Kokoomuksesta taas hallitusneuvottelija

Se oli siinä. Berner ja Sipilä löi viimeisen naulan kepun arkkuun. Keskusta kärsii historiansa suurimman vaalitappion tulevissa vaaleissa. Tilanteen voi korjata ja muuttaa vain Bernerin ero tai hallituksen kaatuminen. Tuskin tuokaan riittää.

Hallitus voi hyvinkin vielä kaatua ennen vaaleja, sillä kaatamishaluja löytyy Sinisistä ja Kokoomuksesta. Sinisten viimeinen keino on nostaa kannatustaan vain hylkäämällä yhteistyö monellakin verukkeella ja kokoomuksen Soten kaaduttua ei ole olemassa enää mitään "liimaa" myöskään keskustan suuntaan. Kaiken huipuksi Sipilän maakuntauudistus kaatuu samalla ja Sipilä voi ilmoittaa epäonnistumisensa sekä ilmoittaa lentokoneensa nokan olevan kohti Mäntyniemeä viemään hallituksen eroanomusta.

Toive ajattelua? 

Ei ole. Kokoomus on joka tapauksessa seuraavassa hallituksessa jatkamassa Sote-uudistusta haluamaansa suuntaan. Pohjatyö on jo tehty ja mikäli SDP voittaisikin vaalit, niin sen olisi pakko ottaa hallitukseen myös Kokoomus. Ja Kokomuksellahan on ehdot. SDP:n kompurointi ja Rinteen katoaminen eivät edesauta talven aikaista nostetta. Sanna Marin "untuvikkona" on vain pahentanut tilannetta, joten demareilla on nyt kusi molemmissa sukissa. 

Keskusta ei ole seuraavassa hallituksessa, sillä se saa "veret seisauttavan" vaalitappion. Puolueen sisälläkin riidellään jo niin, että hurjimmissa spekulaatioissa voitaisiin puhua jopa puolueen kahtia jakautumisesta. Aivan kuten Perussuomalaisissa kävi "ylijumalan" liikaa päähän nousseen nesteen johdosta. Juha Sipilälle sopii sama lippalakki.

Vaikka gallupit ovat galluppeja, niin täytyy muistaa, että etenkin viimeinen gallup ennen varsinaista vaalipäivää on pitänyt aina paikkansa poikkeuksetta. Siis virhemarginaalissa. Oletteko huomanneet? Seuraava gallup kertoo paljon, mikäli otanta on tehty ajalla johon sopii tämä ja seuraava viikko. Se tulee olemaan muutoksiltaan merkittävä ja muutokset ovat suuria.

Noh, lohtuna tähän sekamelskaan voi kuitenkin sanoa, että ääniä annetaan edelleen ja ne jakautuvat sitten sinne minne ne kuuluvatkin. Keskustan laskusta hyötyvät eniten Perussuomalaiset ja Kokoomus. Demareiden laskusta Perussuomalaiset ja Vasemmisto. Ja huumorilla tähän: Kokoomuksen laskusta hyötyisivät kaikki muut 🙂

Uudet liikkeet keräävät myös tietyn osan ja nuo saattavatkin olla epämieluisia ja jopa ratkaisevia menetyksiä kaikille muille puolueille. 

Liike NYT sekä (montako tähetä?) sekoittavat joka tapauksessa pakkaa ja nukkuvien herättely on äärettömän vaikeaa, kun vanhat puolueet ovat siirtäneet tämän ryhmän oman onnensa nojaan jo vuosikymmeniä sitten. 

Seuraavan hallituksen muodostaminen reilulla enemmistöllä tulee olemaan vaikeaa. Vähintään yhtä vaikeaa kuin Ruotsissa. Maahanmuuttokriittisen Perussuomalaisten kannatus voi nousta todella korkealle, eikä näin ollen hallitustunnustelija voikkaan olla syrjäyttämässä "arvopohjaan" vedoten vaalien "voittajaa" Perussuomalaisia, sillä viime aikaiset tapahtumat, sekä humanitäärisen maahanmuuton väärinkäytösten myöntäminen yli puoluerajojen on viimeinkin myönnetty keskustan ja oikeiston suunilta. Lähentyminen maahanmuuttokriittisiä puolueita kohtaan ei ole suinkaan ilmiö vain euroopassa, sillä nyt se on saapunut myös tänne pohjolaan. Jopa Pekka Haavisto (vihr.) kerkesi ilmaista mahdollisuuden yhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa, mutta hänet vaijennettiin samana päivänä ja Pekka joutui perumaan puheensa. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.347225

Ja lopuksi kysely: Mitkä muut puolueet arvioisit olevan Kokoomuksen kanssa seuraavassa hallituksessa?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu