen, ei kannata kirjoittaa valheblogeja. Ja edelleen valittaa sensuroinnista, kun syyt poistoihin ovat ilmiselvät. Yksinkertaisia ihmisiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #90

Etkö lukenut vastaustani #83, vai oliko se liian vaikeaselkoinen?

Mielenkiintoista että osasit kertoa, ettei tietoa löytynyt linkistä, avaamatta sitä. En minä ole koskaan sanonut ettei tietoa ollut linkin artikkelissa. Nimenomaan lisäsin linkin, koska alkuperäinen muistikuvani että linkki olisi ollut blogitekstissä, oli virheellinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #90

Koko Eurooppa on samoissa ongelmissa kuin Suomi ja sananvapaus halutaan hävittää koko maanosasta. Syyllinen on tietenkin EU komissioineen, demokratia ja vapaa sana on tälle liittovaltiokehitykselle myrkkyä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #102

Tämän on jo pakko olla parodiaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #106

Kuinka monesti olet nähnyt tai kuullut median ja poliitikkojen ottavan esiin liittovaltiokehityksen ja tuonut esiin Suomen osuutta tässä järjestelmässä?

Tasan nolla kertaa, media ja poliitikot kietävät yhtälailla totuuden ja tekevät kaikkensa piilottaakseen sen kansalaisilta. Itsenäisyyspäivänäkin näyteltiin kovin itsenäistä valtiota vaikka se on vain muisto.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #112

Itse olen ottanut esiin liittovaltiokehityksen monta kertaa ja kannattanut sitä aina.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

Ensin muistelin linkin olleen tässä blogissa. Kommentin julkaistuani tarkistin asian, varmuuden vuoksi. Koska olin erehtynyt, lisäsin tarkennuksen ja linkin. Ehkä oman virheen korjaaminen on ovelaa, vaikka itse kutsuisin sitä vain rehelliseksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Ilmaista Puheenvuoron palvelua käyttäville haluaisin kertoa, että ihan pienellä oman käyttäytymisen muutoksella voisitte omalta osaltanne tehdä tästä keskustelupalstasta paljon paremman, mielenkiintoisemman, seuratumman ja etenkin vaikuttavamman".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sitaattiin olisi kohteliasta ja sääntöjen mukaista merkitä lähde.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #62

Myöhemmin mukaan tulleille korostan, että toki lähde on blogiavaus itse.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #62

Sitaatti on ihan tästä blogista ja blogistin kirjoittamana. Ennen kommentointia suosittelisin lukemaan myös itse blogin sisällön.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #64

Joskus kannattaa lukea myös kommentit järjestyksessä :)

Martti Ahtisaarta lainatakseni: "Jag försökte bara vara artig."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onhan se hienoa, että valemedia joka vitsikkäästi kutsuu itseään Oikeaksi Mediaksi toimii julkaisualustana kaikelle sille humpuukille ja sonnalle jolle tosiasioista kiinnostuneet nyrpistävät nenäänsä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"tosiasioista kiinnostuneet nyrpistävät nenäänsä".

Tosiasioista kiinnostuneet mielestäni hakevat käsitystä asioista eri lähteistä eikä pelkästään oikeasta- tai valemediasta. MV, IS, HS, Karjalainen, US, seiska, kauppalehti, TM, YLE,... on ihan samalla viivalla eri vivahteineen ja minun mielestäni lukiat/ tosiasioista kiinnostuneet hakevat tietoja ihan kaikista lähteistä näiden eri suuntiin sitoutuneiden lähteiden lisäksi.

Tosiasiassa tällaiset kiinnostuneet muodostavat mielipiteensä ilman puoluesidonnaisuutta tai jotakin ideologiaa. Arvostan tällaisia ihmisiä, jotka eivät sido itsensä ajatusmaailmaa muiden vietäväksi. Heitä on muuten yllättävän suuri osa kansasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

MV on pelkkää paskaa, älä usko mitään mitä siellä on.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #113

Hmmm... kykenen ja saanen varmaan itse päättää mihin milloinkin uskon?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Joo, eihän kukaan voi kieltää hömppää uskomasta. Yleensä se on toki jokseenkin harmitonta, mutta voi se olla vaarallistakin. Ajattelepa vaikka näitä rokotteiden vastustajia ja hopeaveden kittaajia.

Mielikuvituksen Voima on toki enimmäkseen harmiton, mutta vaaralliseksi se äityy silloin kun Mustamaalauksen Vimma masinoi vihakampanjan joitakin oikeita toimittajia vastaan. Ja kun sitten joku entinen kielitieteilijä antaa vainolaisille vauhtia julkaisemalla valeuutisen muka vahingossa Facebook-sivullaan kun ei voinut tietää ettei MV-julkaisuun ole luottamista vaikka onkin tohtori ja saanut luultavasti muutakin yleissivistystä kuin rokotukset.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Turha näiden on valittaa mistään Usarin sensuurista. Yksityisellä toimijalla ei ole mitään velvollisuutta julkaista kaikkea kirjoittelua. Varsinkin kun säännöissä sanotaan ettei valehtelua sallita. Palstalla palstan tavalla tai palstalta pois siis.

Huhtasaarella ja vastaavilla valheista kiinni jääneillä on edelleen sananvapautensa jota käyttää muualla. Kenelläkään ei sentään ole onneksi mitään velvollisuutta niitä juttuja lukea. Uskottavuutensa ja arvokkuutensa kun voi poliitikko tai sellaiseksi pyrkivä menettää vain kerran.

Se on aina ikävää kun joku poliitikko valehtelee. Suomalaisille haitalliseksi sellainen ilmiö menee kun tietyltä laidalta sellainen lööperi ja sen puolustelu näyttää olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Aina joku niitä uskoo, ilmankos politiikkaan pettyneitä on nykyisin niin paljon. Enpäs pysty kuvittelemaan paljon haitallisempaa toimintaa kuin mitä nämä paskanjauhajat ovat suomalaisille ja suomalaiselle yhteiskunnalle tehneet.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Turha näiden on valittaa mistään Usarin sensuurista. Yksityisellä toimijalla ei ole mitään velvollisuutta julkaista kaikkea kirjoittelua. Varsinkin kun säännöissä sanotaan ettei valehtelua sallita. Palstalla palstan tavalla tai palstalta pois siis."

Niin, tämä Uusi Suomi ei ole Tomi Ketolan omistuksessa, eikä Ketolan kannata neuvoa omistajaa mitä se julkaisee tai ei julkaise. Eiköhän omistaja itse osaa tehdä ne päätökset ja arviot.

Ilmiöistä sen verran, että vallitseva hegemonia jota nyt kauheasti ylistät, on tenhyt sellaista politiikkaa, että vähän joka nurkalta nousee sinua kiusaamaan kaikenmaailman örkkejä, minä mukaanlukien. Voit olla varma, että verbaalisesti tulet saamaan samalla mitalla takaisin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Täytyy sanoa, että samalla mitalla vastaukset näyttävät vähän kevyiltä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #70

Eipä nuo sinunkaan vastaukset mitään ydinfysiikkaa ole.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #72

Ydinfysiikkaa koskevat avaukseni löytyvätkin Vapaavuorosta kulttuuriosastolta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvinhän tässä sitten taitaa käydä, persut siirtyvät heidän oman kuplansa sisällä oleville alustoille, oikemadiaan ja suomen uutisiin.

En usko, että kauheasti kukaan jää kaipaamaan, tosin hieman epäilen tuota asiaa, koska vaalit ovat niin lähellä ja vaalikiima taitaa ylittää periaatteet.

Mistään sensuurista ei ole kyse, sen kai nyt jokainen ymmärtää, jos puhuu paskaa blogeissaan, vielä kansanedustajana, niin silloin saa juuri sitä mitä tilaa.

Paljonhan täällä höpistään mitä sattuu, niin teen itsekin, mutta kun kansanedustaja kirjoittaa ajankohtaisesta aiheesta blogin, niin odottaisi kuitenkin sen verran, että siinä pysyttäisiin totuudessa, valeuutisia ei odota kansanedustajien levittävän.

Tosin jos moraali on gradutasoa, niin paljon ei tietystikään voi odottaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Hyvinhän tässä sitten taitaa käydä, persut siirtyvät heidän oman kuplansa sisällä oleville alustoille, oikemadiaan ja suomen uutisiin."

Hihii... Siitä tulee hauskaa.

Kun on tämä juttu: https://fi.wikipedia.org/wiki/Poen_laki

Niin sitä ei sitten oikeasti kohta tiedä enää onko ne jotain parodiasivuja vai mitä kummaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei hätää. Minunkin tekstini poistettin ja sain varoituksen. Koska tunnetusti en ole persu, niin nyt voidaan päätellä ettei moderointi ole valikoivaa eikä se kohdistu yksin persuihin, vaan homma toimii tasapuolisesti.

Kunhan muistaa ilmiantaa asiattomat viestit tai tekstit.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En ole poistanut tai ilmoittanut yhtään kommenttiasi. Mitä tarkoitat?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Oletko jo unohtanut oman avauksesi? Mielestäni ihan asiallinen kommentti Siikalalta varsinaiseen aiheeseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Puheenvuorossa ei ole sensuuria.

Mutta kyllä täällä on sekä käyttöehdot että keskusteluohjeet, joiden rikkominen voipi johtaa varoituksiin, tekstien poistamisiin ja kirjoituskieltoihin.

Simmottis.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset