selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

YLE:n uusin gallup- PerusSuomalaiset ykkönen

Tänään julkaistu YLE:n uusin gallup kertoo PerusSuomalaisten nousevan jopa suurimmaksi puolueeksi ohi SDP:n.

Virhemarginaali ja kaikki vaikuttamiskertoimet huomioon ottaen on täysin mahdollista, että PerusSuomalaiset ovat vaalien suuri voittaja sekä tuleva hallitusneuvottelija, kun varsinaisen vaalipäivän äänetkin on julkaistu.

Virhemarginaalin lisäksi on huomioitava sekin tosi asia, että joka ikisen aijemmin julkaistun gallupin jälkeen PerusSuomalaisten todellinen kannatus on ollut keskimäärin 1,5% galluppeja korkeampi lopullisessa vaalituloksissa. Niin se on nytkin ja jopa enemmän. Vastaavasti galluppien perinteiset ykköset ovat todellisuudessa 1-2% pienempiä lopullisen tuloksen mukaan.

Näissä vaaleissa jostakin kumman syystä äänestysaktiivisuus on edellisä korkeampi ja tätä ei selitä yksistään"loikkarihallituksen" kikyt tai sote-korruptiot. Ei edes peräkontissa matkustelu tai pääministerin lentokoneella lentelyt.  Aktiivisuutta ei selitä "vappusataset" eikä ilmastopropaganda. Väitän, että taustalla on hallituspolitiikkaan tyytymättömien kyykytys ja etenkin epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka. Yli äyräiden paisunut ilmastohörhöily ja Suomalaisten ilmastomyönteisen toiminnan aliarvioiminen on myös osa kokonaisuutta. Äänestäjien ymmärryksen aliarvioiminen on typerää ja näkyy sitten lopullisessa tuloksessa.  Suomalaiset ovat viisas ja oppinut kansa joka osaa ajatella omilla aivoillaan ja etenkin rivien välistä.

Äänestäjä on yksilö ilman korkeampaakin koulutusta ja Suomessa maalaisjärki on edelleen se suosituin tapa ratkaista asiat. Maalaisjärjellä tämä yhteiskunta on rakennettu nykyiseen kukoistukseen verta, hikeä ja kyyneleitä väistämättä. Suomalainen sisu virtaa geeneissämme myös asfalttiviidakossa. 

Tämä edellä mainittu on siis oletus ennen YLE:n gallupin julkaisua. Edellä mainitun uskallan silti julkaista koska omaan vahvan tuntemuksen ja kokemuksen politiikan sekä median saralta. Totuus käy selväksi sitten lopullisen tuloksen julkaisusta.

Näin käy ja mikäli joku haluaa tienata hieman ylimääräisiä pikavoittoja, niin nimeltä mainetsimattomien vedonlyöntitoimistojen sivuuilla voi pääomansa helposti kymmenkertaistaa. Kannattaa äänestää ja lyödä samalla vetoa voittajien kertoimilla.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Yhdistyneen median puolueettomuus koittelee tänä päivänä sitä tavallisen ihmisen maalaisjärkeä ja eri toten medialukutaitoa. Yksi räikeimmistä "puolueettoman" yhdistyneen median esimerkeistä on luettavissa toimitusalan ammattilehti Journalistin pääkirjoituksesta: "Tärkeä teema ei ole sama asia kuin klikatuin juttu. Tiedotusvälineillä on vastuu vaalien alla ohjata keskustelu olennaisen äärelle".
https://www.journalisti.fi/artikkelit/2019/1/me-pt...

"Journalistit ja tiedottajat ovat poliitikkojen ohella avainasemassa siinä, millaisen eduskunnan Suomi huhtikuussa saa. On turha väittää, että medialla olisi pelkkä raportoijan rooli. Me vaikutamme äänestystulokseen ja siihen, millä teemalla vaalit käydään".

Voiko tällainen vaikuttaminen olla enää demokraattisessa Suomessa hyväksyttävää? Onko äänestäjä vapaassa yhteiskunnassa tänä päivänä pelkästään median uhri ja korruptoituneen valtamedian ohjailema välikätenä hyväksikäytetty käsikassara? Uskomatonta!

Valtamedian luoma kuva puolueettomasta ja vapaasta tiedonvälityksestä on nyt pelkkä paljastunut valhe.

Käykääpä ihmiset vaaliuurnilla korjaamassa journalistien ja valtamedian käsitys vapaasta sekä puolueettomasta tiedottamisesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jän odottamaan ritalaan kommetia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Trollien kommenteilla ei ole mitään painoarvoa missään ja siksipä kannattaakin olla reagoimatta mitenkään tuollaisten todellisuudesta vieraantuneiden trollaamisista. riitaloilla on luultavasti ihan tarpeeksi suuria ongelmia pitää oma perheyhteisö ja naapurusto edes siedettävästi yhteisymmärryksessä ja toimeentulojen varassa. Puhumattakkaan omasta mielenterveydestään.

Minun mielestäni änkyräkänkyräjumijankkajaidioottiyksinkertaisuuksien kohdalla tulisi olla ensimmäisenä hoitomuotona totaalinen vasta-arkumentointi esto sosiaalisessa mediassa, sillä tuon kaltaiset tyypithän ovat juuri niitä somen vihapuheen promoottoreita.

Omalla kohdallani olenkin pidättäytynyt kommentoimasta tällaisten psykosomesairaiden päivittäisiin purkauksiin, mutta valitettavasti kaikki eivät ole ymmärtäneet sitä, että tuon taudin ainut parannuskeino on vaikeneminen ja huomiomatta jättäminen. Trollit elävät niiden ruokkimisesta.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #6

Ehkä eniten hämmentää, että jotkut vielä peukuttaa hänen öyhötyksiään.

Mulle tulee mieleen semmonen elokuva-tyyppinen loppuhuipennus, jos se tosta vielä pahenee. Aivo vielä yhden pykälän napsahtaa nopeemmalle, tuliase komerosta ja torilla tavataan..

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #13

Peukuttaminenhan kuuluu asiaan. Jos ihminen on sitoutunut johonkin viiteryhmään ajattelematta ollenkaan muita vaihtoehtoja, niin tuollainen toimintahan on ihan normaalia.

Itse olen seurannut juurikin myös näitä puheenvuorolaisten peukuttamisia ja täytyy kyllä myöntää, että varsin paljon puheenvuoron seuraajissa on myös sellaisia henkilöitä jotka peukuttelevat ihan asiapitoisuuden ja järjen myötä yli puoluerajojen. Paljon on myös sellaisia jotka eivät uskalla leimautua edes järkevien kommenttien tai blogien peukuttajina. Siitä kyllä voisi antaa ison miinuksen etenkin tuolla päättävissä elimissä pörrääville henkilöille.

Parhaiten tuon huomaa jos viitsii selata vanhoja blogeja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #6

Mitäpä tuohon voisi "arkumentoida." : D

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

Juu pysy hiljaa vaan kiitos :D

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo, kirjoitat samaa kuin olen itse kiinnittänyt huomiota jo pidemmän aikaa eri medioiden politiikan kannanottoina. Kirjoitat "Voiko tällainen vaikuttaminen olla enää demokraattisessa Suomessa hyväksyttävää? Onko äänestäjä vapaassa yhteiskunnassa tänä päivänä pelkästään median uhri ja korruptoituneen valtamedian ohjailema välikätenä hyväksikäytetty käsikassara? Uskomatonta!"

Voi kunpa joku mediakriittinen taho (voi olla toimittajakain) kysyisi etenkin Orpon kantaa tästä ko. lehden toteamuksesta, koska juuri Orpo on ollut vahvasti sitä mieltä että mm. Unkarissa on mediat puolueen hallinnassa. Mitä eroa on Suomen uutisoinneissa, kun toimittajatahot ohjailevat medioita ja näin myös äänestyskäyttäytymistä? Kovin näyttää yhteneväiseltä, joten kokoomuksen kuten muidenkin puolueiden johdon toivoisi ottavan ainakin ylen suhteen voimakkaamman otteen vaikkapa siten, että yle muutetaan palveluntuottajana maksukortin taakse, jolloin palvelun vastaanottamisen voi valita vapaasti ja etenkin maksaa. Pakkosyöttö ei pidä olla tätä päivää, kuten Orpo sanoo Unkarin kohdalla.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin. Olet Sirpa ajatuksenisi ihan oikeilla jäljillä.

Itse luen ja suorastaan kahlaan valtamedian ulosantia päivittäin ja pienessä päässäni analysoin suollettua tekstiä rivien välistä.

Tämän päivän valtamedia on yhteenniputettu koalitio, jolla tarkoitusperäisesti on valitettavasti pitää yllä sen kolmannen valtiovallan omia intressejään. Henkilökohtaisesti minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että vallanpitäjien edesottamuksia oikaistaisiin tämän kolmannen vaikuttajan myötä, mutta kun se on sitoutunut näiden kahden muun juoksupojaksi, niin eipä tuota voi paljoakaan arvostaa ns. kolmantena.

Onneksi päivä päivältä on olemassa myös vaihtoeehtoinen media. Enkä suinkaan tarkoita vain sitä kritisoitua "Valemediaa", vaan myös sitä kritisoimatonta mediaa jonka julkaisuja voi ihan yhtä vpaasti seurata, ellet itse ole saattanut tuon piirin ulkopuolelle itseäsi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Virhemarginaali on 2,3% ja tämä lienee mittausjakson totuus. PerusSuomalaisille tuo tarkoittaa + 2,3% ja SDP:n kohdalla miinus 1,8%.

Varsinaisen vaalipäivän äänet tulevat olemaan ratkaiseva tekijä siinä onko SDP vai PerusSuomalaiset suurin puolue.

Nyt äänestämään jos halutaan muutosta!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vaalien toinen paikka olisi mielenkiintoinen kun se saa perinteisesti eduskunnan puhemiehen paikan.

Tommi Mäkinen

Vaikuttaa lupaavalta!!

Taidan juoda jo mitallikaffet :D

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mitallikaffet voit juoda, mutta älä vielä sitä kirkkainta. Uskallan väittää, että jompi kumpi voittaa, mutta äärimmäisen pienellä erolla!

Tommi Mäkinen

Vuoden alusta en ole alkomahooleihin koskenut, enkä koske. Ottakoon he, ketkä osaa ottaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitin tuolla kirkkaimmalla ykköspaikkaa. En läpinäkyvää pulloa :)

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Puhemiehen paikka saattaa mennä minne tahansa. Mutta haluaako PerusSuomalaiset edes käydä hallitusneuvotteluita Antti Rinteen kanssa? Ehkä on syytä ajatella kysymystä jo näin päin.

Jos ja kun tässä käy kuten olen ounastellut, niin SDP ei ole edes seuraavassa hallituksessa. Onko väärin edes esittää, että keskusta ja kokoomus ovat seuraavan hallituksen "äänenkannatuksen" hallituksen muodostajia?

Itse olen pitänyt hyvinkin todennäköisenä, että edellisen hallituksen soteuudistukset jatkuvat entiseltä pohjalta ja tärkeän uudistuksen yhteistyön takuumiehenä on PerusSuomalaiset.

Jatketaan..... mielenkiintoista....

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mitä vihreät ovat tehneet väärin?

Puolueen kannatus sen kuin laskee, vaikka puheenjohtajaksi valittiin Caruna-Pekka???

Onko ilmastohypetys mennyt yli äyräiden vai kävikö niin, ettei vanha sotaratsu enää jaksanutkaan uudistaa puolueen ilmettä?

Kyllä!

Väitin jo tuolloin, kun pelkästään vaalikiimassa vihreät syrjäyttivät Maria Ohisalon puheenjohtajan paikalta, ettei tuosta seuraa ainakaan puolueen uudistuminen. Väitin myös, että valinnan myötä kannatus tulee jäämään entiselle tasolle. Noh, ehkä se nousee 1%, mutta mitä se olisi ollut jos Maria Ohisalo olisi ollut puolueen uusi ja tuore edustaja???

Arvatkaapa huvikseen kuka on näiden vaalien jälkeen median seksikkäin poliittinen persoona? Voin auttaa sen verran, että se tulee olemaan vihreiden seuraava puheenjohtaja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hei me äänestetään taas väärin!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Väärin äänestäneiden äänet ovat ainut tapa vaikuttaa oikein äänestäneiden politiikkaan.

Onko se oikein vai väärin, niin se äänestäneiden määrä ratkaisee mihin suuntaan yhteiskuntaamme halutaan viedä.

Onko se muutos tulossa jo näissä vaaleissa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs persut sillä vaalivoitolla tekee?

Kertokaa nyt ''valistunut'' arvio hallituskumppaneista, sillä sehän vasta asian ratkaisee.

Mielenkiinnolla odotan viiltävää hallituspolitiikkaa, ja mistä persut neuvotteluissa luopuvat, sillä yksi puolue ei siellä määrää.

Eli EU-politiikan tavoitteista on ainakin luovuttava, muuten ei lähde kukaan mukaan.

Ja sitten vielä ilmastopolitiikasta on luovuttava, muuten ei lähde kukaan mukaan

Ja maahanmuutto.....

Kertokaa, kenen kanssa persut nyt haluavat hallitukseen, ja mistä luovutaan?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Perussuomalaiset ja kannattajat ovat iloisia, että eduskunnassa on suuri joukko kansanedustajia, jotka tuovat esiin perussuomalasia näkökulmia. Jos näkökulmat eivät muille käy tulevassa hallituksessa, niiden esiin tuominen käy hyvin oppositiossakin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Muistan vielä Ritalan kommentit, joissa persut kuihtuu alle 5%. Ja ne loputtomat tyylillä "aina 10% Suomesta löytyy rasistisia tyhmiä ääliöitä"
Ne tekstit olivat hauskoja jo silloinkin. Ja tiedän ruokkivani trollia, mutta Ritala on erityistapaus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joo mä olin väärässä, raisisteja onkin muutama prosentti enemmän tällä hetkellä.

Onneksi ne ei pääse hallitukseen enää, tai toisaalta, rasistien määrä vähenee aina kun ne joutuvat vastuulliseen asemaan. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

EU-politiikka ei ole ongelma, kunhan matka ei jatku kohti liittovaltiota. Ainakaan yksikään puolue ei ole virallisesti ilmoittanut kannattavansa liittovaltiota.

Ilmastopolitiikassa ei tule olemaan ongelmia, sillä tuo sitoutuminen Suomen osalta 1,5 asteen lämpenemiseen, on vähän sama, kuin sitoutuisi maailman rauhaan. Eihän yksikään puolue edes ole esittänyt mitään, mikä laskisi maailmanlaajuisia hiilidioksidipäästöjä, koska mahdotontahan se olisikin. Korulauseita typeryksille.

Maahanmuuttopolitiikan järkevöittäminen saattaa vaatia Kokoomuksen ja Keskustan johdossa henkilövaihdoksia, mutta niitä on tulossa surkean vaalituloksen jälkeen muutenkin. Varsinkin Kokoomuksen sisällä nostetta on niillä ehdokkailla, joilla unelmien sijaan on realismi ohjenuorana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Väärin ei voi kukaan äänestää, mutta tyhmästi voi.

Persujen politiikantaju on surullinen, sillä mikä on vaalien tarkoitus?

Tarkoitus on päästä valtaan, eli hallitukseen ja sitä kautta saada omia tavoitteita läpi.

Jos äänestäjistä 84% haluaa tehdä täysin päinvastaista politiikkaa kuin persut, niin miten sen vaalivoiton hyödyntää?

Yleensähän tuo prosentti liikkuu muilla puolueilla kun hallitusta muodostetaan, niin n.40-50% on eri mieltä

Persut vaan ovat yksin, ja se on jollain tavalla surullista, sillä ei Suomen asioita muuteta 16% kannatuksella, jos ei löydy kumppaneita, jotka arvot jakavat.

Tämä on vähän sama asia, kun hiekkalaatikolle tulee joku ylpeilemään, että katsokaa mulla on hienoin ja komein lelu, teillä ei oo näin hienoa lelua, lelu voi olla hieno, mutta yksin jää sen kanssa leikkimään.

Otan osaa, mutta onneksi teillä on Ruotsissa ja Italiassa olkapää jota vasten itkeä :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei suomalaisessa politiikassa mitään arvoja ole, vaikka niistä koko ajan mölistään. Niistä eniten mölisevät näyttävät olevan arvottomimpia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ompas. 2017 kun PerusSuomalaisista lähti hillotolppien pystyssäpitäjät luikkimaan hunajapurkille, niin ihan hallituksen taholta kerrottiin, etteivät hallituksen ja PerusSuomalaisten arvopohjat sovi yhteen. Sinisten kanssa ne samat arvot sitten sopikin, tosin toteuttamatta suurilta osin.

Arvot olivat tuolloin jopa niin korkealle arvostettuja, että viestiketjun "kenraali" saapui paikalle peräkontissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Olen pahoillani siitä, ettet ymmärtänyt kommenttiani.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #42

Jos tuo sisälsi sarkasmia, niin ymmärsin, mutta mikäli ei niin fakta on toinen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ilmatilan hallinta on olennainen asia vaalisodassa. Reijo Tossavainen tämän toi ensimmäisen jytkyn aikoina esille. Nyt sitten viherpunatoimittajien media pyrki ohjaamaan keskustelua ilmastoteemaan. Tämä ei kuitenkaan johtanut vihreiden suosion nousuun, vaan laskuun. Monipuolinen ilmatorjunta ampui ilmastopanikointihävittäjät alas. Lopulta tämäkin teema satoi meidän laariimme. Ketutus levisi viherpunatoimittajien keskuuteen. Vaalien jälkeen on pelättävissä aggressiivisia kirjoituksia vaalitulosta kohtaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

On tää petteri kyllä niin hauska trolli, ettei tuota voi mitenkään heittää edes jäähylle.

Sen mitä olen vakavasti seurannut, niin olen välillä jopa huolissani. Tulevaa vaalitulosta on seurattava entistä tarkemmin ja mikäli käy, kuten ennusteet osoittavat, niin ...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

...niin, että Ritala vasureineen on ja pysyy oppositiossa.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Nyt täytyy laittaa kaikki peukut pystyyn ja toivoa, että kansalaiset sieltä nukkuvien puolueesta ryntäävät suurin joukoin sunnuntaina äänestämään siinä määrin, että PS menee maaliin saakka eli suurimmaksi puolueeksi! PS:lle ja Halla-aholle pitää antaa tunnustusta tolkun ilmastopoliittisesta kannasta. Ilmastonmuutos luo kieltämättä yritystoiminnallisia mahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle ja elinkeinoelämälle, mutta siinä ei ole mitään järkeä, että ilmastovöyhötyksellä syyllistetään suomalaisia ja aiheutetaan ahdistusta!

Itse en ole ollut koskaan PS:n kannattaja ja en ole sitä nytkään. Mutta PS:n kärkisija sunnuntain vaaleissa viimeistään osoittaisi sen, kuinka politiikka ja poliitikot ovat vieraantuneet kansasta! Tämä pakottaisi eduskuntapuolueet miettimään asiaa tosissaan siinä määrin, että se johtaisi puolueiden uudenlaisiin toimintatapoihin jatkossa - meidän kansalaisten parhaaksi!

Loppujen lopuksi lopputulema vaaleista on se, että Halla-aho ja PS saa aiheellisesti ihmetellä, mitä se vaalivoitollaan tekee... Täysin erilaisista arvopohjista johtuen asetelma on kuitenkin se, että 20 % kansasta ei voi päättää 80 %:n puolesta minkälaista politiikkaa maassamme seuraavina neljänä vuonna harjoitetaan. Uskon, että tämän varmistamiseksi kabineteissa ovat käynnistyneet taustaneuvottelut viimeistään viimeisimmän gallupin myötä.

PS on tekemässä suurta palvelusta kansanvallalle ja väkisinkin uudistaa suomalaista politiikan teon kulttuuria. Lämpimät onnittelut PS:lle ja sen kannattajille jo näin etukäteen!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tiijätkö mitä Jukka. Sinun kaltaisesti ajattelevia on tuolla kentällä ihan pirusti. Nyt jo ennakoäänestysprosentit osoittavat sen, että täysijärkiset ovat ottaneen potkukelkasta kiinni ja potkineet sinne äänestyskoppiin kertomaan lopultakin oman mielipiteensä vallitsevan poliittisen kulttuurin muuttamiseksi.

Puhut asiaa ja ihan sillä oikealla äänestäjän tunteella. Hyvä Jukka!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jukka Kuhanen, tiedätkös että muissa puolueissa on paljon osasta PS:n ajamista asioista samalla tavalla ajattelevia kannattajia, joten tuo 80 % ei pidä täysin paikkaansa. Tuosta syystä on jopa mahdollista muodostaa PS:n johdolla hallitus. Tietenkin ei hinnalla millä hyvänsä kunkin puolueen kohdalla. Jokainen vaatii hallitusohjelmaan omat tärkeät tavoitteensa. Muista asioista sitten voidaan joustaa.

Vaikea on nähdä kokoomuksen ja keskusta sekä PS:n menevän vasemmistovetoiseen (sdp on myös tätä) hallitukseen verotukseen liittyvien linjaerojen vuoksi. Vain sdp on korottamassa tuloveroja johon mainitut kolme ei suostu.

Budjetin säästökohteista voinee tulla sopu, jos kohdistuu yritystukiin suuryhtiöihin. Ilmastonmuutoksessa tulee keskittyä kokonaan uusiin yrityksiin jotka keskittyvät luomaan uutta teollisuutta viennin edistämiseksi. Maahanmuuttopolitiikassahan sekä kokoomus että keskusta ovat jo vaalipuheissaan tulleetkin PS:n linjoille eli kiristystoimiin. Vain sdp on toisella linjalla eli mitä ilmeisimmin vaatimassa löysennystä, joten kauppoja ei yhteiseen sopuun ole löydettävissä. Toki kok ja kepu voivat kääntää takkinsa sdp:n kanssa.

Tuossa muutama mielipiteeni jotka mahdollisesti nousevat eteen hallitusneuvotteluissa. Toki muitakin kysymyksiä eteen tulee.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vaalitenteissä oli nähtävillä, ettei ainakaan kokoomus ole ihan heti valmis yhteistyöhön Antti Rinteen vetämään hallitukseen.

Itse asiassa mikäli SDP on hallitustunnustelija, niin uskallan lyödä vetoa, ettei hallitusta saada aikaiseksi. Ei edes sixpäkkinä!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Eniten paikkoja menettäisivät keskusta (-16) ja perussuomalaiset (-9).

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Gröhn on aivan oikeassa, että Timo Soinin peppua lipsutelleet näkyvät PerusSuomalaisten paikkojen puutoksena vaikka vaalivoitto onkin järkyttävän suuri jo näissä vaaleissa.

Toisaaltaan olisikin ihan historiallisesti käsittämätöntä, että kahtia jakautunut puolue voisi pitää kaikki paikkansa, mutta toisaaltaan poliittista kuvaa korreloi taas tuo toinen puoli, eli sinisten vaatimaton tulos. Näinköhän siniset saavat edes uudeltamaalta yhden edustajan läpi.

Keskustan järkyttävä romahdus voidaan laittaa kokonaan Sipilän harteille. Hänen harjoittama politiikka ei yksinkertaisesti sovi perinteisen maaseudun kannattajakunnan pirtaan. Ja piste.

Arvaappa Lauri mitä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Suomalaiset ovat viisas ja oppinut kansa joka osaa ajatella omilla aivoillaan ja etenkin rivien välistä."

Tämä ei valitettavasti ole koko kansan ominaisuus. Vanha 80/20 sääntö toimii tässäkin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Neuvostoliitossakaan enemmistö ei ollut oikeassa :D

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Yksikään puolue ei edusta kansan enemmistöä, ei edes persut:

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274055-yksikaa...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Lähinnä persut nimittäessään itseään perussuomalaisiksi, ja vielä pahemmin englanniksi: The Finns (suomalaiset).

Persujen riekkuminen kannatuslukujen kanssa kuvaa myös sitä harhakuvaa, että kannatus olisi kolminkertainen, jossain tapauksessa 100-prosenttinenkin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #48

Sinä olet kyllä niin hassu setä kommentteinesi, että minulta suorastaan loppuvat aakkoset.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #49
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #52

Kiitos Mark! Ei näitä meikäläisen kommentteja tartte aina ottaa tosissaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kyllä Ritala joutuu juomaan karvasta kalkkia Persujen suhteen. Ovat hallituksessa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ritalatko? Jos Ritalat on hallituksessa, niin mie vedän kiikut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja viime vaaleissakin isot puolueet nousivat vielä gallupeista, kuten persutkin, joten ei se ole niin varmaa, että persut on ainoa nousija, tuosta sen näkee.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2015...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei tietenkään. Rauhoita mielesi. Varsinaisena vaalipäivänä kun äänet on laskettu, niin voimme olla varmoja PerusSuomalaisten järkyttävästä tuloksesta.

Sen verran kuitenkin helpotan sinun jännitystä, että vasemmistoliitto ei tule olemaan hallituksessa vaan oppositiossa. Se keiden kanssa sieltä ei voi vaikuttaa maame politiikkaan on sitten kokonaan toinen juttu, mutta yritä kestää seuraavatkin 4 vuotta.

petteri. Sie oot niin ihana persoona, jotta tällä puolen planeettaa tuskin yhtä ihanaa löytyy joten saisinko lähettää sulle vaikka interfloran kautta kukkakimpun? Kerro osoite, niin mie laitan muutaman tulppaanin tuleman.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei se järkytä mua, se huvittaa, sillä sitten onkin kaikkein mukavin vaihe edessä.

Salaa toivon, että persut ovat suurin, sillä sen jälkeen nähdään lopullinen mahalasku, kun ei ole yhtään ystävää jäljellä :)

Ja jos niin kävisi, että kokoomus ja keskusta llähtisivät hallitukseen, niin se olisi vielä hauskempi juttu, sillä sitten alakaisi valtava meteli persuissa, kun huomattaisiin, että ei muutu eurooppapolitiikka, eikä maahanmuuttopolitiikkaakaan tarpeeksi.

Sitten alkaa se kova meteli täälläkin ja se on aina kivaa, kun on keskustelua.

Eli molempi parempi, mutta en usko kokoomuksen arvojen koskaan osuvan yhteen persujen kanssa, jollei persut peruuta paljon, ja sen lopputuloksenhan olemme jo kerran nähneet.

Osta kukkasia vaan itsellesi, ne tulee vielä tarpeeseen.

Mähän olen nauttinut persuista, ovathan ne ennenkin olleet hallituksessa ja se vasta oli hauskaa, kyllä huumoria hallitukseen hieman lisää tarvitaankin.

Vielä kun prinsessa olisi ulkoministeri, olisi kaikki haaveni täytetty.

Aatelkaa prinsessaa ja Halla-aho valtiovierailulla, sen mä näen jo sieluni silmin.

Mun elämään ei vaikuta vaikka RKP tai feministipuolue olisi suurin, kauppa käy, ja siitä olen onnellinen. :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #59

Mitä ihmettä! Aikuinen mies syö sanojaan ja ihan avoimesti! Tästä on pakko nostaa hattua.

Kyllä sie oot sittenkin sanojes mittainen mies.

Jos kukkakimppu ei kelpaa, niin mites suklaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #60

Missä mä nyt sanojani syön, sä et oo seurannu mun kirjoituksia, olen jo aikasemmin sanonut, että käännän takkia ja toivon, että prinsessasta tulisi ulkominsteri.

Sä oot jättänyt mun kommenttien lukemisen liian vähälle, kyllä täällä niitä on jotka seuraavt mun juttuja kuin perskärpäset, kysy vaikka niiltä. :)

Mun toiveet ei vaan taida onnistua ja persut joutuu taas pettymään, sillä hiekkalaatikkokaverit on vähissä.

Syö suklaata murheeseen, kun halltus on muodostettu, sillä suruun se on hyvä lääke, ja oppositiossa sitä kuluu paljon. :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #61

Pakko nostaa uudelleen! Hieno henkilö!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #61

ritala, joko olet Madakaskarilla?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta +/- 2,3 prosenttiyksikköä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset