Jo ennen jytkyä ja Timo Soinia

Ihan vain ajassa taakse päin ratsastaessani keppihevosella huomasin, että alpakat ovat hävinneet katujen varsilta sekä lasten tapahtumista. Myöskään pellejä ei enää näy ylen aamu tv:ssä. Jokin on muuttunut sitten vuoden 2010 tähän päivään.

Eduskuntavaalien lähestyminen sekä maahanmuuttoasenteita kartoittaneet mielipidekyselyt ovat saaneet lähes kaikki puolueet hätääntymään. Kriittistä maahanmuuttokeskustelua vaativat nyt kilvan poliitikot vasemmalta oikealle. Ne samat poliitikot, joille kuuluu kunnia jo kaksikymmentä vuotta jatkuneesta maahanmuuton ja maahanmuuttajien kritiikittömästä ylistyksestä ja ongelmien lakaisusta maton alle.

Äärimmäisen pieni osa Suomeen saapuvista turvapaikanhakijoista saa turvapaikan, mikä johtuu siitä, että äärimmäisen pieni osa turvapaikanhakijoista on kansainvälisten sopimusten tarkoittamia pakolaisia, joiden suojeluun Suomi on sitoutunut. Suurin osa turvapaikanhakijoista on liikkeellä taloudellisista syistä tai lähtömaan yleisten olosuhteiden vuoksi.

Tämän enempää en lainaa toisten kirjoituksesta, sillä puheenvuoron säännöissä toivotellaan mahdollisimman lyhyitä lainauksia. Edellä siis esitetty on osin suoraa lainausta vuodelta 2010, johon nykyiset eduskuntapuolueet + 7 tähteä ovat nyt samaistuneet.

Sen sijaan lopuksi mainitsen kuitenkin pari "muuttujaa". Nimimittäin ihan nimeltä, ellei se muita loukkaa? 

Vesa-Matti Saarakkala ja Maria Tuulia Lohela (sin.) Heillä on pikkuisen nähtävissä lipsumista allekirjoittamastaan.

Lähes täydellinen ja puoluepoliittisesti kannatettava yhteisymmärrys löytyy: http://vaalimanifesti.fi/index.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu