selavii Luomu Seppo kannattaa kaikkea hyvää

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtiovarainministeri

Hallitus vaikenee kuin kuolema

Jotkut tärkeät asiat ovat niin vaikeita, että niistä ei uskalleta puhua. Siksi on hyvä, että vaaleja järjestetään, että kuoleman hiljaisuus murtuu. On hienoa , että Paavo Väyrynen teki kansalaisaloitteen eurosta, kuin myös eduskunta-aloitteen asiasta.

Kaikkihan me tiedämme, että euro on Suomen velkaantumisen perussyy, vaikka se valtiovarainministerille on mahdoton myöntää ideologisista ja sopimuksillisista syistä.  Suomi on velkaantunut 10 vuotta, ja valtion velka on kaksinkertaistunut ja  edelleen velkakello raksuttaa ylöspäin.

Kiinteistöveroja ei tarvitsekaan korottaa

Hallitusohjelmassa keväällä 2015 sovimme, että julkinen talous laitetaan nyt kuntoon. Velaksieläminen haluttiin saada loppumaan, talous kasvuun ja maahamme lisää työtä ja työpaikkoja. Samalla sovimme, että kokonaisveroaste ei nouse eikä kenenkään työnverotus kiristy.

Orpo, tartu jakariin ja maista elämää

Valtiovarainministeri Petteri Orpo valitteli vähän aikaa sitten miten suomalaisia ei tahdo löytyä Uudenkaupungin autotehtaalle töihin.

Valmet itse ilmoittaa hakijoita olleen 2 597. Avoimia paikkoja oli 250. Se tekee reilu 10 hakijaa yhtä paikkaa kohden. Valmet itse oli erittäin tyytyväinen hakijamäärään.

Orpon ensimmäinen – toivoa tuova työnäyte

Lisävelkaantumisen, veronkorotusten ja leikkausten tiellä emme kykene rakentamaan yhdenvertaisten mahdollisuuksien Suomea. Parempi työllisyyden taso on se ainoa keino, jolla Suomi voi kestävästi edetä. Eduskuntakauden keskeisin asia on vaimean kasvun ja korkean työttömyyden ongelman ratkaisu. Samaan aikaan on kyettävä luomaan uutta kasvua, osaamista ja pitämään huolta heikompiosaisista.

Kevyeksi havaitun Stubbin lähtölaskenta käynnissä

Oma näkemykseni Alexander Stubbista vahvistui talvella 2011 ennen silloisia eduskuntavaaleja, kun hän kierteli maakunnissa ja poikkesi myös Kotkaan ja Kouvolaan. Tällöin Stubb Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen lausui julki hämmästyttävän möläytyksen: "Nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti."

Stubb, tarkoititko tätä? 9/10 on noi 10%

Stubbin laskelmien mukaan siis 10% on kuin 90%.

Katsotaanpa.
Todettakoon ensin, että arvon valtiovarainministeri on luokioaikanaan opiskellut ns. lyhyttä matikkaa.

Ensinnäkin on selvää, että kun 100 vähenetään 10 jää jäljelle 90. Mutta toisaalta jos ajatellemme oikein, tarkoittaa 90% samaa kuin 9/10 eli siis yhdeksän kymmenestä. Mutta eikös 9 ole noin pyöreästi ottaen kuin 10? Joten eikös 10% ole silloin kuin tuo 9 tai tarkemmin kuin tuo 9/10?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä