Rinne polkaisi tyhjää

Kas niin. Hallitustunnustelut on käyty ja AY-liikkeet ovat jo potkimassa Antti Rinteen pakaroita mustelmille. Vaatimuksia tai hieman korrektimmin esitettynä ohjailu hallitustunnustelijan painostamiseksi on täysillä käynnissä eduskunnan ulkopuolisten vaikuttajien taholta. Tällainenhan oli täysin pois suuljettavaa sote- maakuntauudistusta käsiteltäessä, kun SDP oli oppositiossa- vai kuinka?

Apupuolueeksi valittu keskusta on nyt tekemässä historiassaan suurinta päätöstä. Keskusta joko vaipuu tulevaisuuden pienpuolueeksi tai jatkaa seuraavan hallitustunnustelian myötä aijemmalla linjallaan ilman täydellistä takin kääntöä. Vaihtoehtoja on vain kaksi. Itse uskoisin, ettei Rinteen kokoamassa vihervasemmistolaisessa ohjauksessa ole riittävää pohjaa keskustan mukana ololle, joten seuraavaksi hallitustunnustelut aloittaa Jussi Halla-aho ja tämän jälkeen mahdollisestikkin seuraava (Petteri Orpo).

Täysin vieraantuneen ja käytännössä mm. valtion talouspolitiikasta pihalla olevan Antti Rinteen vetämän tunnustelun pohja on kaikilta osin kestämätön. Vaikka katsottaisiin kuinka kauas tulevaisuuteen tahansa. Samoin Rinteen ilmastopoliittiset lausunnot ja esittämänsä ovat vailla minkäänlaista tieteellistä pohjaa. Päin vastoin. Rinteen puheisiin ei yksikään muu puolue voi sitoutua valehtelematta äänestäjäkunnalleen.

Jos jokin vedonlyöntitoimisto asettaisi kohteeksi Antti Rinteen "vappusatasen" millä tahansa kertoimella, niin uskaltaisin sijoittaa kaiken maksuksi kelpaavan millä tahansa kertoimella ettei vappusatasta tule. Tietenkin sillä ehdolla, että kerroin olisi positiivinen, eikä tässäkään kuluttajaa kustaisi silmänkääntötempulla.

On itsestään selvää, että keskustassa on kiinnostusta hallitukseen, mutta eihän näin pitkään ja kokenut puolue lankea Rinteen asettamaan ansaan. Kysymyksessä on hallitustunnustelujen pohjustaminen seuraavan tunnustelijan kynnyskysymysten tasoittamiseksi. Näistähän päästiin jo melko pitkälle edellisessä hallituksessa ja loppuun saattamiseksi tarvitaan vain PerusSuomalaisten mukaan ottaminen, sekä vaadittavat tiukennokset joille nyt löytyy myös hyväksyttävät perusteet.

Ps. Kirjoitus on täysin hypoteettinen, mutta toivottavasti ajatuksia herättävä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu