selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Kaikki blogit puheenaiheesta Protesti

Mikä on kun ei voimat riitä, mikä on kun ei innosta?

Siinä missä muut taistelevat vallasta, rahasta ja luonnonvaroista, on pienen Suomen (monen kaltaisensa kanssa) ollut hieman tyytyminen siihen mitä eteen isoista pöydistä lyödään. Siihen asiaan vaikuttamista pidetäänkin yleensä tuhoon tuomittuna ja se näkyy melkoisena vastahankaisuutena tarkastella suurten, ylisukupolvisten (ainakin aiottujen) valtiotason sitoumusten eri puolia avoimesti, vaikka ne sisältäisivätkin hyvin syvän tason liittoutumista. 

Mä vaan ihan läpällä...

Amerikka sitten sai presidenttinsä ja ilmeisesti se voidaan nyt sitten tulkita niin että kansan tahto toteutui. Ainakin isomman osan tahto.

 

En tiedä kuinka moni meistä presidenttiehdokkaiden vaalityön alkaessa uskoi että Trumpista leivottaisiin aikanaan maan 45. Johtaja. Itse ainakin myönnän pitäneeni sitä äärettömän suuruudenhulluna tavoitteena ja lähes vitsinä. No, se parhaiten nauraa joka viimeisenä nauraa.

 

Kauhuskenario: Brexit,Trump, Le Pen

Eräs amerikkalainen historian professori totesi jäähyväisterveisinä Euroopan matkallaan puolisen vuotta sitten:

Tulevaisuuden kauhuskenario:" Brexit tulee, Trump valitaan USA:n presidentiksi ja Marie Le Pen ensi vuonna Ranskan presidentiksi". Tapahtumat ovat edenneet hänen mainitsemaansa suuntaan.

Trump ja Clinton ovat käytännössä tasoissa viikkoa ennen vaaleja, mutta Trumpin loppukiri saattaa hyvinkin kallistaa vaakakupin hänen edukseen. Kuinkas sitten ?

Moraali

Rappeutunut moraali, rappeutunut yhteiskunta

 

Protesti

Millä tavoin ihminen voi ilmaista tyytymättömyyttään maan asioiden hoitoon? Perussuomalaisten suuren vaalivoiton ajattelen tulleen protestiäänillä, ihmiset olivat kyllästyneet poliittiseen eliitin vieraantumiseen kansalaisista, äänestäjistään. He toivoivat oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa veroilla kerättyä omaisuutta käytettäisiin oman maan sisällä lisäämään hyvinvointia, eikä rahoittamaan esim. Kreikan kulutusluottoa.

Äänestämättä jättäminen on kehnoin tapa protestoida

Virallisen äänestyspäivän lähestyessä ja eduskunnan tulevan kokoonpanon lopulta selvitessä keskustellaan vaihtelevasti äänestysinnokkuudesta tai vastaavasti -innottomuudesta. Haluan kiinnittää huomiota nimenomaan jälkimmäiseen, sillä Suomen tapauksessa äänestysprosentti on tavannut olla sangen heikko – olipa kyse sitten eduskunta-, presidentin-, euro- tai kunnallisvaaleista.

Protestiääntä pukkaa - tai Irwinin mukaisesti haistattelua valtiovallalle

Nykymeno ketuttaa. Valtiovalta on sössinyt asiat. Synkkiä näkymiä, ei työpaikkoja, huonompia palveluita, ei rahaa. Suomen talous on kuralla. Not any new news anymore. Silti joku muutos pitäisi saada aikaiseksi. Sotia apatiaa vastaan.

Keskustan, Kokoomuksen, SDP:n, Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton äänestäminen eivät ainakaan tuo muutosta. Se on nähty niin moneen kertaan. Lupailevat vain milloin mitäkin, totuuden jälkikäteen muuttuessa toisenlaiseksi. Tai muutoin ajavat joitain ihan poskellaan olevia linjauksia. Samanlaista sakkia kaikki.

Ukrainasi otat vain? Lisätilaa kurjillesi kait?

Koettelen nyt suomalais-venäläisen sananvapauden rajoja. Teen sen Ukrainan, länsimaisen oikeuskäsityksen ja valtioiden suveriniteetin puolesta. Luulenpa, että lauluni sanoitus kuvastelee suomalaisten tuntoja Venäjän nykyistä valtionjohtoa kohtaan.

Korostan, että venäläisiä ihmisiä vastaan minulla ei ole pahaa sanottavaa. Kotkalaisena tunnen monia venäläisiä, ja työsäni kohtaan heitä asiakkaina päivittäin. Olen aina arvostanut venäläistä kulttuuria: kirjallisuutta, kuvataidetta, balettia ja suurenmoista ruoka- ja juomakulttuuria.

USA-maidan vai Perus Amerikkalaisten jytky?

Fergusonista alkaneet mielenosoitukset ja protestit leviävät tällä hetkellä eripuolille USA:ta. Vaikka tapahtumien alkusysäys olikin oikein toimineen poliisin suorittama hätävarjelu, jossa menehtyi tummaihoinen varas, tuskinpa tuhannet esimerkiksi New Yorkin kaduilla mieltään osoittavat ihmiset tosiasiassa tukevat nuorisorikollisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä