selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Rinne polkaisi tyhjää


Kas niin. Hallitustunnustelut on käyty ja AY-liikkeet ovat jo potkimassa Antti Rinteen pakaroita mustelmille. Vaatimuksia tai hieman korrektimmin esitettynä ohjailu hallitustunnustelijan painostamiseksi on täysillä käynnissä eduskunnan ulkopuolisten vaikuttajien taholta. Tällainenhan oli täysin pois suuljettavaa sote- maakuntauudistusta käsiteltäessä, kun SDP oli oppositiossa- vai kuinka?

Apupuolueeksi valittu keskusta on nyt tekemässä historiassaan suurinta päätöstä. Keskusta joko vaipuu tulevaisuuden pienpuolueeksi tai jatkaa seuraavan hallitustunnustelian myötä aijemmalla linjallaan ilman täydellistä takin kääntöä. Vaihtoehtoja on vain kaksi. Itse uskoisin, ettei Rinteen kokoamassa vihervasemmistolaisessa ohjauksessa ole riittävää pohjaa keskustan mukana ololle, joten seuraavaksi hallitustunnustelut aloittaa Jussi Halla-aho ja tämän jälkeen mahdollisestikkin seuraava (Petteri Orpo).

Täysin vieraantuneen ja käytännössä mm. valtion talouspolitiikasta pihalla olevan Antti Rinteen vetämän tunnustelun pohja on kaikilta osin kestämätön. Vaikka katsottaisiin kuinka kauas tulevaisuuteen tahansa. Samoin Rinteen ilmastopoliittiset lausunnot ja esittämänsä ovat vailla minkäänlaista tieteellistä pohjaa. Päin vastoin. Rinteen puheisiin ei yksikään muu puolue voi sitoutua valehtelematta äänestäjäkunnalleen.

Jos jokin vedonlyöntitoimisto asettaisi kohteeksi Antti Rinteen "vappusatasen" millä tahansa kertoimella, niin uskaltaisin sijoittaa kaiken maksuksi kelpaavan millä tahansa kertoimella ettei vappusatasta tule. Tietenkin sillä ehdolla, että kerroin olisi positiivinen, eikä tässäkään kuluttajaa kustaisi silmänkääntötempulla.

On itsestään selvää, että keskustassa on kiinnostusta hallitukseen, mutta eihän näin pitkään ja kokenut puolue lankea Rinteen asettamaan ansaan. Kysymyksessä on hallitustunnustelujen pohjustaminen seuraavan tunnustelijan kynnyskysymysten tasoittamiseksi. Näistähän päästiin jo melko pitkälle edellisessä hallituksessa ja loppuun saattamiseksi tarvitaan vain PerusSuomalaisten mukaan ottaminen, sekä vaadittavat tiukennokset joille nyt löytyy myös hyväksyttävät perusteet.

Ps. Kirjoitus on täysin hypoteettinen, mutta toivottavasti ajatuksia herättävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä ajatuksia tämän pitäisi herättää, no minussa se hertti ainakin sellaisen, että edelleen tuntuu ottavan koville eräille, kun Suomeen saadaa ehkä demarivetoinen hallitus.

Persut nyt eivät ole missään mahdollisessa hallituskuviossa mukana.

Suomen kansa kiittää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Yleensä ne runnoo läpi hallitusohjelman, jotka sinne neuvottelemaan hallituksen muodostamisesta lähtee. Minulla on kyllä myös käynyt mielessä tämä Lavikaisen ajatus siitä, että kysymyksessä on hallitustunnustelujen pohjustaminen seuraavan tunnustelijan kynnyskysymysten tasoittamiseksi.

Kun ajattelee Juha Sipilää ja hänen harjoittamaansa politiikkaa viime hallituskaudella, niin on vaikea uskoa, että keskusta olisi ottamassa vasemmistohallituksessa lisää velkaa ja nostamassa veroja.

Myös se, mitä keskustassa on puhuttu siitä, ettei Sipilän hallituksen tuloksia vihervasemmisto saa vetää pöntöstä alas, panee miettimään, miten tämä tehdään tällä viiden puolueen poppoolla, joka kuitenkin haluaa poistaa eriarvoisuutta ja köyhyyttä. Se ei onnistu ilman rahankäyttöä, joten on siinä pala purtavaksi, kun odotettavissa on myös suhdanteitten heikkeneminen, joten tulovirran lisäystä tuskin on odotettavissa, vaikka tavoite on nostaa työllisyysastetta.

Kannattaa edelleenkin muistaa, että velka on veli otettaessa ja veljenpoika maksettaessa takaisin, olipa mikä hallitusmuoto meillä vallassa tahansa.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Saattaa hyvinkin olla, ettei se ihan näin mene, miltä näyttää. Enkä kyllä mieltäni pahoittaisi, vaikkei demareita hallituksessa olisikaan. Tosin toisaalta siellä on suuria voimia takana, ilman kansalaisten mandaattia, joten jos kuitenkin uusi porvarihallitus muodostuisi, saattaisi ilmassa olla lakkoaseen kalistelua.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Saattaa hyvinkin olla, ettei se ihan näin mene, miltä näyttää. Enkä kyllä mieltäni pahoittaisi, vaikkei demareita hallituksessa olisikaan. Tosin toisaalta siellä on suuria voimia takana, ilman kansalaisten mandaattia, joten jos kuitenkin uusi porvarihallitus muodostuisi, saattaisi ilmassa olla lakkoaseen kalistelua.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

On se katkeraa. Jopa niin katkeraa että unohtuu kokonaan että Rinteen pakeilla ovat vierailleet myös työantajajärjestöt ja Elinkeinoelämän keskusliitto. Ei siis vain Ay-väki.

No, ihminen näkee vain sen minkä nähdä haluaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset