selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Nyt vaaleissa puhutaan maahanmuutosta, raiskauksista ja Oulusta. ei ilmastosta

Uusi suomi, puheenvuoro ja valtamedia päätoimittajineen vielä pari päivää sitten toitottivat unelmaansa ilmastovaaleista. Uuden suomen päätoimittajakin yltyi avaamaan blogin ohjatakseen vaalikeskustelua pois maahanmuutosta, raiskauksista ja epäonnistuneesta pakolaispolitiikasta. Epäonnekseen.

Totuutta ei voi lakaista maton alle. Ei vaikka suvaitsevaisto ja valtamedia kaikkensa yrittää. Teot ja tapahtumat ovat totuus. Kansalaiset kuulevat ja näkevät edelleen omilla korvilla ja silmillään. Huolestuneena.

Huuskon toive paluusta vanhaan oli ennenaikaista. Vain vuorokausi painopisteen siirtämisyrityksestä autoverotukseen ja ilmastoon vaalikestusteluissa kalikka napsahti nilkkaan. Monikulttuurisuuden ihanuus nosti taas päänsä ja sai jopa iltasanomat palaamaan vaalien puhutuimpaan aiheeseen. 

Oulusta tuli Pohjolan seksuaalirikoskaupunki – milloin hallitus kokoontuu hätäistuntoon? Näin otsikoi Iltasanomat.

Hallitus kokoontui hätäistuntoon, kun Kempeleessä eli pääministeri Juha Sipilän kotikunnassa sattui seksuaalirikos marraskuussa 2015. Miksei nyt? kysyy toimittaja Mirja Rintala https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005963161.html?fbclid=IwAR3wCF5-tm...

Ruotsissa järjestetään uudet vaalit, sillä ruotsidemokraatteja ei valtapuolueiden mielestä voi sallia yhteistyöhön. Demokratia on ruotsissa kuopattu. Kuopataanko demokratia Suomessakin? Pahalta näyttää, sillä etenkin SDP, vihreät ja vasemmistoliitto ovat kyselyjen mukaan jyrkästi demokratiaa vastaan. Viime aikoina on ollut esillä huomattava muutos keskustan ja kokoomuksen lausunnoissa, sekä mielipidekyselyissä. Enemmistö keskustan ja kokoomuksen kannattajakunnasta voisi tehdä yhteistyötä hallituksessa perussuomalaisten kanssa. Taitaa sittenkin demokraattisimmat puolueet löytyä keskeltä oikealle!

Alaikäisiin kohdistuva seksuaalirikosvyyhti alkoi purkautua Oulussa marras-joulukuun vaihteessa ja uusia tapauksia näyttää tulevan ilmi vielä lisää. Yhteistä niille on uhrien alaikäisyys ja epäiltyjen tekijöiden ulkomaalaistausta. Valtamediankin on lopulta pakko suostua avoimemmalle keskustelulle ja mikä tärkeintä, niin aihetta ei tulisi yrittää haudata autoverotuksen tai ilmastopopulismin varjoon. 

Uusi suomi, Markku Huusko ja "maan vaikuttavin blogipalvelu" puheenvuoro voisi avata bannit väärin ajatteleville ja alkaa keskustelemaan aiheesta ilman sarvia!

Lopuksi lainaus Huuskon blogista: "Vaan annapa olla, jos maailman tapahtumat alkavat ohjata Suomenkin keskustelua kiihkeiden populistien toivomaan suuntaan. Mahdollisista asetelman muuttajista ensimmäiseksi tulevat mieleen Brexit, Trump, Putin ja Italia". Nämähän tästä tosiaakin vielä puuttuvat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Toimittaja Mirja Rintalan kommentti:

"Olen työskennellyt yli 30 vuotta pohjoisessa toimittajana, mutta koskaan ennen en ole ahdistunut kirjoittamisesta niin paljon kuin nyt".

Miksi vasta nyt?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Melko tyhjentäviä Oululaisten mielipiteitä. https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005963018.html

Tynkkynen menee läpi Oulusta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse olen tässä miettinyt "penni ajatuksista" teesiä ja varsinkin näitä Oulun tapauksia vs. ilmastomuutosvaalit.

Mitä käy pienen mielessä nyt.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Pienen mielessä käy nyt onnenpyörä ja huutokauppa keisari.

Tosi asiassa ihmiset ajattelevat hyvin paljon laajalla skaalalla eri asioita. Politiikan ollessa osallisena ajateltavaan ihmisillä tahtoo olla ensimmäisenä sellainen pois sulkeva tapa, eli opitun poliittisen mielikuvan vastaisten asioiden pois sulkeminen heti ensimmäisenä. Tämä on ihan luonnollinen ilmiö.

Yksilön poliittista ajatusmaailmaa ja etenkin puoluesidonnaisuutta on äärimmäisen vaikeaa muuttaa ulkoa päin. "penni ajatuksista"!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Muuttoliikkeen lisääntyessä kääntöpiirien väliltä napapiirille, alan minäkin uskoa ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ilmastokuormaa eli sitä, kuinka paljon kasvihuonekaasuja muuttoliike aiheuttaa on tietysti vaikeaa laskea, mutta ihan maalaisjärjelläkin ajatellen lienee realistista käyttää kertoimena vähintäänkin kolmea. Toisin sanottuna 1 kehitysmaasta roudattu pakolainen aiheuttaa 3 kertaisen ilmastokuorman kantaväestön vastaavaan verrattuna.

Tuskin tarvitsee tarkemmin perustella.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ohi aiheen, mutta onko Sirpa Abdallah saanut kirjoituskiellon puheenvuoroon?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei vaan lopetti vapaaehtoisesti kirrjoittamisen, kun taso oli hänelle liian huono.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Totuutta ei voi lakaista maton alle. Ei vaikka suvaitsevaisto ja valtamedia kaikkensa yrittää. Teot ja tapahtumat ovat totuus. Kansalaiset kuulevat ja näkevät edelleen omilla korvilla ja silmillään. Huolestuneena."

Tämän kappaleen totuusarvo häipyy asenteellisuuden ja sanavalintojen suohon.
- Mikä ihmeen suvaitsevaisto? Mikä porukka tämä tällainen ja toimivatko jonkin järjestäytyneen toimintasuunnitelman pohjalta?
- Onko valtamedia solminut jonkin maahanmuuttomyönteisen salaliiton toteuttaakseen jotain kieroutuneita tavoitteitaan kansan turmioksi?
- Teot ja tapahtumat käyvät ilmi ja totuus niistä toivottavasti saadaan ilmi oikeudenkäyntien aikana.
- Enimmäkseen kansalaiset kuulevat toisen käden tietoja ja huhuja. Harvalla on ensikäden tietoa tapahtumista.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Samaa mieltä kuitenkin blogistin kanssa siitä, että näistä tulee maahanmuutto/raiskaus -teemoilla kuorrutetut vaalit. Puoluejohtajat voivat pitää ilmastokysymystä esillä, mutta kansa suuntaa sillä hetkellä jääkaapille.

No jos ja kun näin tapahtuu, niin kuinka se vaikuttaa vaalitulokseen ja sitä kautta seuraavaan hallituskauteen? Luulen, että köyhille tekee kipeää edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset