selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

”Olen huolissani arvopohjan kehittymisestä Suomessa”

Näillä sanoilla Jyrki Katainen sanoo Iltalehdelle PerusSuomalaisten nousuun viitaten. 

Jyrki Katainen, Petteri Orpo ja Alexander Stubb esiintyivät yhdessä Helsingin Kampissa ja korostavat, että eduskuntavaaleissa on heidän mielestään kyse suvaitsevaisen ja kansainvälisen Suomen tulevaisuudesta. Niinpä tietysti ja avataanpa hiukan.

Kokoomuksen suvaitsevaisuus ja arvopohja on tullut esille jo useammin kieltäytymällä hallitusyhteistyöstä yhden puolueen kanssa vaikka vaaleja ei ole vielä edes käyty eikä tulevien hallitustunnustelujen arvopohjia yksikään puolue esittänyt. Tämäkö on Kokoomuksen suvaitsevaisuutta? Lähinnä tuollainen viittaa syrjimiseen eikä suvaitsemiseen.

Kun Katainen on järkyttynyt siitä, että oikeusvaltion kyseenalaistaminen on noussut politiikkaan, niin lienee syytä kysyä onko oikeusvaltiossa edellä mainitun kaltainen toiminta ennen vaalitulosten julkaisemista demokratian ja oikeusvaltion käsityksien mukaista?

Kaiken taustalla on tietenkin vain pelko valtaapitävien kannatuksen laskusta. Kun ympäri euroopan kansa on alkanut vaatia takaisin sitä valtaa joka kuuluukin kansalle, niin ymmärettävästikkin eliitti on paniikissa. Tästä osoituksena on hyvin eri muodoissa toimeen laitetut säädökset ja rajoitukset EU:n sisällä. Kansalaisten "väärien" mielipiteiden julkaisua mm. sosiaalisessa mediassa on alettu seurta ja rajoittaa. 

Toivoisin, että ihmiset miettisivät äänestämään mennessään paljon ihan perusarvoja. Niitä arvoja jotka vielä ennen olivat arkipäivää ja itsestään selvyyksiä- tavallisen kansan oikeuksia. 

Mielestäni puukiukaita, lihapullia tai polttomoottoreita ei voida pakottamalla korvata sähkökiukailla, heinäsirkoilla tai sähkömoottoreilla. Jos jotkut tahot haluaa vaihtoehtoisia, niin kukapa nuita olisi kieltämässä? Siitä vaan ja ihmisillä on erilaiset arvopohjat joita tulisi kunnioittaa puolin ja toisin.

Huomenna sitten selviää mitkä tulee olemaan seuraavat arvopohjat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kokoomus päätti karkoittaa äänestäjät hinaamalla Kataisen ja Stupin areenalle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hmmm... ehkäpä. Elina Lepomäki ja Ville Rydman kera Atte Kaleva olisi voinut olla fiksumpi veto jos persut nuin pelottaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Katainen ja Stubb ovat olleet viime vuodet Kansallisen Kokoomuksen junailemassa maanpaossa, jotta heidät ja heidän tekonsa Suomen pääministereinä unohdettaisiin.

Todella valtava virhearvio puolueelta tuoda herrat julkisuuteen juuri vaalien aattona.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ehkä muutaman paikallisen kiiltokuvan saavat vakuutettua, mutta muualla Suomessa tuo vastannee Antti Rinteen paluuta sairaslomalta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikäli Duo Katainen&Stubb olisi palannut kotimaan kamaralle nöyränä ja anteeksipyyytäen, nuhruisissa vaatteissa ja vanhalta viinalta haisten, niin mahdollisuudet nostaa Orpoa olisivat olleet edes fifty-sixty.

Nyt nämä korskeina maailmanmiehinä esiintyvät globaalit keikarit sinetöivät läsnäolollaan Kokoomuksen vaalitappion.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kokoomuksen arvopohjaan kuuluu päästää Suomeen kutsumattomia
vieraita, liberalismin ja avointen rajojen politiikan siivillä.
Se, mitä sadat suomalaiset tämän turvapaikkasirkuksen sijais-
kärsijät ja härdellin rahoittajat ovat saaneet tuta, ei liikuta
vastuuta pakoilevia Kokoomuksen ja Kepun poliittisen eliitin
tähtiä pätkääkään. Patsastelevat ja lupailevat äänestäjille
samaa mantraa, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jos tämä
ei ole härskiä, niin mikä sitten on ?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin, mikä sitten on? Tähän kysymykseen uskoisin kohta tulevan roppa kaupalla vastauksia.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Tämä on aika yllätävää että ne eivät itse tajua miltä tämä näyttää. Arvopohjista kehtaavat vielä puhua.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Täytyy muistaa, että kyse on politiikasta ja populismia on kolmenlaista.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"IS:n tietojen mukaan kokoomuksessa onkin päätetty arvioida uudelleen suhtautumista perussuomalaisiin. Myöskään keskusta ei ole sulkenut pois yhteistyötä Halla-ahon joukkojen kanssa."

Mikä puolue heittää vielä tänään parhaan tarjouksen?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006069793.html

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Onhan se selevä että Keskusta ja Kokoomus voi kääntää mielipidettä tästä asiasta! Ainakin heidän kenttätunnelma on sellainen että Tietysti tehdään tarvittaessa PS:N kanssa yhteistyötä. En tiedä oliko vaalitenteissä ideana Kokkareilla ja keskustalla ajatuksena horjuttaa Persujen äänestäjiä. "Että turhaan te heitä äänestätte, ei kukaan heidän kanssaan leiki"
Ja se kun ei toiminut niin alkaa yhteistyö onnistumaan! Ja no. Vaaleissa kaikki keinot on sallittuja, hyvä yritys kesk.Kok. mutta ette onnistunut..

SDP:n kohdalla taas he joutuisivat kääntämään Takkia niin pahasti etten millään usko että pystyvät siihen!

Hyvällä tuurilla Hallituksen muodostaa PS,Kok,Kesk.KD!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Pitkälti näin. Toripuheet on nyt pidetty ja on aika asennoitua hallitustunnusteluihin.

Minulla on sellainen kutina, että mikäli SDP on tunnustelija, niin ainut vaihtoehto on sekasikiö joka ei kestä kasassa montaa kuukautta ja edessä olisi uudet vaalit.

Toinen vaihtoehto on se, että hallitusta ei saada millään kasaan kuten kävi Ruotsissa. Toki lopulta ja jälki on sen mukaista.

PS,Kok,Kesk.KD voi olla hyvinkin mahdollinen, sillä molemmilla kok ja kesk jäi sote-uudistus pahasti kesken, mutta intohimo saattaa uudistus loppuun on näkynyt vaalikeskusteluissa. Yhteistä liimaa tuossa kokoonpanossa löytyisi huomattavasti enemmän, kuin edellisessä.

Jännittävät vaalit ja sitä seuraava hallitustunnustelu tulossa.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #16

Seppo!

Kirjoitit:"PS,Kok,Kesk.KD voi olla hyvinkin mahdollinen, ..."

Minunkin mielestäni tuollainen kokoonpano tulevalle hallitukselle on mahdollinen - siinäkin tapauksessa, että SDP olisi suurin puolue. Siitä oli viimeisessä vaalikeskustelussa jo havaittavissa lieviä merkkejä.

Demokratiassa siihenkin toki on tyydyttävä, mikäli näin kävisi, mutta toivottavaa tuollainen ei suomalaisten kannalta olisi.

Uskallatko muuten itsekään kuvitella seuraavaa 4 vuotta tuolla kokoonpanolla?

Minkälainen Suomi meillä olisi vaalikauden päätyttyä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #62

No, KD on aika turha tuossa yhdistelmässä. Otetaan nyt mieluummin vaikka RKP, jos siihen täytettä tarvitaan. Ja jos todella leveät hartiat, niin vielä vihreät.

Ei PS ole kuin kolmasoasa tuosta kokonaisuudesta. Joten aivan kuten Halla-aho on valmis yhteistyöhön kenen tahansa kanssa mutta ei millä ehdoin tahansa, niin sama pätee myös vastakkaiseen suuntaan. Eivät muutkaan sulje mitään yhteistyötä pois mutta samoin, ei millä ehdoin tahansa...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #63

Joensuun mielestä RKP olisi parempi vaihtoehto kuin KD. Ehkä näin mikäli kokoomukselle haetaan tukea selkärankaan, mutta itse olen eri mieltä. Minusta KD ja etenkin Sari Essayahin aikakaudella KD:n politiikka on ollut hyvin johdonmukaista ja yleisellä tasolla Suomalaisten kansalaisten puolesta puhuvaa. Uskonnolliset arvomaailmat ja niihin liittyvät erot pitää ymmärtää ja hyväksyä kuten vastapuolenkin silloin kun kyseessä on arvot.

Arvostan Sari Essayahin poliittiset näkemykset suurissa kysymyksissä erittäin korkealle. Vastaavasti RKP:n kohdalla en ole huomannut minkäänlaista uudistumista poliittisissa kysymyksissä. Voin tietenkin olla asennoitunut niin, etten tuota nää, mutta siltikkin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #65

PerusSuomalaiset ja RKP samaan hallitukseen? Ei ikinä! Todenäköisempää on että olisi Vihr. ja PS samassa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #62

Kiitos Matti asiallisesta kysymyksestä!

Tosiaankin vaalikeskusteluissa on voinut tarkkaavaiset aistia, että tuollainenkin koalitio voisi olla mahdollinen. Tietyissä tilanteissa jopa ainut mahdollinen.

Demokratiassa tuokin vaihtoehto tulee hyväksyä aivan kuten muutkin. Olisiko PS,Kok,Kesk ja KD jotenkin suomalaisten kannalta huonompi kuin vaikkapa sixpack, niin väittäisin ainakin niin, että tuo kokoonpano saattaisi kestää kasassa koko vaalikauden ja saattaa jopa sote-uudistuksen maaliin. Siis saattaisi ja aivan varmasti paremmilla edellytyksillä kuin "sekasikiö".

Ja uskaltaisin kuvitella seuraavat 4 vuotta tuolla kokoonpanolla. Olen miettinyt miten kokoomus ja keskusta alkaisivat jatkamaan nykyisen hallituksen sote-uudistuksen jatkamista ja käsittääkseni kepun maakuntamallin ja kokoomuksen valinnanvapaukselle on olemassa molempia tyydyttävä uusi malli. tästä ei ole hiiskuttu, mutta olen varma, että tuo tullaan esittämään heti hallituskauden käynnistyessä olipa koalitio mikä tahansa.

Uudessa mallissa (perustuslakia rikkoen) jälleen lähdetään liikkeelle siitä, että sote-alueella tulee olla riittävän leveät hartiat. Maakuntia vähennettäisiin nykyisestä 18 lähelle kymmentä ja suurille kunnille luotaisiin erillisoikeus tuottaa samat palvelut, kuin sotemaakunnissakin. Ahvenanmaa mukaan lukien.

Maakuntamallin ja suurten kuntien perustuslaillista yhteensovittamista tullaan perustelemaan juuri tuolla riittävän suurella väestöpohjalla paitsi Ahvenanmaan kohdalla, jolla on poikkeavat erillisoikeudet jo nyt.

Tämän kaltainen kuvio jossakin muodossa tullaan näkemään mikäli hallitus koostuu keskustan ja kokoomuksen yhdessä osallistumisesta riippumatta "apupuolueista".

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen

Niin, jos tuon sitaatin lukee ihan sanasta sanaan, niin hän on huolissaan siitä, että Suomeen kehittyy jälleen jonkinlainen arvopohja. Globalisteille kansallisen arvopohjan puute on aina parempi vaihtoehto.

Mä en ole yhdellekkään puolueelle uskollinen ja äänestän aina tilanteen mukaan. Aiemmin ääneni on saanut mm. Kokoomus, Vihreät ja myös pienpuolueet.

Mä pidän Liike nytin mallista tuoda päätösmahdollisuutta lähemmäs kansalaista ja uskon tämän olevan tulevaisuuden malli tehdä politiikkaa. Myös Piraatit puhuttelevat mua tietyillä asioilla ja 7* ansaitsisi myös mielestäni oman äänen eduskuntaan, ihan jo siksi, että saisimme laajempia näkökulmia poliittiseen keskusteluun eduskunnassa. Tällä kertaa ääneni kuitenkin saa PS, koska mielestäni globalisaation rattaisiin tulee laittaa hiukan stoppia. Halla-ahon track-record on vakuuttava, eikä sieltä juurikaan takinkääntöjä löydy. On otettava pientä hengähdystaukoa vuosikymmeniä kestäneestä linjasta ja pyrittävä laittamaan välillä omaa pesää kuntoon.

Myös minun tavoite on globaali yhtenäinen maailma, mutta ei sekoittamalla koko pakkaa kerralla. Hitaasti hyvä tulee, kuten vanha suomalainen sanonta kertoo.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Myös minun tavoite on globaali yhtenäinen maailma, mutta ei sekoittamalla koko pakkaa kerralla. Hitaasti hyvä tulee, kuten vanha suomalainen sanonta kertoo."

Omilla aivoillaan ajattelevia on paljon ja taas ilmestyi yksi lisää.

Liike Nyt on ollut koko ajan postituslistallani ja paljon sieltä onkin tullut postia. Malli on minunkin mielestäni hyvä, mutt välistä paistaa aina tuo pyrkyryys ja oman edun tavoittelu sellaisessa muodossa joka kumoaa sitten tuon kansalaisen vaikutusmahdollisuuden. Ehkä Liike jatkaa liikettään ja seuraavissa vaaleissa "puolue" on saanut linjat kuntoon. Nyt se taisi tulla liian äkkiä.

Parasta mitä voikaan toivoa on juuri tuo ettei ole puolueuskollinen. Itsellänikin on tapana pomppia yli puoluerajojen mielipiteineni.

Käykää äänestämässä!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Koominen liike kokoomuslaisilta, mutta avauksessa on tragiikkaa: "Kun ympäri euroopan kansa on alkanut vaatia takaisin sitä valtaa joka kuuluukin kansalle..."

Äärioikeisto on alkanut vaatia takaisin sitä valtaa, jonka se hävisi toisessa maailmansodassa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jos jätetään nämä "ääri" liitteet pois näissä avaamissani blogeissa, niin edetään paljon jouhevammin. Minua ei kiinnosta pätkääkään hevosten hakkaajat eikä uuniin tunkijat ja seuraavaksi alan inhota näiden laitojen viljelijöitä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun ympäri euroopan kansa on alkanut vaatia takaisin sitä valtaa joka kuuluukin kansalle, niin ymmärettävästikkin eliitti on paniikissa.
.......................

Tyypillistä populistin puhetta. He ikään kuin edustavat kansaa jota joku epämääräinen eliitti kurittaa.

Anteeksi vaan, herra Lavikainen, mutta tämä sinun mainitsemasi "eliitti" on sekä Suomessa että EU:ssa kansan demokraattisesti valitsema.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin on ja siksihän tämä eliitti onkin nyt peloissaan, kun valta on luisumassa takaisin ja eliitin kannatus jyrkässä laskussa.

Eikä ole mitään tarvetta herroitella tai etu käteen pyytää anteeksi. Mennään ihan duunarin saappailla.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Populismin vastakohta on elitismi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Populistin vastakohta on byrokraatti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Populistin vastakohta on realisti.

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen Vastaus kommenttiin #46

https://www.merriam-webster.com/dictionary/populist

1 : a member of a political party claiming to represent the common people especially, often capitalized : a member of a U.S. political party formed in 1891 primarily to represent agrarian interests and to advocate the free coinage of silver and government control of monopolies
2 : a believer in the rights, wisdom, or virtues of the common people

Merriam-Websterin määritelmän mukaan populistin vastakohdat olisivat:

#1 Takinkääntäjä, ei aja edustamansa ryhmän etua / Sortaja, ei edusta kansaa
#2 Elitisti

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen Vastaus kommenttiin #47

Synonym.com / Princeton's WordNet: https://www.synonyms.com/antonyms/populism

Populism:
the political doctrine that supports the rights and powers of the common people in their struggle with the privileged elite.

Elitism:
populism is to be concerded with the interests of ordinary people, elitism is to be concerned with the interests of the elite.

Joten mitäs pahaa populismissa on?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #46

Ja realistin vastakohta on idealisti.

Näin käyty ketju saavuttaa lopputuloksen.

Sanoilla ”idealismi” ja ”realismi” tarkoitetaan filosofiassa yleensä eri asiaa kuin näiden sanojen arkikielisessä käytössä, jossa idealisteiksi nimitetään esimerkiksi yleviin aatteisiin, ihanteisiin tai muuhun ”henkevään” uskovia ja realisteina pidetään niitä, jotka pysyttelevät ”jalat maassa”, konkreettisen todellisuuden tasolla. Arjen realistit ovat siis todellisuustajuisia ja järkeviä toiminnan ihmisiä, kun taas idealistit ovat eräänlaisia haaveilijoita tai aatteellisessa ehdottomuudessaan todellisuuspakoisia haihattelijoita.

PerusSuomalaiset ovat realisteja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #49

Höpö, höpö Lavikainen, Persut ovat kaukana realismista. Jos itsenäisyyteen pyrkiviltä suomalaisilla ei aikoinaan ollut idealisteja, mutta sammalla realisteja jotka uskoivat Suomen saavan itsenäisyyden.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #46

#46:
Artolta on nyt käsitteet sekaisin.
Se, että populistin vastapooli on elitisti, on täällä jo pariin kertaan perustelusti kerrottu.
Realistin vatakohta taas on utopisti. Realisti - idealisti akseli on lähellä oikeaa kuten olisi myös realisti - dogmaatikko.

Realismi, rationalismi ja pragmatismi ovat toisilleen läheistä sukua olevia, todennettaviin tosiasioihin perustuvia ajattelu- ja toimintamalleja. Idealismi, dogmatismi ja utopismi tass ovat todennettavissa olevista ajatusrakennelmista irrallaan oleva, puhtaasti omien ehtojensa varassa toimivia ajattelumalleja. Tyypillisiä esimerkkejä näistä ovat monet uskonnot.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Benin mielestä Kokoomuksesta on valunut arvopohjaa Perussuomalaisiin.

Tuolle kolmikolle voisin todeta, että arvopohjani on puhtaasti taloudellinen, mihin yhteiskuntamme rakenteet on tarkoitettu ja mihin yhteisiä rahoja jaetaan.

Sillä ei ole mitään tekemistä ihonvärin, kansalaisuuden tai uskonnon kanssa, eikä edes liity kansainvälisyyteen tai EU:hun mitenkään.

Siksi äänestän Perussuomalista ehdokasta. Ongelma ei ole minun, vaan ehkä se on muille ongelma. Elämä on tälläistä välillä "yli-ihmiset" Watuttaako?.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"arvopohjani on puhtaasti taloudellinen, mihin yhteiskuntamme rakenteet on tarkoitettu ja mihin yhteisiä rahoja jaetaan." Hyvin kiteytetty!

Sen sijaan hieman korjaisin tuota "ei liity EU:hun mitenkään", niin mielestäni juuri tuo taloudellinen puoli liittyy hyvinkin vahvasti. Ymmärrän itse joten kuten EU:n yhteisen taakanjaon sellaisissa kysymyksissä mitäkä nyt maalaisjärjellä kykeneekin ymmärtämään, mutta esim. vuotuinen Britannian puolesta maksettava osuus jäsenmaksuista on käsittämätöntä.

Ben on varmasti oikeassa, että arvopohjaa on valunut Kokoomuksesta Persuihin ja jatkuu, ellei siellä katsota peiliin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kokoomus ja Orpo ei tapa puoluettaan lähtemällä persujen kanssa hallitukseen, sillä kyseessä sentään Suomen eurooppamyönteisin puolue, ilmastopolitiikan kärjessä ja haluaa poistaa tarveharkinnan.

Puolueella on valtasosa hyvin toimeentulevia eurooppamyönteisiä äänestäjiä, että jos persujen kanssa lähtevät, saa vihreät paljon lisää kannattajia. :)

Vaalituloksen kunnioitamisella Orpo tarkoitti, sitä, että suurimman puolueen puheenjohtaja lähtee vetämään neuvotteluja, ei muuta.

Kyllä se nyt vaan on niin, että eivät persut saa hallitusta kasaan, jos olisivat suurimpia, tosin demarit taitavat siellä kärjessä kuitenkin olla, ja sitten se on paljon helpompaa, kun on vihreät ja rkp mukana kuvioissa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ritalan näkemys on yksi näkemys muitten joukossa ja täysin mahdollinen. Tosin "IS:n tietojen mukaan kokoomuksessa onkin päätetty arvioida uudelleen suhtautumista perussuomalaisiin. Myöskään keskusta ei ole sulkenut pois yhteistyötä Halla-ahon joukkojen kanssa". https://www.is.fi/politiikka/art-2000006069793.html

Jos joku kuitenkin on varmaa, niin vihreiden politiikassa ulosannin tulee muuttua radikaalisti mikäli haluavat nousta suurten puolueiden joukkoon. Siihen heillä on hyvä mahdollisuus ja melko varmasti Maria Ohisalo tuleekin muuttamaan tuota.

Sekasikiöstä meillä on jo huono kokemus, joten en usko tuollaisen toteutuvan. hallituksen muodostamisesta tulee äärimmäisen vaikeat.

Kiitos kuitenkin asiallisesta kommentistasi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Oletko koskaan huolissasi "Mestari" Halla-ahon ja hänen kiihkeimpien kannattajiensa arvopohjasta? Siinä arvopohjassahan toivotaan erimielisiä naisia raiskattavaksi, hekumoidaan homoa ammuttavaksi päähän, solvataan hyvinvointiyhteiskunnan rakentajia alhaisiksi matelijoiksi, jne. Arvopohjat eroavat ratkaisevasti.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Olen. tuolla aijemmin toivoinkin, että jätettäisiin nämä äärilaidat pois keskusteluistani. Näiden jatkuva esilläpito ja keppihevosena ratsastelu omaa sellaisen ilmiön, että "taas alkoi satamaan". Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jos avoin rasismi ja fasismi sataa persujen laariin, olemme sen (Hitlerin sanoin) ansainneet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos noin kävisi, niin siinä olisi täysi porvarihallitus kasassa.

Kannatus tippuisi jokaisella puolueella kovaa vauhtia, sen osoitti jo tämän hallituksen taival.

Lisää kikyä, lisää työttömien kyykyttämistä jne.

Eli, jos noin kävisi, niin vuoden päästä kokoomuksen, keskustan ja persujen kannatus olisi kaikilla n.10% tietämillä.

En siltikään usko tuohon hallitukseen se olisi joka tapauksessa heikko, kristillisillisten avulla juuri yli 100 edustaja, ja jos kannatus laskisi, tulisi taas irtiottoja.

Vasemmistolle ja vihreille tilanne olisi herkullinen, eli jos vielä kestäisi neljä vuotta, ei tarvitsisi epäillä vaalivoittajaa :)

No spekulaatiota kaikki, sillä ei persujen hallitustaipaletta näillä tempuilla tule.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Täytyy vain tehdä sellaista politiikka, ettei ihmisten tarvitsisi äänestää stalinisteja ja ilmastofasisteja. Yksinkertaista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se sellaisen politiikan teko on tietysti kaikkien tavoitteena, että kaikilla olisi hyvä olla, eikä kukaan tuntisi itseään kaltoin kohdelluksi.

Tällä viimeisellä vaalikaudella tehtiin perin oikeistolaista politiikkaa, ja THL:n tutkimuksen mukaan työllisyys parani, mutta köyhyys lisääntyi, ja juuri se on tällaisen oikeistolaisen politiikan ydin.

Persujen kanssa homma jatkuisi ja vielä pahemmin köyhyys lisääntyisi.

Minun elämään sillä ei ole vaikutusta, mutta varmasti kannatus porvarihallituksella murenisi äkkiä, se nyt vain on kylmä totuus.

Se, että puolueet ovat kärjessä lähes tasoissa, ja vasemmisto+vihreät eivät persujen kanssa tee yhteistyötä, varmistaa sen, että vaikka persut saisivat kokoomuksen ja keskusta mukaan, mikä ei ole uskottavaa, niin se hallitus olisi todella heikko.

Aika näyttää, ja katotaan sitten neuvottelujen jälkeen kuka oli oikeassa,huomenna ei mikään ratkea, vasta alkuerät ovat huomenna.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #30

se on ihan sama kuka on ns. vallassa.

asiat määrää kuitenkin globaalit markkinavoimat

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin. Tässä juuri pääsemme siihen erikoiseen ajattelutapaasi jossa hallituksen tekemiset laskevat kannatusta ja oppositiossa ei voi vaikuttaa. Kummalleko puolelle toivoisit oman viiteryhmäsi pääsevän?

Mitä tulee tuohon kikyyn ja työttömien kyykyttämiseen, niin tästähän pitäisi päästä pois ja sitä ei suinkaan voida korjata ottamalla lisää työttömiä ympäri maailman.

Sen verran seuraan valtakunnan politiikkaa myös muualla kuin täällä puheenvuorossa, ettei ole olemassa vain yhtä tapaa kääntää työttömyyttä, vaan siihen tarvitaan hyvin monenlaisia eri kokeiluja, kannustusta ja mikä tärkeintä työpaikkoja. Saatavuusharkinnasta on olemassa jo ihan riittävästi tietoa joten tuota tapaa ei pidä soveltaa ainakaan naapurimaamme Ruotsin muodossa. kokonaan pois sulkeminenkin on väärä tapa, joten joku välimuoto voisi olla osaratkaisua. Onko hallitusneuvotteluissa tällaiselle yhteistä näkemystä saatavissa on sitten sen ajan kysymys.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Финские националистические партии, включая "Истинных финнов" претендуют на дружеские отношения с Россией, а председатель партии Юсси Халла-ахо славянский лингвист, который говорит не только на русском, но польском и украинском, поэтому результаты выборов для России в любом случае будут положительными, подчеркнул Бекман."

Suomen kansallismieliset puolueet, perussuomalaiset mukaan lukien, pyrkivät ystävällisiin suhteisiin Venäjän kanssa. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho, slaavilainen lingvisti, puhuu venäjän lisäksi puolaa ja ukrainaa, joten vaalitulos on Venäjän kannalta joka tapauksessa myönteinen - Dosentti Johan Bäckman tänään Venäjän valtiollisella uutistoimistolla RIA Novostilla.

https://ria.ru/20190413/1552660127.html

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En ymmärrä mikä hinku teillä on rakentaa vihamielisiä suhteita Venäjään?

Seuraan myös ulkopolitiikkaa ja yksi asia yli muitten ärsyttää minua henkilökohtaisesti äärettömästi. Venäjän vienti ja EU:n pakoitteet jotka kohdistuvat Suomen kannalta erittäin kielteisesti vientitulojen muodossa. Vastaavaan aikaan useat EU-maat vievät näitä tuotteita kiertäen pakoitteita jotka aijemin menivät Suomesta.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

"Arvopohja sinne ja tänne". Mistä nämä herrat oikein puhuvat? Eli onko näiden herrojen arvopohja se mikä on nähty muualla Euroopassa? Kölnin uudenvuoden aatto? Saksa murhasi miljoonia juutalaisia ja silti Merkel toi syksyllä 2015 Saksaan miljoonan verran juutalaisten pahimpia vihollisia!
Entä arvopohja Ruotsissa? Ammuskelua ja pommeja? Yli 7000 ilmoitettua raiskausta vuonna 2018! Monta kymmentä tuhatta Ruotsissa syntynyttä tyttöä on silvottu ja oikeuslaitos ei ole kiinnostunut! Satoja tuhansia nuoria elää kunniaväkivallan uhan alla jne.
Tätä listaa voisi jatkaa, mutta annetaan olla, koska Jouni Snellman tulee kohta sanomaan, että se joka kertoo näitä faktoja on Putinin agentti!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persut ovat liian Putin-mielisiä jopa Ruotsidemokraateille. Ruotsi on kaikesta masinoidusta öyhötyksestä huolimatta turvallinen länsimaa.

https://omni.se/sd-s-nordiska-systerpartier-byter-...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei Persut ole Putin tai edes Venäjämielinen puolue. Tätä kantaa esittävät lähinnä persuvastaiset tahot maalittaakseen puoluetta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Ruotsidemokraattien ryhmyri Karlsson on siis mielestäsi persuvastainen?

Karlsson skriver vidare att han inte tror på strategin att bilda en ”renodlad nationalist-grupp tillsammans med mer eller mindre radikala och Putin-vänliga partier”.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #37

Tätä kantaa esittävät lähinnä persuvastaiset tahot maalittaakseen puoluetta ja Nylundhan sen sanoi, en minä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Eivät ruotsidemokraatit ole persuvastaisia, päin vastoin pahoittelivat että persut lähtivät AfD:n ja Salvinin kelkkaan.

SD:s gruppledare Mattias Karlsson beklagar partiernas beslut.

”Jag beklagar signalen om positionsförflyttning från våra systerpartier och delvis också sättet som den förmedlades på”, skriver han på Facebook.

Karlsson skriver vidare att han inte tror på strategin att bilda en ”renodlad nationalist-grupp tillsammans med mer eller mindre radikala och Putin-vänliga partier”.

https://omni.se/sd-s-nordiska-systerpartier-byter-...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Selvällä suomen kielellä: persut vaihtavat kumppanuuden brittikonservatiivien kanssa kumppanuuteen saksan AfD:n kanssa. Aion nyt tässä kutsua AfD:n uusnatseja uusnatseiksi.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ei ihan olekkaan ainakaan naisille.Tässä tuoretta raporttia siitä kuinka naiset pelkäävät mennä yksin ulos iltaisin Ruotsissa.

Örebron läänissäkin lähes 50% naisista kertoo, että eivät uskalla mennä yksin ulos iltaisin, koska pelkäävät mm. raiskatuksi tulemista.

https://epochtimes.se/Varannan-kvinna-i-%C3%96rebr...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Venäjämielisyydestä on turha puhua, kun Saksa pelaa kuitenkin tiukan paikan tullen Putinin Venäjän kanssa samaan maaliin. Niin ja Suomi on vieläkin suomettunut...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kävi miten kävi, niin eikö ole kuitenkin ollut mielenkiintoinen vaalinalusaika.

Jokainen tykkää jostain, toiset fanaattisemmin, kuin toiset, ja aina on voittajia ja sitten häviäjiä.

Kun pitää mielessä, että vaaleista vaaleihin tapahtuu valtavia siirtymiä, varsinkin Suomessa, niin voimme olla melko varmoja, että taas neljän vuoden päästä tilanne on täysin muuttunut.

Keskusta voitti viime vaalit, ja Sipilää pidettiin mukavana ja asiallisena, ja uutena ilmiönä politiikassa, joka ei politikoi, vaan aloittaa uuden tyyiln.

Nyt sitten Rinnettä tai Halla-ahoa pidetään omilla puolillaan valtavina messiaina, mutta kun vaalikausi on puolivälissä tulemme näkemään ihan muunlaisia kommentteja.

Hallitushan on Suomessa aina epäonnistunut, ainakin äänestäjien mielestä. :)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

näin se menee . kukin vuorollaan oppositioon

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Fiksun nuoren miehen tieteellinen olohuone tutkimus Perussuomalaisten noususta.

https://youtu.be/N0KTJP492A8

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovinkaan maahanmuuton vastustaja tuskin kuolee, vaikka Li Andersson oli pääministeri, eikä kovinkaan kommunisti saa sydänkohtausta vaikka Halla-aho olisi pääministeri.

Retoriikka ja vastakkaiasettelu varmasti kasvaisi, mutta mitään peruuttamatonta ei kuitenkaan tapahdu.

Nytkin tehtiin monen mielestä arveluttavia päätöksiä hallituksessa, mutta neljä vuotta meni, ja taas on sitten mahdollisuus korjata tekoja, jos vaaleissa tulee voitto.

Neljässä vuodessa ei täällä saada aikaan mitään Suomen tuhoa, kaikki loppuu aikanaan.

Niin kauan kun väittely ja vänkääminen pysyy täällä virtuaalimaailmassa, kaikki on hyvin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kansainvälinen lehdistö on jo tänään raportoinut Suomesta maana, jossa rasismi on vahvassa nousussa. Tällä on vaikutuksia talouteen ja Suomen houkuttelevuuteen asuinmaana. Emme ole maailmassa yksin, vaikka näissä vaaleissa omaa napaa tuijotetaankin. Saa nähdä, miten huomenna käy.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Onhan se ääridemarille kauhea paikka, mutta aina voi muuttaa sosialistiseen ja islamisoituvaan Ruotsiin - sinne onnelaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#48:
Ovatkos ne vasemmistolaiset toimittajat käyneet taas syöttämässä mielipiteitään kansainväliseen lehdistöön. Tsaarin aikana tuota sisäpoliittista taistelua käytiin kulkemalla Pietarin tietä ja poliittisia vastustajia panettelemassa. Panslavistiset lehdet näitä juttuja sitten ilomielin julkaisivat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Persujen ehdokas jakoi tänään Lohjan torilla luodilla (Suomi-konepistoolin patruunan replica) varustettuja avaimenperiä. Eräälle pariskunnalle hänen saatesanansa olivat olleet seuraavat: "Näillä sitä maahanmuuttoa on ennenkin torjuttu."

Elämä on :)

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Eikös nekin torjutut koittanut ilman viisumia.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

Khihhih ... avaimenperäpataljoona ... Suomen salainen ase.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

joopa joo , onpa taas uskottavaa öyhötystä

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

”Olen huolissani arvopohjan kehittymisestä Suomessa” Näillä sanoilla Jyrki Katainen sanoo Iltalehdelle PerusSuomalaisten nousuun viitaten.

Määrittelikö tarkemmin, minkä arvojen muutoksista oli huolissaan?
Olisiko pelännyt opportunismin katoamista tai talouspoliittisen ja ehkä muunkin realismin lisääntymistä. Nämä muutoksethan olisivat jyrkästi Jyrkin arvojen vastaisia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei määritellyt. Kierrellen yritti kääntää juuri edellä mainitsemasi vastakohtaisiksi mielikuviksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jokainen joka poliittista kielenkäyttö on seurannut viime vuosikymmeniä valehtelee jos väittää etteivätkö persut ole tuonut poliittiseen keskusteluun termejä joita ennen suomalaisessa politiikassa ei hyväksytty. Veikko Vennamo, populisti, kun oli, mutta Halla-ahoon verrattuna sivistynyt mies, ei koskaan olisi syyllistynyt Halla-ahon tapaiseen kielenkäyttöön jossa jopa yksilön syntyperästä johtuva ihmisarvo kysenalaistetaan.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Jos joku syyllisti ihmisiä syntyperän perusteella niin se oli Veikko Vennamo! Ruotsinkielisenä muistan hyvin miten Vennamo ( pankinjohtaja Fennanderin poika) aina haukkui ruotsinkielisiä. Vennamon hampaissa olivat kaikki ruotsinkieliset: Mannerheim, Adolf Ehrnrooth, Eugen Schauman jne. Ennen presidentinvaaleja vuonna 1982 Vennamo korosti, että olisi todella häpeällistä jos presidentiksi valitaan ruotsinkielinen. En tiedä mitä Vennamo ajatteli islamisteista, mutta kaikki ruotsinkieliset olivat hänen mielestä isänmaan vihollisia! Varsinkin jääkäriliikkeen eustajat!

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

#59
Miten sen tyypin kävi, jonka ihmisarvo oli kyseenalaistettu?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ohjelmassa "Vapaaalla Antti Rinne" hän itketti mummoja tekstillä: " Olen saanut kotoani sellaiset eväät, että ihmisarvo on jakamaton. Riittää kun on ihminen!"

Eivätkö persut siis ole Rinteen mielestä ihmisiä? Vai unohtuivatko kodin evästykset.

Politiikassa arvoista puhuminen on populistista soopaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei suomalainen arvopohja ole noin pienen vähemmistön varassa.

Perussuomalaiset ovat ainoa arvopohjamme heiluttaja. Sen kannatus jää alle 20 prosentin. Suomalainen arvopohja on hyvällä tasolla, yli 80 % tulevastakin eduskunnasta toimii kunniallisen arvopohjan varassa. Edellisestä persueduskuntaryhmästäkin puolet kuului tuohon joukkoon.

Hallitusyhteistyö kertoo, kuinka suuri hajaannus tällä kertaa käy.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

kunnon paskaa sanon minä tuo "arvohöpinä"

kyllä on hallitus näyttänyt mitä arvot ovat, kun rankaissut köyhiä ja vanhuksia

PRKL

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset