”Olen huolissani arvopohjan kehittymisestä Suomessa”

Näillä sanoilla Jyrki Katainen sanoo Iltalehdelle PerusSuomalaisten nousuun viitaten. 

Jyrki Katainen, Petteri Orpo ja Alexander Stubb esiintyivät yhdessä Helsingin Kampissa ja korostavat, että eduskuntavaaleissa on heidän mielestään kyse suvaitsevaisen ja kansainvälisen Suomen tulevaisuudesta. Niinpä tietysti ja avataanpa hiukan.

Kokoomuksen suvaitsevaisuus ja arvopohja on tullut esille jo useammin kieltäytymällä hallitusyhteistyöstä yhden puolueen kanssa vaikka vaaleja ei ole vielä edes käyty eikä tulevien hallitustunnustelujen arvopohjia yksikään puolue esittänyt. Tämäkö on Kokoomuksen suvaitsevaisuutta? Lähinnä tuollainen viittaa syrjimiseen eikä suvaitsemiseen.

Kun Katainen on järkyttynyt siitä, että oikeusvaltion kyseenalaistaminen on noussut politiikkaan, niin lienee syytä kysyä onko oikeusvaltiossa edellä mainitun kaltainen toiminta ennen vaalitulosten julkaisemista demokratian ja oikeusvaltion käsityksien mukaista?

Kaiken taustalla on tietenkin vain pelko valtaapitävien kannatuksen laskusta. Kun ympäri euroopan kansa on alkanut vaatia takaisin sitä valtaa joka kuuluukin kansalle, niin ymmärettävästikkin eliitti on paniikissa. Tästä osoituksena on hyvin eri muodoissa toimeen laitetut säädökset ja rajoitukset EU:n sisällä. Kansalaisten "väärien" mielipiteiden julkaisua mm. sosiaalisessa mediassa on alettu seurta ja rajoittaa. 

Toivoisin, että ihmiset miettisivät äänestämään mennessään paljon ihan perusarvoja. Niitä arvoja jotka vielä ennen olivat arkipäivää ja itsestään selvyyksiä- tavallisen kansan oikeuksia. 

Mielestäni puukiukaita, lihapullia tai polttomoottoreita ei voida pakottamalla korvata sähkökiukailla, heinäsirkoilla tai sähkömoottoreilla. Jos jotkut tahot haluaa vaihtoehtoisia, niin kukapa nuita olisi kieltämässä? Siitä vaan ja ihmisillä on erilaiset arvopohjat joita tulisi kunnioittaa puolin ja toisin.

Huomenna sitten selviää mitkä tulee olemaan seuraavat arvopohjat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu