Kirkon arvopohja murenee!

Ennen vaaleja ”oikeat arvopohjat” asettivat osan arvopohjiltaan toisin ajattelevien ja vakaumuksiin suhtautuvien kansalaistemme arvot jopa niin, ettei ”väärin” ajattelevien kanssa voinut tässä yhteiskunnassa edes harkita yhteistyötä muodostettavassa hallituksessa. Näin jälkeen päin on huvittavaa seurata kuinka eri osa-alueilla yhteiskuntamme jatkaa vain kiihtyvällä vauhdilla tätä arvopohjien eriarvoistumista vaikka kyseessä pitäisi olla yksi sivistyneimmistä ja vapaimmista yhteiskunnista koko pallolla. 

Onko avioliitto sopimuksenvarainen sosiaalinen konstruktio kuten vaikkapa oikeanpuoleinen liikenne?

Vuonna 2009 eduskunnassa käytiin kiivasta keskustelua mm. homoparien adoptio-oikeudesta. Keskustelu kärjistyi jopa niin, että edustaja Pentti Oinonen totesi: ”pian varmaan ihmisen on saatava avioitua rakastamansa hauvelin kanssa”. Noh, tällainen normaalista poikkeavan vähemmistöön kuuluvan ihmisen ja eläimen avioituminenhan uutisoitiin jo seuraavana vuonna. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2010120912838215

Kirkko ja kaupunki lehdestä luin juuri, että ”Nyt on yhdestoista hetki” – Piispat Kaisamari Hintikka ja Teemu Laajasalo toivovat hallinto-oikeuden päätöksen patistavan kirkkoa vihkimään myös samaa sukupuolta olevat parit. Piispa Hintikka kertoo toivovansa, että ”kirkkomme voisi mahdollisimman pian vihkiä kaikkia kihlapareja, myös samaa sukupuolta olevia. Hallinto-oikeuden päätös vie asioita siihen suuntaan. Toivon, että asiaan saadaan pian sellainen ratkaisu, että kaikki parit voivat luottaa kirkon haluun tuoda heidän avioliitolleen hyvän Jumalan siunausta”. 

Kaikkia pareja tarkoittamiaan hän ei kuitenkaan sen enemmän avannut, mutta yleensähän ”kaikki” tarkoittaa kaikkea.

Avioliittoa ja perhettä ei tulisi mielivaltaisesti määritellä miten tahansa. Muussa tapauksessa sen voisi halutessa todella määritellä vaikka ihmisen ja eläimenkin väliseksi instituutioksi ja jossakinhan myös kirkolla tulisi olla raja. Nyt ollaan jo käytännössä ylitetty tuo raja kun puhumme kirkon aijemmin ymmärretystä arvopohjasta. 

Jos kirkon perinteistä arvopohjaa ei haluta kunnioittaa, eikä kirkolla ole halua rajata tuota mitenkään, niin pian sallimme kolmen miehen ja kahden naisen, yhden miehen ja kolmen naisen, kahden miehen ja neljän lehmän,… oravan, alpakan ja ihmisen väliset avioliitot. Tämän lisäksi tietenkin adoptio-oikeuden viiden miehen ja kymmenen koiran  kesken. 

Jos luonnollisen avioparin (miehen ja naisen) kirkollinen vihkiminen jotenkin sortaa normaalista poikkeavia, niin tulisiko sivistysyhteiskunnassa perustaa rinnakkainen instituutio joka vastaisi perinteisen kirkon toimitapoja ja jossa eri vähemmistöjä edustavat saisivat vihkiytyä kuten perinteisiä kirkollisarvoja kunnioittavat sortamatta näitä ”väärin” ajattelevien perinteisen kirkon arvoja kunnioittavia? 

Missä tulisi olla raja vai eikö rajoja tarvita ollenkaan? Poistetaanko samalla lasten oikeudet?

Lähes miljardin veroja keräävää kirkkoa tulisi priorisoida aivan kuten kaikkia muitakin toimia on priorisoitu. Ensimmäisenä kirkko voisi purkaa rakennuskantaansa ja keskittää ydintoimintonsa kasvukeskuksiin. Alta 30 000 asukkaan kunnista ja kaupungeista voisi huoletta lakkauttaa kirkkoherranvirastot ja samalla purkaa kirkon tyhjillään pönöttävät rakennukset ja sitä paitsi ”Suomen evankelis-luterilainen kirkko on hiilineutraali vuonna 2030” kun Kirkkokin käy taistoon ilmastonmuutosta vastaan. https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kirkko-kavi-taistoon-ilmastonmuutosta-…

En sitten osaa arvioida onko tämäkin vouhotus kirkon ydintehtävä, mutta ihan vinkkinä 80% vähennys tavoitteen saavuttamiseksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu