selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Enää on vain 1 maaseudun puolue

Suomen Maaseudun Puolue (lyhenne SMP) oli suomalainen keskustapopulistinen puolue, joka henkilöityi pitkälti johtajaansa Veikko Vennamoon. SMP ajautui konkurssiin vuoden 1995 eduskuntavaalien jälkeen, ja sen seuraajaksi perustettiin Perussuomalaiset. 

Suomen Keskusta ei enää kuulu maaseudun puolueeksi luettavaan poliittiseen karttaan lähdettyään vihervasemmistolaiseen hallitukseen ajamaan maaseutua yhä alemmaksi. Jäljelle jäi vain yksi maaseudun puolesta puhuja, eli PerusSuomalaiset. 

Tämä tulee näkymään mm. siten, että keskustan kannatus laskee entisestään jyrkästi ja PerusSuomalaisiin siirtyvien maaseudun asioita tulee jatkossa ajamaan vain PerusSuomalaiset. 

Keskustan päätös hallitukseen lähdölle pohjautuu vain kahteen tavoitteeseen joista kummankin puolue tulee menettämään myöhemmin PerusSuomalaisille. 18 maakuntaa on se sitovin tavoite ja näissä maakunnissa keskustavetoiset maakuntien hallituspaikat.

Seuraavat kunnallisvaalit tulee olemaan PerusSuomalaisille seuraava juhlan paikka ympäri Suomen kuntia. Sitä ennen maaseudulla äänestetään PerusSuomalaiset  EU- pöytiin ja luvassa on taas pienoinen jytky.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kovin eteläpainotteinen eduskuntaryhmä Eirasta johdetulla perussuomalaisillakin on.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Persuilla on poliittisella agendalla kaksia asiaa, maahanmuutto ja EU:n vastustaminen, kaikki muu, myös maaseudun asiat, ovat puolueelle yhdentekeviä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#2
Unohdit hurmoksellisen ilmastohysteerian vastustamisen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mistä sinä keksit ajatuksen, että maaseutu olisi persujen agendalla? Ei pelkkä populismi ja muutosvastarinta tarkoita, että oltaisiin maaseudun puolella. Keskusta saattaa sellainen taas ollakin kunhan pääsevät syksyllä Sipilästä eroon.

Käyttäjän AnitaSaarinen kuva
Anita Saarinen

Todellisuudessahan eduskunnassa ei ole yhtäkään maaseudun puolestapuhujaa. Niitä kyllä löytyy, mutta tuppaavat olemaan niissä pienissä puolueissa jotka eivät tälläkään kertaa vaalituloksissaan yltäneet tarpeeksi pitkälle.
Muut heräävät vasta sitten kun Suomesta on oma tuotanto tapettu ja kaikki on tuontiruoan varassa. Silloin on helppo siinäkin korottaa hintoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset