selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Kaikki blogit puheenaiheesta Lumi

Selittämätön kuva

Ohessa on tänään Tikkurilassa ottamani kuva, jota en pysty selittämään. Kyseessä on kuitenkin maksullinen parkkialue. Tarkistaessani tilannetta myöhemmin illalla, jolloin parkkimaksua ei enää peritä, se oli tässä parkkiruudussa ennallaan.

Se kuitenkin täytyy sanoa, etten mitään vastaavaa ole Järvenpäässä nähnyt.

 

Tienhoito

Viime viikolla kun oli kova lumipyry ajoin henkilöautolla Joensuusta Kuopion ja Jyväskylän kautta kotiin vähän alle 600km, koko ajan auraamaton polanne tie ja havaitsin kokonaista kaksi aura-autoa matkalla.

 

Loppuviikolla ajoin Tanskaan ja Tukholman ja Helsinborin väli , sama alle 600 km, tie oli koko matkan sula, selvästikin hyvin hoidettu, ja aura-autoja oli matkalla kahdeksan kappaletta, puhdistivat loskaa tien reunoilta.

 

Jossain näkyy vielä olevan kalustoa jota voidaan käyttää silloin kun tarvetta on.

110 euroa +alv 24%

Lumi on luonnon tuote. Sitä vain tuppaa joskus tulemaan paikkoihin joista siitä on ihmisten yhteiskunnassa vaivaa. Tätä vaivaa on ehdotettu lievitettäväksi niin että turvapaikan hakijoita käytettäisin lumitöiden lisävoimana.

Se homma kaatuu tieturvallisuuskorttiin, eli jokaisella lumityöläisellä tulisi olla otsikon hinnan mukainen tietyön turvallisuuskortti. Ja sen lisäksi lumitöitä valvova työnjohtaja, jolla tietysti tieturvakortit samasta aiheesta 1 ja 2.

Uhanalainen lumi on Lapin elinehto

Hanki, hiutale, huurre. Kinos, loska, nuoska. Räntä, sohjo, pyry. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja syystäkin, sillä lumi sen eri muodoissa on Lapin elinehto. Ilman lunta ei Lappi olisi enää entisellään. Siksi uhanalaista lunta on suojeltava ja ilmastonmuutos on pysäytettävä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä